Monday, December 14, 2009

de prin sat..cu stat la sfat ( riportaj )

La inceput, cind am vazut ca la workshop a venit o singura persoana, am fost tentat sa renunt.Totusi.. m-am gindit ca nu ar fi corect fatza de acel SINGUR om ( Hudini Silviu ). Asa ca..pula mea..ne luaram turloaiele la schinare si porniram la furat muiane.Totul s-a desfasurat conform anuntului facut de mine anterior.Cind omu o sa fie gata cu poznele o sa va dau link sa vedeti recolta.Voi o sa judecati daca a meritat au ba.
Singurele cadre trase de mine au fost in Holbav. Vi le prezint aici:



Nea Caisa.. (nus cum ii spune moshului). Om gospodar ,din mezozoic, cam mistocar pentru vista lui, fara fumeie..da cu 16 copii. A dat PDL-istu la fofoloanca pina i-a stat in git. Singurele lui nemultumiri erau ca nu ii mai functioneaza bastirca..si ca nu a mai ramas nimik de furat in tzara asta.



Tipic romanesc. Haosul de curte, si totusi o dezordine in ordine. Te vrajeste si te face sa iti amintesti de tot ce are mai frumos satul romanesc. Cu bune si rele.Ce nu se vede in poza era un audi, model noutz..lucru ce nu se pupa de nici un fel cu uscatorul de rufe din aceiasi generatie.Nu stiu cerbul de pe parete unde se holba..la noi nu cred.Frumoase urechi totusi.



Nea Caisa, tanti Agripina si drojderu`. Din colectia cine-a pus circiuma-n drum. Moshu se falea cu musafirii, tanti, o femeie de nota 10 de altfel (mezozoicu timpuriu) tot il iscodea pe dinozaur cine , ce si cum. O femeie cu sufelt bun si mare credinta in dumnezeu ca si in grade (nu celsius e clar asta). Netrecuta prin spitate, muncitoare, cu o apreciabila virsta dar de o iuteala fantastica. Atit in vorba, in port cit si in gilgaiala. Pupacioasa de mama focului.
Drojderu..om mai serios si mai ursuz..nu prea ii convenea lui ceva..probabil dimensiunea aparatelor noastre ori jaka mea de chele. Nea asta, drojderu1, mi se paru ca e la un fel de concurs..cite ture tejghea -masa poa sa faca pe parcursul sudarii unei mahoarce.



Aciulea..nea Caisa, nervos de mama focului ca ne fura comunistii tara..evident nu cre ca l-a pus nimeni la curent cu situatia politica actuala. Ideea e ca mai futea cite un pumn in tablia mesei (datare: cretacic superior) de imi sareau liniutele de la stabilizatoru de imagine ca pailele de la batoza. Sugubatz tare dino, mai facea si cite un banc..bine, procesoarele noastre lucrind la foc continuu sa le priceapa. Unde mai pui ca noi rideam ca timpitii atenti fiind de fapt la setari si unghiuri, mai putin la vorbele moshului. Chiar ma intrebam cind il vedeam mai serios pe mosh: ba..asta o fi spus oare un banc sau ceva de corason ? Noi, ca hahalerele nesatule..rideam , dadeam din cap afirmativ , apoi negativ si shooter relese. Tros poza. Mosu bucuros de efect..mai dadea un rachiu peste bot, mai trintea un pumn in masa si de doua ori cosmelia pe jos si noi..mai trosc inca o futografie.



Acelasi personaj, cadru mai larg.In fund, fundal pardon..mam mare de la magazinu mixt. Curioasa si ea fix k nevastuica. Moshu baga carbuni din ciocanelu de rachie..mam mare baga de una in soba ce statea sa se darime (datare: neolitic) Tanti asta..cam nu ne avea asa tare la corason, parerea mea, de tot il punea pe un pulache mai tinerel de acolo sa ne puna tot felu de intrebari tipic rurale. Intreaba al de vroia sa se dea mai implinit si instarit de pe acolo: daaa, voi de unde sunteti ? Noi : Din Brasov.
El: Daa, voi sunteti de la ziar..?
Noi: Nu
El: De la Pro tv ?
NOi: NU !
El: Da ne dati pe undeva ?
Eu: Unde pula mea sa te dam ? Scrie pe noi media ?
El (catre elevu meu): Daa, tu ce lucrezi ?
El (levul meu): Pai io sunt alpinist.Ma urc si cobor.(scurt si sec)
Sta cimpalacu oleac sa rumege raspunsu..da din cap a nus ce..si isi revine:
El (catre mine): Si tu ?
Eu : Io ce?
El : Cu ce te ocupi ?
Eu : Dau in butoane.
Moshu (Caisa) : Aaaa..esti morsit.. (si ride)
Eu: Da ce..arat a foca?
Si in urmatoarea secunda ma prind si io de ce vorbea moshu.Nu facusem lipeala intre virsta lui si datu meu in butoane..
Eu: Aaaa..da, un fel de morsist numa ca nu facui razbelu si codu meu e in zero si unu.
Sta mos Caisa de rumega..sta ciumpalacu cu intrebarile de la masa vecina si acolitii lui si rumega.Hmm..dau ei aprobator din cap..bolborosesc ceva..si ma prinsei de urgenta ca nu le cazu pe plac interesu meu in ale comunicarii cu ei.
Cheama pe mam mare..cea din fundal,care tine soba, ii spune ceva la goarne..dupa care vine fumeia la noi, se propteste linga masa si ne zice:
Ea : Aaa..sa stiti ca nu aveti voie sa faceti poze in bar.
Eu : Hmm..in bar.. da di ci bre ? Ca pina acum au tzacanit oglinzile ca tachetii de la Dacie si nu scosashi un niueunat.
Ea : Pai da ce..io stiu de unde sunteti voi ? Poate vreti sa ne faceti rau. Daca vreti sa il mai fotografiati pe badia, scoteti-l afara si ii faceti ce vreti.
Eu : Pai daca vroiam sa va facem rau, gaseam alte metode..nu intram la o tuica in bodega lu matale..corect ?
Ea : Pai eu stiu..? Nu stiu ! Va rog sa nu mai faceti poze.
Eu: Pai mamaie..asa te comporti matale cu turistu ratacit ? Il scoti la un shooting in fata crismei pe minus cinci grade ?
Ea: Pai ce..voi sunteti turisti ?
In fine..Ne luaram in gura cu moshii de pe acolo si cind vazuram ca e mai bine sa urmam zicala "calatorului ii sade bine cu drumu" imi pusei sapcalia in cap si dau sa ma ridic..la care mosh Caisa...
El: Aaaa..gata stiu ce sunteti..ha..ha..stiu. Sunteti militieni!.
La care se lasa liniste in "BAR", privirile se intorc amenintatoare catre noi..la care io:
Eu: Aaa.. mai e mult pina in capatul satului ? :D
Si tira afara..unde ne opriram doar la masina.



Tot cu specific..si tot clasic de frumos.
Mijloacele de deplasare sunt puse optional la dispozitia propetarului: azi ce manam ? 4 roti cu doi cai ori doua roti cu un singur bou ? (aici nu am vrut sa fiu rau..da era prea fain sa nu zic.. :D :)) )
Propetaru se hodinesete. Mijloacele la fel. Afara ninge.. poate anu asta tai si lemnele..si poate fac si usa..da oare sa si tencuiesc ?



Oricum..indiferent de modul meu de exprimare..tura a fost una frumoasa. Chiar m-am simtit la tara..si de ce sa nu recunoastem, satul romanesc are farmecul sau aparte. E frumos cind e frig, miroase a lemn ars, copiii se joaca pe ultita, o batrinica sta in fereastra casei, una aduce apa de la fintina, iar noi stam cu mosh Caisa la o visinata de casa in crisma din centru` satului.Recomand o astfel de iesire oricui.Merita.



Scumpa batrinica asta.Nume..necunoscut, epoca: paleolitic. Pazea matusa din fereastra trei gainuse ce ii ciuguleau fix de sub geam. Zapada..ca altceva uitase matusa sa le arunce. Nu se misca una juma de metru mai stinga sau dreapta..probabil le soptea matusa cuvinte frumnoase.O intrebam cum o cheama, ce virsta are. Intrebarile ramin fara raspuns.Ne intimpina doar cu o privire calda si blinda.Mai incercam odat`..la fel, mormaie ceva si noi aprobam cuminti din bostane.Nu auzea asa bine saraca, noroc cu o alta tusica mai in sfortza care ne striga fiiiix din capatu ulitei virsta modelinei noastre. optzeci si unuuuuuu, ooooptzeci si unuuuu areeeee.Noi daaaaaa, saruminaaaaaa.Ne face un semn cu mina sper ca nu urit..ca nu bateam pina la neaei si isi vede mai departe de drum.



Am stat noi ce am stat sub uindausu Julietei in sperantza unui dialog intre generatii, da de unde.Baba nik..ea batman, batman.La un moment dat se incordeaza matusa..isi face curaj si il intreaba pe elvu: auzi maica..(ii face semn sa vina mai sub balcon)(el, pune botu si vine), da nu ai ceva bun sa-mi dai ?
Cind am auzit una ca asta sa ma scape basinile de ris, nu neaparat ca intrebase baba ce intrebase..ci mai mult pt ce imagini se derulau in bostanu meu in momentul ala, despre intrebarea cu pricina.Mda..tusa mai visa si ea la cite ceva bun..
..mai proaspat
..mai tinar
..mai tare
Il vad pe ruminu meu cum se descheie la jaka, baga mana pina de-un picior "intrinsa" si iaka Hudini(numele real a lui elevu`) al meu scoate un pumn cit kapu meu de mare de "bumboane" si le tufleste babii sub nas.Multumita, tusa si-a desfacut greblele si a inhatzat potu` al mare.Eu inca absent, elevu multumit de fapta si baba senila ne-am luat ramas bun (noi de la baba, baba nu de la noi) si daram bice mai departe spre necunoscut.



Deci..ce sa mai ..fireste, a fost o zi frumoasa, la fel ca frumoasa emisiune a lui baditza Mircea.BMW-u a mers ok, binenteles dupa 30 de minute de furat curent de la pretinu Dani (eu fiind un om foarte ingrijit, ordonat si atent, am lasat faza scurta aprinsa de vineri pina duminica la prinz).Noroc ca am deschis barem usa soferului sa pot intra in ea si sa deschid capota.
In concluzie, nimic nu e mai solicitant si fromos decit o calatorie in toata regula in inima satului ruminesc.Da nu asa..sa te blimbi ca goanga..ci usurel, la relanti.Sa interactionezi cu oamneii, cu gheatza, cu mirosurile, cu sunetele chiar si cu cainii.Sa le povestesti si mai ales sa ii lasi pe cei in virsta sa iti povesteasca vrute si nevrute.Chiar au ce.Coerenti sa fie.Asta pina la al treilea ciocanel..ca dupa..ne inelegem prin semne.
Am fost multumit mai ales de Silviu.A fost atent, ascultator si a prins jmenurile din zbor.Si ce a tinut de fotografia in teren cit si ce a tinut de postprocesarea portreturlui. Pentru o prima initiere e chiar ok zic eu.Cu timpul isi va da interesul mai mult, va mai participa probabil la alte "panarami" platite si va deveni din ce in ce mai bun.Parerea mea.Iata linkul catre el: l i n k

Tatii bunii pulaii si nioastele lu tata, si poate la workshop-ul urmator va fi mai mult de un SINGUR om.
Pe tura ce vine !.

45 comments:

  1. Poze faine, text si mai interesant. Man de ce plm nu m-ai anuntat?! Las' ca ma razbun eu.. ;)

    ReplyDelete
  2. :D data care vine cu placere.
    aici se vorbeste cu pula mea nu cu plm.
    :)

    ReplyDelete
  3. Nu ştiu Holbavul, dar cunosc SATUL ĂSTA. Nici pe cetăţeanul din cîrciumă nu l-am cunoscut, dar ÎL ŞTIU.
    Ffiiiuuu! Aş putea să fac pariu că ţuica cetăţeanului e groaznică, dar uite cum l-a inspirat, uite cum l-a energizat! Mişto satul nostru!
    Iar bunica din fereastră...floare albastră... să trăiască!
    Se asortează bine bunica noastră cu fereastra dezţîţînată şi cuiul îndoit care o închide pe dinafară.

    ReplyDelete
  4. Fain. Imi place şi povestea. Pacat ca n-am venit si io; eu credeam ca o sa-ti stric afacerea.

    ReplyDelete
  5. super tare textu..iesirea a fost la fel de tare ...avem o tara =)) tre sa mai iesim. semnat: elevu

    ReplyDelete
  6. Cu ce sa imi strici afacerea Andrei ? Erai bine venit..binenteles, contra sumei anuntate :)

    ReplyDelete
  7. Man scriu de sub birou..inca ma tavalesc...ai un talent oritoricesc macsim :))) foarte misto pozele si sa zici mersi ca nu v-a dat taranu cu pula pe spate...SRI-istilor!

    ReplyDelete
  8. Adica, n-aveam bani si nu mi se parea corect fata de aia care plateau, ca sa nu se inteleaga altceva.

    ReplyDelete
  9. :)) doamne.. abia ce imi aruncasem ochiu' (mintii) pe textul tau si imediat am inceput sa rad si mi-am zis ca asta e un blog pe gustu' meu, mai precis felul cum te exprimi. Foarte tare.
    Dupa ce l-am citit pe tot, am ajuns la concluzia ca: tu esti tare.
    Si pozele sunt foarte bune. Intr-o zi o sa iti fiu concurenţă :P ( 8-> )

    ReplyDelete
  10. Acu recitesc faza asta : auzi maica..(ii face semn sa vina mai sub balcon)(el, pune botu si vine), da nu ai ceva bun sa-mi dai ?
    Cind am auzit una ca asta sa ma scape basinile de ris, nu neaparat ca intrebase baba ce intrebase..ci mai mult pt ce imagini se derulau in bostanu meu in momentul ala, despre intrebarea cu pricina. --> genial :))))

    ReplyDelete
  11. esti cam terminat de felul tau dar la cati sunt ca tine in tara asta nu ma mira.

    ReplyDelete
  12. Măi, dacă tot aţi scăpat neciomăgiţi din cîrciumă, ar fi frumos, în semn de mulţumire, să le trimiţi pe adresa cîrciumii o scrisoare antetată prin care să îi invitaţi joi la 10 la postul de poliţie din sat. Doamna patroană să aibă buletinul la ea dar şi actele contabile; să îi anunţe să vină cu buletinul (ca să dea declaraţii) şi pe martorii care erau în cîrciumă duminică, cînd au venit domnii chestori şefi de la judeţ..

    ReplyDelete
  13. Anonim..te pot termina si pe tine.. e gratis kuaie. :)))

    ReplyDelete
  14. wow ma fascinezi pe bune . nu credeam ca poate atata prostie sa stea doar intr.un singur om. dar in felul asta mai exista sanse pt ceilalti.

    ReplyDelete
  15. sa nu zici ca ai fost la Holbav in weekul asta
    fuck!!!
    eram acolo si eu...azi m-am intors acasa
    uite asa ai ratat o palinca buna ca aveam la mine

    ReplyDelete
  16. Oricum nu ne putem intilni mane.eram acolo, platit de altcineva si cu un scop foarte precis.Nici nevasta-mea nu a putut participa la fenta asta din respect pt ceilalti.Nu poate unu plati si unu nu.Indiferent cine e.Dar palinca aia buna o putem savura in afara workshop-elor.
    Te salut mane si poate ne mai vedem pina trece anu.Toate bune pretine.

    ReplyDelete
  17. Anonim..ca de obicei..nu te-ai saturat sa ma pupi in pula si sa-mi faci trafic ? Io unu..DA.

    ReplyDelete
  18. si ati stat trei zile? :D sau se scurta iesirea? imi pare rau ca n-am putut veni, ma potriveam in peisaj :))
    inca pastreaza satul romanesc savoarea! cu prostia aferenta vremurilor "nu pozati in BAR, ca nu ie voie" ha!
    si chiar niciun peisaj? urmatorul uorc cu ce va fi? :)
    si tre s-o spun si p-asta: ce-are nevasta cu prefectura? ca pe ea ai invatat-o demult :) sa nu mai spun ca ii nevasta-l tau, deci?
    neste intrebari ce-mi venira in cap, ca deh, omu' face cum il taie capu' :)
    au iesit faine pozele, dar mai multe bre ... si la mai multe data viitoare :)

    ReplyDelete
  19. Salut, foarte faine fotografiile si textul pe masura, am ras bine, multumesc pt. impartasire. Vizionare placuta la badita M.

    Toate cele bune, Mihai.

    ReplyDelete
  20. in loc de injuraturi poti sa te exprimi si altfel? esti atat de limitat.. spre binele tuturor inchide acest blog.

    ReplyDelete
  21. Anonim: Da' tu unde morţii mătii ai găsit înjurături în bucolicul articol pe care îl comentezi???
    Poate că tu nu te simţi pulău, poate te simţi fătălău, sau poate că îţi place să o iei la cioc de la Horhhe!
    Uite cum mă exprim io la adresa unor căcaţi frustraţi plictisiţi şi inutili ca tine, total neacademic!
    Şi dacă nu îţi place, spre binele tuturor, nu mai vizita acest blog!
    Fie ca Moş Crăciun să îţi aducă o tonă de muie pastorală şi o vasectomie ţie şi tuturor celor din specia ta!

    ReplyDelete
  22. Mersi de sustinere Betivane. Conteaza !

    ReplyDelete
  23. e unul dintre cele mai faine texte scrise de horhhe, parerea mea ;)
    sa continui tot asa...si daca stimabilul Anonim moare de ciuda...las' sa moara...
    ciudat cum unii urla ca nu le place un anumit blog, dar se incapataneaza sa revina mereu si mereu. o fi un fel de sado-maso :)))

    ReplyDelete
  24. Cine e Mihaela Cojocariu ?! Nu o cunosc.. :)

    ReplyDelete
  25. sunt in totalitate de acord cu celalalt anonim. dar se pare ca prin prosita si limitarea ta in limbaj atragi cat mai mult lume. din pacate lucrul asta r trebuie sa ne puna serios pe ganduri:|

    ReplyDelete
  26. betivane se pare ca te simti cu adevarat implinit cand injuri pe cineva care si.a spus punctul de vedere. puteam si noi foarte bine sa injuram si sa fim dobitoci ca tine dar aici se face diferenta din fericire...

    ReplyDelete
  27. lasa-ne... lasa-ne... ca ne-ai plictisit ....citeste numele blogului....Fotografii si VORBE URATE !!! deci fara injuraturi beleste ochii sa nu belesti altceva..esti in plus ...bye bye now hope i never see u again :D

    ReplyDelete
  28. e valabil pentru amandoi anonimii astia inteligenti si plin de bun simt.

    ReplyDelete
  29. bestial... am cetit textu cu placere, iar fotografiile is minunate si ele... vorba aia: pula mea! cand mai faci una din asta mai anunta si pe altii! poate merge din gura-n gura (vorba, deh) si ajunge unde trebuie!

    ReplyDelete
  30. prietene la fel de bine cum tu iti dai cu parerea avem dreptul si noi sa ne dam cu parerea. nu ma lua cu uitat in titlul si alte penibilitati de genu asta. si nu incerca sa ii iei apararea individului astuia extrem de frustrat

    ReplyDelete
  31. Pentru toate kuaiele anonime o să predau o scurtă teorie vocabularului - Prima şi ultima lecţie:
    Postulatul 1: cuvintele sunt comunicare. Toate, fără excepţie PUNCT
    Postulatul 2: Cuvintele urîte sintetizează adevăruri şi există în noi toţi.
    Postulatul 3: Unii au curajul să le rostească, curăţindu-se astfel pe dinăuntru - cunoaşte adevărul şi adevărul te va elibera!
    Postulatul 4: Prostimile dumneavoastră ţin cuvintele urîte înlăuntrul lor limitat şi astfel devin un sac peren de mizerie plimbătoare şi, din nefericire pentru noi- restul - grăitor.
    Postulatul 5: Diferenţa dintre cuvintele frumoase şi cele urîte ţine de percepţiea şi ipocrizia utilizatorului de cuvînt.
    Postulatul 6: Există MARI scriitori români cărora nu le-a fost frică să SPUNĂ LUCRURILOR PE NUME: Eugen Barbu, Rebreanu, Arghezi, Ion Creangă (etc,etc).Există şi scriitori străini (ex. Michel Tournier).
    Postulatul 7: Unii dintre aceşti scriitori sunt PREMIANŢI.

    Aţi înţeles pînă aici unde bat, repetenţilor, sau informaţiile astea exced nivelului vostru
    intelectual?
    Trebuie să vă desenez o bandă desenată, sau să mă încadrez în cele 10 cuvinte folosite în revistele glossy ale căror colecţii se găsesc la voi în bibliotecă, fix între balerinele de porţelan şi casetele cu manele??
    Despre ESTETICA URÎTULUI mai ţineţi minte de la comentariul dintr-a opta, sau nu aţi promovat şcoala generală?

    Aşadar, făcînd corolarul aspectelor anterior enunţate, de ce, atunci cînd recunosc un anonim care are capacităţi mintale foarte reduse, să nu îi spun pe şleau că e idiot?

    Aş putea să îţi spun nestimat idiot: ”dragul meu, Blaga a spus că fiecare fir de nisip se crede pe sine însuşi o sămînţă de mărgăritar făr de noroc, ceea ce se aplică şi în cazul tău.” Dar nu vei înţelege mesajul. Adevărul în cazul tău e în cuvinte urîte şi simple: eşti doar un idiot!

    Şi, te rog elegant, renunţă la familiarisme la adresa mea. Apelativul ”prieten” venit de
    la unul ca tine mă îngreţoşează peste măsură.

    Iar tu, boule care eşti şi care vrei să îţi dai cu părerea, beleşte urechile bine: NU AI NICI UN DREPT SĂ ÎŢI DAI CU PĂREREA. Caută mata în dex să vezi ce înseamnă părere, şi compară definiţa găsită cu NIMICUL cretinoid qvasiexistent în posturile tale.

    Şi să îţi mai spun una, anonimule: nu sunt comunist ca voi, deci cred în libertatea de exprimare. Şi suspectez căcatul că e doar căcat, şi că muia care ţi-e atît de dragă (căci te întorci după ea cu perseverenţă) e doar muie! Crede-mă, nu o să devină sex oral, oricîtă dragoste şi respect îţi închipui tu că ar fi în ea.

    Cuvinte frumoase ar fi dacă n-aţi mai împuţii voi locul. Pentru că mie cuvintele urîte îmi par frumoase, na!

    ReplyDelete
  32. pula, pula, pula, pula, pula, pula, pula, pula......

    faina iesire.......

    succes in continuare!

    ReplyDelete
  33. o7 si lui george si betivanului ratat! Anonimilor, daca faceti flamming ramaneti niste anonimi pentru restul vietii! So get lost...

    ReplyDelete
  34. wow cat de dobitoc sa fii sa comentezi atat la niste postari venite din partea unor "inculti" dupa cum spui tu prietene. totusi ai dovedit ca te.a interesat ce am zis si te.ai ofuscat suficinet de mult incat sa raspunzi. bravo. multumesc

    ReplyDelete
  35. daca ma mai pupi odata intre buci..promit ca te las sa mi-o sugi la reducere.
    dupa modul in care scrii am impresia ca esti ori un mosh bashinos ori un tzache nebagat de restul in seama.
    man..daca te plictisesti, iti recomand sa te intilnesti si tu cu o fata, sa iesi la un suc, ca de bere sunt sigur ca nu prea stii, sau de ce nu..sa exersezi in teren de-ale fotografiei.
    Tot kakatu care-ti curge de la cur pe blogu asta, si mucii care-ti atirna peste botoane ma fac sa cred ca esti un trelea lelea, un pensionar ori vre-un refuzat pe la interviuri.
    Man..e usor sa te dai koios din taste, ascuns delicat dincolo de ecran.As fi mult mai multumit daca ai dori barem sa te semnezi ..si chiar incintat daca ai avea nervul sa ne privim in ochi.Atunci ne putem masura si kuaiele daca ti si daca te tine.Te invit la o discutie, daca nu fatza in fatza, barem personalizata, matura si atribuita.
    Man..matrizeaza-te, lucru ce il adresez tuuuturor anonimilor ce isi pierd vremea si timpul pretios pe aciulea.
    Toate bune kuaie.Si sper sa fi bagat ceva la bostan.

    ReplyDelete
  36. hehe.... rar mai vezi bloguri unde se cearta lumea asa :)) nu sunt de acord cu vorbele urate dar na daca nu-ti plac uita-te doar la fotografii. Ca fapt divers imi plac la nebunie anonimii pe net.... iti pot fi chiar si "prieteni"
    Bune poze!!

    ReplyDelete
  37. Seteaza ora la blog ca e 2:31 si iti arata 16:30

    ReplyDelete
  38. :-)) Horhhe, bun portret robot ai făcut...şi pomană ţi-ai făcut dînd sfaturi moca berbecului anonim... cu toate că sunt sceptic în ceea ce priveşte rezultatul (tolomacilor ăstor le-ar intra ceva în cap, doar dacă le deschizi în prealabil mintea cu toporul) ...

    Alex: cearta asta ar trebui să fie constructivă. Dacă BOUL - fie el şi anonim, nu vrea să înţeleagă, îi tragi nişte rigle pe cur şi un dos de palmă peste bot. Teoretic, în felul ăsta, data viitoare cînd îl mîncă deştele să ia poziţie pe blog, se gîndeşte de două ori, tot nu spune nimic, dar măcar tace...

    Anonimule: tu trebuie să înţelegi că ceea ce facem noi cu ăştia ca tine educaţie se numeşte şi pomană este...aşadar, bunul meu prieten cuvîntător, profită de oferta de Crăciun a lui Horhhe şi spune bodaproste pentru că pe blogul ăsta educaţia este gratuită. Să creşti mare!

    ReplyDelete
  39. Buna ziua, imi cer scuze de deranj, e vineri, cum ramane cu "topul", astept si eu niste sfaturi la poz[n]ele mele[la cele doua degerate], daca are rost, daca sunt pocnite de tot, am inteles. O zi faina.

    Toate cele bune, Mihai.

    ReplyDelete
  40. o sa incerc sa fuck topul maine.toate bune.pina atunci multa creativitate si autoselectie maxima.

    ReplyDelete
  41. am inteles foarte bine felul tau de a gandii. dc si.ar dorii cineva sa cunoasca un personaj ca tine?? asta e motivul pentru care evit sa imi apara numele aici. te crezi vreun fel de profesor dar esti doar o scursura a societatii dar prin felul de a vorbii si de a se purta crede ca iese in evidenta. astfel ii impresionezi pe oamenii astia slabi de inger care te vad un zeu doar dar de fapt esti un mare ratat...

    ReplyDelete
  42. pai cata vreme te uiti la pozele lui si ii citesti textele icepi sa-l cunosti. dar cunosti numai ce vrea el sa arate. cat despre scursuri ale societatii... aia care stateau pe munte in paris tot scursuri erau considerate... de unii, si acum se tot vorbeste despre ei.

    ReplyDelete