Friday, January 15, 2010

S p a c e b a l l

"Realitatea este doar o iluzie,
însă una foarte persistentă."

(Albert Einstein)



Jucam mereu o miutza cu tot ce nu putem atinge sau intelege. Sarim la cap, dar nu in cap, pentru a da cu capul. Trebuie sa ne lovim, altfel..cum vom intelege?
Trebuie sa ne ducem in jos..pentru a reinvata cum e sa ne uitam in sus. Ce joc misto.
Astazi dau eu cu capul, maine dai tu..pana la sfirsit dam toti. Vom sparge capete doar pentru a sti sa dam cu capul.
Tu intelegi ?

P.S. Nu vorbim de capul pulii, da? Asta pentru aia cu capul in jos. :)

19 comments:

  1. Un om destept invata din greseli. Un om inteligent invata din greselile altuia. Din pacate suntem in tara unde cam peste tot e loc de dat cu capul si tot din pacate foarte putini invata ceva din asta. Ceea ce duce la concluzia ca in medie, nu suntem nici o tara de destepti si cu atat mai putin de inteligenti. Pentru ca nu greseala e pacatul capital, ci repetarea ei. Amin.

    ReplyDelete
  2. Ai dreptate Iogene, da poate reusim totusi sa plasam discutia mai sus de capetele-n jos si mai ferita de cacatu cotidian.

    ReplyDelete
  3. A-propos de dusul in jos. Ziceau unii invatati studiosi in domeniu ca planetu asta se va duce dracului din cauza noastra, cu mult inaintea oricarei cauze naturale. io zic insa ca nici nu e mai nimic de facut. Ar trebui luat de la inceput si construita o societate bazata pe cu totul alte principii.

    ReplyDelete
  4. "trebuie sa ne ducem in jos ... pentru a reinvata sa ne uitam in sus" - este raspunsul. tine-te treaz!

    ReplyDelete
  5. E clar ca din cauza noastra Iogene.Desi nealui spune:"Hazardul, cu capriciile lui, e promotorul adevărat al tuturor faptelor mari din istoria omului, aş zice al întregii civilizaţii omeneşti, ba chiar stăpânul real al întregului Univers."(Rebreanu)
    Chiar si asa..zarurile sunt aruncate, cartile facute, masa pusa.
    Inclin sa cred ca unul din capriciile hazardului suntem chiar noi.
    Pe de alta parte,
    "Se pare că fiinţele umane sunt o rasă de sclavi care lâncezesc pe o planetă izolată dintr-o galaxie mică. În consecinţă, rasa umană a fost cândva o sursă de forţă de muncă brută, aflată în slujba unei civilizaţii extraterestre, rămânând chiar şi azi o proprietate. Pentru a menţine controlul asupra proprietăţii sale şi a păstra pe Pământ condiţii de viaţă apropiate cu cele dintr-o închisoare, acea altă civilizaţie a generat un conflict fără sfârşit între fiinţele umane şi a promovat decăderea spirituală a omului, construind pe Terra condiţii de viaţă generatoare de nesfârşite greutăţi fizice. Această situaţie a durat mii de ani, continuând să existe chiar şi astăzi."(William Bramley)
    Incotro cu noi Iogene..? Incotro?

    ReplyDelete
  6. pai te duci in jos uitandu-se in sus sa vezi cum iti rupi gatu' la un moment dat. Eu zic ca omul dupa ce o ia in jos bine de tot, i se cam acreste sa se uite in sus. Se va uita el la un moment dat, dar poate atunci, orice ajutor va veni, va fi prea tarziu. Pe om trebuie sa-l ajuti atunci cand are nevoie. La noi in Romania se testeaza limitele extreme. Sport extrem sa traiesti in Romania? Poate. Tu centrezi, tu dai cu capul. Asa stii ca e tot mingea aia si nu ti-a bagat nimeni pietre in ea.

    ReplyDelete
  7. Frumoase si vorbele tale parinte, da cum am zis mai sus lu` domn` scriitoru` sa incercam sa tinem discutia, apolitica, atemporala si cit mai ferita de social, cotidian, banal, cit si de ochiul obosit al cocalarului internaut.

    ReplyDelete
  8. io inteleg in felul meu .. nu poti stii cat de sus esti pana nu cobori... dar ideal ar fi sa te uiti in sus cand incepi sa urci si din cand in cand sa te uiti in jos, sa nu uiti de unde ai plecat ... ramane la atitudinea fiecaruia sa judece de e mai bine sus sau mai bine jos....
    Ma inclin cu respect ..

    ReplyDelete
  9. u as vorbi un pic de capul pulii....
    ma intreb de cate ori pe luna e "doamna" pula cu capul in jos sau in sus....( nu mai fac referire la alte locuri mai mult sau mai putin dubioase unde isi vara capul)...
    e un joc biela-manivela..care nu inceteaza decat atunci cand dai atacul la "pensia de viagra"...macar atunci stii ca "trezirea din morti a lui Lazar" e programata...
    sunt de parere ca noi, barbatii,cu erectiile noastre zilnice, continuam munca lui Sisif...cand sus, cand jos...dupa voia zeitelor care ne conduc viata cu o "gaura"...sau doua...sau trei...depinde de norocul fiecarui nenorocit...
    bag si un citat"futi nu futi, vremea pulii trece" deci, puneti bani la soseta pentru nopti "albastre"
    respect..

    ReplyDelete
  10. @dismorfic
    Pai mane dismorfic, daca tu vorbesti de erectii zilnice, stai bine, coane. Unii is la saptamanale sau lunare...si nu au jdemii de ani. Acu nu va ganditi la mine! (pe dovedite)Si ca sa fiu carcotas, te intreb, unde esti dismorfic mai exact?

    ReplyDelete
  11. in pasaport, unde e trecuta cetatenia romana....de chestia asta as vrea sa scap...macar temporar :)
    (aici ma pot lauda de erectii zilnice, dar, sa nu afle nevast-mea....ca imi taie portia de vin rosu si seara de joi cu baietii)

    ReplyDelete
  12. Mane dismorfic, io zic sa ai sanatate. Ca atunci tinea ea si capu sus. Oricum, pare-se ca anul aista vom avea nevoie de sanatate, ca altceva... S-apoi daca ai sanatate, inveti incet incet sa renunti la una, la alta, sa rarasti mancarea, vinul rosu...sa fii cetatean roman model cari produce fara sa consume!

    ReplyDelete
  13. :)))
    ma duc sa imi caut cravata rosie de pionier!

    ma apuc sa beau ceai "3 frati patati" si fac cerere de renuntare la 50% din salariu, voluntar.....
    ochelarii de cal sunt optionali ...
    basca o imprumut de la Horhhe.....si incet incet, o sa devin un cetatean model al iubitei noastre patrii!
    care este....

    ReplyDelete
  14. dismorfic, pacat ca n-ai matali un blog pentru okii miei, ca place inscrisurile dumneavoastra! :)
    ..............................................
    as mai zice ca realitatea e o iluzie care persista ENERVANT de mult si ca mi-ar placea sa traiesc intr-o lume ca cea din Avatar. Vorbeste acum o oama foarte culta-n cap si cu enorm de multa minte.... si inca, nu-mi place sa dau cu capul, ci sa mi se dea =)) ..... nu, nu in gura =)) .... hopaaaa, vorbi gura fara mine, dar nu sterg, sic!

    ReplyDelete
  15. Man esti cu capul... Asta e, unii caposi dau cap in cap, doar pt. ca il au, fara sa dovedeasca nimic, decat ca sunt tare de cap si potrivit legiilor darwinste tot aia o sa ajunga sa isi foloseasca "capsorul" pt. a se inmulti, in timp ce noi dam din nepasare, aprobator din cap. Vremurile ne pun capac si daca nu ne capacim singuri, asteptam sa cada alte capete. Capriciul caposilori capcauni capata capacitati acaparand caprele cu capsa capabilitatii capacita, capitanul capelar capteaza caprioare incapacitate de capotul capilar al capuselor... Ca pula...

    ReplyDelete
  16. Între realitate şi vis există o preasubţire limită de demarcaţie. Unii spun că de fapt ea nici nu există, că această limită e născută din necesităţi primare. Unii dintre noi, după ce conştientizează această limită, încearcă să o rupă ”cu capul”. Şi se trezesc, şi adorm la loc, şi uite aşa se naşte un ciclu nesfîrşit şi o luptă eternă între realitate şi reverie. Şi nici una nu învinge, întocmai ca lupta între rău şi bine.
    În ceea ce priveşte ”capul”, organul ăsta se deformează şi specializează, aşa cum ne îndeamnă cruda realitate. Unele popoare îşi deformează gîtul sau buzele. Toată societatea umană ”dă cu capul” în principal în procesul de ”creaţie”, atunci cînd creaţia este sinonimă cu evoluţia. Aşa ni s-a spus că trebuie să facem.
    Eu dau cu capul soluţii, idei - în principal rezolvări. Aşa cum am fost educat şi aşa cum îmi cere realitatea. Pentru ”restul” (pentru vis) folosesc sufletul. Dau cu sufletul.
    Şi dacă am înţeles bine tema pe care ai propus-o, îl citez pe filosoful poet - L.Blaga:

    ”Eu nu strivesc corola de minuni a lumii,
    Şi nu ucid cu mintea tainele ce le-ntîlnesc
    în calea mea, în flori, în ochi pe buze ori morminte.”

    Dar tu Horhhe? Cum vezi tu ”săritul la cap”? Ai aruncat petarda şi ai făcut fum, fă dară şi tu o propunere!

    ReplyDelete
  17. Sarim in gol..
    Abis
    Visam
    Murim
    Renastem..ca sa murim iarasi.

    ReplyDelete