Tuesday, June 22, 2010

Gas Transporter

17 comments:

  1. Asta-i strasnica la modul crunt. Brrrrrrrrr ! Ia mai pune, ca mi se face frig si e o caldura pe aici....

    ReplyDelete
  2. ... ce aduce a trupele SS!!! ... dar gazul tot de la rusi vine ... oops, dar e o ea, acum am vazut ... excelenta prezentare in alb-negru, "grea" prelucrare ... felicitari

    ReplyDelete
  3. asta a fost ideea Cristi.sa aduca a SS.vad ca ma reusit cit de cit.. :D :)
    mersi de vizita

    ReplyDelete
  4. Nu mi se pare că poate fi confundat personajul cu un ofiţer SS. Pe ăia picau hainele vertical. Personajul tău e cam sfrijit şi haina se creponează pe el de parcă ar fi furată. Pare mai degrabă un evadat din holocaust.

    ReplyDelete
  5. Dupe mintea mea nu trebe sa fie SS-ist scos din cutie...nu e o poza reportaj. E incarcata de simboluri, de sensuri artistice, e o anumita filozofie chiar.... Ma indoiesc ca H a vrut sa reconstituie fidel scena si personajul. Asa ca, tot dupe mintea mea, e OK de OK.

    ReplyDelete
  6. Calumea... o "pun" la la coletie....!

    ReplyDelete
  7. Spartacuse, dă-mi voie să replichez: dupe mintea ta greşeşti, un ss-ist e întodeanuna scos din cutie. Unele asociaţii se fac de iure. Cu alte cuvinte, ai văzut tu vreun SS-ist şifonat?
    Hai să vedem în ce categorie punem (de comun acord) fotografia? Eu zic că portret, rămîne?
    Dacă e portret atunci ne axăm atenţia pe personaj, care trebuie să fie credibil. Un ss-ist şifonat nu îmi pare credibil. E ca un spartacus beţiv, înţelegi? De aia am propus eu un alt personaj, poate mai puţin încarcat cu filozofie... :P
    În rest, imaginea este perfectă din punct de vedere tehnic, tactic şi filozofic, nu este îndoială. Vezi, sunt mai generos în laude decît tine, deoarece OK de OK după mintea mea înseamnă ”suficient”...
    Şi ce ai tu împotrivă cînd eu prefer să identific în imagine un evadat perfect în locul un ss-ist neverosimil?

    ReplyDelete
  8. PS: Spartacus, şi pe viitor, cînd ai altă părere decît a mea, las-o dracului de filozofie că am citit şi io cartea aia şi nu scria despre ss-işti şifonaţi. Adicătelea prefer replicile documentate. :-))

    ReplyDelete
  9. 1. Dupe mintea mea inseamna a propri ca e doar parerea mea.
    2. Nunumai sifonati am vazut SS-isti, ci chiar bine tavaliti si bumbaciti in mufa.
    3. N-as zice portret. Mai degraba as incadra-o la categoria conceptual, adica acea fotografie dinainte gandita si regizata, care sa sublinieze o idee anume...adica tot la sensuri si filozofie ajungem, chiar daca nu iti convine. Mai ales ca prelucrarea post, se preteaza foarte bine pt. acest gen. Desi zici ca ai cetit cartea aia, propun sa discutam cand esti treaz. Sau si mai bine, sa il intrebam pe maestrul H, unde inclina el balanta.

    ReplyDelete
  10. Ca orice romînaş, dai vina pe arbitru...eu accept arbitrajul, cu toate că sunt convins că după arbitraj o să fugi plîngînd la mami să îi spui că te-a agresat un bieţîvan...
    Eu nu aş încadra imaginea în categoria ”conceptual”, pseudocategorie care presupune în opinia mea o doză importantă de abstract, iar ideea trebuie să primeze cu o rezonanţă puternică dar neostentativă în faţa formei. Practic ai încercat un raţionament per a contrario, care nu este aplicabil în speţă.
    Dacă îţi place cuvîntul conceptual trebuie să faci un efort de voinţă şi să încerci să analizezi lucrurile cu un strop de subtilitate, înţelegînd că nu este sinonim ss-istu bătut şi cu mecla spartă, cu ss-istul cu haine prea largi.
    Cam aşa zic io.

    ReplyDelete
  11. măi, eu sunt de acord cu faza cu evadatul. pe bune! ştii ce nasoală era haina aia neagră care se lipea de piele pe o căldură infernală în miez de zi? şi masca aia care mirosea într-un mare fel a război mondial cu nr 2? îţi venea să evadezi din ea urgent. eu i-am zis că mi-e mare haina, dar el nu şi nu! batman, batman! :)))))

    ReplyDelete
  12. ideea e ca pt ce am vrut haina era foarte buna asa.mai mare.eu personal sunt multumit de imagine :)
    poate nu pot explica cam tot ce am vrut sa iasa, dar asa am simtit si atunci am declansat.

    ReplyDelete
  13. intrebarea e: cine deschide valiza ? :D

    ReplyDelete
  14. :-))) Excelent, Mihaela!
    Horhhe, a ieşit fotografia este perfectă, nu-i dubiu. Instinctul tău a fost excelent, postprocesarea tot aşa. Doar că personal, înclin către alt personaj. Spre deosebire de Eugen, eu, dimpotrivă găsesc că pot fi oferite opţiuni mai complexe decît un ofiţer ss care nu e STAS. Un ofiţer ss cu o mască de gaz pe faţă închide brusc povestea. În schimb, haina prea mare, formele modelului, şuviţa de păr lung ce se vede pot oferi valenţe multiple personajului. Te face să te întrebi cine este sub mască, de ce se ascunde sub o haină ce nu îi aparţine, la ce îi foloseşte masca de gaze într-un decor relativ ”curat”, fără conotaţii toxice... E mai subtil să priveşti imaginea aşa şi mai util operei artistice. Părerea mea.
    Propun absolut aleatoriu şi negîndit un alt personaj: o femeie încorsetată într-o societate patriarhală, intoxicată de precepte învechite, aflată într-un moment de cumpănă: ”să plec sau să rămîn”.
    Iar în valiză, ca să răspund la ultima întrebare a ta, se află ceea ce are femeia de oferit şi/sau protejat: iubire şi altele asortate....
    Spartacus - dacă a zis autorul că scorul e 3-3, avem două posibilităţi: ori ne tragem cu rigla la palmă, eu 3 ţie / tu 3 mie (ceea ce îmi pare prea puţin filozofic), ori ne vedem la Ză Pub şi eu îţi dau ţie 3 ceaiuri, tu mie 3 sticle de vin (ceea ce este cu adevărat conceptual).

    ReplyDelete
  15. Conceptual, da. Si mult mai sanatos (pt. mine)

    ReplyDelete