Saturday, January 30, 2010

Moare bamporu..da ete ba, muzica tot cinta



Remarc cu placere frumoasele cuvinte ale maestrului Dinu Lazar de pe blogul dumnealui.

"Deci se face un grup de actiune, care se banuieste ca are un manifest inchegat, da` n-are, dom`le arta noastra e cea adevarata si restul e o adunare de prostalai care trebuie fututi, si da-i in consecinta." (D.L.)

Pentru ce ne-ar trebui un manifest ca sa putem semnala grave abateri de la estetic ?
Credeti sau nu domnule Dinu, arta noastra chiar e adevarata.Pentru noi.Pentru ca ne dam interesul si o facem din suflet.Si asta se vede din averile acumulate de pe urma acestei pasiuni.

"Deci, nu s-a schimbat nimic, decit ca acum nu se stie exact ce e aia si unde e arta buna si fotografia buna; se stie doar ca ala care face fotografia rea trebuie tras in tzeapa, si da-i, si tot asa." (D.L.)



Eu zic ca se stie, si asta tine de bunul simt al fiecaruia.Numai ca noi, ratatii capitalismuli putem privi si admira cu placere arta si fotografia mezozoicului, chiar ne inspiram si cautam modele in acea perioada, pe cind, statuile de ceara bine lustruite ale epocii respective aproape ca refuza orice comunicare cu tendintele noii generatii. Ador clasicul dar nu ma regasesc in el.Poate tocmai de aia.

"Pacat, in loc sa puna mina fiecare sa faca cum crede mai bine si ce crede mai bine, se creeaza o vinzoleala fara rost, in care al care este luat la tinta nu intelege nimic, gloata se racoreste doar in cautarea altei tinte, si toata chestia devine jenanta privita din afara."(D.L.)



Fiti linistit maestre Dinu, fiecare din noi facem ce credem ca e mai bine.Si pentru noi dar si pentru ochiu` celorlalti.Atit cit putem si atit cit ne permit viziunea fiecaruia si cercurile de interese din bransa.Prin acceptare tacita a uritului nimic nu se va schimba.O fi ea o vinzoleala fara rost, da barem cineva se mai vinzoleste.Fara sa astepte nimic in schimb.Nici in privintza tintelor va rog sa nu va faceti probleme.Gasim destule "tinte mari" in Romania.Asteptarile maestre Dinu sunt mult mai mari in acesti ani ca acum un sfert de veac.Daca e sa fim futui in dintzi barem sa fim fututi de unu` sau altu` care activeaza cot la cot cu noua generatie.Sunt destul nume mari care din 89` incoace nu au mai facut nimic remarcabil.

"Daca justitiarii nostri fotografi ar avea cohones, ar face un manifest cultural, o chestie in care sa-si arate crezul artistic, nu ar organiza doar iesiri cu gasca noaptea, sa ia la rind trecatorii ca unul are basca, altul n-are, unul are curea la aparat si de ce are, si tot asa." (D.L.)



Domnule Dinu, utopia fute Romania.
Cum credeti ca o gasca de inculti ca noi ce scot capul numai noaptea, fara nume, fara medalii si neapartinind nici unui cerc de interese poate poate demara un manifest cultural, mai ales cind isi pun pielea in joc doar de amorul artei ?
Tot accesul nostru la "infrastructura" ce ne poate permite un demers sau altul, cultural sau nu, este blocat din start de atentia si grija ce ne-o poarta cei mari in a sprijini crezurile noastre.Poate ca suntem frati cu noaptea domnule Dinu, sau poate ca suntem prosti ca ea, sau poate chiar noaptea mai avem timp sa mai facem ceva, sa mai studiem una alta.Ca ziua muncim domnule Dinu.Pe salarii de cacat, intr-o tara de cacat, pentru a plati banci, chirii, utilitati, haleala si pentru familie in general.Noi nu primim in dar skulane, accesorii si oportunitati.Din ce domnule DInu sa ne mai sustinem si demersurile culturale care..desi nu o sa credeti, dar ele eczista boierule.



Cu respect va salut domnule Dinu..si daca o sa fie razboi, barem sa fie unul bazat pe valori si nu pe arme sau titluri.
Bamporu se scufunda..iar noi ii vom cinta prohodu`.

17 comments:

  1. Horhhe io is deacord cu matale in situatia actuala in care ne aflam, iar cu nenea Dinu is de acord intr-o oarecare masura optimista.. ar fi frumos sa fie si cum zice dansul..

    insa nimik, niciodata nu se intampla in minunata asta de tzara ... cu atat mai putin un manifest facut de un grup de ilustrii necunoscuti...

    Ma inclin cu respect

    ReplyDelete
  2. He he... au mai fost chestii d-astea... au fost nihilistii, apoi multi altii, generatia anilor `68, si tot asa.
    Din pacate din toata agitatia in timp nu ramine nimic daca nu are un nume, o constientizare, un manifest, o atitudine clara, o idee simpla si de ce nu o ideologie. Ma mir ca nu va prindeti.
    A nega daca nu tot macar multe si a creiona o situatie generala poate oricine.
    Faceti o chestie inchegata, un curent, o chestie ca impresionaistii sau ca fauvistii... orice altceva e agitare de talangi la meci. Cred ca intelegeti dar nu vreti sa acceptati.

    ReplyDelete
  3. Inteleg maestre.
    Dar ne trebuie un nume sa ne sustina.
    Sa dechida usi in ziduri.
    Eu si cu inca 5,6 ce putem face?
    Sunt dipus sa ne prezentam in fatza dumneavoastra cu proiecte concrete.
    Credeti ca ar avea rost?

    ReplyDelete
  4. Măi, dacă niciunul nu faceți parte din aaaaaaferească D-zeu, de ce vă certati sau contrați voi doi? Vorbe, vorbe!
    Fiecare aveți dreptate, nu mă apuc acu să dezvolt sau cât la sută, pencă nu-mi place, dar mă bucur că existați în lumea fotografiei românești!
    Chiar vroiam să torn de-un post cu titlul "Liniște in FR, când?"

    ReplyDelete
  5. Sunt de acord cu "intrarea in legalitate". Putem realiza mai usor asa ceva, ne facem auziti mai usor, iar daca suntem obiectivi si promovam arta si frumosul, atunci cu siguranta ni se vor alatura si numele mari care respecta aceleasi principii. Nu avem oricum nimic de pierdut.

    ReplyDelete
  6. Solutia sta in voi. Sunt atitea fonduri structurale pe care le puteti accesa daca faceti o asociatie sau o fundatie, sunt asociatii afara cu care va puteti infrati, se pot face nenumarate proiecte cu bataie lunga sau scurta.
    Aveti o energie extraordinara, e pacat sa nu o canalizati in folosul unui grup de initiativa.
    Faceti macar un grup de creatie, cum au fost obtzecistii, cum au fost dadaistii... cititi manifestul lui Tristan Tzara... nu trebuie eu sa va dau idei.
    Dupa ce cristalizati cu aripi roti si motoare un aparat de zbor viabil, altfel comunicati cu oricine. Dar nu o sa mai aveti nevoie sa comunicati pentru ca o sa fiti prinsi cu propriile proiecte, pe care daca sunteti tari pe faleza le puteti face foarte profitabile.
    Din ciondaneli si garagatza nu se fac imperii.
    Luati si cititi amanuntit Suntzu; voi sunteti la faza in care "Provoaca iritare pentru a crea dezordine." - dar cu asta nu se face nimic, nu se cistiga nici o lupta.
    Mai ales tineti cont de : "Atunci cand incercuiesti o armata, lasa-i portita de scapare; nu duce inamicul la disperare. "
    Dar mai ales si mai ales nu pricep de ce incalcati regula de aur:
    "Nu va miscati, daca nu aveti in vedere un castig anume; nu folositi trupele pana cand nu rezulta un avantaj; nu va luptati decat atunci cand este absolut necesar. "

    ReplyDelete
  7. George, de data asta sint de acord cu tine. Revln

    ReplyDelete
  8. Maestre Dinu, dar asta este o lupta sau este doar o miscare de rezistenta impotriva resemnarii care s-a impamantenit pe meleagurile Carpato-Danubiano-Pontice de sute de ani?! Lupta impotriva cui?! Vedeti un adversar concret sau lupta este doar impotriva resemnarii?! Cum te poti lupta cu generalizata lipsa de bun simt altfel decat prin miscari de gherila? "Enerveaza-l si deruteaza-l pe general! ...Ataca-l intr-una si hartuieste-l! ... Razboinicii iscusiti incep prin a deveni de neinvins si asteapta apoi ca inamicul sa fie vulnerabil. Invincibilitatea noastra tine de noi si vulnerabilitatea inamicului tine de el..."
    Cand se va ajunge la masa critica atunci probabil ca vom avea si "armate" care sa stea fata in fata...

    ReplyDelete
  9. Cred ca nu intelegeti. Aveti mai multe posibilitati; infinite la numar. Printre ele, sa pierdeti timpul cu prostii, sau sa va adunati sa faceti cashcaval si sa insemnati ceva. Eu nu v-am zis de masa critica, pe care daca o asteptati ratare scrie pe frontispiciu; faceti ce puteti.
    Si puteti sa faceti un grup inchegat, cu o estetica explicata si clara, cu o tinta exacta, cu activitate si munci in comun si expozitii si albume, dar vad ca imi pierd timpul cu timpenii, pe voi va doare de masa critica, de societate, de lipsa de bun simt si alte prostii. Vaceti ce vreti, nu pot decit sa rid; asta e.

    ReplyDelete
  10. Cred ca maestrul Dinu are dreptate.De cascaval nu prea ma doare, da sa insemnam ceva mi-as dori.

    ReplyDelete
  11. Pai sa adunam haita man! Romani, la arme!!! In pieptul celor ce mai palpita flacara dreptatii, la arme!!! Evident metaforic, ca nu cumva vreun meltean sa traga sertaul de bucatarie si sa ne trezim ca vine cu cutitu' de paine. Oricum,indemnul nu e pentru melteni.

    ReplyDelete
  12. Auuuuuuuuuuuuuuu! Horhhe, deci, esti masculul Alfa.....tu "urla" ca haita se aduna....

    ReplyDelete
  13. man tu numa zi ..ca-poi om face ceva ... si daca ne indruma un pic si lupul al batran (nenea Dinu) poate chiar iese ceva ... o ceata de haiduci ..
    ideea nu e rea ...io am inteles gresit la inceput ..dar acum am inteles .. si imi zic in sinea mea : de ce nu ?!? poate chiar facem o diferentza .. si daca nu vom face ..ce avem de pierdut ?! io zic ca in afara de niste timp, mai nimik.. poate vom castiga prieteni si cu sigurantza multa experientza..

    deci io zic sa sune din flisca ... sa stabilim (evident la o bere) ce si cum ..

    ma inclin

    ReplyDelete
  14. Man, de la inceput tu ai 2 idei preconcepute:
    1. Ca daca nu iesi baiatul lui taticu' sa ai bani de "sponsorizari", nu o sa ai posibilitatea de ai ajunge pe toti pupinguristii si cacatorii de "pocnitori". Aia sunt in fata doar pt. ca au nasul adanc infpt in cururi bazate. In schimb aia o sa aiba toata viata rahat in loc de muci, pe cand tu ai posibilitatea sa scoti capul deasupra fecaleleor. Gandeste-te ca cel putin la EXDECO ai adus cele mai multe puncte. Ca ti-au dat numai o medalie, care nici macar ca obiect de decor nu e buna, asta e partea a 2-a. Degeaba te plangi ca vrei doar recunostiinta, ca tot tu aduci vorba de chirie si rate si alte cheltuieli. Si am ajuns la punctul
    2. Nu e cazul sa iti dau exemple, fiecare fotograf renumit a castigat bani pt. fotografii, in sensul ca a fotografiat la "comanda", in stilul lui, e adevarat, dar nu s-a dus pe coclauri ca noi ca sa primeasca bani, a lucrat pe contract. Stiu ca chestia asta iti pare curvasarai, dar uita-te in jur: Rares care castiga la o nunta cu mult mai mult decat castiga aici intr-o luna, Mihaelea care mai ia bani pe poze, care cu toate ca nu o reprezinta deloc (si aici ma refer la papagalii din politica, criminali si alte personaje "mondene") si altii. Hai sa fim seriosi iesi sambtele prin parc sa vezi cati sunt cu "sapuniera" pe automat si castiga mai mult decat iti inchipui. Dar nu, tu doar te plangi ca nu ai bani... Eu nu zic sa dai gaina din ograda pe cioara de pe gard, dar ai putea sa mai faci si altceva pe langa rezize-ul de la DCI si cateva postari pe blog. Stii tu zicale ca Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista si daca tu doar te lamentezi in loc sa iti foloseti harul... e doar vina ta.

    ReplyDelete
  15. Stimatul domn Dinu avea dreptate, sunt destule modalitati fonduri, etc., acum ca nu suntem noi inzestrati cu creier de manger, ca e sistemul corupt si orice ageamiu care pupa in cur partdidele politice castiga un contract, care de fapt e o spalare de fonduri publice e partea a 2-a. Man daca nu pt. tine, gandeste-te pt. generatia viitoare: ce lasi tu mostenire? Cocalarii de azi, politicienii si afaceristii de maine?! E cazul sa punem piciorul in pragul usilor care nici macar nu se deschid! Laud initiativa ta cu blogul, orice revolta si razboi a pornit cu o scanteie: CUVANTUL. Dar ca orice foc, trebuie intretinut cu "buturugi" si stii la ce proverb ma refer aici. Daca o fi sa murim trasi pe roata, asta e, macar istoria poate nu ne va uita.
    Iesi din acest cerc vicios, stiu ca par foarte visator si nerealist, dar nu e cazul sa enumar niste atribute care te "caracterizeaza". Poate ne v-om intalni cu niste oameni invatati si aici ma refer la "batranii" din domeniul, care sa ne dea niste idei... Cu riscul de a parafraza limbajul de lemn care se perpetuaza prin "cercurile inalte", fac apel la toti romanii care isi revendica tara de sub jugul incompetentei, coruptiei, inculturii sa vina cu idei pt. a scapa de sub ticalosia acestui "Ev Mediu", deorece in cel mai fericit caz, in cartiile de istorie o sa apara niste pitipoance siliconate si prostitori politici. E pacat de istoria si asa destul de falsificata, e pacat de generatiile viitoare, care inca mai pot fi salvate... Asadar stimabile domn Dinu, stimati cititorii, oameni care ganditi mai presus de cloaca zilnica si mai departe decat "maine" sau "ziua de salariu" astept idei, sugestii pe acest blog, pana nu e prea tarziu, pana cand "baietii cu ochi albastri" nu ne iau si aceasta ultima arma (oricum sunt convins ca au un "doserel" cu noi si asteapta sa devenim prea "incomozi" ca sa il scoata). A avut si George experiente, dar despre asta cu alta ocazie... Nu uitati "somnul natiuni", ba chiar mai rau, a ratunii nu numai ca naste monstrii, dar ii lase si pe cei existenti sa "vegheze" asupra noastra. Va doresc o noapte placuta si zorii de maine sa va trezeasca intr-o lume mai dreapta. Desteaptate- romane!"Ma inclin cu respect", stimate cititorule!

    ReplyDelete
  16. iar am scris un post de 2 pagini si l-am sters :))

    ReplyDelete