Tuesday, June 1, 2010

Moda si metoda expozitiilor cu vinzare



Vad ca din ce in ce mai des se apeleaza la tot felul de jmecherii de a mai scoate un ban de la fraieri.
O noua incercare ar fi si asta:


"EXPOZITIA HILIFE
- APEL LA CANDIDATURA - HILIFE - EXPOZITIE DE ARTA CU VANZARE IN INCINTA HOTELULUI RAMADA SIBIU – 26-27 IUNIE, A
EXPOZITIEI DE ARTA HILIFE din 26-27 iunie, din SIbiu, organizata in Hotelul Ramada str. Emil Cioran nr.1 este o expozitie cu vinzare organizata in interesul fotografilor , pictorilor, graficienilor etc, a carei tinta este aceea de incuraja atit talentele emergente cit si artistii recunoscuti sa expuna si sa isi vanda lucrarile. De asemenea, expozitia doreste sa creeze o retea de cunostiinte intre galerii, cumparatori, agentii interesate de arta si artisti, o platforma care sa puna arta in prim plan.
Apel la candidatura
Expozitia este deschisa tuturor artistilor, profesionisti sau amatori, recunoscuti sau mai putin cunoscuti, pasionati si a caror creatie reveleaza un univers original, coerent din punct de vedere tehnic si estetic."

Dupa care..evident urmeasa si partea de cascaval:

"Conditii de participare
- fiecare artist poate expune minimum 2 si maximum 10 lucrari.
- se va plati o taxa de inscriere
Taza de participare
- taxa de participare pentru fiecare artist este de 100 RON in care se include si printarea de 3 lucrari pe dimenisunea A3 a fiecarui expozant"

Nu se putea fara nu ?
Mai ales ca la dreaq..tre sa sprijinim tinerele talente..sau ai de nu au bani sa treaca strada.
Domnule MOLDOVAN GAVRIL de ce nu incercati sa renuntati la fraieritu prostilor si sa treceti la o treaba cum se cere in Ruminica asta.Si anume: de ce nu cereti o taxa doar pt piscoturi, spagi, biscuiti, atentii, covrigei si promovare si anume sa fie de 50 ron si lasati pe cei interesati sa expuna sa vina cu solutiile lor pentru printare si afisare.
Eu unul sincer..nu mi-as afisa lucxrarile pe hirtie A3 niciunde.Odata ca dupa expozitie is varza printurile(la propriu) si a doua oara, aspectul unei hirtii A3 pe un perete e de tot cacatu.Si nu in ultimul rid, de unde stiti ca majoritatea fotografilor ce mai misca cit de cit in bransa asta nu au deja zeci de printuri facute, gata inramate, printate si pregatite profeseional pt o expozitie cu vinzare pe bune.De ce sa va platesc o batjocora de 3 hairtii A3, cind pot plati jumatate din taxa ceruta de dvs (pe care o accept, stiind ca e nevoie de una alta pe acolo) si sa fiu sigur astfel ca printurile ce le detin sunt pregatite sa fie privite si poate chiar vindute.
Ar trebui oleac schimbat cite ceva in modalitatea asta de a prosti clientu` fotograf.
Cei ce nu au posibilitatea sa-si printeze singuri lucrarile, va pot achita integral aceasta taxa, inclusiv pt printuri.Dar ceilalti ?!.Daca vreti sa faceti acest eveniment cit mai profesional, atunci trebuie sa includeti in calculele dvs si varianta cind cei doritori sa expuna, detin deja printurile aferente, la o calitate si la o dimensiune muult superioara fatza de cea oferita de dvs. achitind astfel o taxa separata, in care sa intre sala, covrigelu si atentia.Deci ..max 50 ron de fotograf.
Si poate atunci o sa aveti si un rulaj mai mare de clienti.Ca totul e pina la urma o afacere, nu ?


Sau o alta varianta..mai desteapta zic io.Fiecare fotograf plateste o taxa modica "de atentie" si un procent intre 2% si 5% din fiecare lucrare vinduta (procentul se stabileste in functie de pretul cerut de autor pe lucrare)
Nu e mai democratic ashe ?

4 comments:

  1. cum dracu sa fie mai democratic daca nu iese nici un ban?

    ReplyDelete
  2. bine macar ca nu se plateste pt fiecare lucrare, ca dincolo...ca si aia sprijineau talentele...

    ReplyDelete
  3. Buna seara, am vazut parerea dvs despre aceasta expozitie si vreau sa va atrag atentia ca am luat in cosiderare punctul dvs de vedere. Pentru artisti care au printurile deja facute taxa este de 70lei. Mai jos de aceasta suma nu se poate datorita cheltuelilor de chirie a spatiului, chiria panourilor de prezentare a exponatelor si taxele de promovare (media, afise, fleyere, etc.) Daca mai aveti si alte opinii va rog sa ma contactati pe adresa de mail primita in coumnicat. Va multumesc!

    ReplyDelete