Friday, May 7, 2010

Iesiti in strada



"Citesc presa şi mă crucesc. Băsescu e ridicat în slăvi pentru marele curaj şi imensa responsabilitate de care a dat ieri dovadă anunţând reducerea salariilor bugetarilor cu 25% şi a ajutoarelor sociale şi pensiilor cu 15%. Vorbim de scăderea drastică a veniturilor, şi aşa mici, cu care mulţi abia îşi târau zilele, a vreo 5-6 milioane de români. Şi mai vorbim de, probabil, câteva sute de mii care vor rămâne fără un loc de muncă
. Pentru ce e aplaudat Băsescu?

Stai să vezi logică aici. Deci Băsescu e tare pentru că putea foarte bine să mărească taxele, respectiv TVA-ul şi cota unică, dar a preferat să se "sacrifice" (stai puţin să-mi şterg lacrimile de emoţie) tăind din cheltuielile statului. Altfel spus putea să ne dea în cap la toţi dar în imensa sa milă şi compasiune ca să nu mai vorbesc de inteligenţă şi bun simţ, a decis să ne-o tragă numai unora. E ca şi cum ţi-ai iubi călăul că nu ţi-a luat gâtul. Nu te întrebi cum a ajuns călăul călău şi tu potenţială victimă a sa, ci te bucuri ca un idiot şi-i pupi mâna în care-şi ţine satârul pentru că, în mărinimia sa, te-a făcut scăpat. Asta înseamnă mentalitate de sclav.

O minimă decenţă de om liber, cum se cred mai ales cei ce-l ridică în slăvi acum pe Băsescu pentru ce-a anunţat ieri, te-ar fi îndemnat să spui, la dracu, refuz să fiu la mâna unui om! Refuz să asist la un asemenea spectacol grotesc în care, după douăzeci de ani în care acelaşi Băsescu şi toţi ceilalţi politicieni au făcut ce-au vrut cu statul şi cu banii mei , vin tot ei şi îmi spun, vezi, puteam să ţi-o mai fac o dată, hai, pupă-mi picioarele şi şterge-o de-aici până nu mă răzgândesc! Să trăiţi, sărumâna şefu!

Oameni buni şi voi, sclavi demni de milă, Băsescu şi ai lui sunt bine mersi şi-i doare-n fund că azi n-ai ce mânca şi mâine nu o să ai după ce bea apă. Şi asta se întâmplă nu pentru că a căzut vreo nenorocire peste voi din senin ci pentru că de douăzeci de ani vă lăsaţi conduşi de ei, luîndu-i în braţe când pe unii când pe alţii. V-aţi obişnuit să-i credeţi pe cuvânt în timp ce pentru ei singura raţiune de a fi la putere e să depindeţi voi de ei şi nu ei de voi.

V-aţi obişnui atât de mult cu asta încât nu vi se mai pare deloc anormal ca un Băsescu să vină şi să vă anunţe că a decis el dacă vă taie sau nu capul. Ba mai mult, să-l şi aplaudaţi dacă v-a lăsat în viaţă. Băsescu e unul dintre principalii vinovaţi, iar pentru ultimii 6 ani e chiar principalul vinovat, de halul în care a ajuns această ţară. Iar dacă el a ajuns să decidă cum trăim cred c-ar cam fi timpul să decidem şi noi cum va trăi şi el de-acum încolo. La putere, în opoziţie sau în puşcărie. Noi alegem."
(Raul Zan)

37 comments:

  1. Nu criza economica e cel mai mare rau in care ne-au tarat astia...
    Vrajba din sufletele noastre e mai grea.
    Ura.
    Nepasarea.
    Individualismul crancen si senzatia de "mie nu mi se poate intampla asta"

    Pe bestiile astea le-au fatat niste pietre hidoase, intr-un smarc fetid, pe bezna si ploaie.

    Si-au iesit de-acolo si ni s-au urcat in carca.
    Iar jumatate dintre noi am zis DA. Si jumatate, NU.
    Dar nici nu mai conteaza asta.

    Vom putea noi, pulimea, sa radem unii de altii? Desigur nu...pentru ca TOTI vom fi mult prea ocupati cu supravietuirea.

    Iar omul gras si portocaliu va ranji in continuare, lafait peste gaturile noastre.

    Rabda, Romania, daca nu stii sa muncesti, sa lupti, sa ai coloana vertebrala si moralitate. Rabda.

    ReplyDelete
  2. ieşitul in stradă mai e o soluţie? Guvernul e mult prea obişnuit cu asta...

    ReplyDelete
  3. este.inca mai este.pot tine in maini furci si topoare.
    daca la greci se poate..si aici se poate.

    ReplyDelete
  4. Iesitul in strada altfel decat pana acum, adica fara doi pasi inainte - trei inapoi-ul obisnuit.
    Adica fara targuieli prin ministere si o mana de prosti lalaind prin fata cladirii.
    Oare daca am refuza brusc, toti, sa cumparam benzina ce ar fi? Sau tigari. Sau daca am refuza brusc, toti, sa platim ratele la banci o luna. Si impozitele, si tot...Ce ar fi?
    Utopii...

    Noi vorbim si ne framantam...ei stau linistiti, betonati in ierarhia prea bine construita pentru a o putea darama lesne.
    Ierarhia:

    SEF
    SEFUTI
    FUTUTI
    RASFUTUTI

    Mai e nevoie sa ne declaram apartenenta la una dintre categorii? Nu e evident?

    ReplyDelete
  5. daca grecii sunt prosti.. trebuie sa fim si noi prosti?

    ReplyDelete
  6. POATE AI UN SALARIU SATIFACATOR CA SA TE MAI DOARA-N PULA AIA PORTOCALIE DE NOI ASTIA BOII.
    DA, IESITI IN STRADA SI RUPETI GITU` LA LICHELE.SA CURGA ROSU, NU PORTOCALIU DIN EI.

    ReplyDelete
  7. Man la o prima socoteala, exact aia 5 milioane care l-au votat o sa fie "sacrificati". Din pacate, totodata, nu toti cei ce o sa isi suga pula de foame, l-au votat pe el... paradoxal nu?

    ReplyDelete
  8. Intrebarea mea este: Daca ii tinem in viata pe bugetari, multi si cu aceleasi salarii, aia care lucreaza la particulari(adica aia care aduc bani la buget), ce fac?
    Si daca mor particularii, pe urma de unde pula mea bani pentru bugetari?

    ReplyDelete
  9. Alta dovada a reusitei lui Base, Anonimule :))
    Majoritatea bugetarilor pe care-i urasti cu abnegatie n-au ce manca, la fel ca majoritatea lucratorilor din domeniul privat...
    Brava!! Sau poate esti CEO intr-o multinationala :))

    ReplyDelete
  10. Din pacate marea mojoritate a categoriilor afectate sunt cele cu un nivel intelectual destul de ridicat (ma refer in special la profesori, medici si unii functionari publici). Ma indoiesc ca acestia o sa se adune in mase si o sa demonstreze mai mult sa mai puti pasnic. Nu imi imaginez ca un profesor medic sau pensionar sa ia o bucata de bordura sau sa arunce un cocteil molotov. Oricum la cat de in buda e tara asta, sunt sigur ca acestea sunt doar primele masuri respectiv categorii sociale afectate. Cand se va termina "saculetul" minunatul Guvern va mari si TVA-ul si va creste si impozitele, astfel incat o sa fim TOTI afectati. Ca urmare pt. a trage un semanl de alarma, ad-literma, propun ca maine la ora 12 fix sa porneasca pt. 30 min toate sirenele de alarma aeriana, sa clactoniati, sa va adunati in centrele orasilor, sa va faceti auziti! Sa vada cei de la putere ca nu suntem o cireada de boi care poate fi mnata si sacrificata dupa bunul lor plac, ca EI sunt in slujba POPORULUI si nu invers, iar locul si statutul lor nu este pe veci.

    ReplyDelete
  11. buna initiativa.
    o mai sustine si altcineva ?

    ReplyDelete
  12. foto+grafie, decat sa faci consideratii despre ce urasc sau unde lucrez, mai bine mi-ai demonta rationamentul, daca poti.
    Pana una alta, 80% din concedieri au fost tot la particulari.Aia au inteles repede ceum sta treaba cu eficienta.La bugetari e mai greu, pentru ca astia pot face greve, bloca sosele sau ce dracu le mai trece prin cap. Ca in Grecia.

    ReplyDelete
  13. păi bine măi Horhhe, cine dracu s-o susțină, cei doi pula terchea ce intră p-aci, no offence la nimenea :D, că și io sunt într-însa
    ia matale un post de radio pe sus și transmite important pt țară, că altfel tot în mână se ia

    ReplyDelete
  14. Nu-ti demontez nimic, anonimule :)
    Am doar o intrebare. Nenorocitii astia de bugetari nu dau si ei la stat, la buget, ca si ailalti? Ca din postul tau s-ar intelege ca doar ailalti cotizeaza.
    Ce stiu sigur e ca in sanatate si invatamant e jale cu personalul. Adica nu e destul, ca sa fiu mai clara. Iar sistemul bugetar mai are cateva componente. Si inca un lucru....Transportatorii sunt bugetari sau privati?
    In bezna mai suntem, frate...

    ReplyDelete
  15. oare ce s-ar intimpla daca noi astia "biroistii" ne-am consuma furia in strada...

    ReplyDelete
  16. Ma faci sa rad. Dar e bine, ne mai relaxam.
    Pai... daca "moare particularii", de unde lovele pentru salariile bugetarilor? Iar daca bugetarii nu isi mai iau salar, de unde sa mai dea ei la stat si la buget?
    PS. Nu am folosit niciodata sintagma "nenorociti de bugetari", asa ca nu mi-o atribui.
    PS2. Doar pentru informarea ta, eu chiar primesc pensie, si reducerea ei o sa ma afecteze si pe mine, insa eu vorbeam de principii, ca asa e greu sa judecam cu capetele infierbantate.
    PS3. M-a amuzat teribil chestia aia cu pornirea sirenelor de pe blocuri si claxonare timp de ...30 min. Pe baterie sau cu motorul pornit?

    ReplyDelete
  17. atata vreme cat se iese in strada ca la gratar, cum putem avea credit in fata lor? romanii cand ies in strada striga vreo 5 minute si apoi se pun pe spus bancuri, spart seminte, facut cu mana la camerele de filmat, etc. e normal sa nu le fie frica de noi, pentru ca noi suntem inofensivi. ne cam doare in cur. popor de fatalisti. sau dupa cum zicea ada milea "mama noastra de noi toti, tara de tampiti si hoti". no, hotii stim cine sunt. what does this make us?

    ReplyDelete
  18. Nu ti-am atribuit nimic. Vezi ghilimele pe undeva?
    Oricum, acum m-am linistit. Esti la fel de "asistat" ca si mine, adica "tinut in viata". Tu pensionar, eu bugetara, deci tot aia...

    ReplyDelete
  19. Ie cam tarzior acum sa mai faceti demonstratii si mai stiu eu ce. Astea trebuiau facute prin '90 cand ma rugam de lume sa nu il lase pe Iliescu si acolitii lui sa ia puterea. Dar gloata nu si nu, batman, batman. Veneau cu flori in mana sa il voteze.
    De acolo a inceput nenorocirea. O tot ardeti cu Basescu dar uitati de predecesorii lui, Constantinescu cel de carton presat si Iliescu cucuveaua.

    ReplyDelete
  20. problema e ca niciodata nu am fost un popor organizat. de fapt noi suntem aia care intorc armele. ne multumesc solutii de moment si nu avem capacitatea de a gandi nici in perspectiva, nici global. si adevarul e ca in afara de miscarea legionara si de partidul comunist (nu ma intelegeti gresit, nu simpatizez, e doar o tentativa de obiectivitate) nu prea au existat miscari romanesti bine organizate.

    ReplyDelete
  21. Anonimiule..esti cam portocaliu in borta curului.Atit de portocaliu incit te caci roshu.

    ReplyDelete
  22. Nu sunt bre Horhhe nici un portocaliu, sa mor io.
    Dar nici nu am putut sa pun stampila pe vreun PSD-ist. Ca eu nu uit de unde s-a plecat.
    Cat despre anonimatul meu... ma cunosti prea bine ca ma ai in lista de mess sau Radu_S pe fotomagazin. Mi-am prins urechile mai jos in selectarea profilului si am dat-o anonima.

    ReplyDelete
  23. Pai si amu e bine mai Radule ?!
    Crezi tu ca PDL-u` ti-a rezolvat problemele si ti-a asigurat traiul ala bun si mult laudat ?
    Ce dreaq man..au ajuns pensionarii si manelistii sa regrete unde au pus stampila.

    ReplyDelete
  24. Nu e bine frate.
    Nicicum. Nici cu unii nici cu altii.
    Toti e porci.
    A fost un lant al magariilor care a inceput in '89. Doar asta vroiam sa atrag atentia.

    ReplyDelete
  25. lantz ce NU se va rupe curind.cu el avem picioarele legate.

    ReplyDelete
  26. UNU: la 12 am inceput sa clacxonez si pt ca am fost singurul, s-au luat ceilalti soferi de mine si mi-au aratat ceva pe cer, cu degetul mijlociu.
    DOI: de comunisti v-ati saturat, cei mai multi fara sa stie ce e aia. (Nici eu nu ii vreau inapoi) Pe de alta parte, in mod cu totul eronat, asimilati social democratia cu comuniscmul. Vezi postuile din preajma votului. Totusi, nu uitati ca de partea pulimii nu va fi niciodata nici liberalul si nici democratul. Ci doar cei cu tenta social (ista). Si astia, dupa ce se imbuimba ei bine de tot.
    TREI: tot gratie amfitrionului acestui blog pusei mana pe Sartacus - blood and sand. Mi-au placut toate cele 13 episoade din prima serie, dar ultimul le-a intrecut pe toate. Ala in care in vila lui Batiatus din Capua, sclavii s-au rasculat si i-au casapit pe imbuibatii de romani. Pe toti, de la mare la mic, de la femeie la barbat. Avand in vedere cate indurasera si vazand dedesubturile, nu am fost oripilat de sange ci chiar satisfacut, multumit. Nu va indemn la asa ceva, da tare multumit am fost cand m-am gandit cum ar fi sa se transpa scena la Cotroceni.
    PATRU: Horhhe man,...e unele lucruri care iti schimba conceptia. Mai bine zis din cauza lor, ti-o schimbi tu de buna voie...si incepe sa iti convina sa gandesti ca un sclav si nu ca un om liber. Ironia e ca in suflet tanjesti dupa imaginea trecuta care o ai despre tine, atunci cand mai puteai sta vertical, dar o alegi pe cea din genunchi...si atunci plangi dupa ce ai fost odata, dupa curajul pe care esti constient ca nu este bine sa il mai ai.
    CINCI: Redau din memorie, o replica a lui Spartacus, cand fusese intrebat ce se poate face impotriva romanilor: "There is but one path: to kill them all." Nu este decat o cale. Sa ii ucidem pe toti. Din pacate traim alte vremuri.

    ReplyDelete
  27. ..vine vremea ...stati linistiti ..dar vine vremea ...sa ne aducem aminte de IMPARAT si PROLETAR !
    pe 21 decembrie nu se mai putea circula de nici un fel ....! ..si atunci nu mai avea nimeni sa zimbeasca si sa spuna ca isi asuma ..... ce pina la urma ?!

    ReplyDelete
  28. Exemple din istorie sunt multe... sa ne amintim doar din cea actuala: Rep. Moldova. Si grecii daca nu faceau tam-tam, sa se miloceasca guvernul de banii FMI... Acolo in schimb sunt alte interese si anume ca datorita lor a scazut €, ca de noi suntem doar cu juma' de picior in hora... Cu toate ca se bucura capsunarii, tot aia din (m)UE ne dicteza ce si cum sa facem, de am ajuns sa starpim tot ce se mai producea in tara si sa mancam cacatul din import.

    ReplyDelete
  29. Ba ,ce fac astia acu trebuia facut din 2009.
    Ca taie de la bugetari ...era logic,ca taie de la pensii...era logic.
    daca io cu firma privata nu mai pot plati nici la oamenii mei ca in 2008,nu vad cum ei sa ia la fel ca atunci.
    La bine si la rau frate.

    ReplyDelete
  30. Tare mi'e ca e tarziu...
    Vine foamea.

    ReplyDelete
  31. Ce nebunie!!!Sa ucizi, o suma de oameni doar pt ca nu ai ce manca nu cred ca este o solutie, ajungi sa fi la fel de josnic ca si ei.Romania nu a fost in satre sa faca nimic niciodata!!!De ce s-ar schimba ceva acum?Suntem o tara de ipocriti si de pupi-n curisti.Ne revoltam doar atunci cand suntem in cacat pana la gat!De ce toata febra asta nu a venit mai repede?Pana acum a fost bine?S-au acum v-ati gandit voi ca e un moment bun?Tara asta nu se va schimba NEVER!!!Nici macar tineretul nu e mai bun.Du-te la o facultate acum si zi-le studentilor de toata treaba asta cu reducerile de fonduri din domeniul bugetar si sa vedem cine o sa fie impresionat si o sa zica "Da frate!Hai sa ii dam cu capu de pereti sa ii scuipam si sa ne pisam pe ei!".Asta e o problema si mai trista dupa parerea mea.Cea mai mare parte din generatia tanara e o generatie de ignoranti cu BMW.Si sa nu imi ziceti ca nu e asa ca va scuip si pe voi.

    ReplyDelete
  32. Unii anonimi se deconspira dupa uratenia caracterului. Sunt unici. ;)

    ReplyDelete
  33. Sectorul privat ar putea nenoroci bugetul de stat in urmatorul fel: cei calificati intr-o meserie, adicatelea cu diploma, sa-si faca PF (intreprindere individuala). Patronul sa incheie amiabil contractul individual de munca cu angajatul (care are PF deja) si sa semneze contract de colaborare cu el (ca de la firma la firma). Deci, in loc sa plateasca SALARIU + TAXE catre stat pentru un angajat, va plati doar valoarea din contract (care poate fi > cu 16% decat salariul net anterior al fostului angajat, ca respectivul sa-si poata plati impozitul), dar economiseste o gramada de bani, nemaitrimitand la stat nici din partea lui, ca angajator si nici angajatul nu mai plateste atatea taxe din salariu. Sa-si faca pensie privata, asigurare privata de sanatate ca oricum cu aia de la C.N.A.S. moare sanatos. Si uite asa vor scadea incasari la bugetul de stat cu cel putin 30%-35%. Asta pot face patronatele.
    Ceva ar trebui facut, pentru ca de la inceputul mandatului oranj sectorul bugetar a mai angajat cateva sute de mii de tiriplici, care freaca menta si iti mananca nervii. Din pacate, daca se vor face restructurari in sistemul bugetar, vor pleca cei care sunt cat de cat capabili si vor ramane cei care au pe gura urme de rahat portocaliu. Ca deh, doar nu i-or da afara de pupincuristi si prietenii revolutiei de oranjada. Am redus cautarile de joburi in afara pentru Danemarca si UK. Sa vedem unde ma lipesc pana la urma. Spor voua.

    ReplyDelete
  34. Suntem o natie de nenorociti, ca de lene si comoditate, de scarba de munca si implicare, preferam sa aprindem lumanari si sa dam bani la popi, sau sa scuipam in san cand ne taie calea o pisica neagra. Singurul lucru care ne putea salva de la criza si foamete, adicatelea agricultura, a fost devastata in anii anteriori, au avut grija altii. Adica unii care stiau ce fac si le-au spus romanilor sa distruga tot ca "nu e buna". Asta e necazul nostru. Am distrus lucruri bune, facute tot de noi fraierilor, doar pentru ca ne-a zis un basinos ca sunt chestii comuniste. Ne meritam soarta, dar nu e tarziu sa luam atitudine. Noi, nu dinozaurii sau bizonii care au fost in fata pana acum. Noi.

    ReplyDelete
  35. In loc sa efectueze o scadere a salariilor si pensiilor in trepte, adica diferentiat, sau sa fixeze o limita superioara ca masura de austeritate, guvernul prefera sa scape de amarati prin infometare si sa-i pastreze credinciosi alaturi pe cei pe care i-a imbuibat si pana acum. RUSINE. Ar fi trebuit limitata pensia la 4000 ron, ca e vreme de criza. Dar sunt multi care au pensii peste 1000 de euro. Astia or sa traiasca bine mersi si in timp de criza. Dar cei care au 400 ron, vor da ortu'. Bai Popeye, daca tot tai si spanzuri in tara asta, pune limita superioara la salariile bugetare si la pensii, investete pentru crearea de locuri de munca, la cei cu pensii mici nu le lua banii. Macar Hitler ii omora mai repede. Tu ii chinui. Ceausescu a fost impuscat pentru mai putin.

    ReplyDelete
  36. Pentru anonimul "antibugetari" (sau "antibugetar")cateva obeserrvatii. Se pare ca te-au sters bine pe creier portocalii si au reusit sa iti bage in cap ca sistemul bugetar ar fi suprdimensionat si ca voi astia de la particulari il tineti singuri in spate. Prietene ma tem ca trebuie sa te contrazic. Sistemul bugetar nu este supradimensionat in intregul lui, ci doar in unele sectoare: politie, justitie (magistrati + procuratura), sectorul finnciar, administratia publica de la nivelul primariilor si consiliilor judetene, personal auxiliar din anumite institutii de stat. Adica in acele sectoare strategice, care cuprind institutiile coercitive si finaciare ale statului. In alte domenii cum ar fi sanatatea, invatamantul, cultura, cercetarea, personalul este de cele mai multe ori subdimensionat. Sunt inca scoli care functioneaza cu suplinitori necalificati, dispensare si spitale care functioneaza sub necesarul minim de cadre medicale, astfel incat nu se pot asigura nici macar liniile de garda, conform legiilor in vigoare. Crede-ma, ca stiu ce spun, intrucat am tangenta cu domeniile astea. Crezi ca in urma disponibilizarilor care vor urma, va fi dat afara portarul de la primarie sau de la consiliul judetean?? Sa o crezi dumneata, ala este pila cuiva important in institutia aia. Va fi dat afara macar un contabil din cei 10 care freaca luleaua intr-o primarie??? Esti naiv, ala deja este ruda de gradul I sau II a cuiva.. si tot asa. Va fi dat afara un amarat de profesor, fara pile si prost platit. Si atunci cine vei vrea sa iti instruiasca copilul, nepotul, stranepotul? Portarul? Contabila?
    Vii aici cu rationamente pornite de la premise false, vomitate de masina de propaganda portocalie, si mai ceri unuia si altuia sa ti le demonteze, dar nici tu nici altul de pe acest forum, nu ati pornit de la cea mai elemantara si de bun simt idee, care ar trebui urlata in fata gusatilor care ne conduc: BA PORCILOR!!!!! SCOATETI ECONOMIA SUBTERANA LA SUPARAFATA!!!! Atunci ar fi bani pentru a plati si pensii si salarii bugetare si s-ar redresa si economia nationala. Nici tu nici altul nu v-ati pus intrebarea de ce dupa un an de acord cu FMI si dupa transe de imprumuturi care totalizeaza miliarde, economia in loc sa dea semene de insanatosire, se scufunda mai mult. Desigur, bugetarii or fi papat toti banii astia, nu au intrat in gaura neagra a economiei subterane.Adica a unei parti din economia privata, ca sa fiu mai precis. Asa ca d-le anonim, mai gandeste cand arati cu degetul anumite categorii socio-profesionale si afirmi ca voi cei de la privat ne tineti pe noi pe bani multi. Iti doresc sa ai salariul meu si sa nu ai alta sursa de venit, sa vezi ce bine ai sa o duci. Si inca ceva, stimabile, sa stii ca si eu platesc impozit, CAS, somaj, fond de pensii, etc. Asa ca nu ma tii tu pe mine. Si eu, prin munca mea,sunt util societatii, produc valoare in tara asta, chiar daca nu este vorba de facut piulite, prezervative, poduri sau masinute de lux pentru beizadele.

    ReplyDelete