Friday, October 15, 2010

Agarici de-a binelea


Citiva internauti imi semnaleaza un mic scandal si citeva replici mai dure pe situ` lu` nea` Dinu.
Am incercat sa ma tiu impartial, dar parese ca ridicatul in slavi si pupatul in pula ma dezgusta in continuare.
Agarici..Paul Agarici.
Linkul spune totul si totusi cu un tupeu cretacian individu` ne comunica:

"Paul Agarici, lui Dinu Lazar;
Ce sa fac eu cu intrebarea ta, acum, dupa douazeci de ani? Ne-au cotropit. Sunt peste tot. Stupizi si mediocrii, inculti si agresivi, impostori si orgoliosi. Prosti. Nebunia adevarata e ca astia se inmultesc si chiar au copii... In Sparta handicapatii erau ucisi pentru sanatatea celor care ramaneau vii. La noi au polimerizat. Insa, nu au invins si nici nu vor invinge. Cultura si bunul simt sunt pentru ei ca atunci cand i se arata unui varcolac, Crucea. Se privesc zilnic in oglinda si devin... virtuali. Inversati!
Fiecare oglinda are si o parte de intuneric!
Daca mi-ai fi spus toate acestea, ti-as fi cerut sa-mi pui o pila la „Spitalul 9”. Ca sa pot trai linistit printre oameni intelepti si adevarati. As fi avut norocul sa stau intr-un salon mare cu lumina si aer, curat. As fi avut, in sfarsit, parteneri de conversatii pentru toate subiectele care imbraca in bucurie, onestitate si multumire sufleteasca viata oricarui om. Pe tavanul salonului as fi scris vorbele lui Petre Tutea: „Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 de temnita pentru un popor de idioti! De asta numai eu am fost in stare”...
Sunt barbat; stiu sa lupt, Cu cine, cu astia? Care? Cine? Unde? Cum? Cand? Sa le sparg rautatea. Incultii dracului!
Sa le sparg urechile!
Draga Dinule, fa-mi te rog rost de un ecoooooou... " (P.A.)

Si totusi..ommul ori nu vede, ori nu vrea sa vada.Cuaneeeeee suntem in alt secooooool
Tot el tine sa ne aminteasca, ca multi alti uitati in alte vremuri:


"Sunt “profesor de tehnică şi artă fotografică” la Şcoala de Artă – Bucureşti, atestat de Centrul Special de Perfecţionare a Cadrelor, Certificat de absolvire nr. 0006207/25 aug. 1981, nr. matricol 16 C.C.E.S. Intre 1990 şi 2004 aproape 90% din fotoreporterii Presei Naţionale erau foştii mei elevi. Am trăit cea mai mare bucurie profesională: absolvenţii erau colegi cu mine, profesorul lor! Am peste 1.500 de absolvenţi, nume importantante care fac onoare fotografiei româneşti contemporane pe care chiar o reprezintă cu onestitate şi modestie profesională.
Odată cu dispariţia din presă a genului fotoreportaj, m-am retras şi, de pe margine, am devenit un ziarist înţelept, membru al „International Organization Of Journalists”, legitimaţie nr. 2.702/1999. Am o valiză de lemn, cum se pleca la armată, plină de diplome şi medalii. Toate astea le păstrez mai mult din orgoliu, pentru că...fiecare om are dreptul să şi greşească…
Selecţia de fotografii pe care am făcut-o reprezintă experienţa de viaţă, cultura, atitudinea mea despre adevăr şi despre lume!
Indiferent de subiectul lor, sunt bucuros să le consider alter ego, şansa mea să trăiesc în mod corect lumea pe care o iubesc, o respect şi mă las copleşit de ea. Sunt fericit că trăiesc şi vorbesc româneşte şi că „scriu” cu ajutorul fotografiei!"

Fix pix.
Deranjate totusi sunt urmatoarele afirmatii:


"* Nu fac fotografii porno şi nici imagini în poziţii degradante sau indecente.
* Nu fac fotografii care încalcă drepturile omului
* Nu fac fotografii tip “paparazzi”
* Asigur discreţie totală şi nu voi participa la nicio discuţie colaterală cu terţi în conformitate cu normele etice ale meseriei de fotograf.
* Fotografiile portret pe care le voi realiza, vor aparţine exclusiv şi total celor care le comandă. Aceste portrete nu vor fi păstrate în fototeca mea personală şi vor fi şterse imediat după ce au fost plătite. Ele sunt unice şi netransmisibile."

:)))) Dute ma-n pula mea de cretin.Barem taci dreaqu ca te faci de tot kakatu.



Si totusi..munca lui se vide foarte bine, mai ales ca scoate si albume raritati.Oare noi astia incultii si agresivii, stupizii si mediocrii de ce nu avem sustinere pt astfel de "creatii rare" ?
Pentru ca multi dintre noi suntem prea orgoliosi si refuzam sa ne pupam in pula unii pe altii pentru a ne asigura un fals succes.
Nene Aga.. iti doresti sa lupti, te plingi ca nu ai cu cine? Nimik mai gresit.Eu zic ca ai, dar din pacate te asigur si de pierderea razboiului.Lupta cu cei mai tineri, asa incepatori, retardati si inculti..cum ii descrii, lupta cu cei care..estetic, creativ, tehnic si compozitional te pot face praf la prima incercare


P.S. Nu oare tot tu esti ala de-l pupi in pula pe presedintele tau iubit si ne faci demostratii de editare video ? :))))

26 comments:

  1. Bună să-ţi fie inima, Horhe! După cum îi e şi numele...Agarici :))Mai mult de atât nu mai am ce să mai adaug, orice aş mai spune(ca şi adevăr de agariciul respectiv) ar fi pleonasm. Să ai o yi faină.

    ReplyDelete
  2. Mi-a venit un pic de aer in plamani... cand am citit, George. Ca io... deja imi luasem trimiterea sa ma duc la spitalul 9...sa-mi faca aia ceva la cap, sa pot intelege agariciu'.Asa daca suntem mai multi... poate scap doar cu pastile...

    ReplyDelete
  3. Da , incredibil! Astea sunt vorbe de profesor???? Un om care vorbeste de "cultura si bun simt"?!!!

    ReplyDelete
  4. Desi am foarte mult de lucru am zis, hai sa ma uit si eu pe site-ul d-lui Agarici. Vreau sa spun ca mi-a captat toata atentia si n-am putut sa ma desprind pana n-am vazut toate fotografiile stupefiat fiind de calitatea jalnica a lor. E incredibil. Nu pun in discutie arta pentru ca fiecare o intelege cum vrea dar d-l Agarici face "Fotografie profesională de cea mai mare calitate posibilă, cu aparate de top în lume". Vai de noi, daca ceea ce prezinta dansul acolo e fotografie profesionala, eu ma retrag in munti si ma hranesc cu ciuperci... otravitoare :)) Vad fotografii facute in biserica la botez cu blitul din fata, vad fotografii de studio unde modelul e lipit de fundal. Dansul n-a auzit de lumina de fundal, de lumina principala si secundara, n-a auzit de lumina de contur, de par, in fine, banalitatea la ea acasa, fotografii de pitzipoance pt pus pe hi5. Deci e chiar incredibil cum poate fi platit un astfel de fotograf pt serviciile sale. Eu care incerc tot timpul sa fac altceva, sa le arat oamenilor ca ceea ce fac eu difera total de ceea ce-ar putea sa faca ei, raman complet dezamagit de faptul ca exista clienti pt d-l Agarici. Vai de noi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poți sa îți pui ștreangul de gât! Struguri sunt acri pentru cine nu ajunge la ei.

      Delete
  5. Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!

    ReplyDelete
  6. "Am o valiză de lemn, cum se pleca la armată, plină de diplome şi medalii. Toate astea le păstrez mai mult din orgoliu, pentru că...fiecare om are dreptul să şi greşească…" (P.A.)

    Da..si ?

    ReplyDelete
  7. pacat de toata chestia asta.Am scris si eu un post pe blog pentru ca situatia in sine m-a scarbit.De , femeie, mai sensibila...

    ReplyDelete
  8. Iti dai seama ce iese din scoala aia, daca din 76 de imagini, aia cu batrana a luat nota maxima.
    Coroborat cu galeria lui Agarici (- dai banu' si cand scrii in CV ca te-a scolit Agariciu cu muierea lui, si angajatorul nu stie cine e Agarici ii zici clar in fata: Nu stii cine e AGARICI? Fratele meu, nu ai cultura generala! Deschide cartea de istorie, la capitolul cu revolutia, si o sa vezi acolo galerie,frate. Daca tot nu e lamurit angajatorul, il pui sa dea cateva pagini la lectia cu mineriadele, sa vada el in manual pozele lui Agarici - daca nici asa nu il lamuresti, il iei fain de mana si il duci la Muzeul de Arta, sectia fotografie - si ii arati acolo neamule coelctie de Agarici. Sau dai cateva telefoane la colectionarii mari din Romania sa ii intrebi - cam care e bursa lucrarilor lui Agarici - si sa vezi de nu iti zic aia ca nu isi permit - doar francezii si nemtii au bani sa cumpere un Agarici vero.
    Domnul Agarici crede ca el este viitorul in fotografie (ca el are o viziune - un mesaj extrem de subtil - el lupta cu cliseul), cand, de fapt, el este reprezentantul perfect al generatiei de dinainte de Revolutie, cand, ca sa fii fotograf trebuia sa stii niste oameni, sa ai niste legaturi - iar talentul si viziunea veneau pe locul 3-4....

    ReplyDelete
  9. Dragi "doamne" si "domni", ce bine ar fi daca va gasiti alta meserie, pe care sa o respectati mai mult despre cea pe care o huliti. Nu conteaza ca in acasta pagina va referiti la cineva anume. Poate nu este viitorul cum il vrea acest domn Agarici, insa sa ne fereasca Dumnezeu ca viitorul sa apartina genului vostru de indivizi. Voi nu ati auzit de buna crestere? si va rog sa nu imi replicati ca altcineva a inceput, ca nu cunosc situatia etc-uri penbile la fel ca si voi. Pe cine sa injurati si voi daca nu pe cineva de care va temeti? pe cineva care va amenina situatia mizerabila in care va duceti existenta? pe cina sa huliti daca nu pe cineva care incearca cu disperare sa va demaste mizeria sufleteasca si cloaca virtuala ,si nu numai, in care va scaldati? Ar trebui sa existe 1000 de bloguri ca a lui Dinu Lazar si 0 ca acesta. Sunteti niste oameni frustrati, invidioasi, prosti, egoisti. Este grav si trist ca VIITORUL este amenintat de fiite fara profunzime suflteasca ca voi. Jale
    p.s. am postat anonim nu de teama, ci pentru ca asa sunteti si voi. Anonimi

    ReplyDelete
  10. Paul Agarici, te.n pu|a mea de.aici.

    ReplyDelete
  11. :))) SUNT FAN AGARICI!!!
    VAND TRICOURI CU "AGARICI" LA 20 RON BUCATA, PIXURI SI PREZERVATIVE CU "AGARICI REVINE" LA 3 RON. ATENTIE, prezervativele sunt de marime mica.

    ReplyDelete
  12. voi sunteti noua cultura , noua generatie ?
    cine sunteti voi ? aratati ceva , demonstrati ceva ...
    cultura se face cu " pula mea " , "taci dreaqu" , "muierea lui " ... ?
    asa !
    da ca da , va raspund pe limba voastra
    vai de pula mea !

    ReplyDelete
  13. Domnu' Agarici, vad ca esti cititor activ al lui Horhhe - ia da click pe linkul de la numele meu - e un mic dialog de acu's cinci ani. Si inca ceva - cand ne-om trage de sireturi in premii internationale, si nu date de Dusa sau mai stie pixu ce alt fotoclubist - atunci ai tupeul sa ridici nasul din bocanci - pana atunci - cum spunea un politician roman (care ti-e drag) "ciocu' mic" si accepta critica asta sincera cu "mai du-te-n pula mea" ca vine din suflet - ca si fotografia dumitale, care fie ca e facuta la revolutie, fie ca e la Costesti este superba, dar are un mic defect: NU ARE SUBIECT. Cred ca stii despre ce vorbesc, si cand dai cu pula-n populatie si ii faci pe toti amatori, mai apleaca urechea, scutura ceara si baga bine la sfecla: Paul Agarici nu exista pentru fotografie. Hai pa, si "succesuri" iti dorex cu acele cursuri nemaipomenite.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sincer ori ești tâmpit, ori idiot! Dacă înțelegi și te ocupi de a face fotografii nu poze, NICIODATĂ nu vei ajunge la nivelul înaintate cultura al domnului Paul Agarici. Ca sa faci ceva util, fă-ți un sepuku.

      Delete
  14. @Mereuta: dati si pensete la prezervativele Agarici?
    @Vaida ( adica anonimul ala de la 13:12)
    citeste tata pe rand, ca esti cooperatist:
    - daca tot esti anonim mai fa si tu o schimbare stilistica, depaseste stadiul de bou, ca te simte omu' dupa ideile fixe;
    - cu pula s-a facut cultura de la Creanga incoace;
    - vezi ca la militie nu mai cere nimeni sa mergi cu poze, au baietii automate, asa, ca la cafea; prin urmare, ai grija ce mai inventezi la cursuri sa aiba impresia papagalii de va paltesc ca n-au dat banu degeaba.
    -cred ca nici nu ti se mai scoala decat la apelativul de profesor; nasol ca mai este unii care te stie de la scoala de maistrii!

    ReplyDelete
  15. Deci asa ceva nu exista!!!

    "Fotografie artistică exterior (min 10 poze)"

    luata direct din barlogul agariciului : http://www.paul-agarici.ro/servicii.html

    ReplyDelete
  16. horhe tu pana nu umplii macar cea mai mica poseta a Mihaelei nu existi bah nene! asa cum nici eu nu mai fac uorsopuri ca n-am nene 21435646 ani de experienta!

    oare sa mamai inclin?!

    ReplyDelete
  17. "Draga Dinule, fa-mi te rog rost de un ecoooooou... " (P.A.)" ... :)) se pare ca l-a rezolvat conu'Dinu ... ecoul lui Horhe i-a spart urechile ... de cate ori si-a bagat ecoul! =))

    ReplyDelete
  18. L-am bagat si eu in seama, aici: http://www.bogdanpanait.ro/blog/?p=3317

    ReplyDelete
  19. Eu intram pe site-ul asta de la Dinu Lazar, din blog roll - se pare ca ai disparut de acolo - bag seama de cand i-ai umplut lui Agarici frigiderul.

    ReplyDelete
  20. Te salut. Doresc un schimb de link cu blogul tau; situl meu pisicutza.net are intre 600 si 700 de unici pe zi cu aprox 3000 de afisari si cu un pr 3.
    eventualul tau link va fi adaugat in seciunea pisicutza.net/pisi-lovers cu pr 1.

    daca te intereseaza te rog da un email (georgenicolaeblog@gmail.com) sau lasa un comentariu pe siteul pisicutza.net

    deasemenea putem face schimb si de banner.

    o zi frumoasa

    ReplyDelete
  21. Dinu Lazar e liber sa-si construiasca blogroala cum vrea muschii lu` dinsu`.Singura mea parere de rau e ca se da pe strase cu cine nu trebuie.E pacat.Sau poate o fi considerat domn` Dinu, ca ca blogutza me, nu e pe placul celor culti si maistrii in ale artelor vizuale sau de orice fel.
    P.S. Ma doare-n pula.

    ReplyDelete
  22. Nimic nou pe frontul de est.
    Un hoit care infectează jurul cu otrăvuri urît mirositoare pe post de replici acide şi spirituale.
    O haită de hiene care sar să apere hoitul. Pardon, să-şi apere poziţia social-profesională, casta elitistă din care fac parte. Am spus cumva caşcavalul furat de-a lungul anilor de aniliţie profesională? Nu am spus aşa.
    În rest, dă cu rest, în sensul că restul nu are dreptul la opinie. Dacă are opinie înseamnă că e un rest handicapat, care trebuia ucis, să nu afecteze confortul plasatorilor de petarde mediocre, aruncate de sus, de pe soclu.
    Altfel, nu sunt sigur ce ce am impresia că mi-au fost jigniţi copii mei, născuţi dintr-un tată handicapat... dar îmi pute teribil de urît de la gurile urît mirositoare ale haitei de hiene bătrîne. Şi de la blana lor udă cu miros de boşorog băşinos.
    Unii dorm pe lauri. Nu înţeleg că e firesc a fi judecat pentru fiecare petardă lansată. Nu contează faptul că în 30 de ani de fotografiat ai obţinut 30 de cadre bune. Contează că ai neruşinarea şi lipsa crasă de bun simţ de a băga în portofoliu căcaturi submediocre, şi de a avea pretenţia că respectivele căcaturi sunt învelite în foiţă de aur.
    Aia e: haita de hiene, în loc să fotografieze pentru blazon, pedalează de-ampulea lătrînd urît lîngă hoit.
    Şi închei cu o întrebare retorică: ar fi oare bărbăteşte să îi fut un cap în gură şi un şut în cur celui care îmi jigneşte cu bună ştiinţă copii?

    ReplyDelete
  23. Mai trebuie să refulez o senzaţie născută de căcănăria asta: parcă am citit povestea lui Andersen ”Hainele cele noi ale împăratului”... doar că împăratul în cauza dedusă discuţiei e un comunist ieşit la pensie....altfel, tot un cur fleşcăit ne-a prezentat...

    ReplyDelete