Thursday, April 15, 2010

Concurs Nikon ?!!!..pe dracu.


Citesc pe bloga lu` maestru Dinu un articol care mi-a lasat un gust tare amar.Il gasiti aici.
Daca din nou juriile ruminesti, se decid sa premieze o bubuitoare ce o putem usor incarda curentului "op-art", apoi atunci..pula mea, mai bine ne luam catrafusele si uscheaua din tzara.Urlam aici ca timpitii despre valoare si nonvaloare, despre imagine, despre fotografie, despre compozitie si concept, ne legam de totzi trepanatii cu premii in spate si nimik in bostane, incercam sa ne facem intelesi, si mai ales sa inteleaga si restul, ca imaginea nu e chiar pentru oricine si oricum...si?! concursurile se fuck in continuare, juriile obosesc pe zi ce trece vad si incearca din rasputeri sa se alinieze stupizeniei celor din strainatate, apa trece, pietrele ramin.

Cititi aici despre ce vorbesc:

Deranjat peste masura e chiar interpretare juriului privind "imaginea" cistigatoare:

"Fotografia se pastreaza intr-un cadrul compozitional foarte retinut si cu toate acestea este o imagine care se lasa descoperita abia dupa citeva exercitii de privire mai atenta. Poate fi vorba de un drum care se termina undeva in departare, dar la fel de bine poate fi vorba de o pata de cerneala pe o coala braille, valoarea ei artistica constaind si in aceste multiple valente de interpretare" (Serban Mestecaneanu)

Mai multe despre imaginea de fatza, chiar nu am ce sa zic.Nu ma inspira, nu imi spune nici o poveste, nu imi gidila placut retina, tehnic nu ma incinta, copozitional nici atit, mesaj, concept fix pula.Un cacat insirat, trintit pe un fundal alb ca de nea.
Bravo Nikon Romania.Ma bucur ca promovatzi spuma tinerelor talente.

O retarzenie mai mare spune insasi "artizda":

"Desi ne-a declarat ca fotografia surprinde un eveniment natural, castigatoarea nu a dorit sa intre in detalii, afirmand: "As putea foarte simplu sa va dau detalii tehnice si de locatii, dar mi-ar placea mai tare ca fiecare sa o priveasca si sa isi imagineze propria poveste, sa o vada fiecare in felul lui, la fel cum o privesc si eu cu placere, vazand in ea propria mea poveste!" (Gina BUliga)

deci..intelegeti voi..care este.pricepi cuaie ? totul sta in interpretare.Fara numar.Cica laca cichi cea..
am stat si eu si am privito.odata, de 2x, de 3x..si mereu aceiasi greatza imi provoca "dira" din imagine.asteptam totusi citigatoarea sa intre in detalii, sper ca nu cerem prea multe, si sa ne impartaseasca cu drag profunda poveste ce ocheanele lu` dinsa nu se mai satura sa o descopere.

P.S. "Fotografia sa a impresionat cel mai mult din punct de vedere artistic juriul format din cunoscutii fotografi nikonisti Serban Mestecaneanu si Dinu Lazar."
of, of, mai, mai..Ruminica , Ruminica..

Aici vedeti toate imaginile participante

Remarc cu placere si as fi acordat locul intii imaginii lui Vlad MIhailescu (cea cu vioara) pe care imi voi permite de capu meu sa o arat lumii aciulea.sper sa nu sara de cur in sus autoru.nu ar avea de ce.


De asemenea de remarcat si imaginile urmatorilor:
Alex Csiki
Mihail Antonio Andrei
Laurentiu Iordache
Cristian Dumitru
Pruteanu George
Ovidiu Bastea ( mai putin ochelarii :D )
Roxana Crivat
Alexandra Jitariuc
Baila Paul
Iulia Barbu
Adina Postatny
Gigi Belu

Deci..juriul ar fi avut de unde alege.

Tin sa anunt carcotasii ca Mihaela Gradinaru, nevasta-mea, nu a participat la acest concurs, desi o sa regasiti numele ei pe acolo.e o coincidenta probabil.

Sunt curios sa aflu parerea voastra despre imagine, despre interpretarea ei, cit si despre decizia juriului.
.

59 comments:

  1. despre poza castigatoare nu pot spune prea multe deoarece am si eu o poza acolo...si as putea parea subiectiv..dar, poza cu Miha e mortala.... :)))
    poate isi da Dara cu parerea....

    ReplyDelete
  2. Deci care este...assta nu e Dara!!! Dara stiu sa fac doar eu ...si poate chiar mai dreapta ...

    va spun eu ca daca puneati poza cu dara de la mine era castigatoare..

    serios vorbind acum e de cacao toata treaba... aia e de fapt noroiu de sub zapada care incet se topeste... dar ce conteaza a castigat ...a castigat ...de ce ?? n-am nici cea mai mica idee... si probabil nici nu o sa am ....cred ca se vrea altceva in fotografie si astia OldSchool nu pot digera noul trend ...

    ma inclin

    ReplyDelete
  3. Mie nu-mi place nici una din ce a ales juriul.nici a ta si nici a lui David.Dar tosusi..aia cistigatoare chiar ma da pe spate.
    sunt curios de numarul pozelor trimise si daca e undeva o galerie cu ele.

    ReplyDelete
  4. aaa..acum m-am prins cuaielor..
    donsoara in cauza e prospata absolventa a cursurilor salii Dalles.
    Mda.acu pricep.e totul "in regula" !!!
    :))

    ReplyDelete
  5. :)) a deci asta e toata treaba ? am inteles si eu atunci ...e simplu. deci fac un curs si apoi un concurs ...aha bine de stiut ...

    ma inclin

    ReplyDelete
  6. Egzact, domnu BG, io tot la dîra lu Pipinstrasse m-a dus gîndul. E dîra autoarei, fără îndoială, se vede că-i dîră de damă. Care era tema lunii? Dar premiul?
    Horhhe, cred că treaba e destul de simplă acolo: pe nenea nikon îl doar în cur cine cîştigă, el oricum îşi face publicitate. Nenea Nikon l-a rugat pe Domnul Lazăr şi pe Domnul Mestecăneanu să se ocupe de jurizare. Nu comentez aici, deşi ar fi loc...
    Domnul Lazăr, fiind plecat cu bicicleta l-a rugat pe Domnul Mestecăneanu să se ocupe. Domnul Mestecăneanu fiind plecat la rîndul lui a rugat secretara să se ocupe. Care fiind blodă, la rîndul ei a rugat...
    Să nu exagerăm, nimic neobişnuit. Nimic grav.
    În fine, pe mine mă inspiră poza cîştigătoare, mi s-a făcut o sete de bereeeee....

    ReplyDelete
  7. Eu nu ma asteptam sa castige poza cu Mihaela, dar nu ma asteptam nici la asta cu tenia in doua ape. Sincer. Parca tema abstract a fost luna trecuta. Eu aici ma opresc de a mai trimite vreo foto la concursul asta, care m-a dezamagit inca o data, prima oara fiind luna decembrie 2009. De fiecare data cand apare cate o ciumpifreza de poza (simpatic e faptul ca nici autoarea nu mai stie ce-a pozat si o da pe ocolite bagand explicatii savante) si lumea se gudura pe langa ea, imi pun intrebarea: "Oare sunt depasit de curentul fotografic?" Erau fotografii mult mai bune, dar... asta e. Sa ramana atunci ei cu ei si noi cu noi, si sa ne luam gandul ca vom ajunge vreodata intr-un vernisaj de salon sau pe podiumul vreunui concurs atata timp cat cei pe care ii consideram pionieri in domeniul fotografiei romanesti au un sistem de valori atat de incalcit si inconstant. La revedere artisti ai Romaniei, bine v-am gasit pozarilor.

    ReplyDelete
  8. Daca e sa cautam niste intelesuri si mesaje artistica in orice cacat, totusi, sunt mai reprezentativi cei cu mot, au mai multa stare. O fotografie ar trebui sa transmita un mesaj de la sine, fara interventii si explicatii din partea juriului sau autorului. Hai sa fim seriosi. Ori e pozareala, ori e filosofia abstractului.

    ReplyDelete
  9. http://ginabuliga.blogspot.com/2010/04/categoria-fine-art-fotografia-lunii.html :)) suntem si modesti pe deasupra :)) Clop in cap, tzigara`n gura, nikonist ma doare mana :)))))) NOOOT

    ReplyDelete
  10. ma..amu o iau pe partea ailalta..daca tema era abstract(ceea ce nu stiam)..din pacate poza respectiva e singura ce se incadreaza in tema, dar nici decum nu se pune problema de artistic si mai ales de FOTOGRAFIE, ca despre asta era concursu`, nu ?

    ReplyDelete
  11. tema "Abstract" a fost luna trecuta parca, sau acum doua luni. Dar se pare ca tot calendarul va fi asa :)))))))))))))

    ReplyDelete
  12. ah..am vazut.fine art e tema.deci..cacat cu mac.nici ontopic macar nu e.

    ReplyDelete
  13. :))))))))))))))))))))))))))))) si atunci pe cine felicitam: pe artista sau pe juriu?

    ReplyDelete
  14. In avantul critic care ne anima, nu uitati totusi 2 lucruri, probabil importante:

    1. oamenii aia care participa sunt foarte, dar foarte incepatori (vezi participari de poze cu data pe ele, cu copiii centrati si inghetati cu flash-ul pop-up etc). Deci cred eu ca alegerea castigatorului este o misiune destul de ingrata pentru cine si-o asuma.

    2. premiile sunt pe masura provocarii: o sapca, un tricou, o vesta de nailon, o coafura, o maslina etc.

    Dupa mine, e mai mult un concurs de popularizare a fotografiei, decat un concurs de fotografie.

    Si exista concursuri de fotografie cu participari MULT mai slabe (in mod constant!), si cu premii mai semnificative.

    Deci, care-i drama de fapt? :)

    ReplyDelete
  15. Drama e ca, indiferent de valoarea sau culoarea concursului, nu se pune accent pe ceea ce insemna fotografie... o fotografie care are un mesaj, mai mult sau mai putin interpretabil, un substrat, etc dar care se se sustina de una singura(fotografia pe ea insasi) fara zeci de interventii..

    adica daca pun 200 de puncte albe pe un fundal verde si printre punctele astea albe mai pun si un punct negru ce intelegi ?? nu mare lucru ..dar eu pot sustine ca sunt 200 de oi cu ciobanu lor ...intelegi ideea?

    ma inlcin

    ReplyDelete
  16. drama de a nu se pune accent pe ce reprezinta fotografia..la propriu, e constanta si e chiar o boala a tzarishoarei as putea zice.
    nu ma intereseaza nici premiile, si nici participantii.ma intereseaza calitatea imaginilor si mai ales luarea de catre juriu a deciziilor corecte.atit.

    :)) buna explicatiune hudini :)))

    ReplyDelete
  17. Da man ...decand am scapat de povara asta de 11 luni (stii tu la ce ma refer) am inceput sa gandesc din nou :))))

    ma inlcin

    ReplyDelete
  18. Bai Hudini, unde ai mai vazut tu cioban negru? Da-o-n ma-sa de treaba, abstract abstract, dar deja sari calu'cu apartheidu' Am facut o proba cu punctele cum ai zis tu, daca le pui toate la gramada, merge cu 200+1, daca vrei sa le asezi regulat, intr-un caroiaj perfect, atunci tre sa sacrifici o oaie ca ramane in plus. Io zic sa o facem pastrama la orgshop. Am rugamintea insa sa faci ciobanu' maro, ce dracu.

    ReplyDelete
  19. @Bogdan, arunca o privire si pe celelalte luni ale concursului, si pe arhiva din 2009. Asa, daca ai nervii tari.
    http://forum.nikonisti.ro/viewforum.php?f=58

    ReplyDelete
  20. Drama asta cu mesajul fotografiei care se auto-sustine nu se traieste la nivel de incepator/amator.

    Si nu numai in Romania e asa. Credeti ca pe craigslist nu exista fotografi de nunti care-ti fac nunta cu 100 de coco, si-ti mai dau si DVD-uri cu 6000 de poze, toate prelucrate, in banii astia?

    ReplyDelete
  21. @DP, cunosc concursul foarte bine, am si calendarul pe 2009 (n-ai si tu o poza acolo, la luna Mai?), pot sa-ti spun ca are un mare efect printre amatori. Sigur nu printre artisti si profesionisti, dar e o conditie asumata, care-i problema?

    BTW, printul din calendar e mai bun decat cel expus...

    ReplyDelete
  22. Radu da unde ai vazut tu oi sa stea intr-un coroiaj perfect ? cat despre cioban ce sa zic negru, maro tot cioban ...si da ar fi interesant de pus de-o pastrama la uorshop da sa fie de oaie nu de cioban :))))

    ma inclin

    ReplyDelete
  23. asaaaaaaa.....buuuuuuuun....
    s-o luam in ordine dezorganizata... iar am uitat sa-mi iau portia de calmante....

    1. cand ai o tema "fine-art" nu e normal sa selectionezi doar ce se incadreaza in tema? sau alegi solutia pe care se aseaza musca si mai bagi si pe langa poze, ca deh, macar sa fie ceva de ales...., sa fie concurenti la numar?

    2. ca juriu poti fi "mai neutru" pentru un concurent sau altu'?

    3. unde dracu' am pus bricheta roz?

    4. e normal ca la concursuri de fotografie sa se puna accent pe cantitate de concurenti, sau pe calitatea lucrarilor - care pot fi depuse si sub anonimat ;) - m-am repetat cumva cu ideea asta?

    5. am gasit bricheta rosie - aia fara gaz, ce dracu' fac cu ea?

    6. daca tot ne vaitam ca avem concursuri de cacamicina... de ce le mai organizam in continuare?
    exemplu: organizez un concurs la care participantii sunt... tamaie. il aleg pe al mai tandari... si il si premiez cu neste dslr ceva... ca sa ce? sa convinga si mai tare ca e pamant de flori?

    7. pen' ce dracu' cautam eu bricheta?

    8. aici am uitat ce vreau sa scriu... da' las ca va zic pe c.gura...pardon, mi-a scapat... am gaze, cred ca o sa refulez in concursuri.

    ReplyDelete
  24. :)))) andu, man iti recomand chibrite :)))

    ReplyDelete
  25. 10. am o bricheta roz de vinzare.cugaz. :)))

    P.S. intrebari, intrebatoare, raspunsuri ioc, cainii latra carava trece.

    ReplyDelete
  26. chibrite nu folosesc, ca imi zboara neuronu la "fetita cu chibrituri" si poate imi vine vreo idee lugeeriana... sau aia era cu dumbrava minunata? ... ba nu! era cu alice aia :))
    bai nashule... cainii mai au putin si ragusesc... da' cica la nevoie fac si playback :))

    ReplyDelete
  27. Andu: eu iti recomand un joint :)

    la punctul 6 pot sa-ti raspund: pentru ca aia care organizeaza si aia care se vaita nu sunt niciodata aceiasi :)

    pe ala pe care tu-l premiezi cu DSLR la concursul tau nu-l premiezi pentru merite artistice, ci pentru ca stii ca premiul ala e un Tsukahara de marketing prin care mai determini vreo 25 sa-ti cumpere DSLR-ul.

    si care-i problema? Aia care-s varza si realizeaza asta o sa puna aparatele nou-noute la SH si astfel devin mai accesibile pentru unii mai amarati dar cu potential talent. Aia care-s varza si nu realizeaza asta ingroasa piata si fac oricum aparatele mai eftine.

    Oricum ai da-o, toata lumea castiga si planeta e un loc mai bun :)

    Si-acum, nu vrei si tu un pic din joint-ul asta? :-)

    ReplyDelete
  28. @ bogdan
    zic pas
    cine stie, asa cum ziceam mai sus, poate iese vreo capodopera de proiect lugeeriana sau baleana din mine.
    as oferi jointu' mai degraba alora care aleg calea asta de marketare... sa dea deselereuri oricui - asta nu poate avea decat un rezultat - ingroparea fotografiei si nasterea unei (de)generatii de pseudopozari cu realizari de cacat, pe care cercul vicios, tot al marketingului lor, ii va promova ca sa se demonstreze ca sculili lor folosite de catre cei "alesi" nasc arta... si tot asa.
    valorile se pierd, scara de valori, o ia pe minus...
    sa stii sa fii selectiv e o mare calitate, pe care prostitutia din piata, asta de vinde si ofera deselereuri, o ignora si/sau reneaga...
    ca sa fiu mai concret, iti dau un mic exemplu:
    o cunostinta de-a mea a ales sa isi cumpere un dslr, motivele nu ti le mai zic, ca sa nu incepem sa adormim pe tastatura... buuuun, isi ia cumatru' aparatu', tranteste niste poze de borai si ce a mancat vecinu, si, nesatisfacut de rezultate, care erau strict vina lui ca si posesor, ca pana la utilizator e cale lunga... se gandeste ca cel mai bun aparat e al mai scump si cu borcanele alea mai scumpe.
    pasul urmator - baga bou' meu dejtu' pe shutter, il chinuie de il ia dracii, si se gandestca pe el il atrage un anume gen de pozareala. rezulta ca la o intrunire tovaraseasca, miezu' din langoasa cu alti mieji, se gasesc sa vorbeasca numai cifre: 2.8, 400, iso max 100...etc, etc. eu la o masa vecina nu aveam cum sa nu aud cacatul lor de discutie.
    (aici e pauza - plange fii-mea si ma duc sa vad ce a facut)
    asaaaaaaa... la un moment dat ma intreaba omu' ce parere am de nu stiu ce... ii raspund:
    "la ce faci tu cel mai simplu e sa tii minte cifrele si combinatia asta - lucrezi in Tv, ca pe manual zici ca ti-e fff greu, bagi 1/125 ca timp... bla bla bla, si pentru dinamica iti recomand un 45 de grade..."
    ce crezi ca ma intreaba bolovanu' dupa 5 minute de frecat camera in meniu:
    "auzi, da' unde e optinea aia cu gradele, ca eu nu o gasesc"
    trage si tu concluzii....

    ReplyDelete
  29. :-))

    eu unul nu stiu cum reusesti sa tragi la 45 de grade, cred ca as muri de cald!!

    inteleg ce zici, sunt de acord cu ce scrii, dar totusi sa nu cadem in cacatu' asta elitist cum ca DSLR-urile is facute pt experti si tre' sa se dea numai pe spranceana, iar restu' sa moara la galere (=sapuniere)

    Pe principiul "no pixels have to die", deci putem folosi cu incredere DSLR-urile chiar si la pozareala nu doar la arta, am si eu o istorioara nostima: sunt la munte cu nevasta-mea si caut cadre pe langa un schit. Deodata, nevasta-mea (care nu-mi impartaseste deloc pasiunea) zice: "ia fa-mi si mie o poza". Hait, imi zic eu, uite ca o prinde microbu'. Ma uit la incadrare, o pun usor in soare sa am rim light, aleg background placut... ma rog, cat m-am priceput si eu. Dupa vreo 10 secunde, imi zice: "ia mai fa-mi o poza". Eu iar, da-i si misca, ziceai ca acum imi deschid studio... Si-mi cere sa-i arat pozele in camera, dupa care zice si ma lasa blocat: "Deci imi sta mai bine cu parul strans!"

    Deci, iata cum un DSLR poate fi folosit si pe post de oglinda!

    Sigur, asta nu inseamna ca si arat pozele pe net ca mare realizare personala, iar aici sunt de acord cu tine ca cenzura personala e cea care face diferenta.

    ReplyDelete
  30. :)) misto asta cu oglinda :))

    pozareala pozareala - da scopul lui (dslr sau slr sau reflex sau ce vrei tu) e altu' - pentru vacante si amintiri de la gratare sau buceala prin boscheti se poate folosi si telefonu' sau sapuniera - nu tre' sa faci reglaje sa te doara capu' sa schimbi borcanu' ca sa pui stromeleagu' in punct forte. e ca si cum te impresioneaza pictura (sa zicem ... in general, nu particularizam acum) dar tu iti cumperi cea mai scumpa pensula sa cureti cacatu' de muste de pe o poza dintr-un calendar, inramata...

    ReplyDelete
  31. erata - nu reflex, ci rangefinder

    ReplyDelete
  32. Premiile care le dau cei din Europa, nu va convin ( vezi articolul http://pozaruamator.blogspot.com/2010/04/radu-tudoroiu-adormitu-din-camera.html) Premiile care le dau romanii, nu sunt bune, ca-s de neinteles ... de ce nu va faceti voi astia 10 fotografi sau cati sunteti pe-aici o asociatie, si sa va dati lunar cate un premiu. . . in fund? Sau - premiile care voi le-ati castigat in prolificele voastre cariere nu va dau inca dreptul moral sa va faceti o asociatie care va premiaza? Poate faceti o caterinca in care sa ne aratati si noua, pulimii de rand cam cum se fac pozele alea ... COOOL si care ar merita premiu - netagaduit. Ca sa inteleaga ORICE pozar amator cat e ceasul pe aici .... prin arta asta a "fotografiei" . . . ca m-am lamurit cat de tare pe bascula e fiecare dintre participantii activi la blog in ale trasului cu aparatele de jdemii de hoiro.

    ReplyDelete
  33. Ah - ca am tot belit ochii prin galeriile celor care isi dau aici cu parerea unul altuia in cap - pe blogroll - si nimic nu se incadra in ce inteleg eu prin fotografie - sau ce mi-au aratat handicapatii aia de profesori la scoalele prin care mi-am ros indexul pe declansator - asa ca mai stau un pic pe margine si mai belesc ... altceva ... desi orgasmul intelectual intarzaie sa apara. . . oricum - faina caterinca - rad de ma sparg - mai ceva ca la Televizor cand da Boc interviuri . . .

    ReplyDelete
  34. Sug, sug - dar si belesc belesc. :) Sunt un palavragiu mai timid de felul meu, si nu as vrea sa imi iau suturi in coaie de la un cioban si o ... oaie. Nu am ce arata, nici macar degetul mijlociu - ca mi-e flasc si-l tin in gura. Dar pot sa continui sa rad de ipocrizia care o afisati? De lumea exterioara care e de cacat, si voi sunteti spoiti cu aur? De faptul ca orice premiu e contestat, si cutia cu valori o tineti doar voi si e ermetica ? Pot? pot nenea? pot?

    ReplyDelete
  35. Pai cred ca aratam , nu ? :) De ce te oftici ?
    In loc s-o faci pe anonimu`, mai bine de dai tu un link catre galerica lu` matale, asa putem si noi sa-ti dam sau nu dreptate.
    Noi suntem transparenti, deschisi, si avem fotografiile la vedere.
    Tu nu.
    Asa ca..
    SUJE-O !

    ReplyDelete
  36. noa ca ti-ai sters comentariul - frumos ar fi sa stergi si reply-ul meu

    ReplyDelete
  37. noa ca l-ai pus iar la loc - atunci sterge postul in care constatam ca l-ai sters ... ma bulversez total.
    ca sa trag linia (pe nas) si sa pun punct - e bine ca exista si site-uri de genul asta - ca vad ca scot ce e mai bun din unii oameni transparenti, dar cu mintea atat de opaca.
    Te salut, si iti doresc succes si colegilor de blog, la fel.
    Cu drag,
    Nelu.

    ReplyDelete
  38. eteteeeeeeee....
    pai crezi ca ne vrajesti cu "moonmilk" a lu' ryan mcginley, sau cu ceva "mouchette" a lu' bresson (- robert, ca sa ma dau mare :))
    da si tu un link cu pozele alea cu care ti-ai ros indexu' - ca sa te si citez
    daca invatam de la tine, chiar nu-i bai, da ' arat ceva, nu face doar gargara

    ReplyDelete
  39. nelule, tu cumva publici sub pseudonimele Robert Bresson si Ryan Mcginley? arata-ne din alea care "ti-au ros indexu' " nu d'alea cu copy-paste... macar sa fi tu unu' de la care sa invatam cate ceva. ori esti vreun castigator de concursuri inca "neindexat" in vreun curent special inventat pt generatia ta de "participanti"?

    ReplyDelete
  40. n-are ce arata, latra si el ca sa-i dea duduia zaharelu'...

    ReplyDelete
  41. Baieti, va citesc cu placere, dar totusi, ce atata suparare? Daca poza castigatoare era a vreunui "VIP" de pe badorgood, sarea toata lumea sa o laude, sa sustina viziunea artistului. Pana la urma, ce notorietate are premiul asta? Si chiar de ar avea, poza nu e rea. Interpretabila, da, simpla poate, dar e si simplitatea asta o chestie. Ca m-am saturat de fotografii cu mesaj, cu romani care isi mananca de sub unghii de saraci ce sunt, cu cersetori, sau nuduri disperante, etc. Poate autoarea pozei nici nu stie ce a vrut sa surprinda. Sau poate stie, cine mai stie. Pana la urma conteaza exact ce interpreteaza fiecare din ea. Pana la urma orice interpretare e subiectiva, inclusiv acest post, deci reactiile mi se par un pic inutile, iar ironia cu atat mai inutila.

    ReplyDelete
  42. Nea Andu, sau care mai vomitati pe-aici in ritm de ascii - dupa ce imi arati unde te-ai publicat (in print) sau care e panoplia cu premiile care le-ati luat (oriunde) sau oricand - iti arat si eu ce pot. Te bagi? Cat de zahar - nene Postatny - as prefera o felie din tortul miresei, partea arsa de lampa fulger o prefer.
    Cand tipati de goarne, uitati sa va bagati in cutii tromboanele.

    ReplyDelete
  43. :)) imi aduci aminte de caragiale. Hai sa ne semnam anonimi.... Ori ai cohones cand afirmi ceva, sa iti arati identitatea, ori taci!! Tu faci faci ca aia mici, dai cu piatra si fugi(in propria conceptie se numeste LASITATE) Spor la cautat/afisat poze pe gugle.

    ReplyDelete
  44. Mai Nelule, daca chiar asa te cheama, sau ce pseudonim alegi tu, ca sa iti raspund mai exact, zi-mi ce vrei:
    - sa iti dau linkuri cu publicatii (presa) care mi-au publicat pozele si m-au si creditat? sau sa iti insir reviste si ziare ca sa le cauti singurel?
    - sa iti dau linkuri cu publicatii care mi-au publicat poze, creditand "angajati" de-ai lor, sau sub denumirea generica de "foto: arhiva..." cand originalul (rawul) e la mine pe dvd sau in calc (deci - imi apartine)?
    - sa iti dau linkuri si eventual si o copie de contract intre mine si publicatii unde apar pozele mele, unde le cedez drepturi de autor asupra fotografiilor publicate?

    poate si calendarul atarnat pe peretele holului tau are o imagine care imi apartine.
    poate si tipa aia "tare", pe care o admiri pe toaleta e pozata, tot de mine
    poate poza aia de la vreo reclama, care te-a convins sa cumperi ceva care chiar iti foloseste, tot a mea e
    poate poza aia care descrie vreun articol in ziare, si care un fotoreporter sau un fotograf de genul tau care mai mult vorbeste, nu a avut curajul sa mearga pana in mijlocul multimii, expunandu-se....
    poate mai multe
    si sigur asta!

    iar ca diplome - uite deschid sertarul cu diplome si premii si medalii - si ti-l dedic pe cel mai important pentru mine, singurul, si acordat mie de catre mine insumi - LIBER SI FARA CONSTRANGERI, de nici un fel!

    altceva?

    arata-ne ca meriti respect! noi suntem in stare sa respectam, tu ai calitati care merita respect?
    sincer, la cum te exprimi si ce exemple ne dai - pari doar un batranel un pic cam depasit si frustrat.
    repet: arata-te! ca sa te putem respecta, daca e cazul!

    ReplyDelete
  45. nu cred ca se aude pina in vestul tzarii.. :))))))

    ReplyDelete
  46. Esti colaborator NewsIn ?:)) Calendare :)) in buda ?? :)) Premiul ala de care tragi tu , daca nu ti-ai dat seama, mi l-am dat si eu, si mi-l dau si acum - si cateodata mai pun prosopul pe oglinda cand mi-o frec in fata ei gandindu-ma probabil la un hdr de-al tau peste care tot dau pe site-uri de mare interes care ti-l fura.
    Calendarul Nikon sa fie ? Ala de care va legati ca e plin de non-valori? Sau cel de la masini de gaurit si burghie care l-am primit moka la Praktiker ? :)) Hai ca ai haz sa-mi bag ... ma duc sa mai dau o laba la un ceas spart sau o babatie tabagista ...
    Revenind ... Trombon... ziceam de cataloage de fotografie in care sa fii dat exemplu , in cazul in care nu te-ai prins, si nu calendarele editate de firma de publicitate la care sclavuiesti ca foto-n graf cu juma' de norma/contract de prestari servicii ... macar un gest ... un feature ... ceva ... ca si eu daca am paispe dolari imi editez propria mea carte, in care imi prind pozele "street" trase cu indexul obosit si pen camera-ul- - - nu stiu daca ma intelegi, dar oricum - eu arat ca un prost stand si tragand cu prastia in fanfara. Titiiiitiiii.
    Scuze limbajul vulgar, dar caterinca - n-am dormit aznoapte - imi ascuteam pe cant spada cu maner de piele de bulan de furnica. Da, o am atat de mica.

    ca post scriptum in rectum - eu faceam poze la scoala - ca aveam curs obligatoriu. (si nu era chestia ai de la Dalles unde face si Mircea Radu cursuri sau ce o fi facand)
    Pe ala l-ati vazut? Ati vazut galeria lui de fotografii? Si el e destul de popular - si poate are aceeasi valoare cu ce as putea eu sa fac ca imagine - desi cred ca o sa fie dat ca si contraexemplu national.
    Eu inca nu am trecut de faza in care fac poze la papadii - asa ca sincer iti zic ca nu am ce sa arat - dar asta nu ma impiedica sa imi exprim in vorbe urate parerea cand va agatati voi de imaginile altora care nu-s cu un fir de par sub voi sau sub ce pretentii aveti voi ca ati fi ca fotografi angajati la mari firme de renume mondial in ale publicitatii locale dambovitene.
    Imi place ca ma iei in serios, si ma intristeaza ca te iei in serios, incercand sa demonstrezi ceva cuiva care nici macar nume nu are, cum e cazul meu. Vorbesti cu horhhe, poate iti da ip-ul si ma pinguiesti pana mor.

    ReplyDelete
  47. pai asta incercam si eu sa-ti spun, dar cred ca ti-a sarit ceva lichid seminal pe monitor, de nu prea ai reusit sa citesti si sa intelegi bine ce am vrut sa iti zic - arata-ne tu ce poti si ce faci, ce te-au invatat aia prin scoli la cursurile alea obligatorii, arata-ne ca ne inselam (nu in sensul tau de a insela stanga cu dreata...) - ca sunt papadii, ca sunt alte balarii, nu conteaza... dar arata-ne ceva. pana acum nu ai demonstrat decat inca o frustrare de-a ta, si anume aia ca ai fost silit sa faci niste cursuri obligatorii... basca niste poze...
    stai linistit, nu iti vorbesc de bormasini si suruburi, nici de calendare de la nikon
    chiar nu am nimic personal cu tine, nici nu ma deranjeaza limbajul vulgar, toti injuram - in pula mea, dar daca vrei sa ne demonstrezi ca gresim, vino cu argumente, cu argumentele tale! nu copiate!
    vino cu un exemplu concret, nu iti mai roade indexu' si pe tastatura, ca pe urma nu mai are ce roade shutterul...
    ori ti-ai dat seama ca ai pierdut mult timp cu studiile tale, si ca te-ai pierdut chiar tu?
    ti-am dat ocazia sa vezi ceasuri, babe... da-mi ocazia sa vad si eu macar o papadie sau o poza la comanda de la cursurile alea care nu sunt de la dalles... iti garantez ca daca e ceva de apreciat, se va aprecia, ai curajul asta? sau esti curajos doar in baie? dar si acolo daca zici ca pui prosopul pe oglinda...

    ReplyDelete
  48. Mane - bine - hai ca pun una dintre ultimele mele imagini, de prin 2008, cred ca. Repet - nu ma pasioneaza in mod deosebit sa fotografiez, premiul de cel mai bun fotograf, sculptor si pietrar mi le-am dat demult - dar asta nu ma impiedica sa zic, asa cum o fac, ca ma seaca atunci cand o mana de oameni iau la pla orice juriu care da un premiu unui om care a participat la un concurs - unde concurenta a fost asa cum a fost (buna, rea). Unde mai si pui ca din juriu a facut parte si Dinu Lazar, care este un nume totusi in lumea asta a pozarilor, era si inainte de revolutie, chiar daca ...
    Na - unul dintre ultimele bancuri pe care le-am facut cu aparatul - este la linkul din nume.
    Daca vrei sa razi, da click, si trompeta va suna.
    Chiar ca ma opresc - ca am tras deja si linia alba pe nas, si linia maron pe chilotel.
    Distractie placuta in continuare.

    ReplyDelete
  49. Mă neicuşorilor, mă Andule măi, fi tu mai cu minte!! Aţi canalizat prea multă energie într-o polemică lipsită de conţinut. Io l-am recunoscut pe personajul cu personalităţi multiple după vorbă, după port...Este un mare fotograf, desigur, nu-i cu supărare. Şi doar atît mai spun şi plec din nou: Păcat! Păcat că multipersonaju are dreptate de 3 ori: de doo ori cînd s-a lăudat că/cum o suge şi a treia oară cînd s-a crăcănat de rîs pen că l-aţi luat în serios.
    Ce naiba? Pă bune!

    ReplyDelete
  50. Dinu Lazar nu s-a implicat aproape deloc. Premiul l-a hotarat Nea Mesteacan. Daca nu stii nik, nu te mai baga ca musca-n cur. Vorbeste daca ai habar de ceva, nu-ti mai da tu cu parerea de-a prostu' ca sa pari interesant. Mucles si ramai un dobitoc fricos si incognito in continuare. Esti varza probabil, de-aia te ascunzi, sau ti-ai pierdut coloana vertebrala de la atatea plecaciuni pentru pupat cururi de maestri fotografi. Te bagi in seama ca o pula bleaga ce vrea sa ejaculeze in cantec de lebada, dar esti nul, ca nu ai aratat ca ai fi in stare de ceva pana acu. Asa ca, ma cobor la nivelul de anonim ca fim pe aceeasi lungime de unda si acum iti pot spune de la egal la egal ca esti un coi sec. N-ai samanta in tine, esti o piele de pula si un floc din gaura curului. Hai dispari cu blenoragia ta verbala si du-te spalate pe mufa ca ai cacat printre dinti.

    ReplyDelete
  51. mai, mai, mai, io zunt oama zerioazsa, deci la cine blatesc beletul, ca mereta banii?!
    un spectacol pe cinste, a la Romanica!
    oare traducere pentru exteriorizati ecsista? asa, ca se stie lumea mare, de ce suntem cunoscuti ca tzigani!

    ReplyDelete
  52. Eu sunt convins că e AŞA! 100%!!!! Şi dacă nu e aşa, atunci e invers! tot 100%.
    Nu ştiu cum dar ultimele comentarii mă duc cu gîndul la un personaj clasic în viaţă - purceluşul isteric: ”Comentezi!?!?!?!?!!?!?”.
    Aoleo, simt că mă nirvez cu nervii, mi-au venit pe ţeastă piticii mei ăia mai violenţi! Sper să nu mă interpeleze nici un bou acum, că dau cu el de pămînt!
    Păi aşa nu se mai poate: aveţi fiecare OPINII??? ...reaţi ai dreacu cu democraţia voastră!

    ReplyDelete
  53. uite ma, daca tu vrei sa-mi dau cu parerea, din moment ce m-ai invitat, o s-o fuck si eu.
    tre sa mentionez ca remarcasem atat imaginea cat si comentariul juriului inca de ieri sau alataieri, chiar pe site.
    mai, nu zic, poate ca n-am privit eu destul de mult, dar mie nu mi s-a descoperit nici o revelatie sau zvacnire artistica, mi s-a parut genul de poza pe care o vezi si dai next, finca nu te misca. cel putin nu ma misca pe mine.
    nu vreau acum sa arunc cu cacat in fotografa, n-am participat la concurs desi am incercat dar mi s-a spus ca imaginea mea se incadreaza marginal in tema, nu vreau sa ma cac pe mine, stiam de la inceput ca sunt fotografii pe-acolo mult mai faine din toate punctele de vedere decat poza mea, fir-ar al dracului ca iar am uitat cum sa inchei fraza, ideea era ca toti am fost la inceput, unii inca suntem (adica io) si tre sa fim toleranti unii cu altii. da' mama dracu, tolerant e una, primu' loc e alta. cred c-am terminat ce-am avut de zis.

    ReplyDelete
  54. Iată vine-un sol de pace cu-n Nikon în vârf de băţ.
    -Este Canon?
    -Nu-mpărate, i-aparat de calitate!

    ReplyDelete
  55. Personal nu imi spune nimic fotografia castigatoare, nu am poate spirit de artist sa remarc mesajul, compozitia...
    Citind din comentariile voastre mi-am dat seama de ceva: E simplu mai HORHHE daca fata e absolventa a cursurilor XYZ...restul vine de la sine ..trebuie promovate cursurile in cauza...si mesajul e urmatorul: mergeti la cursuri si o sa luati premii.....ca na ar mai fi un lucru pe care l-am uitat...TRAIM IN ROMANIA...si asa merge treaba..influenta spaga si din partea cui ...ala respectiv aia trebuie sa IASA ..castigatoare...

    ReplyDelete
  56. nu cred ca-i vorba de spaga pentru o sapca "nikon", cred ca se rezuma totul la publicitate. nu pot sa nu observ cam mult "dalles" in toata treaba asta cu nikonsitii si imi pun problema unei coincidente surprinzatoare.

    ReplyDelete