Wednesday, May 5, 2010

De vizitat

Un locshor ce merita explorat.
Lacul Cuejdel (Neamt, Romania)
Aici se va desfasura si workshopul lunii iunie. (va puteti inscrie de amu` la aventura)



"Lacul Cuejdel este situat in bazinul Cuejdiului, afluent al Bistritei pe stanga, la circa 20 km nord-vest de Piatra-Neamt. Are la origine o alunecare de teren de mari dimensiuni, cu o suprafata de peste 35 ha, care a afectat versantul stang al vaii Cuejdiului, in mai multe etape, incepand din anul 1978 si pana in anul 1991 cand masa alunecarii de teren a barat in totalitate albia paraului, favorizand acumularea apei.

El este un lac de baraj natural, de aceeasi origine ca si binecunoscutul Lacu Rosu. Fiind mai putin cunoscut si popularizat constituie, mai ales pentru locuitorii din zona Piatra-Neamt, un punct de atractie deosebit (drumetii, pescuit).



Datorita precipitatiilor abundente, procesul de alunecare s-a reluat si amplificat. Astfel, fundul albiei paraului Cuejdel, cuprins intre km 0,5 si 1,5 amonte de confluent, a Cuejdiului, a fost umplut cu materiale provenite de pe versant, prin alunecare. In anumite sectoare acest proces a antrenat, in mod violent, pe langa materiale deluviale si strate de roci si copaci, astfel incat grosimea depozitelor alunecate variaza intre 5 si 25 m. Deluviile care nu au fost dispuse uniform in lungul vaii au generat aparitia, in sectoarele neocupate complet, a inca patru lacuri mai mici ale caror suprafete variaza in jurul a catorva sute de metri patrati."

P.S. Va urez o aventura placuta :D :))
Atentie la ursi, lupi, mistreti si alte animaluri.
Nu este nici o forma de civilizatie in jurul lui.
Semnal GSM - zero.


aici aveti pozitionarea lui si limitele pina unde degeaba strigati "lupu"

11 comments:

  1. Interesant. Lacul acesta e mai tînăr decît mine. În mod reflex, cînd te gîndeşti la forme geografice perene, te aştepţi să fie vechi de cînd lumea.
    Deci Cuedjelul s-a revărsat în lume înainte mea.... în fotografie pare mai bătrîn. Dar un bătrîn frumos.

    ReplyDelete
  2. e foarte ciudat locul.si foarte salbatec.

    ReplyDelete
  3. Veniti cat mai repede, pentru ca golanul sef de la Primaria Piatra-Neamt (impreuna cu gasca lui), in cardasie cu cei de la Primaria Garcina, au pus deja ochiul pe zona si vor sa o valorifice "agroturistic"... deja de cand s-a tras drumul pe malul lacului, zona este plina de gunoaie lasate de grataristi, asa ca nu prea mai este salbatica.
    Ma tem ca in cel mai scurt timp locul asta, va fi distrus in totalitate de "civilizatia" noastra mioritico-PDL-ista....

    ReplyDelete
  4. pai ce drum man ? se poate ajunge cu masina amu` ?! wtf..pai cind eram mai pici trebuia sa merg 6 km prin padure pina acolo.
    ce cretini...

    ReplyDelete
  5. Da, man.. se poate ajunge si cu masina. Nu mai stiu care este starea drumului amu', ca a trecut o iarna de cand am fost pe acolo, dar mergea. Erau locuri unde drumul era mai accidentat datorita utilajelelor forestiere, dar cu mobra se putea merge excelent.Cu masina, cu putina atentie nu cred ca sunt probleme. Drumul este prin Cracaoani - Cracaul Negru, daca nu ma inseala memoria. Oricum sunt oarece indicatoare si nu e foarte dificil de ajuns.

    ReplyDelete
  6. PS. Vezi ca mi-am schimbat nr de tel. Lasa un mesaj pe mess. Si te sun io, daca ai acelasi numar.

    ReplyDelete
  7. Felicitari! observ cu bucurie ca v-ati focusat! Asemenea treburi ca cele de mai sus cred ca trebuie sa le popularizati si sa le continuati!

    Este grozav de greu sa construiesti alternative! multi se opresc la faza de hai sa aruncam cu bolovani in ailalti...

    La dumnevoastra incepe sa apara altceva si asta ma bucura tare! Este important, foarte important ca din enclave sa crestem si sa reusim sa redevenim coerenti cultural, spiritual si de ce nu..social!

    Noi avem o cabana in Apuseni care poate gazdui 15 de oameni, intr-o zona tare interesanta. Am povestit despre ea, iar daca suna interesant, noi exact pentru treburi de acest gen ne-am pregatit.

    Cu prietenie,
    Victor

    ReplyDelete
  8. Multumim Victore.Va vom vizita cu sigurantza

    ReplyDelete
  9. din pacate locul numai e ce fost. plin de peturi, gunoaie, locuri de gratar, pe drumul foretier ce incoanjoara zone se taie in draci, deci e plin de scoarte de copac si rumegus.pescari sunt cu duiumu iar grataristii invadeaza locul in weekend. si da se ajunge cu masina prin Magazia.
    drumul cel peste deal era prin gircina.

    ReplyDelete
  10. Da, astea sunt drumurile pe care le stiu si eu.Drumul prin Garcina se opreste la o bariera, de unde trebuie mers pe jos, prin padure. Pe drumul prin Magazia am mers asta toamna si am vazut ce se intampla pe acolo...
    Totusi, la coada lacului, un drum o ia in dreapta si nu am idee unde iese. Stii ceva in sensul asta Bogdan? Unii spun ca ar trebui sa iasa in Garcina sau in Cuejdi, dar nu sunt foarte sigur.

    ReplyDelete
  11. nu, nu am idee unde da drumu cela. sorry

    ReplyDelete