Thursday, November 26, 2009

TOP POCNITORI

Sursa - www.foto-magazin.ro

1. tina d. leoni - teleportare
Un artist cu un nume predestinat artei..spatiale poate.Ca orice femeie evident, " space..is the final frontier" :D
Vedem o imagine cu un mesaj puternic..mesaj coborit derect din sferele celeste si teleportat in neuronu autoarei. O compozitie clasica, marcata ici colo de tendinte schizofrenice.

2. fotograful giurgiuvean - sentiment de internet (nu e de saptamina asta..da e prea tare)
Aici artistul cred ca era sub influenta substantelor interzise..sau a bunului meu prieten Jack. Jack Daniels. Urmariti cu atentie bogatia cromatica, incadrarea de la firu ierbii (probabil o cauzalitatea fireasca a intilnirii cu marele Jack).Dar ce ma izbeste cel mai mult..e mesajul..garajul si firele ce frumos imi trec pe deasupra capului..
O imagine cu forta..iti izbeste ochiu. Si izbit ramine.

3. tina d. leoni - Pleurotus ostreatus sau "o ciuperca"
Mirifica imagine, incredibila compozite..incredibil de sufocanta.O imagine invidiata cred de Andre Kertesz si rivnita de forumul foto-magazin. punct ro.
Distingem cu umil interes o ciupercutza balerina dansind singurateca in neantul si intunericul spiritual din launtrul autoarei.Vorba aia..ce e-n gusa..si-n capusa..
Observam cu interes jocurile fundamentale lumini-umbre, binele si raul, prostia si incompetenta.

4. remo - Basil
Autor de o bagatie vegetala rar intilnita, o imagine bogata in verde , in verdele crud a experientei fotografice. Frumos romantat si prezentat prietului lui..Basil..Basil cel pitic, crescut cu sirg, cu drag si atentie, in ghiveciul de lut de pe fereastra bunicii..Personal as fi fost interesat de Basil si ceata lui de mici verzisori daca ar fi fost si imaginea mai clara.O compozitie larga..taiata ici si colo, prin punctele esentiale..scaldata frumos in lumina becului de dincolo de geam.

5. alex.B - graur
- haos in compozitie, fuge ochiu.
- cromatica cam fada.
- lipsa unui cer frumos, apasator.

6. octavmandru - inca e toamna
- probele de compozitie (puteai astepta sa treaca doar o persoana, eventual doi indragostiti tinindu-se de mana)(orizontul putin aiurea)
- deficit cromatic.o combinatie de culori nu tocmai tomnateca, imagine nenuantata (treceri de la o culoare la ata prea bruste, lucru ce rupe armonia cromatica)
- nu prea disting bine o zona de clar meserias.
- personajele puteau fi mai blurate, focusind evident pe o amorsa din prim plan.in imaginea de aici evident lipsa ( o frunza de o alta culoare, o scrisorica aruncat pe jos, o pasare, o papusa uitata in parc, etc).

7. danye - viespea si buburuza (poza numaru 3)
- imagine voita tehnic dar lipsita de el.
- probleme de compozitie ( zburatoarea nu e pusa in nici un context.e pur si simplu o ingramadire haotica de culori si forme)
- profunzimea de cimp este prea mica.


8. pyconehd - speed test
- o idee buna dar nu atit de bine executata.
- poate prea transant titlul pt elementele principale ale compozitiei.tzoclangiu si crucea (nu prea vizibila ochiului octogenar).
- compozitie haotica, nu prea stii unde sa te uiti prima data. puteau lipsi din cadru balariile si alte alea.as fi cautat o incadrare mai minimalista in care sa evidentiez in mod clar elementele forte ale imaginii.un unghi din spatele sau din fata bicilistului ar fi fost mult mai ok.formatul imaginii ar fi devenit patrat, profunzimea de cimp s-ar fi micsorat lasind tzoacla in clar si crucea in blur, iar balariile din dreapta si sting drumului ar fi disparut, cele din fundalul imaginii nefiind deranjante tocmai dofului ingust..ca virgina la fofoloanca.pare mai simplu acum de refacut cadrul ? eu zic ca da.
- o cromatica rupta cu un vizibil colt nedorit in dreapta sus

9. persone- toamna (poza numaru 5)
- atmosfera este saraca.as fi tras cadrul mult mai subexpus apoi as fi pornit la o procesare de zile mari.
- compozitia trage stinga rau, fix ca masina lu` babacu`.daca pe cer erau niste nori frumosi si apasatori atunci totul ar fi fost echilibrat.un personaj in usa baracii ar fi dat un plus mesajului.
- cromatica cam estompata

10. adiaringhe -portrait (poza numaru 1)
- ti-am explicat pe forum cum ar fi trebuit sa procedezi la cadrul asta.

Multumim administratorului www.Foto-magazin.ro pentru amabilitatea de a ne pune la dispozitie astfel de materiale, prin acceptarea lor in paginile forumului.

P.S. nu ezitati sa va spuneti adevaratele pareri despre imagini cit si ce se putea face pt evitarea dezastrului.
Miercuri cel tirziu astept si propunerile voastre pentru topul de joia ce vine.

13 comments:

  1. man, abundenta artistica si impactul vizual ma obliga la un moment de revenire/reveneala dar si la ceva palinca pentru a putea restabili conexiunile retelelor neuronale care au bubuit din cauza depasirii limitelor maxime ale perceptiei, dar promit ca revin cu comentarii. pe meandrele concretului...

    ReplyDelete
  2. Mane, m-am distrat fain. Unele is chifle rau...ce sa mai comentez la ele. Da' uite ca lumea face poze. Si asta e bine. Acu, ca nu s-r pricepe toti...ce vrei??? In politica nu-i tot asa? La fotbal nu-i tot asa? Atata tot ca aici se vad. Ca la TVeu. Da am mai zis: nu-i bai ca is multi plutisti. Baiu ii ca sunt lasati sa puna frana.

    ReplyDelete
  3. e bine sa ajutam si oamenii cu niste sfaturi utile..nu ?

    ReplyDelete
  4. Mai Horhhe, esti rau, da' bun. Si nu vreau sa fac reclama la imbecilitatea aia teve, ci vreau sa zic si io aici ceva ca poate cei care ar avea nevoie de auzit vor auzi.
    Se facea ca demult, tare demult, pe galeria foto am postat si eu niste frunze de toamna, aranjate mai alandala pe o masa acoperita cu o panza neagra. Reusisem si io sa scot ceva fain, imi placea lumina, in fine. O pun pe sait. Primul comentariu: Fain! Al doilea comentariu: (de la tine, Horhhe) Mai nene, da-o ceapa ma-sii de fotografie, ia si mai studiaza si tu ceva si pe urma mai vino pe aici! (Citat aproximativ din memorie).
    Mooooa, cum sa primesc eu un astfel de comentariu? Cum isi permite asta sa zica asa ceva de mine? Ia sa ma uit io la pozele lui! Pana aici ai fost rau!
    Am intrat in galerie... Hooop! Ei, bine, nenea asta cam stie. Ia sa ma apuc io sa gugalesc si sa gasesc ceva materiale de foto. Pe langa gugalit, am cetit mult si pe agora-foto, un forum drag sufletului meu. In fine ideea este ca mi-am primit sutul in cur cu o asa forta, ca nu avea cum sa ma lase sa raman locului. Din puterea sutului, tot am avansat 2-3 pasi. Si pentru asta, iti multumesc, Horhhe! Ei, aici, esti tu bun.
    Acu, demersu asta pe care il faci, sunt sigur ca este foarte bun pentru cei ale caror poze le faci varza. Daca au urechi sa auda, sa auda. Daca au vata in urechi, greseala lor! In fine, bravo pentru initiativa si spor!

    ReplyDelete
  5. Sefule, hai facem un forum asa, vad ca iti place sa-i ajuti pe altii sa avanseze in foto. Io stiu ca am nevoie de ajutor si mi-ar placea. Da pa fotomagazin nu mai pun (de juma de an incoace)

    ReplyDelete
  6. bai, ete de aia m-am lasat eu de pozat. ca se gaseste unul la nenea Horhe, sa traga tare un sut la cur si sa ma puna cu picioarele pe pamant (bai, sa traiesti 1000 de ani, desi nu mi-ai cretecat niciodata pozele, ti-am tot cetit comenturile facute la altii, si am tras ceva invataminte). acu serios, din ce am vazut in ultima vreme, si pe Galerie, si prin alte parti... 90% sunt poze, restul le putem spune fotografii. iar un comentariu, chiar daca este scris sau nu in stil Horhe, este citit si bagat la cap, cel caruia ii este adresat (si nu numai) are ce invata.

    hai, spor la fotografiat tuturor si lentile limpezi

    ReplyDelete
  7. Astept si autorii in cauza la un dialog pe tema fotografiilor puse in discutie.poate au neclaritati..

    ReplyDelete
  8. chimistu(tot de pe forum)November 26, 2009 at 10:32 PM

    hai ca vin si eu sa impart cu multamuri la nenea horhhe chiar daca nu am prea avut parte de comentarii la pozele mele, da' merita...

    la inceput eram si io ca toti (sau majoritatea) din top 10 (hahahaah nu m-am putut abtine sa nu rad vreo 5 minute cand am vazut) si credeam ca horhhe baga comentarii numa ca sa enerveze lumea. Da pe masura ce o trecut timpu, si am vazut ce-i poate mintea lu' nenea horhhe m-am cumintit si am inceput sa-l admir :D
    aaa si pot sa zic ca datorita lu horhhe am inceput "sa prind curaj" in fotografie...deci poate sa ma considere si pe mine la oameni ajutati (sa insemne pe raboj pe replica de mp40 )

    p.s. topu' asta cum se actualizeaza?

    ReplyDelete
  9. Bhai plictisule alta treaba n-ai? =)) ai/ati deschis razboi civil si pe FM si in fotografii :)) Topu este la obiect dar pune si un poll sa voteze si electoratu' dom'le...si pe 6 poate alegem si presedintele racheta

    ReplyDelete
  10. bun demers.....
    pun si eu o "trompeta"....din "arhiva de aur"
    (personala)
    va rog sa nu radeti...prea tare....
    :))

    http://badorgood.com/foto/la-atac-111399

    ReplyDelete
  11. incep si eu:
    10. banala, expresie nedefinita poate ceva gust amar, model clar timorat si prea mult roz.
    9. hmm, cred ca ruginitura aia se putea exploata mai bine. interesanta legatura cu ruginiul toamnei :) dar fotografia, in ansamblu nu zice nimic.
    8. pycone are fotografii mult mai ok decat asta cu mitzu biciclistu' indreptandu=se spre crucea vietii lui cu viteza melcului turbat. dar poate e un simplu teste de shutter. si unde e efectul de viteza?
    7. crima si pedeapsa. da, se vad anumite detalii, povestea se vrea interesanta, dar... nu place. pana la urma ce s-a intamplat cu buburuza? a halit-o sau a violat-o? ca era cu roatele in sus la un moment dat. Eu cred ca macro, inseamna ori niste detalii extraordinare, ori ceva ACTIUNE in lumea aia mica. prea static totul.
    6. ai declansat din greseala ca era sa scapi aparatul. incadrarea nu place, la fel cropul nu a fost bine facut daca a fost crop, nu ai nici un detaliu, doar 2 blurati care dispar pe carare asemeni magarului lui Buridan in ceata.
    5. incarcata, dar dupa parerea mea merita un loc mai jos, fiind ceva mai buna decat altele. cromatic place, aduce aminte de vederile vintage. dar nu transmite nimic.
    4. aici m-ai dat pe spate. poze cu gazon am mai vazut, dar asta depaseste asteptarile. ma simt blocat neuronal cand vad asa ceva. despre unele poze poti vorbi ironic sau le poti critica academic daca prezinta hibe. dar asta e zero. si barat de 2 ori. nu se poate comenta.
    3. buna ciuperca, are multe vitamine si extrem de hranitoare. dar poza e cu mult peste ceea ce isi doreste o ciuperca de la viata. Pare putin timorata si deranjata de lumina. Poate de aia e cu fundul in sus. Balerina? Cineva a mancat palaria sarpelui daca vede chestia asta. De ce fortatzi semnificatii artistice? De fapt nu ma mir. Daca s=ar fi pozat un cacat, ar fi fost niste pupincuristi care l-ar vedea cu siguranta ca pe un Big Mac.
    2. Vai de pupila mea. Aceasta viziunea "Van Goghista" a unei mahalale ma depaseste. sau poate a facut pipi din greseala pe aparat si s-a declansat de la scurtcircuit. sau parca ar fi o scena SF cand astepti o nava extraterestra in forma de cacat sa traga cu pipi in pamanteni. Imi tiuie urechile.
    1. Daaaaaaaaa, asta da viziune artistica incarcata de multa sexualitate. arata a un fel de fecundare cosminca, lichide seminale siderale, un fel de ejaculare a Luceafarului eminescian. Sau ar putea fi cineva urinand la lumina becului de cuartz. Tot sexualitate pentru unii.

    Concluzie: N-am, incerc sa-mi revin de pe urma impactului vizual.

    Sfat: citat din Horhhe: "Mai iesi(ti) in p**a mea din casa..."

    ReplyDelete