Friday, January 8, 2010

Between Dimensions
"Dincolo de voluptate, dincolo de rut, este cu putinţă o regăsire desăvârşită în îmbrăţişare, ca şi cum ai cuprinde - pentru întâia oară - o altă parte din tine care te "încheie", te completează, revelându-ţi o altă experienţă a lumii, îmbogăţită cu alte, noi dimensiuni..." (Eliade)"Tablou. O reprezentare în două dimensiuni a ceva plictisitor în trei."
(Ambrose Bierce)"Prin spaţiu, Universul mă cuprinde, mă înghite ca pe un punct; prin gândire, îl cuprind eu." (Blaise Pascal)"Lumea-i visul sufletului nostru. Nu există nici timp, nici spaţiu - ele sunt numai în sufletul nostru." (MIHAI EMINESCU)"O fiinţă umană este o parte dintr-un întreg, denumit de noi univers, o parte limitată în timp şi spaţiu." (Albert Einstein)"Cu cât oamenii îmbătrânesc, cu atât spiritul lor devine mai suplu, mai cald, dobândind o înfăţişare mai organică. S-ar zice aproape că pentru spirit, timpul este o dimensiune a întineririi." (Lucian Blaga)"Nici prin reducere la absurd, prostul nu poate ajunge la adevărata lui dimensiune: firul de praf!" (Costel Zăgan)"Nici noaptea pământului, noaptea cea mai mare, nu e noapte, ci doar o umbră într-un univers de lumină." (Lucian Blaga)"Timpul există pentru ca lucrurile să nu se întâmple în acelaşi timp."
(Albert Einstein)"Dumnezeu este un produs al abisului inconştient al eului."
(Carl Gustav Jung)

13 comments:

 1. Domnule George "Double H" Gardner, fotografiile sunt superbe luate fiecare in parte si despicata oricum, iar citatele alese cu grija se potrivesc foarte bine. Insa un lucru imi pare astfel (cred ca are legatura cu faptul ca Mihaela apare in toate cadrele): chiar daca nu ai fi ales titlul acesta, impresia lasat de serie ar fi fost de dimensiuni paralele, de om care isi traieste momentele in spatii si timpuri diferite, acolo unde el devine "omul potrivit, la locul potrivit, la timpul potrivit". Desi probabil asa ceva nu este real, inclid sa cred ca simt ca pot face asta si realizez atunci cand punctez momentul si imi spun: "Eu am ales si spatiul si timpul sa fiu aici". Ehehe, si nu te face acest lucru cel mai puternic om din univers?

  ReplyDelete
 2. minunate cadre si inaltzatoare citate.. ma inclin

  ReplyDelete
 3. Foarte fain al doilea cadru, semi-portretul ! Nu ca celelalte ar fi mai prejos.
  Bravo, cuane.

  ReplyDelete
 4. "Cu cât oamenii îmbătrânesc, cu atât spiritul lor devine mai suplu, mai cald, dobândind o înfăţişare mai organică. S-ar zice aproape că pentru spirit, timpul este o dimensiune a întineririi." (Lucian Blaga)

  + pozele= !!!

  keep up the good work

  ReplyDelete
 5. Mi se pare mie sau blogul a devenit o chestie importanta pentru Dvs?

  ReplyDelete
 6. a punctat foarte bine Mr. Postatny.
  Totusi, eu am senzatia de multe ori ca am gresit timpul si poate si locul in care am ajuns. timpul cu siguranta. dar conditia general valabila si obligatorie pt oricine este adaptarea, indiferent din ce dimensiune venim sau din ce dimensiune credem noi ca venim.
  in fiecare dintre noi se afla trecutul. doar geniile vin din viitor ca sa ne povesteasca noua ce au vazut acolo.

  ReplyDelete
 7. Maestre Dinu, e important atit cit sa fie considerat un log de centrat si dat cu capul.Un loc unde ma pot exprima liber si unde toti ceilalti se pot exrima liberi.Fara teama de banari, blocari de conturi sau alte parsivenii.
  E important atit cit sa ma pot exterioriza, enerva, intrista sau bucura.
  Stiu.. e doar un blog.Dar e al meu futui. :)
  Multumesc nene Dinu de vizite si cuvintele frumoase.

  ReplyDelete
 8. Manne! Putem spune tot ce vrem???!!! Te-ai gandit bine? Ca is si io p`aci! hihihi...

  ReplyDelete
 9. Maestre Gombos, poti spune ce doresti netale paicisha."Supraveghetorii" , modul tau de viatza, bostanul iti dau tot dreptul asta.Numai de bine pretine.

  ReplyDelete