Tuesday, March 9, 2010

DIGITAL BRAIN

Cu placere am fost surpins sa aflu ca in orasul cetate se imprima fotografii pe pinza (canvas print pt ingineri) de o calitate foarte buna si la un pret..hmm..mai mult decit accesibil ?
Zis si facut.Iau legatura cu oaminii, ma urc in bemveu si sageata peste ei.Masini multe, mirosuri si mai si (de solutii, solventi si cerneluri), zgomot, muzica, si toate bune.
Yokko, omu` de la butoane, ma invita politicos inauntru, imi prezinta masinariile (nu alea politice), lucrarile (nu alea de infrastructura), si imi raspunde respectos la intrebarile cu care il asediez. Dar..pina la urma, vorba multa saracia omului. Asa ca omu` nieu, Yokko, preia initiativa, alegem doua pozne si le da drumu "pe masina" inainte sa ma prind eu ce si cum.Apoi..am adimirat printurile. Chiar le admiram. Mai bine de atit nu cred ca puteau iesi, nici pe hirtie fotografica.O calitate foarte buna a imaginii pe o pinza cu o textura frumoasa, ce se prinde elegant pe o rama subtire de lemn.Am sa va aduc maine poze cu printurile.
Eu unul, voi fi client permanent cu minim 4 lucrari pe luna.
Preturile vi le comunic tot maine, pe dimensiuni si toate alea.Stay tune.

Adresa lor este: Str. Lunga nr. 130, Brasov.
Telefon: 0740.145.865 / 0368.007.079
Comenzi pe email la: mr.ionutconstantin@gmail.com

Iacata si pozele promise:
print 60x40 cm






.

31 comments:

  1. Salut Horhhe,

    Interesanta chestia. Chiar as vrea sa vad poze dupa printuri. Eventual poate dai ceva informatii despre balansul de culoare. Si preturi, pt diferitele formate. Toate cele bune!

    ReplyDelete
  2. bine de stiut. si lucreaza doar pe canvas? astept cu nerabdare preturi. Servicii de framing/inramare au?

    ReplyDelete
  3. Ovidiu, tu vrei să vezi printuri de la poze, aş crede. Dacă sunt precum cel pe care l-am văzut la Horhhe, sunt minunate. Îşi doreşti să le pipăi. E cu totul altă poveste, o poveste cu stil.

    ReplyDelete
  4. Problema este ca pentru fotografii, ca sa cereti un pret oarecare, trebuie ca sa stie clientul cit tin imaginile. Ori majoritatea acestor printuri tin maxim 2-3 ani fata de cele facute cu printere foto dedicate, care tin si peste 200 de ani.
    E o problema aici. Ecosolventii folositi azi in industria de printing nu tin in timp.

    ReplyDelete
  5. Da coane Dinu poate ai si matale drpetate..da io` unu nu vreau sa printez ceva pt urmatorii 200 de ani.
    In provincie lumea e mai saraca, si cred ca majoritatea, printre care si eu, cauta calitate buna la un pret mai mic.
    E pentru prima data cind aud pe cineva ca e interesat de cit tin imaginile..si e ok cerinta dvs. din punctul de vedere a artistului roman care vrea sa lase posteritatii lucrari de arta, dar care inca nu sa nascut.Nu mai bine le inregistram pe un suport electronic mai sigur si apoi le printam la fiecare 50 de ani ?
    Toate bune maestre si sper sa ne auzim cit de curind.

    ReplyDelete
  6. Daca tine numai 2-3 ani atunci ii dau dreptate domnului Dinu,ce dreacu nici macar 30 de ani sa tina?Nu zic 200 de ani ca nu toti intram in istorie....
    Macar copilu tau sa il poata vedea.
    Pacat de bani.....

    ReplyDelete
  7. Tin ele Veorele si mai mult de 30..da 200 sigur nu.Pentru copkil nu tre sa pastrez nik.sper doar sa-i transmit aceiasi preocupare pentru frumos si estetic in orice domeniu ar vrea el sa activeze.ar fi de-ajuns.asa sa ma ajute adeneu`!
    si pe de alta parte ce dreaq l-ar interesa pe pustiulica ce mesterea babalicu amu 100 de ani?! :)
    te mai asteptam pe la brasoave.

    ReplyDelete
  8. Eu cred, ca usor, usor o dam in out of topic.
    Cu ocazia asta deshid aici o mica si scurta dezbatere: Ce e mai important, durata de viatza a printului ? sau ce transmite el si mai ales starile induse privitorului ?
    Pina la urma si la urma, orce print se mai poate printa o data, si inca odata..si tot asa.Dar ce e surprins in acel print, nu se mai intimpla a doua oara niciodata.Astept si parerile voastre

    ReplyDelete
  9. Domnilor, aici respectivul Yokko din textul de mai sus. Nu stiu cum va purtati domniile voastre cu printurile, dar eu va garantez ca daca nu le supuneti la chinuri ingrozitoare (sa zicem ca varsati bere sau checiap pe ele sau le expuneti pe peretele de la rasarit pe afara in zile ploioase) cei doi trei ani se transforma brusc in cinspe. Parol!

    ReplyDelete
  10. Da.. as vrea sa vad printuri daca se poate.. dar m-as multumi si cu o reproducere buna dupa print, ca sa imi fac o idee. Dl, Dinu are dreptate, daca tin numai 2 ani, avem o problema. ce ii spui unui client caruia ii livrezi o asemena imagine si dupa 2 ani vine la tine si te intreaba de ce s-a degradat. Pentru uz propriu sa zicem ca nu ar fi mari probleme.. dar daca este vorba a vinzi printurile, se schimba treaba. Eu totusi sper ca un print sa tina macar 10-15 ani. Este o chestiune care trebuie totusi lamurita. Am sa ma mai interesez si poate vin cu informatii.

    ReplyDelete
  11. Daca nu as fi fost multumit (si nu sunt un caracter usor de satisfutut ) nu as fi scris acest post.Imi place ce fuck baietzii si cu ei merg in continuare.

    ReplyDelete
  12. Ovidiu, maine aduc pozelele la printuri.Salutari de la BV

    ReplyDelete
  13. Revin cu un comentriu. Tocmai am vorbit cu un bun prieten care are deja asemenea printuri pe pereti si a spus ca de cand le are, de mai bine de 5 ani, nu a sesizat vreo deteriorare a acestora. Evident este vorba de conditii normale de expunere, in incapere uscata, fara a fi expuse direct razelor solare. Pastrate in conditii corecte, probabil vor tine mult si bine.

    ReplyDelete
  14. Toate urarile de bine Cuane!!!!

    ReplyDelete
  15. Exista mai multe institute independente in lume care testeaza cernelurile, suporturile, si dau calificative. Netul e plin de detalii. Se ia tipul de cerneala si tipul de suport si se vede acolo pe site ce rezistenta au, daca au. Cam asa se face.
    Apoi, daca e vorba de print, trebuie un minim de meserie, a spune ca nu conteaza cit tin e o atitudine care ma pune pe ginduri. Fotograful bun trebuie sa dea cea mai buna calitate care sa tina cit mai mult. Daca pictorii din vechime ar fi judecat asa, aleluia, nu aveam nimic acum.
    Este desigur foarte bine ca exista un loc unde se fac printuri ieftine. Mii de scuze dar eu vad altfel problema. Mie imi plac imaginile bune, nu cele ieftine... acestea se pot vinde foarte bine.
    A avea atitudine de genul ca in provincie lumea e mai saraca, inseamna a iti bate joc de ce faci.
    Trebuie sa va ginditi la ce vindeti la licitatie la Paris, la teluri inalte, nu la provincia cu bani putini. Faceti-va un portofoliu senzational printat, maxim A3, si o sa vedeti ca o sa vedeti altfel lucrurile. E valabil pentru toata lumea.
    Printul e una, monitorul de obicei necalibrat cu imaginea la 800 de pixeli latura lunga e alta, cu totul altceva...
    Mii de scuze ca va deranjez, dar... gata, stau pe margine.

    ReplyDelete
  16. Domnu' fotograf, tot Yokko la tastatura. 'mneata pozezi si eu printez. calitatea pe care o ofer la pretul asta e superioara multor printarii mai scumpe (nejustificat, pot spune). nu ofer un pret mai scazut decat in alte parti pentru ca fac printuri "ieftine", ci pentru ca nu mi se pare normal sa umflu preturile aiurea in tramvai, cum se intampla deseori. domnule fotograf, i dare you. da-mi o poza sa o printez si apoi ne discutam pe marginea calitatii si durabilitatii printului.

    ReplyDelete
  17. Digital Brain is good, I saw his work three weeks ago and can tell a professional quality and printing. the guy even had a assignment for the primaria Brasov.

    PS sorry i couldn't make it this evening work and other things came up, i'm sorry. Tomorrow 20:00 hrs. I senden also a sms hope not to disturb. Cheers Rob

    ReplyDelete
  18. Buna seara tuturor, ma numesc Catalin Botescu si sunt adminul la DIGITAL BRAIN. Intamplator dintre nametii de unde sunt am citit comentarile dvs si nu vreau sa polemizez cu dl Dinu al carui ucenic "online" am fost in f multi ani de forum Fotomagazin. Sunt fotograf amator si datorita dl Dinu si altora ca el si din cauza asta pot spune ca pot privi probleme printurilor si dpdv al clientului nu neaparat al furnizorului. Nu avem printere dedicate pentru reproduceri foto, mi-as dori dar dpdv economic in sitatia de azi ar fi catastrofal pentru noi. Avem printere cu ecosolvent/solvent/ pigmentwaterbase si dye sublimare, avem scule de calibrat si facut profile de culoare corecte si avem disponibilitatea de a lucra individual cu fiecare fotograf pentru a pleca multumit de la noi. Economic nu e o mare afacere dar pe plan al satisfactiei mele personale este f mult. Sper sa va ajut cat mai mult si sunt gata sa va dau toate lamuririle necesare

    ReplyDelete
  19. Domnule Yokko, eu sunt absolut sigur ca faceti o treaba de foarte buna factura si nu am vrut sa pun in dubii nimic, spuneam numai ca e bine ca fotografii sa tinda catre maxima calitate si rezistenta in timp a imaginii. Daca Dvs le puteti realiza dezideratul este superb.
    Mii de scuze daca s-a inteles altceva si va urez toate cele bune si foarte bune.

    ReplyDelete
  20. Haida, doar nu suntem copii necugetaţi să ne luăm jucăriile şi să plecăm îmbufnaţi dacă Gigel de la scara 3 nu vrea să creadă că avem dreptate.
    Hai mai bine să facem un pic de lumină şi de ordine, deoarece prezentul subiect e interesant şi merită atenţie:
    Sunt convins co domnul Dinu este cel mai în măsură să vorbească despre printuri şi printere. Asta nu cere o demonstraţie specială, practic am rezolvat chestiunea aceasta.
    În acelaşi timp, domnul Dinu nu poate face aprecieri pe marginea rezultatului finit pe care Digital Brain îl oferă. Poate relativ la cele arătate de către domnul Cătălin Botescu, să precizeze care sunt carenţele concrete ale ofertei ”de provincie”.

    Dacă maestrul Dinu ar arăta această disponibilitate (lecţie utilă ne-ar fi tuturor), atunci ar trebui să ne lumineze de ce a presupus că durata medie de viaţă a printului ar fi de 2-3 ani. Este posibil, nu exclud posibilitatea asta pentru că nu pot vorbi în cunoştinţă de cauză.
    Dar nici nu am răbdare să aştept pînă expiră pînza printată pentru a cunoaşte adevărul.

    Cu privire la durata de viaţă a printului ar trebui să discutăm raportat la destinaţia acestuia.
    Cred că e destul de simplu: pentru o expoziţie ”de provincie” nu are relevanţă durata printului. Costul are prioritate (în condiţii de calitate satisfăcătoare). Dimpotrivă, cînd voi fi invitat să expun la Paris, probabil că îmi voi permite să imprim la altă categorie. Poate că din profitul realizat de către Digital Brain din printurile bazate pe ”acuarele” aceştia îşi vor cumpăra echipament capabil să facă printuri imuabile.
    Asta pe de o parte.
    Pe de altă parte voi folosi puterea exemplului:
    Personal îmi împestriţez casa cu poze ale membrilor familiei mele. Nici una nu stă în ramă mai mult de un an. Vacanţe şi contexte a căror semnificaţie ”expiră” într-un an. Mă îngrozeşte ideea că aceste poze ar putea deveni clasicul tablou de nuntă de deasupra patului bunicului sau tăticului... you know what i mean.
    Pozele ”familiale” vechi trec la ”cutie” şi intră la ramă pozele noi. Ei bine, iată situaţia în care perioada de valabilitate a printului nu contează.
    Vin acum şi raportez această împrejurare la cele arătate cu seriozitate şi cunoaştere de maestrul Dinu:
    De ce ar trebui să plătesc bani în plus pentru ”durata” fotografiei?
    În cea de-a treia ordine de idei, maestrul Dinu ŞTIE ce vorbeşte: are experienţa de contact, directă cu majoritatea tehnologiilor de imprimare, e suficient să lecturezi blogul domniei sale pentru a lua act de o mulţime de noutăţi majore în domeniu.
    De ce nu am fost tentat pînă acum să testez soluţiile sugerata de domnul Dinu Lazră?
    Am solicitat o singură dată relaţii de la unul dintre providerii de astfel de soluţii scumpe şi am fost profund debusolat de preţul cerut.

    Ei bine, faţă de toate cele de mai sus, cred că subiectul ăsta e departe de a fi soluţionat. Aş fi deosebit de interesat de o posibilă dezvoltare a subiectului de către domnul Dinu, în măsura în care domnia s-a supărat destul pe prietenii noştrii de la Digital Brain.

    ReplyDelete
  21. yokko, azi mai urmeaza 4.trec dupa 17.spor.

    ReplyDelete
  22. Yokko again.
    @fotografu: Dom' Dinu, chiar vorbeam serios cand spuneam sa treceti pe la noi sa va facem o mostra de print, pentru ca, pana la urma, e normal sa aveti dubii. Cine mai e si Digital Brain si de unde a aparut? Corect. Doar incercati sa nu pierdeti din vedere ca intotdeauna exista "two sides to every story" si atata vreme cat nu putem discuta pe un rezultat concret, polemica nu prea ar avea cum sa existe. Un critic literar, de exemplu, intai citeste cartea si abia apoi o denigreaza sau o ridica in slavi. Nu am sustinut nicio clipa faptul ca reprezint solutia de top la cel mai bun pret. Doar ca reprezint o solutie foarte buna la un pret mai mult decat decent.

    ReplyDelete
  23. Salutare George, tie si in acelasi timp celorlalti participanti la acest forum. Am avut ocazia sa vad acest tip de print inca din 2003 in UK, unde de altfel traiesc si muncesc. De atunci si pana in momentul de fata acest print se vinde (cel putin aici), pt ca lumea cumpara; chiar se simte o tendinta la nivel comercial de a se evita printul pe hartie si a se reproduce pe material tip canvas, care dupa cum s-a mentionat mai sus are durabilitate in timp daca este pastrat in conditii decente, la fel ca si fotografia printata pe hartie, de altfel.

    Cred ca cei care detin astfel de business fac bani frumosi, pt. ca, costul unui astfel de print este ridicat in comparatie cu cel clasic (pe hartie) si bineinteles existenta clientelei face ca totul sa se intample in acest sens.

    Personal, Georgele vreau sa cumpar cateva lucrari de-ale tale si ale Mihaelei (inca nu m-am hotarat care; aveti prea multe lucrari faine si nu mi-ar incapea in casa) cand voi veni in tara anul asta.

    Ma intereseaza cateva printuri personale si probabil ca voi incerca calitatea oferita de cei la care ai apelat si tu mai sus.

    In concluzie, print-ul canvas este o chestie reativ noua pt. multi din Romania, de aceea si multe discutii, unele nu tocmai frumos intentionate si cel mai adesea fara o baza macar teoretica; lucrurile la momentul de fata stau la acelasi nivel de "acceptare" comparabil cu aceeasi perioada a aparitie camerelor digitale, si stim foarte bine ce inversunati au fost fanaticii filmului in defavoarea clasicului.

    Parerea mea personala, este ca tot ce apare nou merita apreciat si oferit o sansa; o sansa care va fi cu siguranta o sansa pe care ne-o acordam noua insine pana la urma.

    Romanie frumushica: "crede si incearca, altfel nu ve-i stii niciodata".

    Cu bine tuturor!

    ReplyDelete
  24. Multumiri de vizita Ovidiu.Te asteptam in Romanica la o berica.

    ReplyDelete
  25. O sa ne vedem cu siguranta, vin la munte anul asta ;-). Numai bine!

    ReplyDelete
  26. Pe mine m-ar interesa sa printez vreo 2 imagini, dar mai intai se poate sa ne spui cuane preturile?! :-? multam fain :)

    ReplyDelete
  27. Place la mine. Preţuri pentru oameni normali, cu un singur portofel şi două chenzine pe lună. Io aş spune că parcă sunt bune preţurile,nu? Cît ţine promoţia? Mi-aş pînza şi io cîteşva poze...Avem şi garanţie 3 ani? Just kidding :-))

    ReplyDelete
  28. Catalin Botescu dixit: Domnilor fotografi, in Brasov exista o masina de printat foto dedicata de 3x2m bazata pe proces C41 care sta pe butuci. Am inteles ca mai exista una sigura in Romania in afara ei, asta a fost luata intr-un moment in care existau bani multi dar cei care au luat-o au lasat-o de izbeliste si sta degeaba, zilele trecute proprietarul mi-a spus ca mi-o da sa ma folosesc de ea dar e treaba mea sa o reactivez. Daca sunteti interesati si sunteti dispusi sa investim in reactivarea ei dati-mi de veste, eu singur nu am resursele necesare in perioada asta. O sa ma interesez exact de model si caracteristici.

    Referitor la printuri, acei 3 ani sunt garantati de producatori referitor la printurile de outdoor, in cazul celor de indoor, in conditii decente de expunere perioada poate fi si de 10 ori mai mare. Yokko este cel care se ocupa de printere si este un baiat de nota 10 dar un pic patimas asa ca sper sa nu va deranjeze daca e un pic mai vocal (defect profesional).

    ReplyDelete
  29. Yokko fixit: Domnule Catalin Botescu, patima de care dau dovada lipseste cu desavarsire din peisajul romanesc. Sunt atat de putini oamenii care fac ceva cu patima, incat ma tem ca fac parte dintr-o specie pe cale de disparitie. Daca cineva e deranjat de cuvintele mele poate sa mi-o spuna singur si putem polemiza in voie. Dezacordul dintre personalitati diferite este inerent si consider ca poate duce la ceva bun. Va multumesc pentru grija, insa intotdeauna am preferat sa vorbesc eu pentru mine. Cu respectul cuvenit, Yokko.

    ReplyDelete