Monday, August 24, 2009

Fabrica de branza




Rominul munceste saracu..pentru ca e sarac si gospodar, dar pentru ce pula mea munceste nici el nu stie.Ne-a adus gulivernul asta intr-o situatie atit de confuza incit plecam la servici si nu ne mai amintim ce mortzii masii mai trebuia facut prin casa..si viceversa..plecam de la servici si nu mai stim unde am rams a doua zi cu munca. Nu ma mai gandesc la fraierii din gulivern ca ma ia cu bitzu, bitzu.
Fusei pe la Sirnea deunazi si intilniram, noi cocalarii de oras, oameni adevarati dispusi sa uite, sa sacrifice, sa inghita si sa mearga mai departe indiferent prin ce trec sau indiferent de cine e la putere sau de cine ne ocupa tara.Mulgeau saracile fumei oile la 200 de metri mai jos de casa (si ca distanta si ca nivel) apoi, bagau un dute vino sustinut cu galetile pline, si cite doua, sa care laptele spre "fabrica de branza"
Cu un singur lucru ii ajuta intradevar statul asta de kakat.Si anume sa ii faca sa isi vinda pe nimik munca si produsele obtinute cu truda, eventual sa le arunce daca se poate si sa ne bage pe git produse turcesti, italinenesti si alte rahaturi modificate genetic.Pai nu ? tre si golanii de la conducere sa isi intretina amantele, masinile de lux si sa isi tina odraslele de catifea ca lipitorile prin scoli particulare, ca deh..la stat tre sa fi baiat destept ca sa intri.
Am gustat si noi..astia traiti cu mezel, portocale din mol si babane coapte pe sifonier din branza asta adevarata facuta de oamenii respectivi si sincer va spun..in viata mea nu mai iau un gram de haleala de prin moluri sau de prin magazine ce baga produse de import la greu.
Ii ingroapa pe tarani sub tone de avize, hartii si alte timpenii de le vine si lor lehaimte sa mai vanda o bucat de branza curata. Acu..mioara saraca..tre sa poarte CIP.. ca pula mea..sa stie concurentu strain pe unde umbla animalu, sa nu care cumva sa faca lapte mai bun. Poate apuc si ziua cind o s-o vedem pe mioara blonda de la cotroceni cu morcovu in cur..a se citi CIPUL..,umblind dezlegata si descult pe dealurile promovate de maghernitza dinsei pe canalele straine.
In fine.. mi-e pofta sa ma umflu cu brinza de burduf de la Sirnea, cu lapte proaspat de vacutza, cu un miel pirpalit bine la protap pe dealurile astea curate si atragatoare, mi-e pofta sa krap din toate astea pana ma strik la ghiozdan si ma cac imprastiat si lung pe toti ai se sus, de nu ma lasa sa imi permit un vis atit de simplu.
Ne mai auzim..

7 comments:

  1. Si cati romani nu sunt asemenea! Cum ai punctat si tu ceva mai sus, e numai vina noastra ca se intampla astfel de lucruri. Singura diferenta dintre asa zisul capitalism de astazi si comunismul din trecut, este ca aia mai lasau si firimituri pentru altii, din painea pe care o mancau ei.

    ReplyDelete
  2. Matz spart cu underlinu… Ramii dator cun antivralgic mosule!

    ReplyDelete
  3. nus frate cum sa scot rahatu de underlin. e peste masurilii mele.poate la urmatoarele posturi sa beneficiez de succesuri mai mari.
    multam ca ai reusit sa iti spargi creierii cu underlinu ala.

    ReplyDelete
  4. vere, ia-ma si pe mine la sirnea !

    ReplyDelete
  5. te iau frate.cind e s-o mai punem de un dute vino pe coclauri o sa te anunt.asta daca lasi si tu un contact ceva la vedere.sa nu uiti rachiul acasa..

    ReplyDelete
  6. acum sunt departe... de casa, de tara... traiesc o toamna vesnica in danemarca, dar in primavara sunt acasa...o sa mi se nasca copilasul...
    chiar daca nu sunt plecat demult, mi-e dor de pamantul ala romanesc, mai ales cand vad naturaletea si simplitatea in fotografii ca ale tale...sa beau iar lapte de la tita oii.. sa aud lemnele trosnind in foc sub ceaun, sa ma priveasca stelele noaptea cand stau la foc...sa rup cu dintii carnea aia de miel la protap de ziceai mai sus, dupa ce dau cu ea prin mujediul de usturoi... si o bucata de mamaliga sau paine in tzast... si sa ma ard pe gat cu un strop de tuica de pruna...
    ce viata adevarata...

    pt contact dai un clic pe numele meu, la comentariu, am acolo tot. daca nu merge : getic2001@yahoo.com, y id getic2001.
    merci !

    ReplyDelete
  7. bravo,bravo,bravo........bravo........

    ReplyDelete