Monday, July 5, 2010

Generalu`



model: Ciprian Mocanu

3 comments:

  1. singur printre inamici, ranit dar continua ... buna lucrare, felicitari ... ce tatuaj i-ai facut!

    ReplyDelete
  2. Generalul se întorcea mîhnit către comandament. Avea sufletul îngreunat de înfrîngerea din ultima luptă. Dezertase şi gîndul ăsta îi va întuneca tot restul zilelor. Dar poate fi numit dezertor unicul supravieţuitor al armatei căzute la datorie?
    Noaptea trecută au atacat. El împreună cu cei mai buni tovarăşi de arme. Totul fusese foarte bine pregătit: au ocupat în forţă cîrciuma în care se aciuase duşmanul lor de moarte. S-au luptat cu dîrzenie, pînă cînd au rămas fără muniţie. Au căzut pe rînd, pînă cînd el a trebuit să se recunoască învis, să abandoneze poziţia cîştigată atît de greu.
    Spre dimineaţă, în retragere, a încercat să se regrupeze într-un cuib de pupăză. Încă o greşeală, cuibul nu era gol. A parat cu fruntea crudul adevăr contondent şi s-a retras în grabă.
    Un imbold interior l-a făcut să se oprească pe marginea drumului. Şi-a deschis cureaua şi a început (...) să se gîndească la raportul pe care îl va da. A înţeles că acest raport este de fapt ultima luptă. Iar ultima luptă era pierdută încă înainte de a începe.

    ReplyDelete