Thursday, January 28, 2010

Dinozaurul.. frate cu modestia



Dupa modelul binecunoscut al maestrului Dinu Lazar semnalez si eu pe ogorashu asta mic atitudinea "de incurajare" a unui domn zice el cunoscut in tzariosara, vizavi de potentialul noii generatii in fotografia de oricare ar fi ea.Prietenii ma roaga sa fiu diplomat in exprimare caci savarina sigur nu poci fi.
Asadar domnul Rares Pulbere primeste ca rasplata pe blogul dumnealui urmatorele versuri ce frizeaza eminescianul.Citez:

"Felicitari stimate domn,
Intr-adevar aveti pentru ce sa va laudati.
Locatia a avut ecou extraordinar la 4 membri din juriu.
Mai ales asupra celor plecati de mult din tara.

Va urez alte succese, dar si putina modestie.
Cu o alta locatie nu mai aveati acest succes.
Pozele dvs. sunt chiar exagerat procesate.
Si acest rau obicei este pe o panta descendenta."


Aici puteti vedea imaginile,locurile cistigate si comentariul domnului in cauza

Imi pun in mod firesc citeva intrebari:
Juriul, a fost ori inecat in butoiul cu melancolie, ori in cel de varza ?
Locatia face imaginea ? poate chiar si compozitia, ideea, mesajul si dinamica..
Mai nou, concursurile pur ruminesti, se jurizeaza de alieni ?
Postprocesarea e o stigmata pe fruntea fotografiei digitale moderne ?

In fine, incerc sa inchei.Daca pensionarii moderni se plictisesc , ori nu pot tine pasul cu noul deceniu, ar fi frumos totusi sa incurajeze ori sa incerce sa inteleaga tot ce se intimpla in jurul lor si care in mod flagrant intra in conflict cu amintirile, metodele, si modul de a privi lucrurile a anilor domniilor lor.
Domnilor, noi nu putem de voi sau voi nu mai puteti deloc ?
Credeam ca virsta te face mai intelept.Mai ingaduitor.Mai bun.Oare ma insel ?

Va ofer mai jos componenta juriului:
- Radu Sigheti -Romania Thomson Reuters Romania- Presedintele juriului
- Ara Ghemigian - SUA, co-fondator SITE-UL CU TROMPETE
- Catalin Anastase - Australia - fotograf profesionist
- Andrei Pandele AFIAP - Romania - membru consiliul consultativ AAFR
- Mihai Moiceanu EFIAP/g - Romania - Vicepresedinte AAFR
- Csaba Balasi EFIAP/b - Romania - Vicepresedinte AAFR
- Mircea Anghel AFIAP - Romania - Comitetul director AAFR

Oare Sorin Onisor tot de locatii a avut noroc ?!

P.S. Cineva ma informeaza ca domnul cu incurajarile a facut chiar parte din juriu.

8 comments:

  1. "si acest obicei rau este pe o panta descendenta?!!!!#
    Foarte bine ca e tot e rau... ce mai pot scrie unii si cata invidie! Da, a avut noroc de locatie sau de o mireasa frumoas etc etc. Si a mai avut noroc ca l-a nascut ma-sa cu talent, spre deosebire de altii....

    ReplyDelete
  2. Penibil, se vede clar care din membrii juriului este. Ar face mai bine sa-si vada de fotografie daca e fotograf, ca sincer, cam mult spatiu gol in ultimul timp. Nu a avut niciodata cuvinte de lauda pentru cineva mai tanar decat el. Boala grea batranetea, mai ales daca "e" unii care nu te pupa in fund. Daca 4 jurati fura plecati, de ce nu au refuzat sa faca parte din juriu? Cine i-a trimis la capsuni, sau cine i-a pus in juriu daca erau pe coclauri? Explicatia e simpla: invidie de joasa speta ascunsa in vorbe de "'telectual".
    Rares tata, nu te lasa impresionat de impresionisti de genul asta. Faptul ca ti-a trimis randurile alea denota un caracter dubios. Daca avea onoare, tacea. Daca era profesionist ori statea naibii in tara si juriza si iti nota lucrarile dupa mintea lui, ori refuza naibii calitatea de jurat si-si vedea de capsuni. Vezi de treaba ta, ca o faci bine, nu mai pleca urechea la oricine. Am zis oricine? Si de ce nu? Individul nu-si da seama ca minimalizeaza aportul celorlalti 4 membrii ai juriului. Jenant, ca sa nu zic penibil si neprofesional. Dioda, bat-o vina.

    ReplyDelete
  3. Off. Sorin Onisor a avut noroc de locatii, normal, a fost baftos ca a dirijat Dumnezeu soarele exact cum trebuie si noroc ca a avut pile la Hollywood de i-au trimis astia scenografia. Ca era in plop. Aaaa, si noroc ca a plecat jumatatea aia competenta din juriu si au ramas incompetentii.

    ReplyDelete
  4. Ca sa revin. Nu am inteles initial care era faza cu plecatu' din tara. Scuze pentru asta. Insa, este jenant ca, dupa un concurs, un membru, al juriului evident, sa trimita unui participant la concurs un email prin care il desfinteaza pentru ca lui personal nu ii plac lucrarile. Rusineee! Propunerea mea e sa-si vanda "sculele" si sa-si ia un Playstation. Sau sa-si taie singur netu'.

    ReplyDelete
  5. Draga George, m-am uitat si io pe pozele lui Rares si mi s-au parut exceptionale si mai ales originale. Drept este ca nu ma pricep la fel de bine ca autorul comentariului. Cat despre Onisor asta, eu ti-am mai spus parerea.. nu il cunosc, nu mi-a facut nici un rau.. dar pe mine nu ma satisface.. sau excita (alegi tu ce iti convine mai mult.
    In rest, ai niste comentarii "delicioase" si niste fotografii jos palaria. Te-ai dus mult inainte. Fotografia care deschide articolul este super. Pana acum vorbeam despre "doamna cu coasa", amu' de cand cu crimele de prin tara asta, putem vorbi de "doamna cu toporu'"
    Apropo de chestia asta, zilele trecute aud o stire la tembelizor despre unul indragostit (probabil indragostit de alta) care si-a ucis partenera cu lovituri de ciocan. Fi atent cum suna comentariu cetitoarei de prompter (a se citi "vedetei tv"): "Un barbat a fost acuzat de crima pentru ca si-a ucis partenera cu ciocanul". De aici eu ce sa inteleg?? Ca daca nu o ucidea cu lovituri de ciocan, era in regula? Daca, de pilda, ii taia gatul.. sau capul cu toporul.. sau o impungea cu shishul.. sau o impusca.. era legal, nu?? Pai atunci, ar trebui data publicitatii o lista cu obiectele cu care este interzis sa iti ucizi consoarta, in care sa fie incluse si ciocanele sau macar cele sun 10 kg. Pai ce este asta, frate, sa o ucizi cu 78 de lovituri de ciocan?? Pana si pe porc il elecrocutezi inainte a il tai.. sau poate ca a vrut sa o faca shnitzel... In fine.. poate odata o sa faci un comentariu si la chestiunea asta, poate si o lista a obiectelor care ar trebui interzise in astfel de situatii.. Ca asa cum le zici tu bobocule... evident comentariul sa fie impanat si cu ceva poze asortate. Toate bune si da-i inainte
    Ovidiu de la Piatra

    ReplyDelete
  6. Parerea mea e ca "pila" lui Pandelica asta nu a luat premiul care i-a fost promis, si acum trece la amenitari. Ba Reres ti-am zis sa nu iti cumperi castelu ala, ca doar o sa zica toti ca datorita locatiei...
    Acum daca omul nu stie ce e aia Photoshop (poate a cauta pe "goagle" si s-o fi gandit ca e un magazin de fotografii) si se oftica ca na, tu muncsti la o poza si nu te rezumi doar la apasatul pe delansator (colorata maine gata, veniti cu banii la tata). E evident ca e un imbecil, care nu isi da seama ca o poza "bruta" (adica ceea ce ramane pe senzor/film dupa ce se inchide shutteru') e una, iar o fotografie e alta. E aproape imposibil atat d.p.v.d. technic, cat si natural (poate nu ai lumina buna, cer fara nori, cadru mai slab, etc.) sa obtii o fotografie, adica o chestie care sa iti transmita un mesaj doar din aparat.
    Alo Pandele, ceea ce ai vazut tu acolo era cu mesaj, acu ca ai tu bostanul prea necrozat si nu ai priceput, de dai vina pe "prelucrare excesiva", e alta! Pai daca vrei chestii brute, eu zic sa te lasi de "pozat" ca doar ochiul uman poate percepe chestii "naturale". Ah uitasesti tu suferi de glaucom...

    ReplyDelete
  7. George, e fascinant cum ai fabricat şi aruncat bomba atomică cu doar opt versuri şi o enumerare banală...
    Îţi dai seama că unda de şoc îl zboară pe Rareş departe de acel tip de premii pînă în 2025 cînd fosilele migrează către zone mai calde? L-ai pupat pe bot de recunoaştere OFICIALĂ.

    Nici ţie nu ţi-ai făcut un bine,stai să vezi cum o să te muşte dinozaorii pe la colţurile curului. Important e să ştii că, dacă te speli repede cu alcool pe locul muşcăturii, nu se infectează.

    ReplyDelete
  8. Cat despre "putina modestie", eu il cunosc pe Rares de vreo 3 ani si pot spune ca e uneori prea modest. E normal ca la varsta lui sa il fi cuprins putin "flama" succesului, de s-a batut cu pumnii in piept, dar nu e genul care sa se dea mare si nici cel care sa se culce pe lauri. Oricum Pandelica poate citesti articolul asta, poate o sa cunosti mai bine omul si o sa inveti cate ceva, poate chiar a lectie de viata: http://www.wall-street.ro/slideshow/Lifestyle/79239/Fotografia-de-nunta-Un-business-cu-zambetul-pe-buze.html

    ReplyDelete