Thursday, December 10, 2009

TOP POCNITORI - editia III

1. Paul-e - au

Man..Ai incercat sa surprinzi o chestie interesanta..pacat ca nu a iesit deloc.
Odata, puteai seta un iso mai mare si o expunere mai scurta pt a ingheta momentul.Doi, puteai sa compui sau sa incadrezi de asa natura incit sa nu ai elemente nedorite in cadru (picioare, maini, capete taiate).Trei, daca lasai si un f3.5 chiar 2.8 fapt ce te ajuta si la criogenia clipei, ai fi remarcat si o profunzime de cimp mica lucru ce automat iti conferea o izolare a subiectului (lupta copiilor) de fundal.
Tot pocnitoare postata de tine saptamina asta e si imaginea urmatoare (poza numaru 2, originala adika).Daca erai baiat destept lasai doar cea BW care dupa mine nu e goarna..dar deh..daca ai vrut sa iti demonstrezi si maiestria derect din skula..pe limba ta ai pierit.La cea BW un crop patrat ar fi rezolvat problema spatiului inutil in jurul subiectului..e totusi un portret, nu ?. De remarcat, in mod pozitiv in schimb, pozitia buna a mainilor, lucru ce confera expresivitate imaginii.De noise nu te plinge..si io am cit china, tre doar sa inveti sa il folosesti in favoarea ta. Puteai incerca un unghi mai perpendicular de fotografiere.Ar fi dat mult mai bine.Nici un alt obiect de amorsa nu ar fi stricat in cadru (o vaza, o carte pe jos, un caine, etc).
toate bune

2. pyconehd - Cheia soul

Man..ai avut curaj.Ai vrut ceva poate mult mai dichisit pt tine.Fi atent.Remarc titlul care e frumusel..dar cadrul este unul mult prea aglomerat.Nu stiu..parca se sufoca pe sine.Avind in vedere ca "lucrarea de arta" e metalica, sau cel putin asa imi pare, puteai incinge si tu oleac WB-ul ala..ce dreaq..Unghiul de fotografiere e mult prea strins.Poate o relaxare a lui ar fi implicat automat si o mai buna definire vizuala a subiectului. Fundalul nu e cel mai potrivit..si nici nu se rupe destul de mult de prim-plan.Lumina e destul de plata si prin asta, cadrul isi pierde acel frumos si interesant joc lumini-umbre (sper sa nu fi dat cu flashul). In final, o permitere in cadru a creatorului ar fi definit cit se poate de bine intentia ta transformind, poate, imaginea..din goarna in fotografie document.P.S. - clar merge alb-negru. A doua gorna din cele postate de tine este si urmatoarea imagine.Cred ca incerci mult prea mult sa pui accent pe mesaj, dar lasi in doru lelii parte tehnica a cadrului (compozitie, lumina, focus, dof, etc).Compozitia este futere de aglomerata si imi patineaza ochiu peste tot.Man..nu mai da man cu cacatu de flash..ala numai rau face.
toate bune

3. octavmandru - Caught in the act (2 diptera) - macro

OOO..fuck me..
Ce e asta man ? o musca ii da la buci alteia..totul pe un ton frumos de cacat electoral.Incadrarea e buna da in rest..e praf.Focusul uitasi sa il ajustezi ? E cea mai importanta chestie in fotografia macro.Aici nu prea pot sa iti dau sfaturi..nefiind un cunoscator si nici un admirator al genului.Poate decizia mea de a se regasi in top e subiectiva..nus, las macronienii sa isi dea cu parerea despre imagine.O alta goarna postata e si imaginea urmatoare, dar dupa cum am mai zis, nus ce sfaturi sa iti dau in legatura cu ea..nu ma pricep.mie nu-mi place.
toate bune

4. manole.silviu - Somnul de dimineata

Alta imagine ce nu o inteleg.In fine..lumina e placuta dar..restul ?
Compozitia e putin suie si nimic din cadru nu imi sugereaza titlul.chestiile ce se vad in fundal, dincolo de poarta deranjeaza foarte tare ochiu.se duce privirea fix acolo, si sunt sigur ca nu asta ai vrut.Eu in locul tau as fi incadrat totul pe portret, as fi lasat bucati din fiecare masina, iar acolo, pe jos, unde lumina se contureaza cel mai frumos, as fi "plantat" subiectul.o mitza ce doarme, o papusa abandonata in strada, o minge, o trotineta, etc.., restul de elemente din cadru fiind doar amorse.Flare-ul putea bine lipsi.
toate bune

5. photoGrapher - sepia (poza numaru 2)

Imaginea este mult prea soft..dupa mine, lucrata nu in cel mai fericit mod. Spatiu inutil in jurul modelului,lumina nu cade nici ea atit de bine.Eu as mai fi aranjat putin parul, pozitia si vestimentatia modelului.As fi facut un crop patrat si as fi creat digital un gradient usor de lumina pe fundal.Negrul dar si orice alt fundal plat nu da bine deloc.Ar fi mers muult mai bine imaginile in BW decit sepia.Prima poza din serie imi place.

P.S.
Cam atit cu topul de astazi.Daca mai aveti voi alte propuneri sau orice alte sesizari nu ezitati sa le scrieti.cu bune sau rele.Pe joia ce vine.

10 comments:

  1. Totusi remarc o usoara crestere fata de topurile trecute. bravo utilizatorilor. Nu comentez pozele ca nu sunt in masura

    ReplyDelete
  2. Si lumea se supara daca iti spui in modul asta parerea despre imaginile lor?

    ReplyDelete
  3. Mda... unii platesc pentru astfel de sfaturi.

    ReplyDelete
  4. Remarc ca vorbeam oleac mai frumos pe atunci.
    da tu..ce mai zici ? tot asa paparuda ? :)))

    ReplyDelete
  5. Vrei sa arati Foto+magazinului ce a pierdut? :)
    foarte dragut din partea ta sa petreci atata timp dand explicatii. La mai mare!

    ReplyDelete
  6. Iată o mare dovadă de delicateţe! :-))
    Nu le mai serveşti adevărul verde în topic? Ai pierdut vreun pariu?
    Parcă-i păcat, mi se pare că astfel comentariile spumoase îşi pierd din savoare şi spontaneitate şi virează către un soi de şuşoteală în familie.
    Sau te-ai decis să nu mai vorbeşti de funie în casa spînzuraţilor? Cică nu e frumos să foloseşti cuvîntul handicapaţi, trebuie să spui ”persoane cu dizabilităţi”....

    Ha, ha, ştii ce mi se pare minunat? Că apare cîte un Darie care nu uită (Ancuţa T)care şi-a salvat în bookmarkuri mesajul tău de bine de acum 2 ani imediat...
    Sau poate că înjuraţii de pe foto-magazin, bog şi altele s-au învăţat deja să îţi acceseze cu înfrigurare blogul de joi sperînd să fie lipsă sau măcar să aibă o recenzie miloasă???
    Zuper!

    ReplyDelete
  7. Multumesc pentru comentarii horhhe, am sa incerc sa tin cont de ele pe viitor. Daca imi dai voie as dori sa fac si eu doua mentiuni

    La AU (si chiar cred ca l-a durut pe prichindel) am incercat sa incadrez cat se poate de bine, chestia e ca lumina in sala de sport unde a fost concursul era de tot rahatul, iar Lumixul meu are efect intarziat...am avut noroc sa surprind asa ceva :). Iar astia mici erau asa zburdalnici ca abia puteam sa ii incadrez. DmcFZ8-tul baga noise la greu in orice conditie daca e setat pe iso mai mare de 100 :(. Asa ca la partea de iso nu am ce alege. Dar voi mai experimenta si o sa vad ce iese.

    Legat de poza cu pipa si fotoliul....Am ales sa pun si colorul fiindca maroul si bordoul sunt culori foarte foarte placute, si mi s-a parut ca ofera o ambianta placuta. Daca nu e bine, nu e bine, ce sa-i facem :) Mai incercam

    Sper sa nu imi porti ranchiuna pentru comentarii, dar chiar cred ca nu e loc de rautate intre noi oricat de prosti am fi. Daca tot ai bagat comentarii politice, atunci spun si eu atat: nu e de ajuns ca ne mananca nervii, tineretile, visele si sperantele politicienii astia imputiti, mai trebuie sa ne mancam si noi intre noi? eu zic ca nu


    Inca o data multumesc frumos pentru sfaturi, o sa incerc sa le aplic cum pot eu mai bine.

    ReplyDelete
  8. "Vali spunea...
    Mda... unii platesc pentru astfel de sfaturi."

    Adevarat! E greu sa primesti niste critica buna, e tampenie sa o respingi

    ReplyDelete