Tuesday, November 17, 2009

Poftiti la negocieri



Bai frati de kuaie..cred ca e timpul sa nu mai acceptati supusi muia sefilor, si a suspusilor cu salarii nesimtite. Sa nu mai tineti plecat capul pe care.. nici o pula de sabie nu a mai ramas deasupra sa-l taie.
Toata Europa isi revine, numa kakatu asta de tara cu kakaturile ei de firme se fac ca ploua.. Ce zic ei..las` ba ca prostii s-or invatat cu maruntisu, cu firmiturile..da-i in pula de fraieri ca oricum nu stiu ce si pentru cit muncesc altii pe dincolo..
Bine ca toata lumea ne fura, toti ne fut creierii pt stampilele lor de kakat, toti ne cer respect, intelegere, sacrificiu si alte kakauri..da pula mea in gura lor..ei cind ne dau ce ne trebuie noua ? Cind marca cascavalu ? , cind maresc lefurile ?
Pulakelor...noi nu bagam la matz respect..si nici nu ne putem plati ratele cu intelegere..
Noi tre sa fim ecologistii pulii, sa plantam boscheti si sa nu mai poluam basina asta de atmosfera..da pula mea..copacu cine-l plateste ? caldura din case ? lumina? astea cine pula mea le subventioneaza ? NU vreau sa traiesc ca ultimu fraier ca vezi doamne sa ma incadrez in normele civilizate europene..fix pula Marioara.
Eu vreau bani.Si nu sa-mi pice din cer..ci raportat la munca si efortul depus. Nimic altceva.
Draga politicianule, draga patronule, draga tzara,
PLATESTE-MA SA TE RESPECT !.

10 comments:

  1. Pula mea...sa vezi cum este sa stai pe bara de 6 luni ca nu iti gasesti de munca si atunci cand te duci la interviu sa iti ofere 1000 de ron sau chiar mai putin ca deh e criza.Anii de experienta sau scoala nu mai conteaza ca exista niste muisti care traiesc de pe urma noastra si sug din noi atat cat pot de mult de pe urma crizei(criza care exista tot din cauza lor).

    ReplyDelete
  2. pai tu crezi ca eu iau cu mult peste mia aia de roni ? cind iti futi ochii si neuronu 8 ore in fata calculatorului..pentru niste "investitori" care nu dau nici un flaimuc pe tine..atunci nici 2000 de roni nu iti mai par asa de multi.
    criza asta a fost binevenita numai pt hoti si pentru angajatori.si pe de alta parte..tu chiar mai crezi in criza..?! eu unu nu !
    contrar conceptului si ideii de criza..pt unii chiar se poate..si salarii si prime si ore suplimentare si plimbari si delegatii si diurne si vacante si pula mea. Ai tu senzatia ca anumite salarii se reduc..?! :))) sau anumite drepturi sunt taiate.. mai ales celor ce le impart? :)) hai man..

    ReplyDelete
  3. pentru cei ce doresc performante, fie la locul de munca, fie in perioada electorala, tin va va anunt ca mi-am deschis clinica de implanturi sau mici reparatii. la promotie avem puli, modelul "pe negru"
    cei cu salariul mai mare de 1500-2000 roni, nu au acces.
    mari reduceri pentru bugetari, elevi, studenti, militari in termen, oameni cu capu' pe umeri si integri.
    interzis accesul pupincuristilor si labelor ce ocupa pozitii de conducere pe care le-au ocupat prin muie sau alte activitati asemanatoare

    ReplyDelete
  4. Da omule ai dreptate. Partea proasta e ca începând cu "celula de baza a societatii", adică familia si terminând cu tara asta de cacat, nicăieri nu ești apreciat pentru ceea ce faci... In mare, performantele si evident recompensele tale nu se bazează pe o evaluare obiectiva, ci pe cardesii, si cum omul e un "animal social" simte nevoia sa fie pupat in cur sau sa pupe in cur in funcție de "poziția" sociala. Ca sa citez un prieten "nu-i totuna de care parte a pulii supte de afli". Asta e societatea si scara de valori din ziua de azi, nu e cum si-o imagina Aristotel in antichitate. Din păcate cum nu practici "tehnici sexuale de avansare" si nu ai o șefa (sau eventual sef homosexual), nu prea ai unde se te încadrezi in jocul asta de "cerere si oferta", adică principiile unei economii sănătoase.
    Având in vedere ca sunt in cunoștința de cauza la cine faci referire, pot spune ca in mare parte e vina ta ca te implici prea mult in munca, dar se pare ca avem același defecte si anume ca nu ne place sa frecam menta si/sau sa facem un lucru prost, intr-un cuvânt, nu suntem miserupiști. Vezi mai e si categoria asta sociala care "vegetează", adică nici nu avansează nici nu primește "avansuri", ceva ca planctonul, e undeva pe la mijloc, si in funcție de una-alta mai ocupa pt. scurt timp un capăt al pulii. E unul, parafrazându-l pe Kennedy (care a avut parte de soarta pt. ca o fi calcat si el pe mulți pe bec), am încercat sa fac ceva pt. firma si apoi sa aștept ca firma sa facă ceva pt. mine. Un an, doi, ... opt, dar când vad cum se mișca lucrurile, cum persoanele incompetente sunt avansate, cum alții bat pula sau isi fac prost munca pe același salariu fara sa suporte sancțiuni, cum pt. unii criza înseamnă mașini noi, cum fii si fiicele "rătăcitoare" sunt primite cu brațele deschise, au același drepturi salariale, ba chiar sunt avansate, ca si cum nu ar fi plecat, pana la urma mi-a ajuns cuțitul la os, cacatul peste trei capete si m-am hotărât sa rup tăcerea si sa port acest monolog (PERSONAJELE NU SUNT FICTIVE SI ORICE ASEMANARE CU REALITATEA ESTE PUR SI SIMPLU NEINTAMPLATOARE).
    Regulile jocului, potrivit "democrației romanești" sunt foarte simple: nu iți convine, poți pleca fiindcă aproape ca nu te protejează nici legislația nici bunul simt sa altceva... Din păcate nu prea ai unde pt. ca peste tot dai peste lichele si aghiotanții lor. Eu am o vorba: exista un singur lucru cu care te naști si pe care nu ti-l poate da sau lua nimeni: DEMNITATEA.
    Si din nou urlu de disperare "DE CE NU FACEM NIMIC?!", de ce stăm impasibili așteptând sabia sau si mai rău o lunga viața de cacat si "sclavagism capitalist", de ce semnam orbi foile care ni se pun sub nas ca pe vremea comunismului (cum ar fi de ex. ca reprezentantul salariatiilor face parte si din conducere; Hello, conflict de interese va spune ceva?!, sa va vad eu cine o sa va reprezinte interesele când începe faza a II-a si anume "reducerile de personal".), de ce dam din cap aprobativ atunci când ni se spune ca cu toate ca volumul de munca este la fel, ba chiar mai mare, trebuie sa muncim pe mai puțin bani, fiindcă vezi-doamne e criza si e spre binele firmei. Pai pe mine mă doare in pula, ca nu firma îmi plătește mie ratele si cum bine ziceai, "bunul samaritean" nu vrea sa facă reduceri de personal, caci cam 80% freca buha. Motivele sunt de fapt altele si nicidecum caritabile:
    1. Da prost la AGA daca se fac reduceri de personal, fiind ultimul semn ca firma "e pe duca", plus alte chestii in legislația Germaniei referitoare la firmele cotate la bursa.
    2. Un lucru bun in legislația Romaniei e ca daca se fac concedieri colective angajatorul nu mai poate sa reinfinteze posturile timp de 9 luni (mai citiți si voi pe www.codulmuncii.ro, poate o sa aveți nevoie)
    3. Sa fim serioși ca "teancul" de C.V.-uri s-a terminat si nici nu vad coda la intrare.
    In plus e vina managementului din Germania, ca munca pe care tu o prestezi nu aduce profit ca sa acopere măcar costurile. E de datoria angajatorului sa valorifice eficient munca ta, ca altfel ai fi liber întreprinzător.

    ReplyDelete
  5. Deci sfatul meu e ca daca vrei sa muncești si/sau vrei sa fi recompensat pe măsura sa iți cauți un loc de munca, poate ai bafta de o firma "adevărata" care sa te aprecieze, nu de S.C. Discriminare Curvasarai Incompetenta S.R.L., sau sa iți bagi pula cum isi baga si colegii tai de munca/birou, cu toate ca după cum de cunosc, nu prea iți sta in fire.
    Acestea fiind zise, am redactat o parte din lungul mail de "adio" la care tot contribui de cate ori m-i se pune pata pe o alta chestie "inteligenta" petrecuta in firma, care ca de obicei o sa stârnească o falsa mirare pe "dincolo". Poate cu ocazia asta mi-am semna si demisia, la figurat sau propriu. Daca cineva considera ca am adus prejudicii "imaginii" firmei (are așa ceva ?), îl sfătuiesc sa se consulte cu un avocat
    Aștept reacții pe blog sau in realitate, eventual un drept la replica. Va doresc vremuri mai bune sa va iubiți mult ca sunt prea putini care o fac in locul dvs. si nu uitați: o singura viața aveți, futeti sau veți fi fututi!
    “I don't care if I fall as long as someone else picks up my gun and keeps on shooting.”. - Ernesto 'Che' Guevara

    ReplyDelete
  6. Cuane...de cand ai rate si te insurasi incepu sa iti pese de bani?:)))))))

    ReplyDelete
  7. pai nu ? trebuie cuane..ca acusi ne scote rialu pulii in strada si cum mortii masii sa platesc o chirie de 250 de euro dintr-un salar de 320 ?!
    Ma minca in pula sa imi iau masina..am zis ca pula mea..muncesc mai mult, imi dau interesu si voi cistiga mai multisor da fix de unde.
    noroc de nevasta..ca are un slar cit de cit decent pt vremurile astea kakacioase.

    ReplyDelete
  8. MIHAILO - fost Galeriafoto.comNovember 18, 2009 at 8:37 PM

    Mai fratilor, toti care s-au perindat la putere au furat de-au stins; toti care vor veni, vor fura de vor stinge, asta-i legea la romani! Dar toti care au fost, au mai scapat cateceva si pentru noi, amarastenii, vulgul, viermii: ba o gratulatie, ba o prima, mai un spor la salariu (ba chiar si cate o marire), mai un tichet de alimente. Ma rog, nu cred ca ii durea sufletul asa de tare de noi dar, macar, asa, de forma electorala. Si, macar, nu ne-au mintit si nu ne-au scuipat chiar asa in fata, nu si-au batut joc de noi chiar asa de josnic si de fara rusine. Asta nu inseamna ca ii scuz, departe de mine mila pentru ei. Fac doar o comparatie.
    Javrele astea care sunt acum: mitocanul sef cu a lui tzoapa curva, tontalaul de la Cluj (rusinea ardelenilor care l-au votat), fatalaul cu bordurile, vagabontul ceferist, vaca scenelor si cati multi alti lingai si sugiuci; realizati cat au putut sa fure incat nici macar acum, in campanie, nu mai au bani pentru sfanta mita electorala?! Sunt atat de disperati incat ne-au luat, noua bugetarilor, banii, chiar acum in prejma Sfintelor Sarbatori de iarna, bucuria cea mai mare si mai asteptata a copiilor si nu numai, distrugand spiritul frumos si bland al Craciunului. S-a dus Dracului (Doamne iarta-ma!) si Sf.Niculae si Craciunul si anul nou!
    Baga-i Doamne in cel mai adanc cazan cu smoala dar, inainte de asta, dami-i mie un ceas, sa-i pun in genunchi, in linie si sa le astup gura, pe rand, cu ce-am eu mai barbatesc! Sa-mi invit si prietenii ca sa-i onoreze si ei, sa-i traga de ceafa si sa-i infiga in barbatia lor pana le-or cadea galcile, polipii si coardele vocale!
    Nuuu, nu merita impuscati, asta numai Cel de sus poate dicta, dar mare chin merita jigodiile astea! Si, totusi, pe Ceausescu l-am impuscat in ziua de Craciun pentru subminarea economiei nationale; astia ce-au facut? Au furat-o, au jefuit-o, au vandut-o, ne-au saracit, ne-au adus in sapa de lemn, ne-au indatorat de vor plati si nepotii nostri. Ei ce merita?
    Sa fiti sanatosi copii mosului si votati-i tot pe imputitii astia, ca "Sa traiti bine"!

    ReplyDelete
  9. Nea Mihai..te salut cu respect.
    Bun discurs "batrine".

    ReplyDelete