Monday, March 15, 2010

Un iad pe pamint romanesc.



Care mai aveti posibilitatea si sansa sa
plecati din tara asta, plecati acum!
In 6 luni nici dracu nu va mai putea trai
in rahatu asta de tzara.O sa ajungeti sa
munciti strict pe salariul minim pe economie,
si la pensie (daca mai ajungeti) o s-o luati
prin gura.O sa platiti zeci de taxe pentru nimic,
o sa va deplasati strict cu bicileta ( nu consuma
si se strecoara mai iute printre gropi), o sa priviti
la televizor pe cei care va batjocoresc, va sfideaza,
va fura si va mint.O sa aveti nevoie de pasaport
sa treceti prin tinutul secuiesc.O sa va futeti sanatatea
la locul de munca, o sa cumparati carne atit cit sa
dea gust mancarii, o sa va plingeti neputinta in timp
ce sistemul va intoarce capul iar hotii isi vor etala cu
sfidare bogatiile. O sa votati cum vi se comanda,
pentru o imbucatura in plus iar copii vostri nu
vor trecemai departe de 7 clase. Initiativa privata,
creativitatea, dorinta de afirmare vor fi termeni
accesibili doar pentru paturile favorizate. Bancile,
ratele, datoriile o sa va ingroape visul si o sa va
vinda sufletul.O sa fiti ignorati, badjocoriti, dati la
o parte si veti fi impinsi usor, usor, spre crima
perfecta. Suicidul.
Asta e doar o parte din planul guvernului, a tuturor
politicienilor actuali pentru relansarea economica
si sociala a iadului pe pamint.
Ii pling pe cei batrini, pe cei neputinciosi, pe cei
condamnati la mediocritate.
.

11 comments:

  1. din pacate asta e viitorul intregii lumi

    ReplyDelete
  2. De acord că e maro treaba. Dar să crezi că pe dincolo exsită mai multă bunăvoinţă, e o naivitate. Se rulează mai mulţi bani eventual şi poate sunt mai competenţi. Dar stai calm, planul e acelaşi pentru toată lumea. O vezi aici fiindcă aici simţi pe pielea ta. Dacă ai fi mai mult pe dincolo, ai simţi şi acolo ;)

    ReplyDelete
  3. problema e globala. vor fi sclavii (adica noi) si ei. asta peste tot. cat timp depinzi cu ceva de sistem (si depindem) asta e legea.

    ReplyDelete
  4. In afara ca basescu nu e presedintele tau, de ce ai pleca?

    ReplyDelete
  5. Pina la urma inteleg ca mai bine era pe vremea lu ceashca - lumea avea pe cine da vina.
    Acu e democratie si sentimentul ca te stergi cu democratia la privata naste tot felul de idei si sentimente de cadere libera.
    Poate daca cine are energie si disperari ar face si altceva decit sa plece, lucurile ar merge altfel.

    ReplyDelete
  6. corect nene Dinu, asa cred si eu.dar ii cred si pe ei.sunt satui si vor sa stea departe.

    ReplyDelete
  7. ultimul stinge lumina.

    @Z3Ro: In afara ca basescu nu e presedintele tau, de ce ai pleca?

    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Exact asa e cauza, ca nu se intelege bine cu Base si nu e loc pt amandoi aici. :))))))))))))))))))
    Hai sa-ti enumar eu niste cauze: sistem de valori lipsa, patriotism lipsa, protectie sociala lipsa, promovare pe bani, bete-n roate la tot pasul, mentalitate jegoasa, cresterea procentului de nesimititi/prosti/cocalari pe mp si mai rau "succesurile" atinse de ei. Intrebarea vitala: Nu te-ai saturat sa fi tratat de prost si manipulat tot timpul? Eu da. Am si gasit o tara faina deja. Si a noastra e foarte faina, dar... e locuita.

    ReplyDelete
  8. ”un iad pe pămînt romînesc” - ăsta e un pleonasm, Horhhe.
    E drept că ”ai dat de 6”, dar e deja tîrziu. Am pierdut cu toţii startul la emigrare. Startul ăsta l-am pierdut prin anii 90....
    Şi ai prevăzut bine, Horhhe ce o să vină: o să vină ce a fost, nimic nou...problema e că am tot tîrîit-o într-o boală economico-socială foarte lungă, pînă am ajuns cu un picior în groapă.
    Şi trebe să mai punctez ceva, anonimi, băieţi şi fete: nu e la fel peste tot în lume! Asta e o intoxicare premeditată, nu mai puneţi botul. E drept că sunt idioţi pe toată planeta, dar restul planetei idioate apune brusc cînd se vorbeşte despre ţara noastră. Am spus a nostră? :-))))

    Z3r0 - ejti glumeţul anului, bravo, bună întrebare! Tu de ce mai stai în ţară?

    ReplyDelete
  9. se scrie romAnesc :-| uf...x((

    ReplyDelete
  10. Da, ai dreptate. Eu unul sunt satul: singurul lucru care ma lega de tara asta (si cand zic tara nu ma refer d.p.v.d. geografic), e nefericirea de a ma fi nascut aici si scarba fata de tot ceea ce reprezinta in ziua de azi, plus lasitatea faptului ca inca nu am parasit-o. Daca ar fi sa am o ultima dorinta, ar fi sa uit in special ultimii minim 10 ani. Sunt tari care o duc mai rau, cum e cazul Greciei care acum chiar ca o suge la greu, noua ne-a dat-o guvernul cu picatura, ca na nu au avut coaie de unde (remember mineriade si grevele care se preconizeaza). Oricum sunt convins ca nu o sa rezolve nimic nici profesorii, nici alti bugetari care nu avut reprezentanti care sa pupe in cur pe cine trebuie ca sa aiba parte de un buget mai realist. Experienta si istoria ne arata ca intelectualii nu au nici o putere in tara asta de ciobani, si doar nisti ortaci facuti la bautura sau alte clase sociale cu cat mai putine clase au sorti de izbanda. Asta am fost si om mai fi cat se preda ce se mai preda la scoala (nu are rost sa fac referire la literatura romana care e mai "bogata" decat "stirile de la ora 5", ca uneori cred ca este o adevarata "sursa de inspiratie"). Sunt curios daca iesea nentu' Prostanac ce putea face, dar cum ne-am obisnuit, sunt sigur ca se facea ca ploua, ca restul de pana acum referitor la promisiunile fantasmagorice din campania electorala. La cate aberatii a sos, sunt sigur ca a fost "lucrat", ca poate nu era de acord cu scutul lui Obama. Noroc cu Base ca-i pupa in cur si pe americani (futu-i in gura, ca de la ei a plecta criza) si pe bozgori pt. cei 6%. Da ce te poti astepta de la un "marinar" si "traseist"? E ca alea din fiecare port/centura pt. bani/putere ar face orice. Si ventrilocul ala de Boc. Si restul de pitipoance si inbuibati de pe seama celor care ii tin in spate... a noastra. Deci da vreau sa plec de aici doar pt. a nu ii mai plati pe ei, sa crape de foame si sa treaca la canibalism, adliteram, nu doar politic.
    Nu astept de la o alta tara nici sa fiu platit mai mult, doar ceea ce ar trebui sa castig aici de nu ar fi necrofagii de guvernati care ma fut lunar la fluturas, si asta cu zambetul pe fata. Ziceau unii la o televiziunea a unui mogul, ca Boc le-a interzis ministrilor sa se mai prezinte la emisiunile posturilor ce au "o atitudine negativa fata de actualul guvern". Asa incepe o dictatura, de terminat se termina in majoritatea cazurilor cu o "doza" de plumb.
    Deci ce astept eu de la viitoare mea patrie (a se remarca lipsa cuvantului "adoptiva", deorece cea de pana acuma mi-a fost vitrega), e sa fiu tratat ca un om si nu ca un platior de buget. Sunt convins ca nici acolo nu sunt oamenii "oameni" (avem destule exemple in firma noastra cu totul "occidentala"), ca e curvasaraiul si cardosia cel putin la fel ca la noi, dar macar esti sclavul tau pe banii tai si nu sclavul lor pe banii guvernului. Poate e vremea haiduciei, sigur e vremea "garzilor", dar indubitabil e vremea sa ne caram. Poate asa se infometeaza reciproc, se indobitocesc intre ei s.a.m.d., nemaiavant cu cine, pe cine... Specimenele cu defecte la inceput se castreaza si apoi se eutanasiaza. Acum e momentul pana cand nu ne pune restul lumii in "carantina".

    ReplyDelete
  11. Ma ingrozesc, cand am citit ce ai scris aici, nu mi se pare deloc normal ce se intampla, dar astia pt bani isi vand si pe masa....

    ReplyDelete