Friday, March 19, 2010

Teodor Radu Pantea - un "premiant" mai mult decit mediocru

sau despre cum sa "urci in sus" cind toate merg in jos.



Mai nene..uite ca vreau nu vreau, tot tre sa mai supunem atentiei modul in care pozele mai mult decit mediocre pot face multe victime in rindul medaliilor si premiilor nationale si internationale.
Ma uit odata peste portofoliul ilustru al domnului sus numit, ma apuca groaza, apoi indignarea, ca pe final sa ma calmez si sa ii transmit un mesaj cit se poate de savarina, avind in vedere "politetea" ce ma caracterizeaza:

"Am facut o mica plimbare prin portofoliul dumneavoastra domnule TRP.Ce sa zic..e slab, a banal si nici pe departe emotionant.Stiti..este o vorba, cine se aseamana se aduna.
Spor pe mai departe." (Io)

Nu trece mult si domnu` raspunde cu o diplomatie si mai naucitoare:

"Da, domnule GG, se poate sa avetzi dreptate!!
Va respect punctul de vedere!!
Ba mai mult, fac o adanca plecaciune...
Atata doar ca numele Dvs. mi-e cu desavarshire, necunoscut. Da' ma intreb eu retoric, e cunoscut cuiva???!!!
Unde ash putea sa vaz shi eu un portofoliu al Dvs???!! Asta in situatzia in care acesta (ar) exista... Sa am, shi eu, ocazia sa primesc o lectzie de fotografie de la o mare shi (inca) ne(re)cunoscuta somitate in domeniu, care nu ma indoiesc ca atzi (putea) fi... Imi fac "mea culpa" din a recunoashte faptul ca nu am auzit (inca) de un mare fotograf "Gradinaru" in afara de Kertesz (nota: in limga maghiara, Kertesz inseamna "Gradinar").
Hai, Domnule GG, te provoc la o discutzie de la egal la egal despre fotografie.
Dar shi la o alaturare de portofolii!!! Indrazneshti???!!!
" (Teodor R.P.)

Inainte sa mai comentam texte sau sa o luam razna de tot, supun atentiei arta fotografica izvorita din minutzele..atentie, lectorului univ. dr. la disciplina FOTO din cadrul Facultatii de Arte Vizuale din Oradea, Teodor Radu Pantea.
Boon, intru pe situ` individului si vad: "Basic Exhibition" . Zic io, stai sa vezi ca o fi bun baiatu.Dau click sa vaz minunea.

Basic Exhibition

Va dati seama,era sa fuck un shok artistoparetal cind am vazut minunatiile de poze expuse in categoria cu pricina.De comentat, nu are rost sa le comentez eu, cred ca imi stiti bine parerea despre astfel de lucrari. Am zis ca..ba, o fi gresit omu la selectie, sau o fi fo` vre-o comanda speciala AAFR.In fine, mai dau o sansa omului si trec mai departe.La urmatoarea lui galerica.

Expo Flip

Of doamne, prin ce coltz de iad ti-ai aruncat criticii inaripati, si ce iude de jurii ai adus pe pamint sa ne judece si sa ne premieze lucrarile..
Cuvintele sunt de prisos, asa ca trec la urmatoarele lui galerici:

Locomotives

Promo Stress

Faza mai tare e ca domnu`, lector pe domeniu de altfel are si un pomelnic de titluri si participari, insiruit in mod ostentativ si plictisitor pe situl nealui`.Cind le vazui..am ramas si mai masca.Atunci, mi-am amintit de ingerashul Razvan Baleanu si arta lui naiva, si am avut o crunta revelatie.A..AAFR si asta spune totul.

Aici gasiti pomelnicu.
(sa dati cu "scrotu`" pina jos.ca-s muuuuulte)

Undeva printre rindurile bisericesti, vad scris Portofoliul "CHRISTO'S WORLD" si un link.Dau pe el, si cred ca asta a pus capac rabdarii mele determinindu-ma sa va prezint si voua o astfel de somitate in domeniu.


Portofoliul "CHRISTO'S WORLD"


Deci domnilor, priviti, analizati, judecati.Daca asta e directia in care se indreapta fotografia din Romania, e de rau nene.Daca ei sunt cei care shutesc premiile si recunoasterea unor tineri mult mai capabili iar este de rau. Oare functia ce o are domn` Pantea, de lector universitar nu cumva a facilitat si muuulte din intrarile nealui in "lumea inalta" ale pozarelii ?

P.S. Din epistolele domnului Pantea catre ucenicul sau Razvan (Baleanu)
"Ce-au totzi cu dumneata, Domnule Razvan??!!
De ce recurg majoritatea la extrema de-a considera ca tot ce faci e rau??!!
Uite, eu nu voi cadea in cealalta extrema, de-a spune ca tot ce faci e bun, ci doar ca tzi-am votat o serie de lucrari pe la saloanele in care le-am intalnit. Nu am motive sa-mi regret deciziile...
E bine ca faci fotografie cu asiduitate shi doar atunci apar rezultatele. Ca shtii dumneata: rezultatele vorbesthe!!!
Poate unii din detractorii dumitale fie nu fac decat vreo 10 fotografii pe an shi vor sa vina organizatorii de saloane la ei acasa, sa le ia, sa le duca shi sa le expuna, fie nu sunt in stare nici macar de asemenea "performantze" shi atunci... "strugurii sunt acri"... Fii convins ca eshti invidiat de unii!!!
Ignora-i shi mergi pe propriul drum!!
Tzinem legatura!! SUCCES!!! Complimente Chelarilor!!!
Cu stima,
Dr. TEODOR RADU PANTEA
EFIAP/bronze, EH.ISF, PSA*(CS), PSA**(PPD), PSA**(PJ), Hon.ICS,
F.ICS, AICS, Hon.F.PAD, Hon.F.ICS, E.USPA, F.SWAN,
Hon.F.SWAN, E.FMPA, Hon.IPS, HonFKSS, M.AAFR.
Address: 410346 ORADEA ROMANIA
Bd. Dacia 24B, bl. D61, ap. 10
Mobile: 004 0770 112702
Tel. 004 0359 401310 (Home)
Fax. 004 0259 476818 (Office)
E-mail:teodor.pantea@rdslink.ro
teodor.pantea@gmail.com
teodor.pantea@yahoo.com
www.terapan.ro"

Mai e ceva de comentat ? Nu cred.

.

33 comments:

  1. .am citi,am privit...sunt mut ...! ce sa judeci ?.notorietatea ? imaginile ? pomelnicul ?....totul este desertaciune ...!
    ..nu asta ma mira ...nu ma mai mira nimic ....!dar faptul ca Dl profesor (cu p mic) sare la bataie ..vrea sa vada singe ,notorietate si portofolii
    vrea razboi si confruntare ..doreste zanganit de diafragme..maciuci si monopiede care sa zdrobeasca convingeri ...ba mai mult Dl profesor are mistouri de mitica miticul ( kertesz..? de ce nu SzentGyorgy omoritorul de balauri ) ei bine toate astea ma lasa mut ...mut dar nu fara replica ..!
    ..eu cred k nu imaginile sunt problema ...imaginile k imaginile ..bune ,rele... conteaza prea putin unu in plus sau in minus ..dar toleranta ,intelegerea si spiritul inalt ale unui profesor universitar ....unde sunt..?..nu sunt ..! asta-i problema anual are 10 sau x nu conteaza citi studenti care beau din izvorul neclar al intoleratei ..fotografice desigur !

    ps ....Andreas Feininger scria prin 1965 in THE COMPLETE PHOTOGRAPHER ..The essential purpose of photography is communication .

    ReplyDelete
  2. Io zic ca omu' merita un link in sidebar-u tau aci. Nu stiu insa care din mirobolantele-i fotografii o sa le alegi ca sa-l reprezinte.. grea alegere!

    ReplyDelete
  3. pasul 1 - incerc sa ma dezmeticesc dupa cele citite si vazute
    pasul 2 - cobor la o cafea sa recitesc si sa pun oarecare ordine in ganduri
    pasul 3 - revin cu un comentariu, sper, pertinent si obiectiv

    ReplyDelete
  4. Hai mai George de ce esti asa rau...
    Pe langa faptul ca site-ul e un template ieftin si la majoritatea cadrelor nu stii cum sa dai next mai repede sunt si poze bune dar "stricate" la procesare...

    ReplyDelete
  5. 1.
    Cum s-ar putea defini DISCIPLINA FOTO?
    se refera cumva la "ordonarea" elementelor in cadru? la incadrari, treimi, cromatica, lucruri care tin de tehnica?
    se refera la relatia fotograf - camera? la nivelul fiecaruia de a alege setarile, unghiuri?
    se refera la relatia fotograf - subiect?
    se refera la starea indusa privitorului de un cadru, la ce mesaj transmite?
    include toate de mai sus si inca altele?

    2.
    care este reteta de a ajuge sa inveti pe ceilalti ce inseamna DISCIPLINA FOTO?
    sa ai zeci de nominalizari si participari la expozitii, sa omori shutterul unei camere pana cand ajungi la un total exagerat
    de cadre in speranta in care ai avea de unde sa alegi cateva?
    iti trebuie cumva 'jde ani de scoli de specialitate? sau mai bine sa stii sa exploatezi si sa dezvolti/educi un talent nativ, chiar si autodidact?


    Domnilor din organizatii, facultati, scoli.... NU VA MAI ASCUNDETI IN SPATELE UNOR NUME DE EXPOZITII SAU
    IN SPATELE UNOR CIFRE DE ASA ZIS LUCRARI EXPUSE, BLA-BLA-BLA... faptul ca exista si "needucati' in institutiile in care predau unii dintre Dvs,
    dar care pot emite pareri argumentate si pertinente despre calitatea lucrarilor cu care va laudati, ar trebui sa va puna mai degraba pe ganduri,
    decat sa va faca sa incercati sa intrati in niste discutii in care nu sunteti in stare decat sa insirati niste fraze sablonate sau pline de rautati,
    tocmai din lipsa argumentelor de partea d-voastra sau, mai rau, din cauza unor complexe/frustrari.

    Fotografia, sau arta, in general, nu se invata numai cu pixul pe hartie, predata de catre cineva asezat comfortabil intr-un scaun sub
    o diploma frumos inramata, la care sa se inchine posesorul ei si un cerc de prieteni si aplaudaci cu limba moale...

    Respect doar pentru profesorii care reusesc sa se faca intelesi si sa transmita ceva mai departe.
    Respect pentru "anonimii" care cu numele lor "mic", dar cu lucrarile lor "mari" reusesc sa ajunga direct in sistemul nervos al privitorului.

    ReplyDelete
  6. Jorjele, bine ca am dat de tine, ca daca invatam de la asemenea fotografi meserie, ma impuscam cu diafragma in jenunche......succese!

    ReplyDelete
  7. colosal sa mai aflu despre astfel de artisti "consacrati ". Adevarate valori ale fotografiei romanesti :)) (daca despre fotografie romaneasca discutam, de cei care isi iau primul digital si nu au facut mai mult de 100 de poze). oricum, mai horhe ... ai macar 500 de participari la saloane?? ,ca tov de mentionai mai sus,cred a participat la mai multe saloane decat fire de am eu in barba(da tot degeaba).
    N-ai saloane, n-ai valoare intre "artistii fotografi" profesori universitari, ingineri in industria alimentara afiiridififiiafipiap din republica fotografica romania.

    ReplyDelete
  8. N-are rost sa mai discutam. Care mare valoare intr-un domeniu se lauda cu acceptari la saloane si participari la festivitati de premiere?
    Stii si tu foarte bine ca nu-i mare lucru sa ajungi AFIAP. Nu-ti trebuie valoare, ci consecventa...

    ReplyDelete
  9. A, si daca indraznesti, ia compara-te cu domnul de mai sus. Sau nu indraznesti? De parca fotografiile tale n-ar fi toate pe blog sau pe deviant. Cam mic portofoliu ai, oricum. Si niciun pomelnic de participari. Auzi, cine esti tu, băi Grădinaru?

    ReplyDelete
  10. Mamaaaa nene cate premii si diplome... o fi folosit aceeasi imprimanta ca Baleanu, ca vad ca tot prin United Bluff a expus, la PSD-istii aia, pardon, PSA-istii. Iar fotografiile... nu ma mai uit ca am fierea lenesa si imi revin greu. Totusi, hai sa lamurim putin treaba. La fel ca si in alte cazuri, prezente in AAFR. Nu ei sunt de vina dragilor, ci aia care le dau premii pentru asa ceva, si care ii promoveaza. Omu' poate se lauda: "Uite ba, ce cacat de poza, si cate premii mi-au dat cretinii naibii. Numa' 14 pe asta." Poate o fi in concurenta directa cu Baleanu. Peste cat timp s=or opri sa vada cine a castigat la maculatura? Dar imi place atitudinea lui. Identica ca a lui celalalt. O fi vreo scoala speciala pentru astia. Doar ca individul de fata nu a prins workshopu' cu barza. Eh, ce sa-i faci. Nu le poate avea pe toate.

    ReplyDelete
  11. Date fiind cele prezentate de toata lumea si luand in considerare Epistola Panteica catre Balanel, avem si noi o intrebare, asa mai de incepatori ca nu ne pricepem si poate ne ajutati cu esperienta voastra in chictura cu fotoni. LA CE SPITAL E SALONUL ALA UNDE EXPUNETI DVS SI BALEANU?

    ReplyDelete
  12. nu stiu cine i-a acordat lui atatea premii dar cred ca persoana/persoanele respective aveau diafragma deschisa la 1 si nu era focalizat unde trebuie, de nu au vazut cui i-au dat si mai ales pe ce i-au dat lui atatea premii :|:|:| nu stiu cum, dar am avut rabdarea de a ma uita peste majoritatea cadrelor din galeria lui, si nu cred ca ceea ce face el acolo , vine de la cuvintele de baza "fotos" si "graphy" care traduse si inttelese, ar insemna sa desenezi cu lumina. ceea ce face el acolo e ceva, ce , nu stiu sigur daca are vreo denumire. :)):))):)) rau dom'le, rau. :|:|:|

    ReplyDelete
  13. Măi, voi nu înțelegeți arta! Clar!
    Nu înțelegeți căcâ rpe pe biserici, ie mesaje-cod ;)
    Deci pozele trebuie decodificate! Se folo codu lu davinciu nemuriciu!

    Pentru un cur gol, ce mi-a rămas mie-n neuron, ăla din vagonet de strălucea rotunjor în soare(nu spui care), nu e nevoie de nimic, poate un firicel de salivă-n colțul gurii!!!!

    Chiar nu pricepeți arta! În forma ei Pură! Reclame cu fire de tensiune, ridicată!
    Mă duc să iau un Rudotel!

    Și uite, dacă dumnealui își coboară ochișorii, deci deeeee, lector universitar doctor(îmi sună tare cunoscut) asupra umilelor noastre persoane, îi dau o iDee de subect "firele de tensiune, poziții romantice " luate de jos, de sus, din lateral și poză de buletin, ca să aibă și iele identitate!
    Și să facă o expozitie cu numele de Tata doctor lector univ cum îl cheamă, și firele dragi .... din nădragi ..... așaaaa, ca să vă arate el voua!!!! ...... aghen!!! ..... ighen? =)))))

    ReplyDelete
  14. "EH.ISF, PSA*(CS), PSA**(PPD), PSA**(PJ), Hon.ICS,
    F.ICS, AICS, Hon.F.PAD, Hon.F.ICS, E.USPA, F.SWAN,
    Hon.F.SWAN, E.FMPA, Hon.IPS, HonFKSS, M.AAFR".....
    am un vecin cu o rabla de Dacie 1300 de pe care curge tabla, cred ca ii e frica sa mearga la REMAT cu ea, ca o pierde pe drum. Si cand o porneste cam sunetele astea le scoate:...EH.ISF, PSA*(CS), PSA**(PPD), PSA**(PJ), Hon.ICS,
    F.ICS, AICS, Hon.F.PAD, Hon.F.ICS, E.USPA, F.SWAN,
    Hon.F.SWAN, E.FMPA, Hon.IPS, HonFKSS, M.AAFR. Dupa ce se aude AAFRRRRRRR... incepe sa scoata si fum negru.

    ReplyDelete
  15. "De ce recurg majoritatea"...???

    ReplyDelete
  16. jale mare, imi pare rau ca mi-am pierdut timpul uitandu-ma la acele mizerii!!

    ReplyDelete
  17. Toate ca toate, da "Portofoliul "CHRISTO'S WORLD"", chiar nu am înţeles, unde e acolo artă? Şi ce ţine de numărul premiilor şi expoziţiilor, mă sperie rău. Cînd dracu dovedeşte să mai facă şi poze, să le prelucreze şi să mai şi trăiască?

    ReplyDelete
  18. Unde gasesti indivizii astia???? Si mie mi-a parut rau ca am pierdut macar cinci minute sa vad "opera" domnului cu pricina. Ceea ce insa m-a deranjat a fost atitudinea lui agresiva care nu are nimic de -a face cu cea a unui profesor. Vai lor ,bietilor elevi ai stimabilului, .....

    ReplyDelete
  19. of... eu, momentan, sunt un fotograf mediocru.
    N-am lucrari proaste (afisate), dar nici capodopere.

    Acum stau si ma intreb, dupa ce vad anumite chestii (recte astea date exemplu aci), dupa ce moloz de criterii se analizeaza fotografiile pe la noi?

    Daca pe ilustru' asta l-au lasat sa si predea diverse chestii, atunci, eu sunt, cum ar veni, cel putin ansel adams, asta cu modestie spus.

    ReplyDelete
  20. Pai ati vazut cazul Voicu? Ati vazut cum se aranjeaza lucrurile la ei? Ei asa se intampla in toate domeniile unde exista un os de ros. In fotografie de ce nu ar fi la fel, in fond publicul nepriceput trebuie sa agreeze ce vor ei si nu ce e de valoare.

    ReplyDelete
  21. Oameni buni, nu stiti nimic. Cautand pe net, am eu boala ca atunci cand aud ca unul mananca rahat, sa-i vad si moaca, si peste ce dadui? Peste un articol din photomagazine.ro ( vezi aici : http://www.photomagazine.ro/photomagazine/revista.php?categ=artisti&c=12 ) Omul nostru este un tarkovskian in cautare de zone. Merita citit, oligofrenia pe cele mai inalte culmi.

    ReplyDelete
  22. mare e gradina ta doamne..multumesc Cornelyu, o sa dezbatem cele supuse atentiei de tine intr*un viitor post.

    ReplyDelete
  23. Nu sunt eu mare artist fotograf...dar are unele imagini de tot rahatul. Citisem undeva ca arta fotografica e singura arta unde se închide un ochi pentru a putea vedeam mai bine...poate acest ,,ARTIST,, a închis ambii ochi. Nu știu exact în procente...dar are cam 10% imagini bune...(sper sa nu greșesc). Numai bine la toți!

    ReplyDelete
  24. da,m-am uitat si eu peste munca omului.Nu toate sunt horror dar au o calitate artistica slaba.
    Sa puna mana pe studiul compozitiei, sa vada ce e cu lumina si cu umbrele ingrozitoare,cu fotografiatul la ora pranzului cu multe alte lucruri importante de care trebuie sa te "legi".
    Succes d-le GG si bine ca mai aduci in fata oameni "talentati".

    ReplyDelete
  25. Eu am vazut PromoStress la Oradea si mi-a placut...

    ReplyDelete
  26. bine ba..ce dreaq ti-a placut de acolo ? pizdele din reclame, sau ce ?!

    ReplyDelete
  27. Am gasit maxim 2-3 imagini cam la fiecare expozitie despre care sa pot spune ca imi plac, dar restul sunt, cel putin pentru mine...dezamagitoare.

    ReplyDelete
  28. Fiecare cu parerea lui

    ReplyDelete
  29. Fiecare cu parerea lui... PromoStress merita vazut si apreciat, mergeti sa il vedeti (expozitita)...

    ReplyDelete
  30. Nu m-am uitat la pizdele din reclame. Asta e parerea mea, nu sunt infuentat de nici o gasca, sper sa ma iertati ca am o parere diferita.
    O zi buna si o recomandare daca vine pe la voi expozitia lui Teodor Radu Pantea mergeti sa vedeti "live"; merita vazut... Eu am vazut si alte expozitii de el, merita vazute (serios fara gluma). Faptul ca are asa de multe F.-uri (FIAP BSA etc..) si Dr. nu insemna ca e un fotograf oarecare...

    ReplyDelete
  31. m-am pisat pe mine de ras de dimineata , citind astea , ca adaugire la ce s-a comentat la portofoliul mirobolantului " ucenic BALEANU ".

    Am vrut sa te sun sa mai barfim in direct , dar ai mobilul inchis...

    te-am pupat din Iasi ,

    Nicu

    ReplyDelete