Tuesday, October 19, 2010

Ardelenii, Deputatu` si casa de cultura

Nu ma agitam daca nu citeam urmatorul pasaj bolduit:

"ce ma dixtrez cu ardelenii...! totzi au un fix cu capitala ...se simte ,se vede ,se aude ...ii vad cum sar peste sinele de tramvai de frica sa nu se curenteze si.... au o durere mare ....! vor sa te educe ..sa te puna la punct ..sa zika ..sa alea alea ...sunt nevorbitzi ..! ..sunt iscoditori ..si vor sa demonstreze mereu cite ceva ..!
ps daca e posibil sunt dispus sa predau si acolo la ...... casa de cultura ....!
...daca e posibil am zis ..! Va suna cunoscut..? e bine atunci .."

(francisc vaida)

Sunt mindru de ceea ce sunt, ceea ce am, ce imi doresc si ce fac ..omule de stiinta!
Decit un bengos adormit pe fotolii parlamentare si devenit peste noapte fotograf profesionist si patron de "casa de cultura"..mai bine un coate goale ce refuza sa suga sau sa stea capra medaliatilor. Nu ?!
E normal ca lumea sa va futa-n gura pe voi astia de la capitala, "profesori" cu nume si renume, cu valize pline de medalii si diplome cu care..spre sfirsitul declinului vostru artistic (cuvint mult prea mare pt operele unora din voi) o sa va trebuiasca doar ca sa va stergeti la cur si la gura, atita timp cit va dati mari si tari, mesterii futografiei, voi cei care nu va mai saturati de tepe si de cascavalul cistigat usor din naivitatea unora mai boi ca voi..pe care aveti PRETENTIA ca ii invatati fotografie.De altfel putem gasi repede pe net gradul de culturalizare si mai ales rezultatele cretinilor din casa voastra de cultura.

"...pai cine-i profesor aicea ..? suntem profesori sau ce suntem...?
pai hai sa vedem cine de cine zice ...!?
io nu sunt profesor ,sunt mester adica am carnet de mester ...prin urmare alaturi de celelalte calificari si competente pe care le am pot forma competente si aptitudini in fotografie ...!"
(francisc vaida)


Competente si aptitudini in fotografie... :)))
Cind o sa fiti in stare sa faceti o fotografie buna din punct de vedere tehnic, artistic, compozitional si conceptual, atunci abia, puteti pronunta cuvintul FOTOGRAFIE.Nici nu se pune problema pe mai departe de aptitudini..de competente..
Si acuma...fie vorba intre noi.Orice cretini cu o sapuniera in mina poate face "fotografie profesionala" atita timp cit altcineva ii aranjeaza cadrul, luminile, machiajul, efectele, vedetele si alte cele.Multe din pozele bune facute in viata asta de voi sunt meritul altora.NU al vostru.Voi ati avut doar sansa sa aveti o anumita virsta in acea perioada, sa cunoasteti niste oameni sa fie o revolutie.Voi ati fost doar clikcari aserviti unui regim sau altu.
Multi din noi, astia mai tineri, incompetenti si golani..daca aveam la revolutie 25,30 de ani si cite un aparat de git...voi nu ati mai fi dansat ca balerinele in lumina reflectoarelor.
Nene Dinu..pune-mi cuane si mie o relatie colo pe un platoas.sa ma fuck fotograf de platou..sa nu ma mai agit ca bou` de unu singur cu recuzite, scenografie, modele, bani...ce pula mea..nu ?! Sa fuck si io un click si gata, cind ma cheama regizoru`.Hai ca dau o spaga.Parol.

"..nu ma ridic la nivelul asteptarilor dar sunt sincer ...eu asa simt ...iertati-ma dar eu va respect ...am incredere in experienta dumneavoastra k asa si iar asa ...pupaturi si tzucaturi la dorsala ...dar ...de ce aveti domne' principii...? ..k eu ...noi suntem viitorul..! noi avem ...,vorba lu' Boier OzO ...noi avem 4 OO..!"
(francisc vaida)


Voi sunteti rarele specii pe cale de disparitie a fotografiei rominesti.Da-v-aş la toate ouale

"..nu vreau sa intru in polemici inutile ...k ma aud colegii mei oamenii de stiintza ..! sau si mai rau ...ma aud fosti coledzi ..apostoli neamului in formare profesionala ...cursul scurt de fotografie ...!"
(francisc vaida)


Da..e bine domn` profesor.Am inteles toti mesajul.Chiar daca incoerent..noi suntem mai tineri si kulmea..nu avem mintea atit de odihnita.

"..pe Paul AGARICI l-am vazut ultima oara pe 23 decembrie 1989 pe cabina unui camion Roman plin de muncitori mergind spre Universitate cu aparatul in mina .si drapelul gaurit fluturind in spatele lui ..! mi-a strigat ...hai Feri cu noi ..si mi-a facut semn cu aparatul ridicat ...! ...
voi unde erati...?
...cine horeste pe barierele de comportament nu poate invatza pe nimeni nimic...!"
(francisc vaida)


Cit de bou trebuie sa fii, sa intrebi o generatie de 25,30 de ani unde era la revolutie ?!!

P.S. Horhesc..ca-mi place.
DVS..aveti a ne povestesti ceva de flota ?

39 comments:

  1. ...macar nu ma plictisesc la serviciu, cateva bloguri si discutii si am jumatate de zi ocupata

    ReplyDelete
  2. Atita timp cit vor continua sa predea..nici eu nu ma voi plictisi.

    ReplyDelete
  3. ...pana vin oamenii de pe la slujbe, pana citesc blogurile, pana se hotarasc daca sa raspunda sau nu...eu ma plictisesc, merg greu comentariile, reactiile...

    cand am crezut si eu ca am gasit ceva mai bun decat cancan si libertatea v-ati oprit voi...

    astept si restul de bloguri cu reactii...poate poate

    ReplyDelete
  4. daca ar si iesi ceva constructiv din toata vanzareala asta ar fi si mai bine! altfel comunistii se bat cu pumnii in piept ca ei avea aparate care este la revolutiune, neavand habar ca toata treaba e regizata si ei ca si muncitorii care au iesit in strada erau de fapt niste marionete..insa ei se mandresc cu asta. cine au fost ei la revolutie ..ioi mama mea! si tata statea pe uzina2 in brasov cu pusca intr-o mana si cu un smena in cealalta mana si nu a ajuns mare futograf si nici nu bate toba! de ce? pentru ca a realizat ca am fost trasi in piept cu revolutia asta cu care se mandresc comunistii astia...carora le era bine pe vremea lu ciocio ca aveau loc caldutz la revista sau la almanahe si era artisti! e greu acolo sus unde sunt ei ..e aerul mai rarefiat .. si de aia nu intelege ei ca nu trebe nene 100 de cursuri si mari formatori sa faci fotografie..oare cu 100 de coco nu pot si eu lua acea diploma de formator ?? sau si mai bine ..o fac pe calculator nene ca doar am invatat si eu ceva fotoshop!
    dragii mei cu valize de diplome si cu aere de maestrii sau maistri sau ce mai sunteti voi ...vremea voastra trece incet incet indiferent daca voi vreti asta sau nu! daca nu ati fi atat de indoctrinati nu ati mai pune intrebari de cacao ca unde am fost noi la revolutie ..eu eram acasa cu scutecu plin si spargeam pestisoru de sticla de pe televizorul care urla, nene! ca e revolutie ...un mare praf in ochi! daca sunteti atat de revolutionari spuneti-mi cu ce ati ajutat tinerii din ziua de azi??? ati participat la o revolutie ca sa nu avem noi joburi acum? ca sa nu putem traii decent? ca sa nu avem dupa ce bea apa? sau pentru ce? pentru ca suntem considerati tigani in toata europa? sau pt ce?
    nu am nimic personal cu nimeni dar cand vad un dorel care isi da cu pumnu in piept ca stie el si ca face el, ma irit! asa cum sunt iritat si pe Horhhe .. bah ce blana mea nu faci nene un curs de formator si iti iei rahatu ala de hartie (oricum vin vremuri cacacioase) sa faci nene cursuri pe bune si sa lasi man lumea sa decida de ce sa vina la curs la tine si nu la altu !!

    in sfarsit va recomand o melodie ca sa nu mai plangeti si sa vedeti ce e aia arta nenicule!
    http://www.youtube.com/watch?v=GJkQvyoWJBk

    ma inclin cu respect

    ReplyDelete
  5. Pai oameni buni. Am un deosebit respect pentru cei care au pus cate ceva la Revolutie. Aveam 18 ani pe atunci. Am prins destul din regimmul trecut...si fu destul. Daca nu erau acei oameni, ceilalti, mai tineri erau acum tot pionieri si utecisti (desigur, fara vina lor). Dar de aici si pana a pretinde ca acea calitate de revolutionar aduce dupa sine cunostinte fotografice sau de orice alta natura "by default" e cale lunga. Acela e un merit deosebit, un act de eroism daca vreti, insa asta nu face din nimeni fotograf bun, scriitor bun, tata sau sot bun. Sa nu incurcam oalele. Fotografiile fac un fotograf bun. Nici macar premiile, banii castigati sau ce vreti voi. Dupa umila mea parere, dl. F a fost cam incoe in textele sale. S-avem pardon! "Mi-s" curios de poze! Ca io mi-s ardelean, care ma cufuresc greu, da' s-apai sa vezi cufureala! No amu nu ca am ceva cu alti provenceali, ca io impart oamenii doar in 2 categorii: buni si rai. Atata doara!

    ReplyDelete
  6. daca tot vorbim intre anonimi,uite fac si eu pe anonimul.Bucurestenii ar merita din plin o bomba atomica ca si la Hiroshima poate,sa fie rasa de pe fata pamantului.Acolo e scoala arogantei si a nesimtiri.

    ReplyDelete
  7. Nu toti bucurestenii sunt cu fente in cur.EU am ce am cu marii fotografi si profesori.

    ReplyDelete
  8. Stiu.Doar ca problema ta se extinde in toate domeniile.Ei se cred buricul pamantului -hotarasc ei viitorul unei tzari pe care se duce de rapa.Domniile lor se distreaza cu ardelenii,sau cu moldovenii sau cu oltenii asa cum le vine lor.Au cam uitat ca traiesc de pe spinarea acestora.

    ReplyDelete
  9. hai ca suntem mai multi anonimi azi

    daca toate aceste discutii ar avea si o finalitate ar merita mai mult decat decat un comentariu anonim,
    dar nu vor schimba nimic,
    nici pe unii nici pe altii,
    daca gresesc si nu imi dau seama sau nu ma duce capul sa vad aportul vostru in revolutia miscarii fotografice romaneasti si efectele ei, macar in schimbari de atitudini,
    va rog luminati-ma voi, eu nu pot sa vad decat zgandareli din plictiseala si final INEXISTENT

    ReplyDelete
  10. Problema cu marii profesori de fotografie este ca ei sunt si formatori de opinie. Ori, asa cum s-a vazut la ultimele doua tururi de scrutin, ai nostri e cam fraieri, ca sa ma exprim mai cu blandete. Si tot o problema devine si faptul ca, oricat de mult s-ar chinui altii sa le deschisa ochii, unul macar, tot vor exista orbi in mijlocul turmei care vor merge pe pipaite.
    Ca se lauda ei ca au fost la revolutie cu aparatu-n mana nici nu ma deranjeaza asa de tare. Varsta si inaltimea nu sunt nici calitati, dar nici defecte; daca erau meseriasi, se duceau dracu' si-l pozau pe Toparceanu in razboiul de independenta si atunci poate mi se mai ridica nivelul de admiratie fata de domniile lor. Sau macar la Flamanzi. Ca fac pe moralistii, marii profesori si mai si jignesc si mint cu nerusinare pe blogurile personale fara insa a arata macar o data pe luna ca pot face o fotografie care sa-mi ramana in minte sau in fata careia sa-mi dea o lacrima ceva asta da, ma calca si pe mine pe bataturi.
    Si cand termina tot, argumente, cuvinte, orice, mai arunca un citat, evident, cu substrat. Si luat si ala de pe gugle, ca e greu sa tii minte atatea lucruri frumoase.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Nu pricep o chestie: domnul Vaida Puncte-Puncte e profesor? Adica profesor de orice, nu conteaza. Dar, profesor?!
    Aproape ca nu ma mai intereseaza continutul cand vad forma aceea atat de dezlanata ce se vrea a fi a unui profesor. Mie la prima vedere imi pare a fi a unui incult. Si la a doua, la fel. Dar poate ca omul are privirea inteligenta, dar nu stie sa se exprime, ca in bancul cu inginerul si cainele.
    In rest, impartasesc opinia lui Spartacus.

    ReplyDelete
  13. toata lumea isi vede de comentarii, 1 metru in fata, nu mai mult ca e intuneric!! mai oameni buni, acum ceva timp a mai fost o discutie, cu unu care avea nu stiu ce berze in poze...stiti voi la cine ma refer, si poate si altele...dar REZULTATUL, FINALITATEA, de care spuneam mai sus care a fost? a trecut valul?
    probabil ca asta nu intereseaza pe nimeni, un rezultat in urma timpului acordat acestor actiuni, hai sa scriem, acum cat e cald, in 3 zile se potoleste...si nu mai avem activitate...

    nici macar unul din voi nu a sesizat ca rezultate nu exista...

    rezultat ZERO, hai pa pana la urmatorul

    ReplyDelete
  14. probabil ca urmatorul cometariu va fi ca si celelalte... ca X este sau nu este, face sau nu face...

    usor de vorbit, greu de ajuns la rezultate...

    probabil ca rezultatul va fi la fel, fiecare revine la ale lui, continua sa faca ce a facut si pana acum, ignora in cotinuare

    ReplyDelete
  15. atrageti atentia cui, mie anonimului care citeste blogul? eu pot sa judec si singur ce face unul sau altul, ne spunem unul altuia - uite, ala e rau si ala e bun, toti ajungem la o concluzie si stim de acum in colo ca X e asa, si asta ne ajuta sa fim mai fericiti maine

    fara rezultat e doar o discutie intre cunoscuti, o barfa, nimic mai mult

    ReplyDelete
  16. Felicitari anonimului de mai sus ca stie sa foloseasca punctele de suspensie.

    Mai e putin si va intele si rostul unui blog.

    ReplyDelete
  17. In cazul acesta, este greseala mea, imi cer scuze
    si rog a se sterge comentariile mele anonime.

    "Anonimul de mai sus"

    ReplyDelete
  18. Problema ridicata zilele astea n-are nici o legatura cu fotografia in general.
    E mult mai grav.E vorba de niste insi care se caca pe asteptarile, destinul si visele unor (deja sute) de creduli atrasi de fotografie. Buun...vine vremea cand se lumineaza unii, insa poate fi prea tarziu. Iti trebuie exorcizare, trebuie sa-ti formatezi toate hard-diskurile si sa stai o luna beat. Sa vomiti venin o saptamana.Sa-ti dai plame pe fiecare dimineata, inainte de cafea, 3 saptamani.In felul acesta e posibil sa mai ai o sansa... sa te gasesti pe tine... ala dinainte de a balti printre ideile maestrilor de la revolutie.SI cred ca e cineva printre anonimi ( si nu numai ) care intelege 110% ce-am spus.

    Nu e important ce-am facut noi la revolutie...dar e important ca am vazut foarte bine ce ati facut voi dupa!!!!!!!!!!!!!
    Si am sa fac tot ce imi sta mie in putere...chiar daca asta se limiteaza la a clampanii pe bloguri... ca impostorii astia sa nu mai fie modele pentru nimeni. Nu sunt ipocrit. O fac strict pentru ca imi datorez MIE asta. Pentru exorcizare.

    ReplyDelete
  19. Retardat Refulat , iti pute gura ca la cacat ...
    fotografie din tine nu ai dat , ca esti un ratat ...
    si un mare rahat !
    poate esti barbat , dar nu ai aratat
    femeia zice ca nici in pat
    peste diaree ai dat
    cica o ai moale ca un cacat
    culoare cu care peste poze tu ai dat
    de cacat !
    latri ca un catel de lantz legat .
    se vede pe tine cultura de coltz de strada ce te-a invatzat
    sa devii inexorabil un mare cacat
    iarta-mi rima in "-at"
    dar sunt inspirat de ...
    tine
    un rahat

    semneaza
    "un Anonim
    ce muie ti-a dat"

    Horhe , nu e pentru tine , nu vreau sa te simti decat un mare ...
    ce vrei tu
    pup "mmaaeessttrree"

    ReplyDelete
  20. Băi domnilor și doamnelor, mie nu mi se par îngrijorătoare decât anumite reacții, chiar și online. Educă unii profi de foto din Bucale viitoare eșecuri pe bandă rulantă? Foarte bine! Dacă ăia nu-și dau seama că nu li se predă ce trebuie, își merită soarta!

    Și nu ține nici faza cu responsabilitatea morală, culturală etc. fiindcă, în capitalism, contează într-adevăr banu'. Atât. Or, cum la noi se cam știe că în general cine are bani și poziție plus relații e ori fost mare secu, ori troglodit îmbogățit peste noapte, tot pe bază de pile ori pur și simplu un aspirator de bani cu sânge rece, nu poți avea pretenții să investească cineva strict în valori și să-ți dea ție, Horhhe sau Mihaelei bani și scule să vă faceți de cap frumos, așa cum vă străduiți acum din puținul vostru capital, cu strâns din buci și sacrificii. Fiindcă ăia care v-ar da sunt în general tot sărăntoci, care nu contează pe harta mizeriei de stat care a devenit și România :)

    Cât despre revoluție... păcat de bieții oameni care au murit crezând că e pe bune. S-a mai schimbat câte ceva în bine, însă per total, ca societate, putem să ne băgăm libertatea în cur. Fiindcă oricum nu facem nimic bun cu ea.

    ReplyDelete
  21. Horhhe, sa-mi spui, te rog, cand terminati cu mizeria asta si discutati despre Fotografie. Ca rubor, tumor, calor si dolor nu serveste la nimic.
    Pana la urma, ierta-ta sa-mi fie putinatatea mintii, despre ce e vorba?

    ReplyDelete
  22. Acu sa nu cadem nici in pacatul criticii. Nu trebuie sa fii un fotograf cu cine stie ce palmares ca sa fii uun bun pedagog in ale pozatului. Exemple sunt multe, si intr-un sens si invers: Hagi, un fotbalist minunat, dar 0 ca antrenor...am avut profi de mate care erau genii, insa nu stiau sa ne capteze.. Dimpotriva, altii care abia isi lua calificativele anuale, insa era mia mare dragul sa ii ai la ora. FAceau lectiile placute, le intelegeam. Daca omu-i bun ca pedagog, bravo lui. Da tot as vrea sa ii vad ceva poze. Daca dati de ele pe undeva, puneti linkul aciulea.

    ReplyDelete
  23. PS: literele aiurea sau cele lipsa (care duc la dezacorduri) sunt din graba de dactilografiere...nu din lipsa de gramatichie...

    ReplyDelete
  24. foto+grafie spunea...

    Horhhe, sa-mi spui, te rog, cand terminati cu mizeria asta si discutati despre Fotografie. Ca rubor, tumor, calor si dolor nu serveste la nimic.
    Pana la urma, ierta-ta sa-mi fie putinatatea mintii, despre ce e vorba?

    Putina sau nu... macar tie sa-ti traiasca :)
    Acuma... hai sa vedem ce dracu' a mai facut vecinul asta. Hai sa ne bagam pula in gura lui si-n tot neamul lui daca tot veni vorba de el. Hai sa aruncam cu cacat in el si-n stanga lui si-n dreapta lui daca tot putem face asta. Hai sa-i futem in gura pe toti care nu-s facuti din acelasi sloboz ca noi. Doar suntem tineri si putem. 25-30, pe-acolo. Viata nu prea-i frumoasa fara ceva intriga, nu? :D Iar ceva Fotografie fara cuvinte urate nu exista. Hai sa ne dezmortim.
    De ce nu faceti un "Fight Club"? Ar fi, poate, mai putine victime; mai putini caini care sa dea tonul; mai putini care sa se ia dupa cei care dau tonul.
    In rest.. rubor, tumor, calor & dolor va doresc. Ca-s mai bune la dezmortit decat orice altceva. Vecinu' habar n-are ce-are in curte; hai dracu' sa-i aratam noi. Dar fiecare tine cate un schelet in dulap, nu Horhhe?
    Haideti catei, sariti!

    ReplyDelete
  25. PS (pe scurt):
    @ silviu, dragă: măh băiete, ai trîntit cu bîta în bălţi sînga/dreapta ca apucatul, pardon înecatul care tocmai a văzut firul de pai bun de agăţat... în altă ordine de idei, te-ai lins pe bot... de minciuni comuniste şi promisiuni promiscue: păi cine o să îţi mai promită deacu încolo că o să îţi mai vină la uorcşopuri, dacă nu i se pune roua pe pedală? of(cu copirait LD), adică, tare eşti mic şi amărît...adicătelea: ori ejti inconştient cam trei mii la sută, ori te-a lăsat becgraundul emoţional definitiv. Oricum ar fi, te plac destul cît să te aplaud o tură şi să dau în rînd de beutură....
    2.la mînă: Spartacus= Duamna Clara a chibiţilor blogari. Restul meritelor nu se contorizează în topicul ăsta. Dragă, mă subsitui pervers unui profesor bucalist şi îţi dau zece plus cu maxime felicitări= te=am înţeles, eşti fix acolo, unde a aruncat nebunul piatra. Altfel spus: ţară, ţară vrem ostaşi... Pe cine? Pe Spartacus..... aşa ie omule, cum ţi-e graiul, ardelean speriat de şina de tramvai ce eşti!
    3. de data asta la pulă: anonimi, aşa e nu! dacă nici măcar un pesudonim nu vă permiteţi, nu contaţi. Pichetaţi palatu victoria şi cereţi o identitate. sau, fără identitate, faceţi-vă profesori. Aveţi ceva de pierdut probabil. Vreţi să parveniţi? Staţi la aspiraţie în spatele caşcavalului comunist?
    4. Bogdane, tată, ţie îţi dau scutire de la ora de ”educaţie fizică” căci te-ai identificat corespunzător. Ai zis bine. Eşti pe felia care trebuie. Altminteri eşti pe lista lui Şindler. Cititorilorilor, Şindler e o figură de stil, ok? Şindler e mai mulţi, hiene de carieră cu nume ce nu trube rostit.
    5. Mihaela: haide, nu te preface că nu ştii cine e nenea Feri: e profesor la privată, un fripturist cumsecade şi iubit de repetenţii cărora le-a dat cinci-ul. O prostituată de lux care a supt numa acadele ademice pentru devenirea CARE ESTE.

    ReplyDelete
  26. 6 - cu simpatie milostivă: nene Feri, n-am nik personal cu matale, aşa cum n-aş putea avea cu prostul satului, oricare ar fi satul. Dacă îţi dă voie nentu să mai citeşti icişa pe blog îmi permit total neacademic să îţi expun crezul meu: Cred cu toată superficialitatea care mă caracterizează că eşti un fotograf limitat dar un foarte bun profesor. Pă bune. Doarme ochiul în tine, dar ce frumos tresaltă limba-ţi matale pe tasta calculatorului cînd vezi neşte snepşoturi agaristice de la Costeşti ce rimează cu ....rămîi unde eşti....( Încă ceva, FOARTE IMPORTANT: îmi permit să mă doară în PULĂ de oftica lu matale pentru că nu-s academician, nici profesor, pot fi irevenţios şi iresponsabil. Capisci, sau trube să-ţi traducă din ardeleneşte primarul satului în care te-ai aciuat?)
    7. foto+grafie: iertată să îţi fie puţinătatea minţii! Fericiţi cei/cele ca tine căci a lor va fi împărăţia cerurilor! Pizdă uscată ce eşti, mă scoţi din minţi cu debilitatea pe care o afişezi: trebuie acum, în al treişpelea ceas să îţi explicam despre ce e vorba? Tu nu ai pe tastatură literele g, o, o, g, l, e????? În plus, NOI NU DISCUTĂM DE FOTOGRAFIE, NOI O FACEM! Noi discutăm de principii, noi înfierăm mediocritatea şi somnul pe lauri, agaricii şi camarila lor, noi ”caterincizăm” pe bicicliştii cu pedale alunecoase, oamenii cu două feţe care au născut FRĂŢIA CAŞCAVALULUI.
    Ştii ce spun şi că am dreptate, nu te mai uita la monitor ca bovina la Costeşti. În plus te rog să mă ierţi, nu meriţi să te cert, tu n-ai nici o treabă. Da chiar nici una. Te rog să faci o pauză, să respiri rar şi să te odihneşti. Am exagerat, mea culpa!
    8. Domnule Bădoiu: Nu ştiu exact ce vă datoraţi dumneavoastră... Ce demoni vă chinuie... Aţi fost onest. Medical vorbind, v-a mîncat în cur, deci aveţi some kind of hemoroizi. Altfel spus, dacă te bagi în tărîţe, te mănîncă porcii. Undeva aţi greşit, dumneavoastră ştiţi unde: dacă totuşi nu ştiţi, sunteţi tont! dacă aţi înţeles, vă rog să continuaţi! Keep walking!
    9. Domnule Dinu: în calitate de autor moral al acestei îngreţoşări generalizate faţă de agaricii romîniei comuniste şi purtătorii săi de drapel, consider că v-aţi preciat limitele morale şi v-aţi încadrat între parantezele corespunzătoare - aţi semănat vînt şi meritaţi furtună. Aţi reuşit lucrări fotografice ce mi-au plăcut şi îmi vor place, dar altfel... s-a rupt lanţul de iubire! Să nu încercaţi să mă sunaţi sau să îmi mai scrieţi pentru că niciodată nu voi fi there for you.....adicătelea, pe limba dvs: ”of!”
    10. Nene Grădinaru, şi matale ai fost onest peaicişa. Dar ai scăpat din vedere multe alte băşinăţiuni pretenţioase care au intoxicat netul în ultimul timp. Şi-au dat cu părerea pafaristă şi cretinoidă mulţi alţi cetăţeni neromîni... Pe ei îi ierţi, sau postul ăsta e cu ” To be continued? ....”
    11. pentru Maria: Pentru o căţea care instigă la futai, vorbeşti foarte urît...sunt dezamăgit...ham-ham?!?!?!?
    12. Noapte bună, prieteni, şi feriţi-vă de liniile de tramvai! Noapte bună şi vouă, cutrelor!

    ReplyDelete
  27. :)) Un ratat.. de admirat. Totusi.. pacat.

    ReplyDelete
  28. "pe Paul AGARICI l-am vazut ultima oara pe 23 decembrie 1989 pe cabina unui camion Roman plin de muncitori"

    nu inteleg, domnul Agarici era plin de muncitori? ...si doamna de la scularie adesea era plina de sudori... dar dupa un timp chiar si dansii plecau la casele lor.

    ReplyDelete
  29. :-)) Anonime,citatul complet era ”..pe Paul AGARICI l-am vazut ultima oara pe 23 decembrie 1989 pe cabina unui camion Roman plin de muncitori mergind spre Universitate cu aparatul in mina .si drapelul gaurit fluturind in spatele lui ..!”...
    Important era că avea aparatul în mînă. Ce flutura la spatele lui, şi unde era poziţionată gaura e irelevant. Relevant e că, aşa cum povestesc colegii de partid al acestui Tezeu al fotografiei romîneşti, atunci a fost văzut ultima oară cu aparatul în mînă...subtil tovarăşul Feri....dar chiar să nu îşi facă timp în circa douăj de ani să îşi întîlnească eroul? Urît, foarte urît...

    ReplyDelete
  30. Despre FRATIA CASCAVALULUI

    Ei nu discuta despre Fotografie. Ei fac fotografie. Ei nu discuta despre Fotografie, dar discuta despre cum sa-i indeparteze pe lupii batrani cocotati pe roata untoasa si stralucitoare de cascaval. Viata e ciclica...va vine randul si, la randul vostru, veti fi muscati de alti lupi tineri si plini de vigoare :)
    Mi s-a spus sa ma abtin de la alte comentarii, insa aseara am avut imaginea unui individ scarpinandu-si satisfacut testiculele si ranjind citindu-si postarea. O postare plina de adanca intelepciune, debordand de masura educatiei, culturii si bunului-simt aflate in dotarea specimenului mentionat mai sus.
    Daca as fi mai sperioasa, probabil as fi fugit mancand pamantul. Daca. Insa ma incapatanez sa cred ca e loc pentru toti sub soare si ca, astfel de atitudini si abordari nu fac decat rau lucrului care ne leaga pe toti si in numele caruia acum "curge sange" - Fotografia.
    De greata violenta am scapat comandandu-mi de la F64 Studio un set de inele de macro. Sper ca specimenul sa aiba bunavointa sa ma lase sa-i fotografiez micimea sufletului.
    In rest...sanatate, numai bine si succes la desenat cu lumina si nu cu dejectii.

    ReplyDelete
  31. Măi foto şi grafie:
    Trebuie să îţi spun că în acest moment mă scarpin în coaie satisfăcut pentru că tu mi-ai citit postarea. Ai intuit foarte bine, răspunsul tău era deosebit de important pentru mine! Glumesc, desigur.
    Făcînd analiza morfo-sintactică a scrisorelei tale înţelegem că:
    - ai observat nişte lupi bătrîni cocoţaţi pe-un unsuros. trebuie subliniat că asta tu ai scos-o, de la tine! Ai înţeles perfect tabloul! Bravo, vezi că poţi fi originală?
    - citind printre rînduri am înţeles figura de stil cu lupii tociţi în gură: adicătelea EI-lupii s-au prăbuşit, nu mai pot muşca în activitatea lor profesională....hm, subtil şi corect. Dar mai ales surprinzător: eu credeam că eşti cu EI, trădătoare mică ce eşti. De fapt tu cînţi pe limba mea cea urîtă...
    - o să fim muşcaţi de unii tineri şi plini de vigoare... Ba să avem pardon, asta e fantezia tălică sexuală, nu a mea...
    - ţi-ai comandat inele o o boieroaică respectabilă, şi ai greşit: de ce nu ţi-ai comandat doi trei neuroni în plus, să înţelegi cum e lumea pe care trăieşti dijaba? sau mai bine să îţi comanzi o dioptrie măricică, să mai citeşti odată pe net, cine a născut scandalul, cine l-a întreţinut şi amplificat???? Bădoiu a zis de la locul lui că nu-i plac neşte poze. Ai văzut cît gunoi au produs lupchii matale??? Ţi-aş fi răspuns cu invectivele maieştrilor tăi, dar m-ai îndemnat să nu dejectez, deci de data asta mă abţin...Naivo!
    Ce NU am înţeles este: CINE ŢI-A SPUS SĂ TE ABŢII DE LA ALTE COMENTARII? În tovărăşia lupilor încă iaşte cenzură?
    În rest, lumină bună îţi doresc, lumină multă, poate te luminezi prin simpatie!

    ReplyDelete
  32. BR....Incepi sa-mi devii drag.
    Analizandu-ti textul incep sa cred ca inca ai scapare. Si daca tu ai scapare, inseamna ca si eu am sanse sa ma inzdravenesc la cap.
    Am vazut si gunoi produs de lupii fara dinti si diamante. Si am vazut asemenea diamante si gunoi si la lupii tineri si iute varsatori de sange.
    Pana la urma, dragule, despre ce vorbim, totusi?

    PS De atitudine constructiva ai auzit, nu-i asa?

    Tradatoarea mica

    ReplyDelete
  33. Drăguţa mea. Am auzit eu ceva,ceva de atitudine constructivă...dar la mine nu mai e pe stoc. Nu ştiu cum, după ce agariciu cu pricina s-a legat greţos de copii mei cu tată handicapat, după ce nentu Dinu s-a slobozit pe net înainte să se spele pe dinţi şi să îşi conecteze gura la creier, după preabunul Feri ne-a umplut la toţi gura de căcat, nu ştiu cum, după toate astea a pus pe mine stăpînire un soi de fierbere interioară şi un demon care mă îndeamnă să spui tot adevărul....treci şi tu în revistă evenimentele: cine pe cine a jignit, cînd, cum şi de cîte ori...
    Ce înseamnă atitudine constructivă? Înseamnă să mulţumesc frumos pentru invectivele care m-au vizat şi să dau şi neşte pupi zemoşi pe cururile lor senile?
    Trădătoare mică, îmi pare bine că ai scăpat de ochiul vigilent al Fratelui cel Mare! Poate că ai şanse să te înzdrăveneşti la cap :-)) nu depinde de facultăţi, depinde de curajul de a spune adevărului pe nume.

    ReplyDelete
  34. Dragule.
    Nu am de unde scapa, pen'ca nu sunt inrolata si nici legata.
    Imi place doar prosteste de tare madama asta pre numele ei, Fotografia.
    Si ce fac, fac in nume propriu si atat.
    Deci?
    Calea imparateasca e a' mai grea. Da' o scoatem noi la capat, nu-i asa?
    :)

    PS Sa nu pupi niciun cur zemos. Doar sa dovedesti ca esti mai sus, spunand cu eleganta adevarul. Hai, ca poti. Stiu eu :)

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. profesori? pffffff... jenant. Se ascund in spatele unei catedre putrede nefiind in stare sa mai faca altceva. Si dau lectii. De orice. Ar fi placut sa vedem si munca domniilor voastre. Nu aia de atunci, platita de partid, ci asta de acum, de azi. Ca si Dacia 1310 a fost masina buna. Dar asta prin anii '80. Poti fi un profesor grozav fara sa fi un fotograf bun. Sau invers. Sau sa le faci pe amandoua in cel mai penibil mod. Mai sunt din astia si prin AAFRSR. Sau poti sa fi si profesor bun si fotograf bun, dar un om de kakat (ca sa scriu ca unii 'telectuali). Bine zis "Fratia Cascavalului"... Pana la aparitia acestei batalii cu noroi si cacat, mai aveam dileme. Acum mi-e clar totul. Ramaneti in Bucuresti, evitati provincia ca sa nu va rataciti si la varsta domniilor voastre e bine sa nu parasiti sucul propriu. Stati la Dalles, luati o punga din aia pe care scrie Epson si in romaneste si in maghiara, v-o trantiti in cap si incepeti sa predati fotografie. Poate. Ca la capitolul "a fi om" ati ramas repetenti. Sunt dezgustat si dezamagit de voi, cei pe care ii credeam niste pionieri ai fotografiei romanesti, in special de Dinu L. Ca celalalt mi-e oricum necunoscut si asa va ramane. Dar ati confundat pionieratul cu alt pionierat, cu cravate rosii. Nu vrem Bucuresti, faceti voi arta acolo si pupincurism contemporan. Asa cum puteti. Va intelegem. Mi-a parut bine de cunostinta. Pana ieri. Si sa va fie rusine. Daca nu stiti ce e aia, gasiti tot pe google.

    ReplyDelete
  37. Eu nu-nteleg, ma scuzati, despre ce vorbim aici. Adica, ce treaba are rivolutia si tancurili cu fotografia si dinozaurii? Si apropos, domnu' foto de pe tancuri, ori aveti ceferticat de rivulutionar cu merite deosebite? Uite-aici eroi, care iau 100 lei pe anul de puscarie. Poate ca domnii profesori ca voi ar trebui sa-i invete si pe putele astea care eram in scutece la marea revolutie chestii de-astea. Ca de foto ce sa mai zic...
    http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=index&s_id=17128
    Asta asa, ca ma enerveaza subiectu' si toti 'eroii' care se dau mari cu ce-au facut la asa-zisa revolutie.

    ReplyDelete
  38. Uite, despre Sighet
    http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=mozaic&s_id=62986

    ReplyDelete