Wednesday, January 6, 2010

Romania..esti frumoasa

da` pacat tuto ca esti locuita

O colectie mai veche de peisagii puerile.





E fromos sa fii futograf in Romanica lu barosanu.Nici nu te baga nimeni in seama..da nici nu prea te omori de kuaie sa razbati.Ai o gasca de locshoare` unde sa pozezi, la fel cum gasesti o alta gasca, poate mai mare, de conspirationisti care ar face orice sa te opreasca din activitatea asta paguboasa.Paguboasa pentru unii, ca pentru ai de sar in sus cu cascavalu si deschid usa cu bostanu, e mai usor de pasit in "lumina reflectoarelor".




Romanica e vie, chiar daca dorm toti de 20 de ani incoa`, e colorata chiar, e impresionanta chiar, daca faci un exercitiu insistent de privire prin gauaza sapunerii lu matale.




Desi e mai greu de crezut uneori..dar in fundatura asta eoropeana chiar se mai intimpla ceva, mai ninge, ploua (vorba lu koi kel: afara ploua), bate vintul, iarba mai creste (poate nu la fel de verde), soarele rasare si apune.De ce sa nu ne amagim si cu frumsetea incontestabila a reliefului ruminesc? Nu e vina lui ca suporta tone de neuroni fotosintetici si inecati in confuzia sociala generala.




E chiar tarimul ales..daca stai bine si contempli cu capul blond la pestii din copaci, ursii de "supt" pat, si alte ligheoane inventate de unii ce se comporta ca atare.




E visul "american" as putea spune, unde originalul Grand Canyon este coplesit de sutele de "grand canioane" autentice ruminesti.Culmea e..ca le vizitam zi de zi..chiar trecem prin ele..dar numai un koi (a se citi oki) de artist si maestru futograf ar putea sa le descopere frumusetea ascunsa (4 luni de zapada, 4 luni de apa si 4 de gunoaie).




Romanica e la inaltime, are virfuri destule, din pacate toate de piatra sau de lut.Depinde amu de bostanu fiecaruia.Virfurile in doua picoare s-au tirat din nefericire demult de pe terenu asta de futbol.Constuiesc amu de toate cele tuturor celorlalti.Ca deh..de ce i-ar trebui parcelei asteia ceva arhitectonic si infrastructural cit de cit deosebit?.




Avem munti frumosi, inalti, plini de zapezi si caprioare (nu va ginditi la alea cu 2 telescoape), cu teritorii virgine si destule parcuri nationale.Ar mai ramine de facut ceva cu tonele de gunoaie prezente in toate locurile mentionate mai sus.Vorba aia: "Muntii nostrii aur poarta" Io: Cin` sa-l scoata, cin` sa-l scoata ?.




Paduri seculare ne oxigeneaza bostanele, ape limpezi si reci ne spala pacatele (mai ales cind ies din matca si inunda pe ciumpalaci), fauna bogata,animalurile diverse ne bucura burdihanele, ne scoala tzevile de la puscoace si uneori ne mai baga in sperieti cind iti dau binetze in scara blocului.Flora ne incanta privirile, ne inmoaie doamnele, ne mangaie paru din nas, asta in scurtele momente cind nu e luata de ape, de "colectionari", de vracii comunali, sau nu e consumata cruda ori gatita de vegetarienii si naturistii lu salata verde.
Ia mai minati mai..haaiiii, haiii.





Ce sa mai lungesc inutil vorba...
Avem tzara ? Avem !.
E fromoasa ? Este !.
Suntem noi cretini ? ESTE !


...

18 comments:

  1. :) Da cuane, pacat ca e locuita. Un fost sef de-al meu zicea ca lumea innebuneste din cauza apei. De ce nu ar fi asa pana la urma? Daca din apa a iesit viata, apoi nu are ea dreptul sa faca ce vrea cu ea?
    Cat despre Romania? Nu mai comentez nimic. Azi am intrat pe site-ul pentru inscriere la emigrari in Australia. 350 dolari de familie inscrierea. De unde puii mei? Am copil mic, nu pot sa blochez atatia bani. Unde sa mergem, dati-mi o idee. Intr-un univers paralel unde romanii au coloana vertebrala, ceva mai multi neuroni si manelistii traiesc in colivii si nu au corzi vocale. Eventual crescuti pentru blanuri. Dati-mi o idee. Vreau sa emigrez. Undeva unde pot lucra ca fotograf. Dati-mi o idee, vreau sa plec. Nu mai vreau Romania. Isi bate joc de mine. Si nu i-am facut nimic rau. Dati-mi o idee, vreau sa plec.

    ReplyDelete
  2. Superbe imaginile si foarte adevarat ceeea ce ai scris...

    ReplyDelete
  3. Imagini de vis. Bravo.
    Restul nu conteaza.
    Sunteti foarte, foarte bun in ce faceti.

    ReplyDelete
  4. superbe toate, e frumoasa, dar prin fotografiile facute de tine, pare si mai frumoasa

    ReplyDelete
  5. fotografiile sunt minunate ..atat..in rest e o tzara ..nu mai am cuvinte ..

    ReplyDelete
  6. Cuane, dementiala concluzie ai mai tras. Ce sa mai, iti intorc si eu urarea, cu o mica completare: Anu' ăsta să avem cu toţii kuaie tari si să rupem mâţa in două! Cât despre imagini, cine vrea să înveţe cum se ţâne aparatu la ochean ca să tragă o fotografie, să se uite pe imaginile tale. LA MULŢI ANI!

    ReplyDelete
  7. mersi mane.La multi ani si tie.Kuaiele sus si privirea in fatza.

    ReplyDelete
  8. Fics in kuaie,

    Bag seama ca tristetzurile fac ravagii nu numa' p-acilea pe unde dau io cu sapa (vorba vine...ca bu se jtie cand trage-vom oblonu')
    Evident ca tristetzurile sunt muuulte (ca sa nu zic "este"...) dar avem un talent infinit de a ne trage - singuri - shuturi'n kuaie!
    Asha ca... sa avem bostanu' tare, "bile" da otzel shi neaparat... bokanci cu potcoave de fonta! Ca'n rest, noi sa him sanatoshi... Chiar shi la moarte ne bucuram (daca-i vorba de altzii... ca ne deoare'n pula de ei. Ca nu suntem noi in loku' lor! ):
    androidu01

    ReplyDelete
  9. Buna seara, frumoase fotografii.

    Toate cele bune.

    ReplyDelete
  10. Dragi compatrioţi! Cu ocazia faptului că trăiţi şi anul ăsta vă doresc noi şi noi realizări, satisfacţii depline în muncă şi în viaţă, împlinirea tutulor dorinţelor de mai bine!
    Horhhe, ochi sănătos şi index dibace îţi doresc! Nu te felicit pentru schimbarea de atitudine, cu toate că e miştoacă spoiala asta nouă. Eu o să presupun că te-ai reîndrăgostit. Bravo Mihaela, căci uite ce frumos vede George lumina, chiar aşa necăjit pe jur cum se arată. :-))
    Am remarcat că partitura asta cu picioru de play şi gura de ray a fost bine primită, fiind chiar pe gustul maestrului Dinu Lazăr. Tare. Mesajul său de felicitare ar trebui să îl pui în ramă, pe perete, lîngă diploma de bacaloreat.
    Cît despre manualu' de geografie, ţara ie mare, ie frumoasă, dar blestemul aruncat asupra ei e fără dezlegare. Iar eu chiar nu cred că blestemul aruncat asupra peticului ăsta de ţărînă îl reprezintă locuitorii lui.
    Oamenii de calitate în ţara asta sunt ca extratereştii: există dar nu se arată.
    Există privilegiaţi (printre care mă număr şi eu) care au întîlnit şi şi-au apropiat ca prieteni oameni care vorbesc aceeaşi limbă (nu, nu limba română). Mă refer la oamenii care ştiu să vorbească şi despre altceva decît despre averea lui Dolănescu sau gagica lui Botezatu.
    Concetăţenii mei nu sunt urîţi, ei doar au o amprentă urîtă. Ca aurul din munţii lui Horhhe, există aur şi în oameni, dar cin să-l scoată, cin să-l scoată?
    În această imensă cutie a Pandorei numită România, speranţa îmbracă haina unor preformanţe individuale serioase şi palpabile. Dar e sigur că nimeni - îngropat fiind într-o grămadă imensă de căcat - nu mai poate sesiza valoarea (cîh, pînă şi cuvîntul valoare are un sens semantic manelistic). În plus, dacă nu răcneşti din toţi bojocii o manea, dacă nu ai un kil de aur la gît şi o maşină de cocalar, dacă nu ai o casă cu turle şi o gagică pe care au muit-o 5 milioane de telespectatori, atunci eşti pe nicăieri, nu contezi.
    Am 2 prieteni dragi (soţ/soţie) care au slujbe anonime şi salarii mizere, stau într-un bloc anonim, îşi calculează cu prea multă cumpătare banii pentru vacanţă, dar merg la teatru, cumpără albume cu muzică şi primesc colindători. În acelaşi timp, oricît de beat aş fi cînd flecărim, înţeleg din prima că atunci cînd mă refer la ”micul prinţ” că este vorba de cartea lui Antoine de Saint Exupery, nu de Adrian Cupilu Minune. Ei bine, un cunoscut comun cu ML i-a numit ”ciudaţi” şi nici măcar nu am putut să îi trag o flegmă pe blazon pentru că ştiu că are dreptate. Ei sunt nişte ciudaţi, eu sunt un ciudat, ceea ce vă doresc şi vouă.
    Important este că încă mai avem cîte o ”dumbravă minunată”, cîte o Lizucă şi un bunic prin preajmă.

    ReplyDelete
  11. Frumos discurs barosane.Bine ai revenit.Chiar eram ingrijorat.

    ReplyDelete
  12. frumoase fotografii, o alta viziune asupra plaiurilor romanesti...ma abtin sa spun ale noastre...din diverse motive. Felicitari pentru modul de abordare...si in fotografii si in viata de zi cu zi.

    ReplyDelete
  13. Da, frumos ii zise domnu' betivan, jos palaria!
    Exact ca si intreg postul tau mai Horhhelu!
    Fotografii minunate, dintr-o tzara minunata!
    David alias Radu, tzara e superba, o iubesc de nu se poate. Oamenii sunt cei care-o imput. Ca doar ne cacam in ea. punct.

    ReplyDelete
  14. Da, man sunt de acord cu tine si betivanu' (toata stima, se pare ca suntem pe aceiasi lungime de unda). La cat de prost merg lucrurile in tara lui Voda-n gura, azi maine o sa poti face poze cum ai vazut in filmele apocaliptice, adica doar ruine si munti de gunoaie. Ce nu futem noi ii lasam pe altii sa futa, gen Rosia Montana (ma mir ca nu au dat aia cui si cata spaga trebuie, de mai investesc in reclama aia de spalata creierii). Noroc ca nu mai avem industrie care sa polueze, dar nu m-as mira ca Cernavoda sa faca "bum" ca Cernobalu' sa alte "dizastre". Sa vezi tu ca la cat de in cacat suntem, o sa ajungem sa vindem si aerul si apoi sa il cumparam din import la pret triplu... Asta e clasa politica degenereaza, natura se regenereaza si poporul sangereaza. Welcome to their country! One men's land! P.S. pastreaza din recuzita si mastiile de gaze, eu ma gandesc la un costum hazmat pt. garderoba, am vazut unele pe amazon, poate au si pe negru' ;)

    ReplyDelete