Tuesday, March 30, 2010

Nourii..mai izi ca datu` la buci

De multe ori muma natura ne mai da cite o muie si tocma` cind iesim si noi la poznareala ceva nu e ok.De exemplu..nourii.Sunt sigur ca toti dintre voi aveti destule cadre compuse frumos, cromatic in grafic, cu subiect si predicat dar..totul se desfasoara pe fundalul unui cer enervant de plat si albastru.Eu personal ma enervez rau cind am timp de o poza dar nourii sunt pe partea ailalta.Adika nus.
Asta zic io`, nu e un motiv de descurajare, bicoz photoshopu ne scoate din cacat.
Prezint mai jos un scurt si izi procedeu de descintec aducator de nouri mandri.

Luam pozica cu pricina si o aruncam in adobica.



Cautam prin traista cu petarde si maculatura adunata peste vreme niste nouri ce zicem noi, dupa ochiometru, ar da bine in peisagiu nostru.



In functie de nourii alesi, de cromatica lor in raport cu cea a imaginii de baza, avem la dispozitie o sapa productiva (tool, unealta) numita COLOUR BALANCE (image/adjustments) ce ne ajuta sa viram cromatic ambele imagini inspre aceiasi gama cromatica.Asta daca vrem, si daca ne place.Nu e musai.



In fuctie de tipul imaginii de baza si a nourilor, putem seta modul de transparentza a stratului cu pufoshii in trei moduri:OVERLAY, SOFT LIGHT, HARD LIGHT.
Pentru jmecheria noastra am ales soft light.Am dublat stratu` cu pufoshii pentru a obtine un contrast mai mare a lor.
Zis si facut.
Marim apoi oleac luminozitatea si contrastul layerului cu nouri sa obtinem frumoase detalii pe cer.(asta daca e cazu` si daca place ochiului de stikla)



Luam amu` radera, setam brush-u`, opacitatea si "flou`" dupa cum urmeaza



si ne apucam fromos de luat adlabam norii de pe unde strica poza (de sters adika, coitza).



Dupa cum observi, nu e filosofie mare si nu tre sa ai mana de zugrav pentru o astfel de operatiune "secreta".Nu te intereseaza sa stergi fix pe contur sau sa fi prea riguros.Pur si simplu stergi pe unde ochiu se prinde ca nu e treaba ok.Rezulta ce vedeti mai gios.



Adaugam doua texturi pentru impresie artistica (layer 2 si layer 3.2 color dodge 3 hard light-vezi din tutorialele anterioare) , miscosram putin luminozitatea imaginii de baza pentru a mai scapa de zonele arse (aparute din cauza modului color dodge a sratului 2) si gata fenta.



Avem amu` o pozica ce prinde oleac de viatza.



P.S. Succesuri va doresc.
Daca aveti intrebari nu ezitati.Va raspund
.

6 comments:

  1. da e un pic altfel prezentat aici, fata de cum vazut-am io cand ii aratai elevului Adi.. mno prind si eu din mers :))

    ma inclin

    ReplyDelete
  2. Aha, Sometimes I walk with my head in the clouds :) Will try this, talking about Photoshopu CS4 is ready!

    ReplyDelete
  3. Nu mai e "pozica",e un colaj in toata regula.
    :))))

    ReplyDelete
  4. mm..asa si asa.tehnic iti dau dreptate Vio, practic..stiind cam ce fel de colaje fuck, asta e doar o pozica cu nouri.salutari bro.

    ReplyDelete
  5. Nu mi-a ieşit prelucrarea, doar păr alb: aş crede că e din cauză că n-am avut o puşcă de calitate (conform axiomei ”tragi cu puşca/nu ia foc/păsărica-i cu noroc”).
    Acum încerc acelaşi procedeu cu o barză şi nişte coşuri, dar nici aşa nu se colează calumea: aş crede e din cauză că fotoşopu meu e greşit, pen că n-are layer 2 şi 3.

    ReplyDelete