Friday, January 29, 2010

Zbor deasupra unui cuib de "kuci"



Ma frate...nu ma pot abtine.Tre sa continuam postul anterior.
Dupa cum va spuneam de ceea ce ma temeam de aia nu am scapat.
Intradevar marele "artist si distins" Beleanu chiar a facut parte din ceva jurii la ceva salaoane si competitii foto.


citez din articol: "Din juriul salonului au facut parte: Simionescu Viorel - EFIAP - Bucuresti, Ioan Chelaru - Membru de onoare AAFR - Campina, Razvan Baleanu - MCC AAFR, PSA 3*** - Campina, Mircea Chelaru - Presedinte Fotoclub "Obiectiv" - Campina.
Multumiri juriului Salonului National de Arta Fotografica "Muntenia Mileniul III" 2008, Campina, pentru selectarea celor 2 fotografii si expunerea in expozitie.

Nu ma fost mirat cind aflai ca si SITE-UL CU TROMPETE promoveasa pe distinsu

Uitati-va aciule de exemplu.O "mmmare" expozitie plina de pocnitori una si una.La feminin se intituleaza "actiunea".Deci pretini, sunt sigur ca nu ati putut rata capodopera baleniana

Si totusi..un oarecare Paul Chiriac, var probabil cu distinsu` afirma aici: "Domnule pseudonim, esti frustrat de ceva? Asa se pare. Daca nu te pricepi de ce faci comentarii? Zeci de oameni din juriile de specialitate din intreaga lume au apreciat si premiat lucrarile domnului Baleanu. Zeci de oameni sa fie prosti si doar dumneata destept? Rezultatele enumerate nu se obtin din greseala, se obtin prin munca si talent mult.
Daca nu te pricepi ia in considerare parerea zecilor de specialisti in arta fotografica carora le plac fotografiile domnului Baleanu. Felicitarii si la cat m-ai multe realizari fotografice!"

Fantastic, bombastic..nu ?

Pai mai oameni buni, cu d`astia defilam noi ?
Eu unul nu voi mai avea vreodata incredere in nimic, dar in absolut nimic din ce se va mai intimpla in Romania in domeniul asta.Saloane, expozitii, evenimente..un cacat fals si maro.
E pacat doar..ca astfel de indivizi trag foarte tare in jos nume importante din juriile respective.Dar..daca ei accepta atunci cred ca ii putem urca in aceiasi barca, nu ? Cine se aseamana, se aduna.


Nu ma putut sa nu remarc si faptul, ca majoritatea "artistilor creatori consacrati" fuck parte din fotoclubul Mihai Dan-Calinescu. Curios. Am aruncat o privire pe portofoliile domniilor lor.Ce sa mai zic..puteti judeca singuri.
B.P. cred ca e sigurul fotograf ce nu se poate teme de ce are in portofoliu.

9 comments:

  1. Am cautat si eu PSA din care face parte "distinsu". In fine, am gasit pe gugal, listat dupa antigenul specific prostatec(PSA). Aiurea-n tramvai, o gashka de calibrul AAFR. O simpla cautare prin portfolii, si imediat o droaie de colaje de doi bani, prelucrari ieftine, samd, exact in stilul defunctei AAF. Numai sudorii in tzeava atat de premiati pe vremea lui compostatu' lipseau. Cat despre premiile "distinsului", nici vorba, doar un anume Lajos Nagy (RO) cu o "gipsy Madonna" (sic), nici vorba de omul nostru, nici in 2009,nici in 08, 07, nicicand. In alta ordine de idei, lasand gluma la o parte, aici nu este vorba de un ciumpalac singuratic, oamenii sunt organizati, castiga influenta in media, sa nu uitam ca omul nostru lucreaza la Realitatea TV, are relatii,ciumpalacii de spetza lui sar ca arsi cand e atins unul din ei, ca atare nu trebuie redus totul la un caz izolat de oligofrenie. Zilnic citesc prin ziare de "fotografi romani celebri", la fel de celebri ca zanele TV care si-au ratat debutul pe centura. Incetul cu incetul, se creeaza o impresie falsa despre fotografie in general, despre cea romaneasca in special. Nu trebuie uitat exemplul cu manelele si telenovelele care au eliminat incet, dar sigur, muzica si filmul de calitate. Nu e decat o problema de timp, pentru a vedea care pe care. Think about.

    ReplyDelete
  2. Am vizualizat galeria si imi vine sa zambesc.Este ca si atunci cand descoperi prima oara photoshopul ,faci niste manipulari de imagine si te crezi imparat.Mai grav este caci aceste imagini sunt ridicate in slavi,dar la urma urmelor nu ma mai mira nimic...

    ReplyDelete
  3. e jenat portofoliul numarului 16 din lume, Romania sau pe unde pula lu" draku e premiat stimatul domn ... daca asta e "arta fotografica" imi vand Nikonu si ma apuc de facut tuica din corcodushe....

    ReplyDelete
  4. dismorfic: Cîţi megapixeli are? şi ce zum? are măcar 15X? şi face detection? ţi-aş cumpăra io aparatu, cucondiţia să dai şi ţuica de corcoduşe.
    Măi, am făcut şi eu un comentariu pe site-ul aafr sub poza lu beleanu. 2 chestii am cerut: să spună MMoiceanu ce părere are despre neterminat şi să îşi asume vina fotograful nr. 16 al lumii!
    Moiceanu...da, bravo, mai cu mîna la gură s-a dezis de oligofren.
    A apărut şi băietu cu berzele şi a comentat. Băi, gagiul e fracturat la mansardă. Ia vedeţi ce a comentat... mie îmi aduce aminte de unul de la TV care se credea Isus.

    ReplyDelete
  5. Betivane, are 45 grade per megapigzel, zum are doar daca porti ochelari de cal, tuica e promotionala,dar, pute de iti clantzane ciocu de aducatoare de plozi, asca in cazul in care ai o barza langa tine....
    ...dar, il dau doardecat ca sa scap de aparat, berze si alte aricioplane care zboara prin fotografia romaneasca....

    ReplyDelete
  6. Frăţioare dismorfic, e tare mişto camera ta, dar are peste 600 de declanşări apreciate şi cel puţin 80 de premii FIAP? dacă nu, mă duc la magazinu lui Băleanu. Cred că el are şi filtre de înfrumuseţare, şi funcţia ”bird crop” direct pe cameră...

    ReplyDelete
  7. in sfarsit am inteles si eu cum sta treaba cu Deosebitul si juriul deosebit... pai ma, e clar ca juratii i-au luat demult fatza dismorficului si au dat iama in tzuiculitza di corcoduse. eee si apoi sezi binisor k totul devine arta...

    ReplyDelete
  8. Afara ploua!

    Teteo, am belit-o pe d-na putza! Bag seama ca daca nu cad in kiur dupa berze ametzite... sunt un ratat! Daca nu puzez la moshi cu barba d-un metru, babe cu broboada pa ochiu drept - sunt fics zdranga catarului ( dupe cum se stie, au ba, zdranga catarului iashte un obect inutil ptr acest specimen). Bashca, zambilutze crpuite hartistic si poi futoshopuite shi musai filtrate, ca sa'nteleaga tot oligofrenu ca aia-i harta, tetelu! Vedeti voi, eu ma declar neghiob universal daca habar n-am macar de lipsa mea de cultura si nu-s dotat cu suficienta educatzie "fina" ca sa degust astfel de "opere" (care zice-se ar fi potopite de premii!. Pai si Gutza l-ar premia pe Salam, Vali Vijulie l-ar cotropi cu medalii, musai de goldeanu, pa Adi Copchilu Minue! Amu, daca io-s talambul tzarii si nu gust o iota din astfel de "recunoashteri" se chiama ca-s retard, nu? Clar, in dobitocia ce ma caracterizeaza n-am ce zice decat ca stiau bine cei care spuneau ca nu-i bine ca tiparul sa fie dat pe mana oligofrenilor. A urmat muzichia, televiziunea si iata, ca de cand Dumnezeu ne-a dat picselu si camera foto digitala, ne-am trezit si cu o puzderie de mari hartijti!
    D-aia regret vremurile cand itzi batzaia chiurul ca ai ratat o poza, ca filmul n-are decat 36 de cadre si nu mai zic despre scroafa care s-a aburcat in copaciul poznaritului si se crede privighetoarea universului....Dar cum n-am piste cateva sute de pocnitori, premii, medalii, diplome si alte d'astea, las pe colegii mei din Academie, sa ma judece. Ca ashe iera shi cu ADI, doctor in COdoi, polimeri, poliperi... ajtia n-au murit dar sigur s-au clonat si au lasat spori, viruji...
    In rest, sucesuri si abia astept sa reinvie Cantarea Rumaniei shi sa vedeti cum vor face, ei cu d-alde mine, un canal de la Marea cea Mare shi pana la muntzii Tatra - ca am astfel de principii mic-burgheze si sunt adeptul unui fals realism care n-are legatura cu inaltele cuceriri ale stiintzei si tehnicii savantilor care itzi cropuieshte, din trei clice, ditamai barzoaika!
    Succesuri!
    (androidu01)

    ReplyDelete
  9. Bietivane, trebuie sa te dezamagesc, camera mea foto nu are atatea premii...in schimb are cateva realizari care nu ar fi putut fi posibile fara un mentor ca Horhhe...dupa un an de fotografie, am facut cate ceva cu ea, putin ptr un artist , foarte mult ptr un pasionat de fotografie ca mine... idealul meu nu a fost sa ma scobesc intre dinti de premii sau alte realizari artistice ca alte persoane amintite pe acilia ....habar nu am ce inseamna fotografia, dar, stiu ce inseamna sa traiesti ptr. ea...fara facultati de profil, premii internationale sau pupincurisme pe la jurii si organizatori...asta nu inseamna ca nu am tot respectul ptr cei care urmeaza asa ceva si reusesc sa isi pastreze "coloana vertebrala"
    cunosc oameni simpli care traiesc si respira fotografie, unde fiecare discutie abunda de pasiune ptr fotografie
    din fericire, suntem din ce in ce mai multi care credem in bunul gust si arta de amorul artei ci nu ptr contabilizarea premilor acordate...
    deci, pas...nu vand nimic..
    Bietivane, de ce draku iti spun tie toate astea? nu iti vand nicio camera....hai mai vine la o bere...ce zici?
    Horhhe, te bagi?

    ReplyDelete