Thursday, January 14, 2010

Lumina din Lumanare"Stau si ma intreb de ce oamenii aspira spre celebritate. Vor sa fie sclipitori, sa isi lumineze in mod calauzitor epoca… Daca ar fi sa compar oamenii cu lumina, as vedea ca majoritatea sunt biete lumanari, biete chibrituri cu flacara efemera, ba chiar biete scantei stinse inainte de as-si produce focul.Cat despre mine…daca as fi doar o lumanare, m-as consuma treptat, de la un capat la altul, simplu si in liniste. Capul intai mi s-ar topi si n-as mai gandi – as putea trai fericit. Pieptul apoi s-ar mistui impreuna cu sufletul de ceara … si n-as mai iubi si n-as mai uri si nici o suferinta nu m-ar atinge. La final, mi s-ar topi si genunchi tremuratori si flacara gandurilor mele s-ar stinge intr-o balta de ceara topita. Simplu si in liniste. Ar lua cu sine, toate ingrozitoarele umbre pe care lumina me-a le-a adus in lume. Caci asta e menirea oricarei lumini, de la scanteie pana la farul plajei: sa produca umbre. Trist!"

(Eugen Gombos)
.

15 comments:

 1. Frumoase lumini si umbre! Frumos joc intre real si imaginar.. sclipitor de reusit, Horhhe!

  ReplyDelete
 2. multam fain. Aici de fapt textul e cel ce inspira.

  ReplyDelete
 3. Asae, e trist, dar e adevarat. Suntem cu totii lumanari in fata vietii. Unii "ard" navalnic si se sting brusc, iar altii se topesc incet, incet... Depinde cum ne e scris fiecaruia sa traim. Important e sa pretuim acea flacara, caci intunericul de dupa stingerea ei nu ne mai aduce chiar nici o bucurie!
  Frumoase fotografii, totusi! :D

  ReplyDelete
 4. superbe.raman blocata pe imagini, nu ma concentrez deloc asupra textului

  ReplyDelete
 5. Corect ai zis Aripi de Fluture. Si io tot in imagini raman pierdut. O spun in calitate de autor al textului.

  ReplyDelete
 6. Frumos, foarte frumos.. ma inclin cu respect ..BRAVO

  ReplyDelete
 7. Lumanari, stele cazatoare, efemeride, sau fulgi de nea. Orice am fi ne ducem. Insa noi avem puterea sa lasam ceva in urma.

  Frumoase imagini cuane.

  ReplyDelete
 8. ce draku ma bagi in chestii asa de grele dupa betia de aseara? :)
  revin...

  ReplyDelete
 9. Prima e misterioasa rau si a doua e mortala,bravo,nu stiu cum le lucrezi ,dar sunt teribile.

  ReplyDelete
 10. Două lucrări marca G. Grădinaru. Kuane, tu nu trebuie să îţi semnezi lucrările, tu le amprentezi.
  Fotografii din universul lui Horhhe. Ireproşabile.

  ReplyDelete
 11. Coane, iti multumesc! Tu mi-ai inviat o parte a sufletului meu care incepea sa se usuce. Ca or fi unele lucrari pe "displacul" unora, ca ar fi sau nu criticabile...nu mai conteaza. Nu stiu mata din ce te inspiri, da io unul as putea scrie povesti intregi privind la pozele tale. De unde, amu 2 zile nu eram in stare sa pun 2 randuri pe hartie. Asa e cu unii mani, mane: emana spiritualitate, indiferent in ce domeniu ar fi ei.

  ReplyDelete
 12. faine rau pozele!
  dar totusi, prima e in tzara piticotilor? ca tare-i gigant farul acela!
  aaaaa, sau de fapt in tzara Guliverilor, care-i atacata de flote de pitici .... aia di pi creierii mei! :D
  sunt superbe pozele intr-adevar, pline de mister! invidieeee, mareeeee :P

  ReplyDelete
 13. Fain text Spartacus, ai drptate ce tu poti insira pe paginiile unui roman, George exprima printr-o poza, lasand liber imaginatie subiectul, naratiunea, personajele... E doar lume creata de sinapsele tale, avand ca punct de origine o imagine rezultata in alta lume...

  ReplyDelete