Monday, February 1, 2010

Pasi prin zapada

O foarte scurta plimbare de ieri.Mai mult pt a studia locatia.Merita.




21 comments:

  1. mda... misto locatia domnu` horhhe... da si zi-o :))

    ReplyDelete
  2. Horhhe, locaţia poate avea potenţial, dar fără (sau cu) supărare, acesta nu este relevat de serie.
    A doua imagine e cea mai nereuşită dintre toate.
    În imaginea 4 e doar o casă.
    Nu te supăra, dar nu îmi place.

    ReplyDelete
  3. N ai inteles. :) Tocmai ca e doar o casa am postat.Ca cei ce vor sa merga pe locatie sa isi poata imagina cu usurinta cu ce sa completeze cadrul.sa vina pregatiti pt scene de compozitie misto.
    A doua imagine mie imi place cel mai mult.Si asta arata si diferenta dintre noi.Lucru ce se cede si din scris.Tu scrii mai mult, mai imbirligat, mai aluziv.Eu merg pe scurt, urit si cumprinzator.In fotografie asta s-ar putea traduce prin minimalism.
    Tot in a doua imagine, un fotograf, sau un filosof mai bine, se intreba..oare unde se duce respectivu` ? Ce e dincolo de orizont ? De ce lumina e accea ? de ce atmosfera e mai tenebroasa ? de ce pleaca si nu vine..etc.
    Lucruri care scapa multora din vedere.
    Sa auzim de bine mane.

    ReplyDelete
  4. Am înţeles. Că foto 2 are mesaj e clar, l-am resimţit şi eu. E drept, eu îl vedeam pe personaj ca pe un Sisif ce duce o povară în spate şi care a ajuns la capătul drumului. Sau mai exact la sfîrşitul paşilor săi.
    Cred că ceea ce nu îmi cade mie bine este plasarea personajului în centrul îmaginii şi simetria dintre celest şi ţărînă. Mi se pare că dacă era plasat mai sus personajul, pe linia primei orizontale a treimii, era mai expresiv, mai explicit mesajul. Se uita de sus către orizont. Chestie de viziune, dar aici nu îndrăznesc să te contrazic...doar croşetez un mileu care să dezlege limbile.... :-))
    În fine, eu vorbesc precum viteazul după luptă, doar să mă aflu în treabă. Voiam să te salut, atît :-)))

    ReplyDelete
  5. Frumos. Imagini plumbuite, grele, ca niste falduri peste ginduri bacoviene sau o cortina peste un suflet intristat si care cauta... frumos... de invidie.

    ReplyDelete
  6. a 2-a imi place si mie cel mai mult. imi da senzatia ca nu se va intoarce niciodata.
    celelalte au o tinta, ceva care dainuieste... ramane acolo mereu (casa)...dar a doua e grea. nu atat pentru cel care pleaca, ci mai ales pentru cel care il priveste plecand.

    ReplyDelete
  7. acu' eu zic sa bagi o sesiune cat mai e zapada... cat de repede poti... poate mai ai si noroc de ceva lumina, cer... locul e bun, bun...
    cand o da firul ierbii, mai faci o iesire p'acolo :)

    ReplyDelete
  8. zapada va fi muuuult si bine la noi :D ca ma saturai de zapada.

    ReplyDelete
  9. buna locatia man. ce bine ca macar tu ai ceva timp liber. hai incoace sa-ti arat niste locatii :D

    ReplyDelete
  10. buna buna, da' unde e si cand va fi?
    mai sunt locuri?

    ReplyDelete
  11. Imi place ca nu intelegi unde incepe si unde se termina cerul...parca ratacesti undeva intre cer si pamant si nu ai cale de intoarcere...parca nici elementele nu mai sunt palpabile..atmosfera e totul!!

    ReplyDelete
  12. Nu neapărat că sunt slabe, dar banale sunt oricum.

    Vezi să nu ajungi şi tu să te bucuri de comentarii frumoase pentru orice fotografii, precum domnii înjuraţi aşa aprig de tine.

    ReplyDelete
  13. :)) nu cred ca doresti sa incepem o discurtie pe tema banalitatii..

    ReplyDelete
  14. va rog eu, incepeti discutia :)

    ReplyDelete
  15. Şi eu vă rog să începeţi discuţia, numai să nu îl înjuraţi pe Horhhe, care e foarte sensibil şi nu suportă înjurăturile. Nu cred că ar face faţă unei discuţii în contradictoriu.
    În ceea ce priveşte lucrările dvs., domnule Munteanu, sunt nişte snapshot-uri excepţionale, originale şi pline de compoziţie spirituală. Eu zic să nu vă lăsaţi, daţi cu flash-ul cît mai tare!

    ReplyDelete
  16. Cum îndrăzneşte cineva să-ţi spună că postezi şi banalităţi cum începi să baţi apropouri că cineva-ul este prost şi habar n-are ce face.

    Ţi-am mai spus eu de multe ori, procesarea e procesare, fotografia e fotografie. Iar marea majoritate a imaginilor tale arată bine datorită procesării, nu neapărat a produsului brut.

    Cât despre banalităţi am destule, dar pentru mine fotografia reprezintă şi amintiri, adică să revezi locurile pe unde ai umblat, fără să le "maltratezi" în calculator.

    Iar dvs, domnule Bieţîvan Ratat, care bliţ? Eu foarte rar folosesc bliţul, nici măcar nu am unul

    ReplyDelete