Friday, August 28, 2009

CIRCUL BOGUS

Iata ce vazui eu intr-o buna zi pe un cacat de site (pe care am fost si eu prezent odata, imi asum prostia si vina din acea perioada), o labareala de pagina unde toti muistii si toate pitipoancele cu pretentii artistice isi expun zi de zi prostia si incompetenta:
"ARTA CURATA"
Din cite am dedus eu, e acolo o gaja mica de "popos sclaviatus" care isi pupa bucile la fiecare 20 de secunde pentru a ridica in slavi un individ ce se pricopseste pe spatele sclavilor sai, sugatori de pula, in virfurile topurilor din domeniu.
Iata ce zice un domn: "Cata energie risipita pentru o porcarie. Mi-a fost dat sa vad CV-ul lui Vlad zilele trecute si, bonus, o scrisoare scrisa chiar de marele maestru al BoG-ului, tot el. De nu stiati, autopromovarea lui nu se reduce doar la a dresa limbricii alde Mihai D, el ar vrea mai mult, vrea in liga mare. CV-ul, poleit cu toate concursurile de gasca - te apuca rasul, scrisoarea, vaga, lingusitoare, asa acum scriu talambii educati, forma fara fond.
Acu despre poza: este foarte clar ca, pt. multe dudui si tehnicieni pasionati de fotografie, asta-i prima dezvirginare artistica, ca e 'altfel', ca e 'originala', ca e 'curajoasa', ca e etc. Acu, Vlad, oricat ar forta limitele 'artistice', oamenii de pe BoG il simt. Vlad nu este contestat, sa ne intelegem, doar multi au mirosit impostura si genul asta de poze in fata carora duduile inculte (dar cu gramatica pusa la punct, ce-i drept) pica in bot. Oricat te-ai forta, domnu Vlad, doua tzatze in farfurie sunt dor doua tzatze in farfurie. Nu, de fapt, aici e mai mult. Sunt limitele tale de intelegere si reprezentare a unei femei. Vlad, Ioana-i ok, ce zice, mai sunteti impreuna ? " (Alexandru Marin)
Eu nu cunosc personal acest personaj, Eftenie..dar daca ce spune cel citat este adevarat atunci EFTENIE e chiar cuvintul ce il descrie perfect pe acest individ.
Dar..ca sa nu fiu acuzat de faptul ca tin numai cu opozitia.. :)))) o sa il citez si pe ciocoflenderu implicat direct in scandal.
Eftenie : " treaba cu caracterul meu s-a stabilit cu mult in urma, cand nu erai inca membru bog - sunt treburi vechi; simplul fapt ca existati in acelasi loc nu va transforma in "colegi" :) e parerea mea despre voi, invatati sa acceptati o critica, ce naiba :) "
Eu as adauga.. care caracter prietene ? Ala de BOG sau ala de pitiponc ?
Si uite asa.. Eftinescu a inceput sa taie din conturile timpitilor ce nu vor sa inghita prostia acestui domn, sa anuleze imagini, puncte si ce alte kakaturi ce se mai vind contra pupaturi in buci, pe labareala aia de site unde omuletu asta este administrator..cel putin asa reiese din context.
Insa..nu pot sa nu remarc opozitia intradevar inteligenta. Catalin Cernat: "

Curat golanesc sa nu vezi mana lui Dumnezeu in lucrarea asta ce-ar putea rivaliza cu nudul mai putin celebrului, in aceeasi masura obscurului, Lucian Freud: Benefits Supervisor Sleeping. Un fel de Big Sue mioritic. Ca sa reusesti performanta unor sani in farfurie, departe de orice conotatie voit artistico-obscura pe care unii dintre noi, mai indulgenti, i-ar putea-o atribui, nu-ti trebuie doar putere de munca, cat si putere de convingere.

"Nu e nimic ciudat in a-ti lasa sa sanii sa atarne lenes pe doua farfurii de portelan!"

"Esti sigur ca e totul legal?!"

"Mai mult de atat, e ARTA!"

O calatorie initiatica, Prasliana (adica referitor la Praslea, Petre Ispirescu si Faramita Lambru), care ne pune inca o data fata in fata cu temerile noastre si ne face sa acceptam cuminti orice decor steril in virtutea unui tic verbal ce motiveaza oarecum si justifica in acelasi timp: "Stie el ce face!".

Iar titlul nu sprijina decat o orgie gastronomica, de proportii cosmice, ce e pe cale sa se infaptuiasca."


Mda..tare treaba si cu fotografia asta domle.. Isi rup baietzii astia gitul pentru ce? sa dovedeasca ceva, ce deja stie toala lumea ?, ca pina si in fotografie, sau arta, urcusul se face pe baza de fraieri si diplome false?
Banuiesc ca deja, ati citit tot ce marii maestii au rahatit pe acolo. Acum..interesanta, dupa cum ati vazut si voi, este insasi reactia MODELINEI, a acestei ispite rubensiene ce a reusit totusi sa articuleze : " hai ca abia acum incepe sa fie amuzant :))). continuati, va rog ". Tareeee..nu ?!

Acum, ca sa ne mai amuzam nitzel..facusi domle o selectie la remarcile clasei sclavagiste.Va rog cititi cu atentie, reveniti ori de cite ori e nevoi la fotografie, apoi cititi iar..si iar..si iar..
Va garantez distractia:
Andrei Velea : „..are ceva interesant in alcaturile si e foarte bine "exploatata" de Vlad. cadrul e spartan, minimalist, all eyes on the subject...”
Eu: Da mai Andrei, ai dreptate, are ceva. Ceva dizgratios..ori poate cineva a „exploatato” prea mult ?..Spartanii oare..?!
Costea Andrei : „darnicia naturii a fost maxima in privinta modelului....mie imi spune ..pofti la masa ...cadrul”
Eu: Cred ca darnicia naturii era in criza atunci Costea. Te rugam ia si infrupta-te..nu mai poftii atita. Ca doar nu te crezi Stefan cel Mare. Aseazate frumos in „puala” donsoarei, punel pe Eftenie in spatele camerei, vezi..nu aia de pozat ba..stii tu care.., si apoi roaga acolitii sa te serveasca din farfurioare..eventual cu polonicul. Si vezi..musai sa te infrupti din lingura de lemn..asa ca multe captete de pe acolo.
Valentin Tanasa : „ Au sarit prizele !”
Eu: Da.. ca vazura pizdele..
Bogdan H. : „se poate sa fie Alexandru, seamana..:)”
Eu: „cea Mare” da.. da Alexandru sigur nu.
Marian Chiriac : „Maestre, ce servim astazi ?! ...votam !”
Eu : Voateaza sclavule.. :)) O sa te serveaza Eftenie cu ceva prin gura..o pula mai exact..cind nu o sa mai aiba nevoie de pupaturile voastre pe buci.
Revin mai tirziu cu restul


Mai jos..dupa cum bine stiti, aveti loc de bagat pula. In farfurii, in prize, in societatea romineasca..sau pur si simplu in capul unora..
Cu respect, G.G.

28 comments:

  1. man, n-ai gussturi. nu ai vazut zbaterea artistica, nu ai perceput adancimea viziunii artistului. adica nu ai vazut simbolul subtil al maternitaatii verticale absolute si, statistic vorbind, biologico-naturale. parerea mea. daca ma intelegi ce vreau sa spun...

    ReplyDelete
  2. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ReplyDelete
  3. cica: "Domnu' Eftenie.... Eu socot ca trebuie sa ne cereti scuze pt ca ne'ati atacat cu fotografia Dvs. Pe viitor rugam mai mult bun simt..."... :))

    vere, poate alde efenie o fi prea pro-fund pentru noi si nu il intelegem :))

    ReplyDelete
  4. da. muuuult prea PROfund. al dreaq.. de deep.de nici luminitza de la capatul "tunelului" nu mai razbate.

    ReplyDelete
  5. Eu sunt mic nu stiu nimic...dar chiar mic daca sunt ma zgaraie pe retina aceasta fotografie.

    ReplyDelete
  6. ma..pe mine ma doare la kuk de poza lui. pe mine ma irita si ma termina faza cu "ridicatul" lui pe culmile gloriei. daca ma iau dupa ce spune omu ala acolo..eu ma intreb daca nu cumva si pe la concursurile cistigate de el cu "atita truda" nu isi punea pile, sau de ce nu, poate se vota chiar singur.
    pe linga aspectul ETIC al mizeriei, mai apare acum si unul juridic. Penal chiar. Chestia respectiva se numeste fals intelectual si uz de fals.

    ReplyDelete
  7. Omule...cata dreptate ai. Numai ca ai sa te lupti cam singurel pe acolo, prin Romania, nu stiu daca ai sa razbesti, curentul prostiei e cam puternic. Un singur sfat am (necajit si asta dar e ceva) : EMIGREAZA.

    ReplyDelete
  8. cred ca am mai spus-o: in tara asta se rezolva ceva numai daca se rade tot din temelie, se ara si se aduc alti oameni.

    ReplyDelete
  9. Da George, din păcate tot felul de nefutuţi fac poze la f...te.

    Îmi place tăria ta de caracter, ne cunoaştem de ceva vreme şi mereu am văzut că-ţi duci până în pânzele albe ideile şi este de apreciat cred eu. Uneori se întâmplă să te mai umfli şi tu în pene, dar cel puţin nu o faci în halul lui Eftenie ăsta (oricum pe toţi ne mai chinuie talentul), de care şi eu m-am mai luat uneori de el, dar fără nici un rezultat, nu că el ar pricepe ceva din această critică.

    Am încercat eu să fac ceva critică la sânge pe galeria foto în special, dar nici acolo nu ai cu cine şi începe lumea să facă mişto că te iei de porcăriile lor de poze.

    Frate, mai bine îi lăsăm în prostia lor. Oricum nu vor pricepe. Cât despre cei care îi laudă, sunt mulţi şi .. la fel ca ei.

    ReplyDelete
  10. Domnu' Gradinaru, as intelege sa te irite ridicarea lui pe culmile gloriei tale. Dar cata vreme nu-i asa, ce te roade pe tine grija de gloria altuia?

    Vrei glorie? Treaba ta ;) O sa ai in spinare cel putin unul ca tine :))

    ReplyDelete
  11. Meshtere... pacat, mare pacat ca te-ai apucat si de altceva pe aici in afara de FOTOGRAFIE. Si atît.

    ReplyDelete
  12. nu m-am apucat chiar de nimik deosebit. Pur si simplu am intrat in normalitate.
    Toate bune.

    ReplyDelete
  13. ..si as aprecia meshtere daca ti-ai lasa si un nume in curu frazelor. berem niste initiale acolo.

    ReplyDelete
  14. Fotografia era mai dramatica daca izbea farfuriile una de alta. fara sa-si scoata tzatzele din ele. faptul ca o astfel de foto a avut atata trecere, chiar poate si din cauza pupincurismului, nu reflecta decat gradul de cultura, dezumanizare sau IQ. Bineinteles, pozitive sau negative.

    ReplyDelete
  15. Mult prea vulgar...

    ReplyDelete
  16. horhe, da-l in colo de aproape-om, si continua sa tragi fotografiile pe care le tragi. intotdeauna o sa fie unii carora le place sa dea limbi in cur si sa stea cu "kuku" in ureche de dragul de a se ridica. secretul sta in a-i ignora cand se dau mari, si a-i fute in dinti cand ai ocazia. ori asta, ori Sfanta Emigrare :D.

    ReplyDelete
  17. "Fotografie si vorbe urite" - cu fotografia se ocupa altii, iar tie iti raman doar vorbele urate!

    ReplyDelete
  18. Razvane..te credeam baiat mai destept si chiar aveam impresia ca iesisei din anturajul "marelui maestru"..dar vad ca stapinul tau te-a scos din lesa si iar te pune sa latri pe ici si colo.Apreciez faptul ca te-ai semnat.toate bune.

    ReplyDelete
  19. Crezi prea multe lucruri despre oameni pe care nu ii cunosti.

    Tu sa fii sanatos!

    ReplyDelete
  20. @razvan. din pacate, vorbele urate sunt singurele care mai reusesc sa mai atinga pe cineva in zilele nostre. daca vrei sa pozezi in rolul inocentului care se rusineaza la "vorbe urite" atunci blogul acesta nu e pentru tine. personal, cred ca treaba este mult mai fututa in cur decat pare. cat despre fotografie ... tu sa fii sanatos

    ReplyDelete
  21. Tipic forumurilor foto. Peste tot am întâlnit "comentatori foto" care fac referiri tragico-co-comice la adresa corpului persoanei. Interesează pe careva ce-i place la femeia aia sau ce nu? E vorba în principal de unu' care se credea la vreo "emisiune foto" invitat pe post de stilist: "trebuie să se radă sau ceva" (citatul e din memoria mea comestibilă deci nu mizaţi pe exactitate).

    Fără comentarii: următorul citat nu mai e din memoria mea ci a calculatorului: "e greu sa apreciezi o fotografie la justa valoare cand esti obisnuit cu clisee" (extras din scrierea unei admiratoare a fotografiei respective)

    Nu mă lungesc la comentarii. Trag doar o concluzie scurtă: unii ar trebui să se rezume la doar a dezbrăca femeile, nu să le şi fotografieze.

    ReplyDelete
  22. In afara de simetrie nu are nimic special. O fotografie pe care o poate realiza oricine, dupa parerea mea. Subscriu la concluzia lui Sorin.

    Numai bine!

    ReplyDelete
  23. A, cat despre acest comentariu: "spiritual. da! votez!" am de zis doua chestii. 1.cred ca tipul e frustrat sexual si 2.ma intreb ce parere ar avea Papa despre acest gen de "spiritualitate".

    ReplyDelete
  24. Hmmm...doar dupa ce am fost sters am intles ce se intimpla de fapt...

    Szilard Tamas

    ReplyDelete
  25. Păi nu are nimic dea face cu spiritualul.
    a) Sânul pentru un adult (cel mai mult pt bărbaţi) este un element erotic, aşadar alăturarea lui (ca semnificaţie/simbolism vorbesc) de farfurie nu-mi inspiră decât o disperată lipsă de imaginaţie, de gândire la nivel conceptual, mitic. Chiar şi asocierea dintre mâncare şi actul erotic în cazul ăsta mi se pare deplasat tocmai pt că ar presupune o fantezie erotică deplasată total şi anume "a muşca, a sfâşia corpul partenerei în timpul actului erotic", ideea care ar putea face subiectul unei compoziţii, de ce nu? Problema aici e că elementele compoziţiei nu conlucrează spre a reliefa o astfel de abordare.
    b) da, sânul poate fi conceput şi ca sursă de hrană pentru nou-născuţi dacă e să o luăm la modul simplist. Nu mă apuc să scriu treburi ce se găsesc în orice dicţionar de simboluri, precizez doar că în acest caz sânul văzut ca "hrană" pt bebeluşi nu are nici o legătură cu acţiunea de a muşca la care ne duce cu gândul farfuria, că doar mâncarea din farfurie o împungi cu furculiţa, o tai cu cuţitul, o muşti, o mesteci adică un adevărat măcel. Încă o dată, la fel ca la punctul a: se poate merge şi pe o astefl de idee grotescă, dar să se vadă că e bine gândită dinainte iar în spatele ei se găseşte un concept solid despre viaţă/moarte.
    Am scris acestea în speranţa că nu las impresia că mă dau mare. Din experienţa forumurilor foto, când îmi susţineam opinia şi viziunea explicând şi disecând imaginea eram luat la zid şi bătut cu pietre tocmai de către oameni ce fac astfel de fotografii dar şi de alţii ce au scule performante şi cunosc bine tehnica fotografică dar doar atât.

    ReplyDelete
  26. Podariu...lasa'l pe papa cu spiritualitatea lui cu tot, ca nici ala nu'i mai breaz. Basca mai are ceva in comun cu Eftenie: ambii sunt infailibili. ;) .

    ReplyDelete
  27. Nu imi place fotografia respectiva, dar nu sunt de acord cu modul tau de "sanctionare". Daca in halul asta reactionezi la o poza pe net, la ceva cu adevarat important cum te manifesti? Mai bine pasteaza-ti integritatea si tine-te de fotografii, nu de cuvinte.

    Na ca am comentat. De obicei prefer sa tac, dar e ceva in comentariile tale, care mi-a amintit de o disputa pe youtube, intre un musulman si un crestin, pe motive de religie. Amandoi aruncau unul altuia injurii si se faceau in toate felurile. In momentul acela mi-a fost oarecum jena pentru amandoi. Oare asa ne manifestam calitatea, ca oameni? Ne masuram in cate insulte trambitam in sprijinul adevarului (personal)?

    O zi buna.

    ReplyDelete
  28. *Sa nu te superi ca nu m-am semnat, pur si simplu nu doresc o continuare a discutiei, tonul tau agresiv ma face sa nu doresc acest lucru.

    ReplyDelete