Wednesday, November 25, 2009

FOTOMAGAZIN - pepiniera de pocnitori


Soimii patriei - Partid iubit
Asculta mai multe audio Muzica


(una din "pozele" alea multe prelucrate digital..din alea 70% cum afirma un anonim.)

"Ciumpericile parazite."
Cind forumurile foto sunt mediate de incompetenti, de moshi ce se plictisesc in asteptarea pensiei se intimpla cam urmatoarele..
citeste aici
si aici
sau aici
Unde mai pui ca tot forumul e plin de trompetisti si baietasi cu compacta in git, lasati dezlegati si nesupravegheati cu "grenadele" in buzunar..pe tarlaua..evident minata a fotografiei. Acolo se vorbeste mult si se face absolut nimik.Dar asta, e chiar singurul lucru care nu ma mira. Toti cacatii se simt jicniti cind le critici incompetenta si se duc micutii piriciosi cu capu plecat la "masteru de adminu" la fel de incompetent si el in modelarea luminii ca si goarnele ce ii cinta in struna.
Nu aveam nimic cu moshu pina nu a inceput sa ma stringa de cuaie cu interventiile lui de cacat.Ba frate..cind te stii goarna si nu ai cu ce sa dovedesti sau nu ai cu ce sa ma convingi ca ceea ce spui e cit de cit corect si de luat in seama, atunci stai dreaq in banca ta si lasa pe altii mai bazati sa le dea in muie petardistilor de pe forumuri.
In concluzie...mi-am propus ca in fiecare joi sa facem un top 10 pocnitori postate pe forumul lor de kakat pe parcursul saptamanii. Aici barem aveti voie sa le dati pule-n gura pina le vine rau, sa va spuneti cu adevarat parerile..nu sub teama cenzurii si a banarii.
Caline..bre.. daca o tii tot asa si aduni pe tarlaua ta, tot retardatu cu aparat in git..vai pula ta dar ce e mai mai noasol..vai pula lor..ca vin acolo boi si pleaca pleaca vaci, fara sa le intre o boaba in cap..pt ca, pula mea..a mai ramas cineva acolo sa le dea peste nas la gornaci ?!. Cu tine am ce am..si pe tine te trag in pula..pentru ca tu administrezi cocina si ar trebui sa fi primul care sa fie ingrijorat de calitatea si competenta posturilor de acolo.Pe restu gornacilor o sa ii prezint separat in top pocnitori.
Rog scepticii sa caute pe google Calin Stefan Ragalie si sa-i analize meritele in domeniul fotografiei. Cu un link va ajut eu.
Capodopere C.S.R.

P.S. NU uitati.Maine facem propunerile pentru top pocnitori.

26 comments:

  1. =)) man nu au nici o vina baetsii cu pocnitorile..Poate vin si ei aici cu speranta ca ii ajuta cineva. Stii ca mai exista un forum intoxicat de ARTISTI iar acolo ar fi chiar aiurea sa posteze(ar lua ban sau ceva :)) Mai deranjant este faptul ca 98% din "sfaturi" sunt tampite prin urmare pleaca la fel cum au venit...

    ReplyDelete
  2. Bai ,stati calmi,e numa o ciuperca la ala acolo,mai e pana apare stevia si urzica...bai ce oameni raiii

    ReplyDelete
  3. supeeeeer :)):)) hai ca asta chiar imi place...
    bravo horhhe

    p.s. de-abia astept topu ;));))

    ReplyDelete
  4. Bravo Horhhe...in sfarsit cineva care sa-i mai linisteasca si sa-i mai aduca cu picioarele pe pamant pe "marii" fotografi de pe ftm. Si il includ cu mare drag in aceasta categorie si pe domnul C.S.R si pe alti comentatori care nu inteleg ca o poza proasta este, in definitiv, o poza proasta si ca un comentariu dragut de genul "da, ai fi putut sa supraexpui sau sa schimbi unghiul sau -haha- sa o faci alb-negru, pentru ca orice cacat de poza facuta alb-negru este arta" nu numai ca nu il ajuta pe cel care a postat cacatul de poza sa nu mai faca si alte cacaturi de poze, ci chiar ii da de inteles ca poate sa faca in continuare asa daca le face alb-negru sau mai stiu eu ce cocalarii de efecte. Vorbesc in cunostinta de cauza, oamenii astia chiar nu stiu sa comenteze. La ei totul e dragut si roz, toate pozele sunt bune si cand vine cineva si spune ca o petarda e o petarda (bravo horhhe, mortii lor de ciuperci) sare lumea (csr) si da ban. Mai bine si-ar da singuri ban...si si-ar mai updata site-ul ala de kkt (csr) ca sa avem si alte poze de care sa radem. Mare artist....mare om....mare caracter

    ReplyDelete
  5. p.s iar topul...eh, asta va fi ceva mai greu. Sunt prea multe.....

    ReplyDelete
  6. update: cer iertare domnului CSR. Site-ul care continea pozele dumnealui de kkt nu era al dumnealui, era doar o galerie din pozele dumnealui de kkt, sunt sigur ca mai are si alte astfel de....(caut un cuvant)...poze de kkt. Rog pe aceasta cale pe domnul CSR sa ne mai arate...

    ReplyDelete
  7. Bravo si din partea mea si sincer imi place foarte mult ceea ce faci,iti apreciez munca ! Ma bucur ca in sfarsit ti-ai spus punctul de vedere! Urmaresc forumul acela de aproape 2 ani...cred ca in timpul asta ti-ai luat de cel putin vr-o 10-15 ori ban.CSR,marele judecator,un fel de patriarh al forumului la fiecare comentariu mai pe fata(e pe fata dar e real,nu se fabuleaza,se spune direct) incepe sa o arda comunist,"de ce vorbesti asa si cum indraznesti si ca nu este moral,civic sa folosim" vezi doamne asemeena cuvinte acolo in marea " bisrica" codusa cu sfintenie de el.Sincer ma lasa rece cat de penibil e si nu lasa o discutie libera,la el nimic nu poate fi trecut cu vedeera(mai ales cand vine vorba de tine)...la primul cuvant care`i suna lui "domn administrator" de pe "scara de bloc" urat(imi place ca la fiecare cacat din asta cand tine el un discurs moral gaseste cate o comparatie :))) gen scara de bloc..locatarii...chmeam militia :)) ),acesta incepe sa-i caute la petarda respectiva de poza scuza si ca saracul cel care a realizat atat a putut de data asta,era constipat,abia iesise din perfuzii,sa incerce data viitoare sa nu mai manance fasole stricate sau alte tampenii...In fine,poate nu pot eu sa inteleg unii oameni,dar totusi sa o arzi asa de comunist pe un forum,parca e prea penibil.Cat despre petardele care sunt postate si incurajate chiar nu-i inteleg pe ceilalti.Orcum invidia e mare si la tine creativiteate multa ;) nu v-or ajunge ei sa faca nici 10% din ce realizezi tu,asa ca un sincer DAI IN PULA MEA ! Mult succes HORHHE,te sustin !

    ReplyDelete
  8. Nu sunt deacord cu opiniile voastre, mai ales in ceea ce priveste atitudinea. Nimeni nu s-a nascut invatat, cunostiintele se dobandesc in timp, la fel si experienta. Nu sunt fotograf, nici macar amator dar admir fotografia ca si arta. Nu ma pot abtine sa nu pun in evidenta faptul ca pozele lui Horhhe sunt prelucrate digital in proportie de 70% deci unul dintre comentariile lui 'alex' se aplica implicit si in cazul de fata. Nu am auzit de "Horhhe" ca si fotograf nicaieri, nici in tara si nici in strainatate deci atitudinea lui "pocnitoare" nu are nici cea mai mica justificare. Deci draga "Gheorhe" (am observat printre multele pu.. si mu.. ca esti un adevarat luptator pentru tara, nume care consider ca ti se potriveste perfect) nu ai nici un motiv sa te vaiti ca ai facut o inflmatie cerebrala.

    ReplyDelete
  9. Draga anonim anterior. Cand ma refeream la prelucrari cocalaresti, nicidecum nu ma refeream la genul de prelucrari decente, care se aplica si in cazul fotografiilor lui Horhhe, ca si in cazul altor fotografi, ci ma refeream la genul de prelucrari amatoresti pe care le vei intalni din ce in ce mai mult pe foto-magazin. De altfel, acest site este destinat fotografilor, asa cum spune si sloganul acestuia. Asa ca nu inteleg ardoarea cu care ii iei apararea. Nu cumva esti vreun pseudo-pozar de pe acolo sub acoperire? Nu de alta, dar nici ei nu sunt fotografi, nici macar amatori. Apropo, tu cunosti multi fotografi, si in tara si peste hotare, nu? Daca poti sa spui care e cunoscut si care nu. Eu spun sa te linistesti si sa continui sa postezi pocnitoare pe ftm (ca stiu ca asta faci).

    ReplyDelete
  10. Din pacate te inseli Alex, nu iau apararea forumului foto-magazin, nu sunt fotograf si nici nu intetionez sa sa fac vre-un pas spre asa ceva. Critic doar atitudinea si modul de exprimare.

    ReplyDelete
  11. Apropo prin "decent" te referi la calitate sau la cantitate, decenta poate fi incalcata prin ambele.

    ReplyDelete
  12. Atitudinea e una sincera. Nu mi se pare ceva deplasat sa spui ca o poza e proasta. Poate exprimarea putea sa fie cizelata mai mult, insa crede-ma, la un moment dat te mai si enervezi. Si, intr-adevar, decenta poate fi incalcata si calitativ si cantitativ. Ma refeream insa la calitate, mai exact, la calitatea editarilor despre care era vorba.

    ReplyDelete
  13. anonime, atita timp cit nu ai kuaie sa te semnezi..tot ce zici tu este nul.astia mai necunoscuti si mai slabi..asa ca noi, nu pot merge mai departe si nu pot evolua cum trebuie tot de raul vostru, basinosi octogenari,proptiti de destin in jurii si uitati de schimbarile politice acolo.Spagari, smenari si pupatori de cururi colorate.rosii, galbene sau portocalii.
    cei care au de auzit sa auda..

    P.S. orice roman mai destupat la bila in ale fotografiei, cu parere de rau dar va trebui sa astepte curatarea pe cale naturala a tuturor basinosilor din AAFR, a tuturol pilosilor si spagarilor din juriile de la saloanele foto din romania.e singura cale prin care conceptele noi, viziunile artistice noi, fotografia artistica, conceptuala poate fi ridicata si pusa acolo unde ii este locul.
    dar pina atunci o sa va intoxicati de peisaje de flori, fluturi, albine, ciumpercute balerine, vraghii si alte cacaturi tipice virstei a treia.
    Anonime..ar fi fost frumos sa lasi si o semnatura acolo..asa..ca sa iti pot stringe mana.cu usa, evident.Pina sa imi vorbesti de calitate si cantitate trebuie sa imi arati cit te tin cuaiele in domeniu.si nu cit esti de cunoscut..ca sunt satul de astia cunoscuti de pozeaza numa greieri si tarantule.

    ReplyDelete
  14. Toate bune, te sustin. Am renuntat in a mai posta pe acel pseudoforum din mai multe motive. Nu inveti nimic ca incepator, sunt ceva dinozaurii constipati de prin comunism care considera ca numai fotografiile din timpul vanatorii lu' Ceausescu sunt arta, iar sfaturile si criticile primite sunt atat de contrastante, incat, cateodata, nu stii ce sa faci, incotro s-o apuci. Oricum, calitatea zic eu ca a scazut mult. A devenit un Flickr Magazin unde toate sunt capodopere. Sunt curios de capodoperele de pe FM cum ar fi vazute pe alte forumuri mai profi.

    ReplyDelete
  15. H O R H H E daca iti spun ca numele meu e Mihai te ajuta mai mult? Nu cred, de asta nici nu m-am obosit sa mentionez. Nu cre ca are sens sa ma incluzi in seria octogenarilor pentru ca nu e cazul, I'm far far away from that one. Sunt partial deacord cu tine in ceea ce priveste "peisaje de flori, fluturi, albine", dar nu atunci cand vine vorba de cei ce se afla la inceput. Nu imi spune ca tu cand te-ai apucat de fotografie ai descoperit din prima, cu uimire ca ai stofa de artist. Ca ai un stil cu totul si cu totul aparte, stil ce te deosebeste in mod clar si categoric de alti fotografi ce au (aveau) aceeasi experienta ca si tine.

    P.S: Inca ceva, daca ai atat de multa incredere in talentul tau nu cred ca te opreste nimeni si nimic sa te limitezi in a te afirma intr-o tara plina de basinosi actogenari si comunisti :)). Cred ca mai e mult de asteptat pana la curatarea pe cale naturala a tuturor "basinosilor din AAFR", sunt altii la coada care le vor lua locul, iar pana iti va venii randul, s-ar putea sa fi deja blazat si sa nu te mai deosebesti cu nimic de cei anteriori.

    ReplyDelete
  16. Mihai, 70% iti dau dreptate.Ramin totusi la parerea ca nu poti face nimik deosebit daca nu ai si o oaresce sustinere din partea celor "mai cu putere". Atit financiara si cit morala.
    Mersi de timpul acordat postului. Te mai astept. Dar evident..cu numele de MIhai. Toate bune man.

    ReplyDelete
  17. Offtopic: Sefule, da ce zici de articolul "Despre fotografia naiva"?

    Ontopic: Eu unul vorbesc din perspectiva unuia care vrea sa invete. Fac tot ce fac din pasiune si autodidact. Am avut cont pe BoG insa am parasit situl din cauza pupincuristilor de acolo care comentau un rahat "vai ce extraordinara imagine" doar pt ca i se returna comentariul sau pentru ca il cunostea, iar eu cu o poza egala sau mai buna primeam comenturi zero. Consider ca poti invata bazele de pe un forum, insa ca sa ajungi fotograf trebuie mai mult. Pozari avem destui.

    Caz concret: pozar care face poze la nunti de 5 ani. Prelucrare la pozele de album: cerul color si restul sepia. Ca sa nu mai zic ca subiectele ocupau 10% din imagine si ranjeau la aparat, tinandu-se in brate. Uau ce fain efect, sa mor io, de ce nu m-am gandit si eu la asta? Deoarece nu am 5 ani vechime la poze de nunta... Jos cocalarii din spatele aparatelor! Jos cocalarii care se (auto)numesc fotografi! Jos cocalarii care socializeaza din orice rahat, de dragul de-a socializa!

    ReplyDelete
  18. Si tuotusi in Ro nu avem un loc de unde sa invatam fotografie adevarata...

    ReplyDelete
  19. Aici te contrazic. E un loc. Un loc pt fiecare.
    In intimitatea, nebunia si agonia personala. Acolo se invata cel mai bine. In momentul in care cauti sa te descoperi si mai ales cauti sa vezi cu ce rezonezi si cu ce nu, atunci fotografiatul va fi mai usor..il vei privi ca o parte din tine, ca un mijloc pur personal de a-ti exterioriza trairile, senzatiile.E un mod de a-ti spune parerea si de a te lasa descoperit in acelasi timp de ceilalti.In fotografie..parte filosofica a acesteia, partea conceptuala a ei e cea mai dificila si asta chiar nu se poate preda nicaieri.Totul tine de tine, de modul tau de a percepe culoarea, spatiul, lumina.Tehnica fotografica..cea slavita in manualele de kakat e cea care se invata cel mai usor..si care o stiu cam majoritatea. Dar de la tehnic la artistic e cale lunga si grea.

    ReplyDelete
  20. bine le zisesi horhhe, mai ales in ultimul comentariu!
    iar poza?! se potrivesc florile alea ca nuca-n perete cu sticlele si fatza lui nenea, dar tocmai contrastu' asta ma face sa scrasnesc din dinti, adica-mi captiveaza ochii miei frumoasi!

    ReplyDelete
  21. Ba horhhe, pot sa zic aici, pot?
    Ce ma seaca pe FM (doamne, cu toata jena, am pus si io vreo 2 pocnitori pe acolo. La una cu Thassos am luat si de la tine cocos pe bun drept :D ) este faptul ca sar unii la gatul tau doar pt ca ai indraznit sa ii zici la unu vechi de pe forum ca no, are poza stramba (sar si te spanzura in topicul tau, fara legatur cu poza stramba..). Pfuai si de acolo potopul si scrasneli din dinti, de parca i-as fi taiat jos coaiele.
    Amu ca m-am "descarcat" aci la tine, mai am de zis numa o chestie, ce iara ma racaie la culme: tot pe FM atata is de periati unii cu poze jenibile de parca ar fi sfintii p*lii aparatului. Di ce?
    (gata, ti-am scris Shogunu' in comentariu asta :) )

    ReplyDelete