Wednesday, February 10, 2010

miSSing



"Pentru cei mai mulţi oameni moartea este numai un pretext de dispariţie; pentru foarte puţini moartea ţine de textul vieţii, ca un punct pe i."
(Lucian Blaga)



"Odată cu dispariţia marilor idealuri, umanitatea încetează să evolueze."
(Vasile Gavrilescu)
.

8 comments:

  1. As scrie si eu ceva dar nu gasesc butonul "pe de rost" . Dumneavoastra ziceti ca e usor , ma invatati si pe mine cum?

    ReplyDelete
  2. superbe imagini!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Monique, "dumneavostra" e un cuvint ce ma nelinisteste.Spune-mi George sau bai.Inlesneste dialogul.
    Apropo de boton..la care din ele te referi ?

    ReplyDelete
  4. George tu ai spus-o ca e usor sa apesi pe un buton pe de rost . Referire la pozarii de moment poate.Sincer si eu gandeam la fel pana am vazut doua adolescente cu compacte care faceau poze pe "auto" de s-au pisat aia de la Magnum pe ei.Cu mesaj . Cu emotie.Cu incadrari de nu-ti treceau prin cap nici doua doua sticle de JW.Si mi-a fost rusine .Asa ca de atunci nu mai dau cu ghioaga .

    ReplyDelete
  5. Monique..nu ai inteles.Nu m-am referit niciodata la tipul sau performantza skulei.Si ai dreptate, si eu cunosc destui sapunari ce ma pun pe ginduri.Ca vad fotografia asa cum trebuie ea vazuta.Ca o stare de spirit, traiesc oaresce emotii si trairi personale cind imortalizeaza momente cu care ei rezoneaza.Botonul "pe de rost" era doar o ironie, dupa cum bine cred ca ai inteles, la adresda acelori fotografi care lasa aparatul in voia lui, care urmaresc "colorata vandabila" si fotografia la relanti.In citi fotografi de genul asta ai auzit ca am dat cu ghioaga ?
    Si datul asta cu parul eu cred ca are rostul lui.Si imi asum eu pulele de rigoare de dupa..da barem mai limitam cit de cit rasadurile de pozari duminicali, printre care cu rusine afirm ca de multe ori ma numar si eu.
    Toate bune.

    ReplyDelete
  6. Nu limitam nimic, domnu` Horhhe.
    Io sunt vechi in bransa, de cind la Fotomagazin ( facut de mine) si la bog erau numai fotografi unu si unu ( va vine sa credeti asa ceva? Nici mie)
    Cam la un an, un an si ceva, se schimba complet pesiajul, adica mai toti pleaca si vin altii, mai multi, mai inculti, mai obraznici (nu fac nici un apropo)
    Fotografia romaneasca este o shenila continua, toti vin, toti pleaca, si ramin cam sub unu la suta; aia care ramin se retrag de peste tot, pentru ca listele romanesti si toate locurile publice, cu mici exceptii, au devenit niste haite infioratoare care devoreaza in loc sa educe si incurajaza spiritul de gasca si de reducere a artei la intelegerea prostimii.
    Oricine face altfel sau vede altfel e luat la misto si uite asa mergem mai departe.
    Ar fi multe de zis.
    O chestie creativa, respectuoasa, onoranta, este mult mai interesanta pentru fotografia romaneasca decit ce se intimpla acu pe ici pe colo.
    Am avut acum citiva ani un dialog cu unul dintre cei mai mari fotografi romani, printre primii trei; i-am spus, hai sa facem aia, hai sa facem ailalta, sa organizam, sa ne unim, d-astea.
    Mi-a spus ca mai bine face fiecare singur ce poate si cit poate si ca fotografia romaneasca va avea mai mult de cistigat cu niste virfuri decit cu niste prosti organizati si uniti.
    SI avea dreptate.

    ReplyDelete
  7. Îmi plac amândouă, dar prima eeeeeee ...... două idei simple puse fain în fotografie .... subliniate de marile idealuri și puncturi :D pe i :D
    Încă o dată, prima e de poster!

    ReplyDelete