Friday, January 8, 2010

Realitati ascunse

O colectzie de ilustratii puerile.
Soft: CS3
Carne de tun: fotografiile personale
- la cerere va pot trimite contra cost printurile inramate profesional.







"Te îneci nu pentru că ai căzut în apă, ci pentru că rămâi sub apă."
(Paulo Coelho)



"Tinereţea îşi adună materialele, ca să dureze un pod până la Lună şi, după un răstimp îndelungat, omul la vârsta mijlocie sfârşeşte prin a clădi cu ele o cabană într-o pădure."
(Henry David Thoreau)



"Arta este contemplare. Este plăcerea minţii care caută în natură şi descrie spiritul de care Natura însăşi este animată."
(Auguste Rodin)



"Cea mai preţioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, către noi înşine. Călătorie ce o facem în singurătate."
(Mircea Eliade)



"Să nu-ţi fie teamă să-ţi înfrunţi duşmanii. Să fii curajos şi cinstit şi Dumnezeu va veghea asupra ta. Spune mereu adevărul, chiar de îţi va aduce moartea. Apără-i pe cei neajutoraţi şi nu răni pe nimeni; acesta este jurământul tău"
(Regatul Cerului)



"Poţi să plângi: lacrimile sunt cea mai inocentă revoltă!"
(Costel Zăgan)



"În lanţurile minciunii, omul încearcă să pară sclav al adevărului."
(N. Petrescu-Redi)



"Mai degrabă prefer ca oamenii să se întrebe de ce nu am o statuie, decât să se întrebe de ce am una."
(Cato cel Bătrân)



"Viitor. Oameni inexistenţi, înghesuiţi în nezidite case."
(Valeriu Butulescu)



"Noi suntem ca un cântec, nu credeţi? Un cântec nu se poate cânta niciodată de la sfârşit spre început. Trebuie să-l cânţi totdeauna îndreptându-te spre sfârşit."
(Octavian Paler)



"De câte ori vede un tren, câinele impiegatului dă din coadă."
(Valeriu Butulescu)



"Singurătatea absolută? O concep câteodată aşa: în tren, pe un culoar ticsit, stând pe geamantan. Eşti atunci departe nu numai de orice om, mai ales de cei care te împiedică să te mişti; dar eşti departe şi de orice punct fix în spaţiu. Eşti undeva, între o staţie şi alta, rupt de ceva, în drum spre altceva, scos din timp, scos din rost, purtat de tren, purtând după tine un alt tren, cu oameni, situaţii, mărfuri, idei, una peste alta, în vagoane pe care le laşi în staţii, le pierzi între staţii, le uiţi în spaţii, golind lumea, gonind peste lume, singur, mai singur, nicăieri de singur."
Constantin Noica)



"Pentru a exista un copac înflorit, trebuie mai intai sa existe un copac, iar pentru a exista un om fericit, trebuie înainte de toate sa fie un om."
(Antoine de Saint-Exupery)



"Lansăm o barcă, visăm o călătorie: cea care călătoreşte este întotdeauna marea."
(Mia Couto)



"În viaţă totul se reduce la două lucruri: bani şi sex. Cine are bani cumpără sex. Cine n-are bani vinde sex. E o filozofie atât de simplă!"
(Doina Ioneţ)



"Pictura este un act dureros de realizare a unui echilibru între viziunea interioară, virtuozitate şi mister."
(Don Demers)



"Nu este niciun mister în supravieţuirea rasei omeneşti: abilitatea crimei."
(Vasile Gavrilescu)



"O frază sclipitoare nu poate electriza decât o minte luminoasă."
(Valeriu Butulescu)



"Singura corabie sigură pe vreme de furtună e corabia cârmuirii."
(Fay Wattleton)



"Copilăria. Singurul paradis pierdut."
(Valeriu Butulescu)



"Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii."
(Albert Einstein)



"Fără rege, jocul de şah nu are sens. Este singurul motiv pentru care oamenii inteligenţi acceptă monarhia."
(Valeriu Butulescu)





22 comments:

  1. Excelente maestre. Iti rafinezi abordarea pe zi ce trece. Bravo :)

    ReplyDelete
  2. superbe, cred ca ai putea face afise pt filme, sunt extraordinare

    ReplyDelete
  3. Toate aceste photos sunt executate de tine?
    In ce programe lucrezi? (daca vrei sa-mi raspunzi, desigur ;) )

    ReplyDelete
  4. Am specificat la inceput.Numai Adobe CS3
    imaginile finale, executia, materialul folosit sunt 100% originale si personale.
    Numai de bine.

    ReplyDelete
  5. Ce inseamna sa nu bagati un ochi la o carte de marketing.
    Se zice asa:
    "boierii cu dare de mina se pot rostogoli si pot face incantatii si daca am chef si devizul e bun artistul poate sa le deschida usa eternitatii cu niste printuri profesionale cu care oricine poate sa isi uimeasca prietenii, dusmanii, pe cei de aproape si pe cei de departe.
    Printurile sunt pe hirtie de calitate si cu materialele necesare pentru orice galerie de arta sau muzeu contemporan."
    Asta e, boierule. Nu te lasa si nu te submina.
    Cred ca ai un potential urias aici.

    ReplyDelete
  6. Multumesc nene Dinule de incurajari.

    ReplyDelete
  7. Mane...o arzi aiurea! Ce siunt astea? Io iti cam stiu lucrarile de vo 4-5 anisori, da' astea... Nu ma pot inclina ca dau naibii cu fruntea in podea. Iti dau un sfat: nu pleca din tara asta! Pt ca o sa iti fie mult mai bine oriunde te-ai duce si cum arta aia care atinge nu din bunastare se naste, sa nu iti piezi inspiratia. In mocirla, visam la paradis si ni-l inchipuim si ni-l pictam, ni-l cantam. Dar cand ajungem in el despre ce sa mai cantam, ce sa mai pictam? Seria asta nu m-a fermecat, nu m-a impresionat. M-a marcat, mane. Adanc respect!!!

    ReplyDelete
  8. wow! a 18-a imagine imi aminteste de Micul Print:)

    ReplyDelete
  9. Bravo ! Ce altceva sa spun ? Cred ca deja incep sa te invidiez, man. Superbe lucrari ! Ne faci sa ne simtim asa mici cateodata...
    Respect!

    ReplyDelete
  10. "Bogdan Panait spunea...

    Esti meserias ma."
    Subscriu :D

    ReplyDelete
  11. Eiiii, io zic mai intai de scriere, c-aia mere unsa la mine: sunt excelente citatele astea! Aia cu singuratatea, a lui Noica, pe sufletul meu :)
    Nu este puerila colectia, de ce-i spusasi asa? Pentru cei cu suflet de artist, care pot vedea dincolo de realitatea uneori seaca, imaginile tale sunt izvoare .... si termale ca incalzesc blana asta batrana a catzelei afgane :))
    Imaginea cazinoului cu masina de epoca si pelerina neagra, este excelenta!
    La fel si pianul!
    Si multe altele :)

    ReplyDelete
  12. Arta pura si multa imaginatie,superba serie.

    ReplyDelete
  13. Cuane, cam multe la un loc :)) si timpul e scurt. Abia in weekend mi-am facut timp sa le savurez pe toate, chit ca le stiam din alte locuri. Dar nu vreau sa patesc ca la Hermitage prin Sankt Petersburg cand am alergat in continuu vreo 3 ore ca un idiot ca sa vad cat mai mult si pana la urma nu am tinut minte ce am vazut.
    Citatele pica bine, pun mintea la munca, ne soliciti neuronii senor Horhhe si iara se uita unii la noi si "zice" ca "ce destepti e astia".
    Nu pot sta aici sa comentez fiecare lucrare in parte, le discutam eventual la vreun alcoholic "orgshop" dar vreau sa-ti transmit ce mi-au transmis mie piticii cerebrali:
    1. sigur nu sunt sticle de Jack
    2. constructia aia sigur e facuta de romanasii nostri, pana sa-i puna si acoperis, crescu si ditamai copacu', iar acum trebuie alt studiu de fezabilitate, acord de mediu si alte licitatii ca pomu' nu poa' sa-l taie ca nu e voie si cladirea nu poa' s-o scoata de pe copac ca nu face priza buna tencuiala si se duce dracului de tot.
    6. imi aduce aminte de foto-magazin. cam asa e si pe acolo.
    9. Terraforming parca... mda. Ce bine ar prinde un utilaj d'asta. Ca "e" unii pe care i-as face una cu pamantu'. Sau poate se aplica si la scara mica pentru incretirea creierului. Sau netezirea lui.

    ReplyDelete
  14. 10. gingas
    11. si 12. ma duc cu gandul la JD
    16. ceva cu "last border" sau "granita" parca. superbe locuri :) superba atmosfera.
    18. Cresteti in pace copii, guvernul vegheaza. Cam asa arata viitorul copiilor nostri.

    Si restul e tacere. Inca le savurez...
    Felicitari cuane.

    ReplyDelete
  15. Pe mine m-a lăsat seria asta fără prea multe cuvinte. E cumva altfel, plină de nebănuit...nu vreau să folosesc cuvinte prea mari, dar unele imagini sunt perfecte iar celelalte mai mult decît perfectul. Mă uimeşte uşurinţa cu care dezvolţi conceptul de artă fotografică...e deja alt nivel artistic în discuţie, iar tu n-ai nici o frînă cînd vine vorba de calitatea produsului finit, aşa-i?
    Cît lucrezi la o astfel de imagine? Spiriduşii lui Moş Crăciun s-au erijat în departament de producţie în fabrica ta de vise?
    Da. Iniţial am vrut să tac, apoi, după ce m-am răzgîndit, am constat că David a punctat perfect. În completare eu vreau doar să aduc artistului ceea ce merită şi îl motivează: apreciere şi respect.
    M-am ridicat în picioare, coane!

    Pentru ogarafgan: Blondino, prin ”ilustraţii puierile” George se referă la ”artă naivă”. Gugăleşte sau vikipedează o tură şi o să înţelegi.
    Succesuri!

    ReplyDelete
  16. Multumiri domnilor de cuvintele faine.
    @Davind..oricuind cu placere "seruim" o stekla vere.
    @Adi..cuvintele "perfect" si "mai mult ca perfect" sunt departe de conduita mea artistica.Mai am barosane pina acolo..mai am mult.

    ReplyDelete
  17. George, perfecţionismul poate fi un motor bun, dar şi o povară teribiă. Dijaba sameni şi sameni dacă nu stai să culegi. Vorbesc în dodii.
    Ceea ce voiam să spun era că în seria asta ai arătat o creştere exponenţială şi un nivel excepţional al ”producţiei” artistice. În universul meu nici perfectul, nici mai mult ca perfectul nu înseamnă absolutul: perfectul este acolo unde nu găsesc cusur, iar mai mult ca perfectul e atunci cînd eu mă aştept să scoţi din joben un iepure, iar tu scoţi din joben toată menajeria circului. Nu am reflexe de aplaudac, dar am reflexe sincere autiste: mi-a plăcut de m-am căcat pe mine!
    La urma urmelor trebuie să dăm cezarului ce-i al cezarului şi să susţinem puţinele lucruri bune, de origine autohtonă din cotidianul nostru. Întocmai ca ceaiul verde cu iasomie de la plafar pe care îl îngurgitez dimineaţa, blogul ăsta mă bucură şi îmi face jurul mai suportabil. Iar artistul George Grădinaru nu trebuie să îmbrace haina modestiei şi să joace un rol care nu îl prinde: convingerea mea fermă e că modestia este apanajul oamenilor care nu au alte calităţi.
    Cam atît. Şi ca să nu fiu pus la perete de către ceilalţi vizitatori ca fiind poiet de curte, iaca, o să mă sforţez să vin cu critici constructive la ultima serie postată. E bine aşea?

    ReplyDelete
  18. Face domnu' ratat si vorcshopuri de invatat espresii literar-futografice? Si cat ii tariful? Pa ora? Pi secunda?
    Acu' d-abia astept muile de rigoare. Sa nu dezminti niciodata, soim al patriei! Zboara, zboara si nu intelege nimic din blondaleasca mea, noroc cu ratatudex online, ca mai pricepe io o boaba! Da' sa te certi bine cu ultimul meu coment ca altul nu mai vezi ..... pe buca de post Horhhelu, caruia-i cer scuze, pe aceasta cale :D
    Mai mi-ar veni sa urez ceva, care-mi place mie a ura, dar ma abtin, ca deja ma dor urechile, c-ale mele aud dincolo de coala asta alba muta de calculator =)))))))))))))))))))))
    Multa sanatate coardelor vocale, domnule ratat!
    Blondina vorbi ..... de obosi!

    ReplyDelete
  19. ogarafgan: :-)))))) ejti minunată, pă bune!
    Înţeleg că aştepţi cu nerăbdare muile de la mine, dar de data asta mi-a plăcut comentariul tău, aşa că îţi dau 10. Nota 10.
    Şi trebuie să mai ştii, iubi, că muile mele niciodată nu sunt de ”rigoare”, nu mai cere că nu am de astea. Şoim al patriei în zbor? Mulţumesc, poieteaso, mi-ai înveselit dimineaţa!

    ReplyDelete