Tuesday, March 30, 2010

Curs..sau "tun" fotografic?!

:))) ..nu zau !



Cetesc pe neturi ca pe situl petardistilor (fotomagazin punct ro) a aparut un post cum cacare este se gindira unii sa faca un rahat de cocncurs..nici macar foto de altfel, pentru a obtine ..atentie, O BURSA la cursurile unei scoli cit se poate de nemaiauzite. Asta la propriu. Voi ati auzit cumva de Scuala Freelancer de Fotografie ?! :) Eu nu pina azi.
Toti cretinii s-au apucat evident sa-si depbiteze prostiile ca, poate, poate or obtine si ei o pomana pe la cursurile fantoma.

Exemple de cretinism tipic fotomagazinian:

"„Relaţia mea” cu fotografia? Ca orice altă relaţie pasională. Pentru că este o relaţie. Pentru că este pasională. O iubesc. O urăsc. Mă iubesc. Mă urăsc. Ne iubesc. Ne urăsc. Îmi reproşez c-aş fi putut mai mult. Îmi reproşez uneori că poate n-am făcut suficient. Îi reproşez fotografiei că nu mi-a demonstrat că mă iubeşte, sau că n-a venit să mă apuce de gât şi să spună „Sunt aici pentru ca tu să mă împlineşti”. Fără experienţă în domeniu vorbind: nu aşa stau lucrurile, nu? "

"Uitându-mă la voi – deja „căsătoriţi” cu fotografia în ceea ce mă priveşte – nu mă deranjez să mă întreb ce-aş putea să vă ofer ca argument mai departe de disperarea acelui om încă „necăsătorit”. Nu e bine. Ştergeţi asta. Încep să-mi fac reclamă. Şi nu voiam asta, filmul ăsta l-aţi văzut deja de prea multe ori. "

"Amator. Asa pot descrie stadiul in care ma aflu. Insa pot si vreau mai mult de atat. Pot sa invat ceea ce-mi lipseste pentru a trece de etapa de incepator. Pot sa dedic timp pentru a invata. Pot sa calatoresc pentru a practica si experimenta. Vreau sa poti vedea ceea ce vad eu prin obiectiv. Vreau sa-ti pot arata locuri pe care nu le-ai vazut. Vreau sa poti descoperi furnicaturile pe sira spinarii pe care ti le pot trezi un cadru aparent banal. Vreau sa simti uimirea indusa de viteza miscarile sau de statornicia lor. Vreau sa vezi dansul imaginilor in lumina. Vreau sa atingi fiecare emotie pe care n-o credeai palpabila. "

"Cât despre relaţia mea cu fotografia, sunt ca un jongleur la început de drum, cãruia nu-i este teamã sã facã jonglerii tot mai complexe cu bucãţi rupte din existenţa fiecãruia, un jongleur profesionist în a crea imagini din cuvinte, un debutant în a crea trãirea prin imagini.
Am pasiune şi dorinţã de a învãţa, nu vreau aceastã bursã ca pe un trofeu bifat în palmaresul existenţei mele, nu vreau “sã experimentez” un rol de fotograf, vreau sã învãţ sã redau trãirea în imagine. "

"Relatia mea cu fotografia…relatia mea cu o fotografia este ca un tango…dorinta, pasiune, instinct, gelozie, tristete, indoiala, dezamagire, iubire…"

Si tot asa.Deja greatza imi da tircoale, fapt pentru care ma opresc si va indrum "suptil" catre pagina unde multi inutili isi cersesc dreptu` la pomana.

Dar sa revenim la marea "scuala" SFF. Ma frate, cautati si io pe net sa vad cine dreaq is baietzii astia si ce le poate pulanu`.Ce descopar" si cetesc amu de pe "saitul" SFF, plin de multe vorbe dar lipsit cu desavirsire de concret, de imagine, de portofolii si de alte lucruri ce m-ar putea convinge sa ii cred.
1. "Şcoala de Fotografie Freelancer (SFF) este organizată de SC Freelancer Art SRL.
SFF a început demersurile pentru acreditarea la CNFPA. La finalul cursurilor absolvenţii vor primi, în urma susţinerii unui examen, diplome de perfecţionare . pentru standardul ocupaţional fotograf . recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Învăţământului."
2. "Cursurile teoretice şi practice vor fi predate de fotograful Dan Beşliu. Pe parcurs, la fiecare clasă, vor fi invitaţi experţi şi fotografi care vor face prezentări şi expuneri pe diferite teme din programa de curs. Cursurile vor avea un format interactiv şi vor fi exemplificate practic permanent cu schiţe şi imagini."

Aici va prezint marile capodopere si succesuri a celui ce pretinde cunoasterea.
link 1
link 2
link 3
deci..imagininativa numa` ce multe o sa invatati voi ciumpalacilor acolo..

3. "- începători . cursantul trebuie să aibă un aparat de fotografiat, indiferent de format, tehnologie, suport
- avansaţi . cursantul trebuie să aibă minim un SLR cu două obiective
- specializări . cursantul trebuie să susţină un interviu şi să prezinte un proiect
- cursanţii trebuie să respecte Regulamentul de Ordine Interioară al SFF - cursanţii vor trebui să trimită pe mail înainte de înscriere un chestionar completat
- cursanţii vor trebui să prezinte la înscriere un dosar care să cuprindă copie CI, copie ultimul act de studii, contractul de prestări servicii semnat în două exemplare cu SFF "

4. "
- 2000 RON + TVA . începători
- 2000 RON + TVA . avansaţi
- 4500 RON + TVA . specializare
Cursanţii vor plăti 50% din taxă înainte de începerea cursurilor şi 50% nu mai târziu de jumătatea cursului.
Aceste sume includ şi taxele pentru examenul final şi cheltuielile pentru expoziţia foto a absolvenţilor. "

si cu asta...cred ca am spus totul.Putem sa afirmam fara teama ca si in fotografie "tunurile" sunt la moda. Nu ?
Eu sunt curios de citi "lectori" de genul asta e plina Romanica si mai ales citi cretinoizi din tzara asta sunt in stare sa puna botul la vorbe.
Domnilor pozari, sau lectori sau ce pula mea sunteti voi, e pacat ca aveti nesimtirea sa cereti o carutza de bani fara a avea in spate nici macar 10 poze amarite de protofoliu, prin care sa convingeti lumea ca ceea ce faceti nu e in zadar si ciumpalacii patriei au ce invatza de la voi.

P.S. Deci dragilor..avind in vedere ca Rominica e tzara tuturor posibilitatilor, va anunt pe cale oficiala ca voi purcede si io` la pregatirea si realizare unor astfel de cursuri.De pozareala.
"sCURsuri de pozne"
si asa sa-i ramina numele.Un pret orientativ..hmm..cam 100 de euroi.
Durata: teorie 2 sedintze a cite 2 ore.
Practica: practica 5 sedintze a cite 6 ore.
Sedinte suplimentare la cerere: 10 euro/ora
sCURsantzi: minim 3 maxim 10
De mai mult..va garantez ca nu aveti nevoie pentru a stii ce tre sa faci cu un aparat la git.
NU va pun la dispozitie aparatura foto
NU va gidil sub cuaie ca sa va simtiti voi artisti
NU va incurajez spre comercial, pozareala de fluturi, flori sau albine.
NU veti avea parte de "tratamente" preferentiale, indiferent de nume, sex, virsta sau religie
NU va garantez dar va incurajez creativitatea.
NU va dau nici un cacat de diplome sau hirtii care sa ateste.. ce ?
A, ce ziceti de una ca asta..? Nu e o idee "cul" ? :))
.

23 comments:

  1. sunt convins ca o sa se ocupe toate locurile, in special alea de 4500 ptr specializare + tevea la prostie.....pana la urma nu e prost cine cere, e prost cine da.......

    ReplyDelete
  2. :))))) minunat ...nu au locuri pentru profesori ? ma duc si eu :))) Baron in fotografie care sunt ii nenorocesc !!!!

    n-am cuvinte ..auzi la ei freelancer .... =))

    apropo..daca e asa... OFER curs FOTO pentru ciumpalaci indiferent de nivel sau de clasa sociala .. PRETURI NEGOCIABILE !!!!

    (horhhe asta e viitoru, man...tine aproape)

    stai numa sa vezi ce renume imi fac ... Baronu Dara Von Fotonstrasse.. eh .. cum suna ?

    deci va astept la cursul meu

    ma inclin

    ReplyDelete
  3. Ai uitat sa spui de diploma! Aia care o s-o dai la sfarsit si pe care sa scrie "premiul intai pentru cea mai buna sCURsura". E musai, nu vezi ca toti dau!?

    ReplyDelete
  4. daca-i musai o sa sacrific un servetzel si niste pasta de pix sa scriu pe ea :"bravo dorele, esti pozar" !!!

    horhhe imi faci deja concurenta ?? e bine ..te provoc la duel ...atunci in cursuri foto sa ne batem !! :)))

    ReplyDelete
  5. io` dau cu sabia.tie-ti dau scutu si coifu`
    mihaela primeste MP40-u`plus Bereta si restu pretinlor stau pe margine si bat strengareste din palme.Nu acceptam fluieraturi.

    ReplyDelete
  6. minunat ...da, fara fluieraturi si samanta de floarea soarelui.. sa ne purtam cilivizat :)))

    ReplyDelete
  7. scriu toate astea k un util comentariu intr-un efort si la un subiect de care ma ocup de citziva ..ani !

    in cadrul legal al CNFPA si al standardului ocupational COR 313106 nu exista decit un cadru larg prea larg despre ce si cum cu fotografia ...!
    ..nu exista suport de curs ... nu exista un inventar minim pentru insusirea minuirii aparatelor fotografice si un inventar minimal de studio ....portret ...peisaj ..produs..macro...still.. k sa nu mai vorbesc k ies fotografi certificati si diplomati care nu stiu sa developeze u n film alb negru si nu pot mari o imagine alb negru si/sau color ..!!! de imprim ante nici nu mai amintesc ...! ,nu exista teste unitare ....practic nu exista nimic care te-ar face sa zici WOW ...ia uite ce invata juvetzii..!
    fiecare este pe craca lui si cint ce vrea si cum vrea ....as vrea sa vad cine da 4500 lei sa invetze cum se fac imagini....eu asa vad ..! cum adika.. ? neclar.... ?
    ar fi multe de spus si de clarificat..si de fapt ai mare dreptate ...si eu am dreptate si totzi au dreptate ...! cu diploma sau fara !

    ..in fond e saptamina Patimilor si e primavara cu soare plin ...! ce regret este k nu ne putem stabili impreuna si in parte un mod de abordare unitar ...al ce si cum despre fotografie ...! ba k nu ai memorie ..ba k nu e buna ...ba k nu ai opera ...ba k nu se pune ...! ahahahaha..hahahaha

    ReplyDelete
  8. E o mică diferență între a critica ce vezi și a critica ce nu știi; după boacăna cu Simion Buia se ajunge la bășcălie despre Beșliu.
    Înțeleg tema revoltei celor care au descoperit fotomontajul acu' o lună în timpul unui „workshop” cu beute pe tractoare, dar asta nu înseamnă că un profesionist (adică cel ce-și câștigă banii din fotografia făcută cu propriul degețel) devine brusc mai slab în ale predării. Lipsa lucrărilor expuse în mediul online poate însemna și o greață pentru dialogul cu turme de yesmen, if you get my drift...
    Oricum, iaca ce am descoperit după câteva minute de căutare: http://www.photosig.com/go/users/userphotos?id=66838
    Sunt niște poze care par a fi destul de vechi, făcute de fun.
    Poate ăl de-a căutat prima oară nu se pricepe (nici măcar) la asta? Sau... Poate ar trebui să cauți prin publicații și prin cataloage oficiale de la diverse evenimente. Un singur indiciu mai dau: vezi întâi pe la sporturile cu motor. Nu tot ce se plătește (și din motive bine întemeiate!) ajunge „pă net”.
    N-o să zic mai multe; slabe șanse să-și recunoască cineva eroarea, mai ales că pare a se repeta.

    ReplyDelete
  9. Domne - Horhhe:
    A dracului marketing ţi-a ieşit din guşă şi căpuşă: păi tu faci o ofertă serioasă şi consistentă într-un topic al cărui titlu conţine metafora ”tun fotografic”?? Păi ştii cum a sunat oferta? ...”Aşa tunuri dau ăia?????...staţi să vedeţi cum vă dau eu!!!!!”
    :-)))))) asta ca să glumim, căci suntem tineri.
    Aş putea presupune că te doare vis-a-vis de pulă de marketing pentru că cititorii tăi sunt mai dejtepţi decît ai lor? Drept?

    Pe de altă parte ideea lor e foarte bună. E drept că ie (probabil) ţiapă, dar ce contează? Banul trebuie să circule, cineva îl pierde, altul în umflă... ”trăiască fraierii, că noi pe spinarea lor trăim (principiul boc de guvernare”. Mai mult, eu aş cred că nu are sens să le demolezi povestea păcălicilor ăştia, ar fi o luptă cu morile de vînt. Mai bine te concentrezi şi implici în mod suplimentar pe propriul tău proiect educaţional.

    Încă odată îmi exprim opinia pe care am mai avut-o: portofoliile profesorilor de futografie au o relevanţă parţială. Dacă profu nu poate dar ştie să îl facă pe învăţăcel să priceapă şi să poată, atunci totul e perfect, scopul a fost atins şi punctul pus.
    Dimpotrivă, unii sunt chiar mai tranşanţi: Brâncuşi, cînd a avut şansa să devină elevul lui Rodin (#1), i-a dat un mare flit acestuia pentru că ”la umbra marilor stejari nu creşte decît iarbă nevolnică” sau ”nu cresc vlăstare tinere”...are oreaşce sens, huh?

    Există lucruri mai importante decît portofoliul profesorului care desăvîrşesc pregătirea unui pozar cursant. Chiar şi baza materială de care zice nenea Feri - Degeaba îi explici puletelui sau pizdelniţei scheme de iluminare în studio, cum e cu lumina principală, de modelare de contur, dacă nu îi arăţi un pic. Mai bine îi predai altceva... acum nici atît de departe n-aş merge precum domnu vaida, încît să consider relevant dacă ştie ciucametele să developeze un film. dacă ştie şi nu poate tot aia. dacă ştie şi nu developează tot aia. Sunt mulţi fotografi mişto care n-au pus în viaţa lor mîna pe un film, sau nu au nici o noţiune de optică.

    Oricum, morala fabulei e numai una, domnu Horhhe: dezvoltă proeictul cu şcoala de pozari, căci e de viitor. Muuuuuultă pîine de mîncat pentru toată lumea, şi pentru freelancerii de bucale şi pentru oameni serioşi.

    ReplyDelete
  10. Barbu M:
    1. E o MARE diferenţă între a comenta despre ce (nu) cunoşti şi a comenta în timp ce dormi!
    2. Profesionistul care face bani cu propriul său degeţel se numeşte lindicar sau futălău bătrîn. Fotografii profesionişti fac banii un pic diferit, nu declanşează în timp ce dorm!
    3. Am văzut fotografiile din link-ul propus de dvs. so, wthat is your point? (nu m-aş englezi, dar văz că îţi plaşi exprimarea poligloată).
    4. Era vorba aia cu puterea unui lanţ care stă în veriga cea mai slabă, nu în cea mai puternică. Eu aş spune că se aplică şi la futografii care (se) expun pă net: despre tine nu vorbeşte cea mai bună imagine pe care ai expus-o atît cît vorbeşte cea mai mare petardă pe care ai făcut-o publică. Tu ce zici?
    5. La cinci era o chestie urîtă cu pupălăi de găoaze pe care mi-am autocenzurat-o.

    ReplyDelete
  11. Multumim de linkul catre galerica omului Barbule.
    Greseala mea sa nu caut mai bine.
    E edificator !!! :)

    ReplyDelete
  12. si tot nu inteleg..unde se duc aia 4200 de ron.Este inclus DSLR moca in curs ? :D

    ReplyDelete
  13. eu am fost la un interviu pt post de fotograf la el acum cativa ani buni. interviul a constat in ce aparat am si s-a terminat in momentul in care eu am zis ca eu aveam "manual", nici nu mai stiu termenii:d nu aveam din ala care trage mai multe cadre pe secunda.
    eu eram pregatit sa ii arat poze, nu a fost cazul. Oarecum intamplator nu a pierdut nimic ca nu s-a uitat la pozele mele, ca nu is eu vreu ntalent, dar tot mi s-a parut aiurea sa ceara strict cantitate la u nfotograf.

    ReplyDelete
  14. Horhhe, 4200 de lei sunt parte integrantă din excrocherie, scuze, din această iniţiativă lăudabilă:
    Vor participa la curs tolomacii care au fost îndobitociţi cu refrenul ”nu se poate şi ieftin şi bun”... sunt aceiaşi idioţi care cînd îşi cumpără aparat de fotografiat îl cumpără pe cel mai scump, pentru că din raţiuni logice ar trebui să fie cel mai bun, aşa cum le trebuie lor.
    Clienţii e proşti şi vrea să fie jefuiţi, nu uita asta! În domeniul de activitate în care subsemnatul prestează contracost, au fost mai multe situaţii în care după ce i-am făcut un preţ bovinei de client, a ridicat din sprînceană la mine şi mi-a spus că dincolo era de 3 ori mai scump, de ce iau aşa puţini bani? Şi s-a dus la ăla mai scump, pentru că a înţeles el că de 3 ori mai scump e şi de 3 ori mai bun....
    De aia cred că ar trebui ca în universitatea ta de artografie, să faci o grupă de pregătire specială numită ”creme de la boeuf” pentru cei care vor să devină supremi ai fotografiei snepşat şi care îşi permit: 1000 de euro modulul educaţional, în care vei prezenta şi nişte secrete fotografice tip şaolin: regula treimilor, modurile A şi P în fotografia de produs... de astea...

    ReplyDelete
  15. Nea` D.B., patron la pravalia Freelancer obladuieste o echipa de baieti (multi dintre ei de treaba de altfel) cu care acopera de cativa ani evenimentul sportiv numit Campionatul de Raliuri al Romaniei. Caracterizat de multi (subscriu si eu) ca fiind cu nasul pe sus, a reusit totusi de-a dus treaba asta la nivel de biznis, vanzand organizat poze pilotilor si scotand la sf. de an un album (fain de altfel) cu retrospectiva anului in imagini si informatii. Suplimentar am mai vazut ca face si poze pe la diversele lansari auto.
    In nici una din activitati nu se prea cer artisticareli ci mai mult, poze colorate, nemiscate si cu sponsorii`n clar...In rest n-am vazut nimic artistic, care sa ma dea pe spate, semnat de el.
    Nu stiu ce-i veni cu scoala asta insa presupun ca, cum datorita crizei raliurile au lasat-o mai moale si lumea cumpara mai putine poze, s-o gandit c-o reusi sa mai scoata un ban in plus si poate niste viitori angajati mai moka...

    ReplyDelete
  16. Repet.Nu am nimic personal cu omu`.Nu il cunosc.Poate fi de treaba, nu zic nu, dar mi se pare o mare labareala sa ceri o carutza de bani pe niste lucruri inconsistente.Din cite inteleg de la tine, e cam la inceput ruminu cu busnisu.Apoi daca din start cere banii astia, peste vre-o 2,3 ani cit o sa fie un curs ?
    Si acum mi se pare normal si de asteptat, ca citind aceste lucruri si alti profi de curs foto, poate mai pe felie ca nealui sa ridice preturile cam la acelasi nivel.

    ReplyDelete
  17. Ieri mi-am luat robineti pentru baie de la Obi si cand i-am montat nu mergeau. Tumburusu de la dus nu statea in sus. Ce se mai vinde domle in tara asta. Da io de unde sa stiu ca aia erau robineti naspa. Am presupus ca Obi au cat de cat o decenta. Tzapa m-a costat (numai) 180 lei. As fi evitat-o daca intrebam inainte pe d-astia care se pricep (de exemplu instalatoru meu) de unde drak se poate cumpara un robinet calumea. Nasol de aia care n-au instalator sau nu-l folosesc. Costa :))

    ReplyDelete
  18. Mai George, esti si tu rautacios. Acuma, daca omu' vrea el sa ceara cit cere, si se gasesc unii care sa dea, ce ne doare pe noi capu'? Foarte bine ca te-apuci si tu de dat lectii, e loc pentru toa(n)tă lumea. Chestia ca n-ai gasit tu pe net unde-a postat Besliu nu-i neaparat relevant. Omu e fotograf de raliu, face alta fotografie decit tine etc. Nici la Radu Sigheti nu prea gasesti poze postate de el, iar omu' a condus Reuters in Africa, si e fotograf Reuters in Romania de ceva (multa) vreme. Ce ma deranjeaza pe mine e ca daca dai o cautare pe Goagăl (atentie, la Imagini), după Dan Besliu nu gasesti decit vreo 3 poze diferite si care sa nu fie cu moaca lui, iar la Sigheti, ai pagina plina din prima, si nu cu moaca omului. Asta ca sa-i raspund d-lui Barbu.
    Daca cineva vrea sa faca scoala foto cu un fotograf de raliu, si mai da si bani pe specializare, adica 45 de bulioane, iar treaba lui. Daca nu-l intereseaza si pe ce da banii aia, dovedeste doar ca n-are ce face cu ei. (I-adevarat ca as putea sa-i dau eu vreo citeva idei, dar ma rog, nu-s nici eu o autoritate).
    Plus ca omu are si un slideshow pe site cu niste poze, majoritatea cu o echipa dotata cu scule foto care impresioneaza (dupa parerea mea, prea multe poze de gasca, prea putine cu altceva, deloc cu altceva decit gasca si raliu si cam lunga prezentarea, adica eu m-am plictisit la urma). deci, de ce ne-ar durea capu de altu, decit ca termen de comparatie?
    Si nu mai face mane atita publicitate, oricum mai multi citesc blogu tau decit site-urile astora.
    PS: Ma bag si eu la nunţi! (Daca tot e promo...)

    ReplyDelete
  19. Aşea deci, azi am înţeles. Cetăţeanul este un fotograf specializat pe fotografia de raliu. De nişă specializare, elegantă, intelectuală. Să ştiţi că sunt puţini cei care pot face poze de calitate cu maşini nemişcate în praf nemişcat. Îţi trebuie timp de expunere. Scurt. Şi aparat foto. Scump. Care trage în rafală. Maşini nu domnişoare.

    Domnu Nemţu, Domnu Neamţu!
    Am o idee pentru dumneavoastră. Gratis, că aşa e prima dată: lăsaţi poieziile alea artistice pe care le intitulaţi fotografii şi apucaţi-vă serios de FOTOGRAFIE DE ROBINET. După ce vă specializaţi (adică faceţi cel mult 10 poze cu robineţi crăciţi în diferite ipostaze cu ţumburuş), vă trageţi un curs. Două module şi un master nu mai mult:
    - modulu unu - cu ţumburuşul în jos = 5000 lei
    - modulu doi - cu ţumburuşu în sus = 7500 lei
    - master - compoziţie cu model instalator 10000 lei.

    ReplyDelete
  20. Tz,tz,tz..si eu care citisem zilele trecute despre treaba cu concursul si mai ca ma pregateam sa trimit la randu-mi un eseu ,poate-poate o pun de o bursa moca !..Chit ca nu am priceput de ce dracu e asa scump totul in cazul in care vrei sa te inscrii...Mr. Horhhe,mi-ati frant aripile ,mi-ati ucis speranta ,dar..va multumesc !Anyway,am ras cu pofta citind postarea dvs...Si totusi,noi cu cine ...invatam sa fotografiem ?

    ReplyDelete
  21. voi cu voi prietene.totu` e si vine din voi.

    ReplyDelete
  22. robineti craciti cu tzumburus... sa-mi aduca iepurasu multi :))))))

    ReplyDelete
  23. Citind cele precedente pot trage niste concluzii, si anume:
    1. dan besliu este un fotograf necunoscut de catre unii, care il numesc sharlatan, deci gaozar imputit;
    2. cine da 4500 roni pe o scoala de fotografie este un idiot, deci gaozar imputit;
    3. cine nu apare pe goagal nu exista deci implicit este un goazar imputit;
    4. cine face fotografii neintelese de altii nu este fotograf deci gaozar imputit;
    5. cine nu ne place noua este un gaozar imputit;
    6. noi intotdeauna facem un lucru mai bun decat ceilalti, aplicabil si la fotografie, deci noi nu suntem gaozari imputiti;
    7. cine nu respecta regulile genetice ale fotografiei este, desigur, un gaozar imputit;
    NB. reguli genetice - alea din adn-ul meu cu care m-am nascut si pe care eram obligat sa le am ca sa fac fotografie.
    8. fotografia este precum o curva de la mediul rural: o face toata lumea pe tractoare cu o sticla de bautura in mana dupa care se uita la ea si se admira ca ce buni suntem si citeaza din propria gandire fecunda: "mama cat de bun sunt", deci nu gaozari imputiti.

    Ca un gaozar imputit ce m-as putea afla si eu la un moment dat ma intreb de ce nu as da acei bani daca, printr-un fel sau altul, acest lucru m-ar ajuta. Atata vreme cat pretul cerut este suportabil si merita mie personal imi convine ideea. Dar ca merita sau nu asta stabilesc eu personal, la sfarsitul scolii, cand pun in balanta banii oferiti si ceea ce am capatat.

    Este cineva care a facut SFF? Nu cred, deci comentariile sunt gen mahala, hai sa comentam ca sa ne aflam in treaba; la fotbal, politica si femei fac pariu ca se pricep toti cei care au scris aici, inclusiv eu. As fi pus si fotografie dar nu ma pricep la asa ceva.

    Daca cineva nu are notiuni de fotografie, gen lumini, incadrare etc si vrea sa invete neavand cine sa-l ajute, nu e normal sa faca o scoala? Tehnic vorbind; artistic, depinde de gustul fiecaruia. Ca daca stau si-mi pozez curul in oglinda din toate ipostazele si asta ii place si lui "la naiba" solcanu oare ma pot numi artist fotograf?

    In opinia mea, libera dealtfel, greseala lui besiu este ca face acest lucru in romania, unde romanii oricum comenteaza indiferent de ceea ce faci pentru ca asta stim sa facem noi cel mai bine. Dar deh, gura lumii sloboda si in acelasi timp slobozita.

    Si plecand de la ideea cu facutul unei scoli, cred ca si eu o sa-mi fac o scoala de diverse alte chestii, de exemplu de a face caca, si mai mult decat atat o sa ridic cacatul la rang de arta si nici ca mi-ar pasa daca unii sau altii ma vor face cacacios. Si o sa fac expozitii cu cacat, o sa intind cacatul pe toti peretii sa vina oamenii la mine in expozitie si sa admire. Ma voi numi un artist de cacat ca sa aiba desteptii de alti artisti de necacat despre ce sa vorbeasca. Si daca voi castiga si bani din asa ceva cu atat mai bine, voi deveni si artist bogat autonumit.

    Si da, Domnilor Fotografi, eu ma voi duce sa fac acea scoala. Pe langa scoala vietii o sa fie a doua scoala pe care o voi frecventa, probabil, de placere.

    PS nu sunt impotriva acestei idei ca aparent besiu este un necunoscut, ca nu are prezenta, deoarece este evident acest lucru, ci impotriva ideea ca unii romani sunt mai buni decat altii si isi permit sa vorbeasca despre ceva ce nu cunosc. Dar asta este pana la urma... traiesc in Romania unde este un lucru frumos sa spui ca altii fac ceva rau decat sa spui ca eu fac ceva bun. De spus, ca de facut... mai rar...

    PS1 zi-mi moromete, mai cocoshila...

    ReplyDelete