Tuesday, September 1, 2009

LA DOCTORU` DE..PIZDE



O sa zica lumea ca sunt intr-o doaga..da pula mea.. cu ce se intimpla in jurul nostru in ziua de azi, ma mir ca nu sunt "curentat" la neuron definitiv, irevocabil si mai ales irefutabil.
Ia uite tu acilea natiune ce vazui eu pe ziua de azi :
"Situaţie incredibilă la spitalul din oraşul sucevean Siret. O femeie de 42 de ani a născut în toaleta instituţiei, iar bebeluşul a fost descoperit mort. Nimeni din spital nu ştia că femeia este gravidă, deşi era internată de 12 zile şi i se făcuse ecografie si control ginecologic." (aici articolul)
Ma fratilor, cit de cretin poti sa fi, sa se duca lehuza la tine, doftor de chizde, sa iti bagi dejtele in ea pina iti ies pe gura, si sa nu vezi, cretinule, ca lehuza sta sa fete si are ditamai urmasul de 3 kile, chirias in dinsa ?. Auzi domle`.. chizdaru nu a depistat lehuzia din cauza halcilor de slana ale sus numitei, halci care probabil il dusera in "oroare" pe nefericitul vraci. Ba..da si asa..in mortii masii, bagi ochiu in pasarica.., pui pe ea "stituscopu", o bagi la fire si la masinile alea de iti face poze la chirias.. si tot depistezi o sarcina. Nu de partid, evident.
''"Pacienta a fost văzută mai întâi ecografic, a fost examinată ecografic. De la examenul ecografic ni s-a precizat că nu este însărcinată'', se scuză medicul ginecolog Lucian Cozaciuc." (citez articolul). Asa ceva..nici macar in ultimu jeg de tara nu ar trebui sa se intimple. Rusine Romaniei pt astfel de chizdari si vraci cretini. Ai buni si destepti, se duc si se boldesc in chizdele vest-europencelor pe salarii barosane. Ai fraieri si fricosi ramin in tara pulii numita Rominica, pe salarii de kakat, in spitale de kakat, imbicsite de personal de kakat.
Staaaai in pula mea pe la usile doftorilor de iti scapi pisatul in chiloti, si cind iti vine si tie rindu sa intri, ori afli ca nu ai nimik desi esti pe moarte, ori afli ca 3 salarii se duc pulii pe 5 pastile de toata jena si de import.
Culmea culmilor.. e ca tot lehuza tre sa dea cu subsemnatu` pe la parchet ca..vai, si-a scapat progenitura in haznaua spitalului, dupa ce niste incompetenti in halate albe i-au zis balenei ca e prea balena, nu ca ar avea un chirias in dinsa si va naste curind. Cum mortii si hristosii masii sa nu descoperi o sarcina atit de avansata ? Cum e posibil sa faci o ecografie si sa nu vezi nimik, cind aparatele alea depisteaza embrioni si de juma de centimetru ?
Unde mai pui ca au avut hahalerele albe si 12 zile la dispozitie sa investigheze lehuza, si... pula. Ori era progenitura facuta cu David Copperfield ori aparatele alea erau de fapt pentru dializa si au conectat cretinii fumeia la firele gresite. Asa e in sistemul rominesc de sanatate. Cretini, spagari, incompetenti si muuuuulta indiferenta si durere in pula fata de cetatean si sanatatea sa.
Barosanii din conducere o mai pun in schimb de o comisie..poate o mai dreg si de data asta, si scapa basma curata: "''Facem şi o anchetă internă, anchetă la Colegiul Medicilor, la Direcţia Sanitară. Este o situaţie bizară, dar rămâne de stabilit'', a precizat Ionuţ Grigore, director Spitalul Orăşenesc Siret."
Rusine Romania ! Rusine pentru modul in care suntem tratati, platiti si stimulati sa iesim din rahatul in care ne-am scufundat pe vecie. Amin.

Un coleg de sufeinta ma roaga sa ii promovez o poza. Nu as fi facut asta daca nu ar fi avut ceva de spus prin acea imagine.
LINK IN CURTEA OMULUI.

22 comments:

  1. banc: doua tiganci la ginecolog: Fa, Pizdaru' e aici?....
    -nu, raspunde asistenta. In ce problema il cautati?
    -Spune-i ca il cautha doua doamne!

    ReplyDelete
  2. Ginecologul intre picioarele gravidei aflata in plin travaliu:
    "Hai, fetito, ajuta-ma, impinge...Asa, asa, impinge, bravo...". Prinde copilul, il pune pe cantar si se adreseaza tinerei mame: "3,300. Ramane...?!"

    ReplyDelete
  3. Platesc eu cartusul! Sa-l impuste cineva pe doctor. Ma man-ilor, metaforic vorbind!!! (Nu de bani imi e ci de "instigare la crima"). Asa ca nu va bagati sa-i luati mau, ca oricum nu merita. Fusei eu odata la un dentist aiurea (policliniica de stat), ca al meu nu era si ce credeti ca am patit. Trebuia sa imi scoata 2 masele sa pot pleca la mare. Da' n-avea omu' cu ce. Adica n-ave clesti, sa-mi bag pula. Da tot mi i-a scos. Una cu o scula de-i zicea baioneta si mi-a infipt-o in sus intre masea si osul maxilarului si apoi a facut parghie pana a iesit dintele. Pe al doilea cu un cleste vechi, gasit de asistenta nus pe unde, dar fara zimti. M-a facut ca nou. Am plecat la mare, totul a fost OK. Atata tot ca am facut cangrena si am luat o luna antibiotice. Atata numa'. Era sa dau coltu ca Tutankamon, de la o masea. In rest a fost OK. Aaaa....nu va pot descrie durerile extractiilor si nici cele ale cangrenei in primele zile. In rest OK.

    ReplyDelete
  4. PS. Doritorilor de testare a barbatiei si rezistentei la microbi le pot da adresa.

    ReplyDelete
  5. tu cumpara cartusul...gasim usor executantii.justitia a vut grija se le dea drumu din lese.

    ReplyDelete
  6. Pai stai asa ca nu-i asa!uite asa ne ducem de rapa!
    Mai Spartacus,tu cu maseaua ta cangrenata, pai cum ma sa permiti cuiva sa-ti faca asa ceva??? Nici daca mi-o dadea pe masa si sorasa doua ture nu il lasam sa-mi scoata maselele cu patentu masii!...cauti alt cabinet, astepti, te "f" in ea de mare,cauti pana ti se face rau etc, ai un pic de respect fata de tine cu alte cuvinte!

    Ne plangem ca nu ne e bine dar ii sustinem pe altii la rau!
    Sincer, doar daca il vedeam pe stomatologul ala ca are intentia sa-mi scoata maseaua in felul cum ti-a scoso tie, ma pisam pe el dar tu omule.....nu ai facut altceva decat sa-i bagi bani in buzunar si sa il faci sa creada ca poate sa le faca si la altii ce ti-a facut tie si bineinteles ca nu va investi in tehnica de specialitate, isi va lua un Bmw frumos ca na...se gasesc destui fraieri sa le scoata dintii cu patentul! (fara suparare)

    ReplyDelete
  7. Si cica sa mai dai spaga la medici? eu am renuntat dde mult la sportul asta. Ultima oara cand am fost la un spital de stat, am fost sa vorbesc cu medicul ca era sor'mea internata cu infectie renala si dobitocul nu-i facuse nici o analiza in doua zile. M-a chemat mama ca "asta nici nu a venit sa o vada pe sora ta, si i-am bagat si 100 de euro in buzunar". Si am plecat sa vad despre ce-i vorba. Dialog: (eu)"Buna ziua, sunt fratele lui R. puteti sa-mi spuneti cum evolueaza starea ei? Mi s-a spus ca nu i s-a facut nici o analiza." (el)"Poate te pricepi si la medicina. Ce, ba, ma inveti tu pe mine cum sa-mi fac treaba?" (eu) Pleosc una peste mufa. Stetoscop cazut pe jos. "In 30 de minute sa fie analizele gata ca te ia mama dracului." Rezultat: In 30 minute analizele au fost gata, tratament prescris, grija deosebita, etc. Am plecat relaxat cu satisfactia unui lucru bine facut. Acum, daca suna maica-mea la spitalul respectiv, se asterne si covor rosu. Ca vorba aia, "Ia sa-l sun eu pe fiu-meu...tu stii ce e fiu-meu... e bodyguard". Nu sunt bodyguard dar am peste 0,11 tone, si ceva inaltime.

    ReplyDelete
  8. Fara suparare, Doar niste precizari. Marea era platita si in seara plecarii m-a luat maseaua. Eu nu imi permit sa platesc 2 concedii si sa fac 1. Apoi era policlinica de stat, nu am dat bani la doctor. Nu era patent, era un cleste de dintar, numa ca era mai vechi. Il scosese de la sculele sterilizate...si apoi de unde sa stiu eu daca doftorul face bine sau nu ce face?

    ReplyDelete
  9. Dupa parerea mea, Radu a procedat cel mai corect si previzibil pentru o astfel de situatie.
    Bravo Radu.

    ReplyDelete
  10. Si cati sunt d'astia... Cretinii astia merita batuti, lasati sa isi revina si apoi iar batuti. Nu m-as satura. Respect pentru Radu.

    ReplyDelete
  11. Ceea ce s-a intamplat este grotesc si tragic... si stiti ceva? o sa se mai intample din ce in ce mai mult si vor fi din ce in ce mai multe cazuri. Vina a cui e ? 20% medic 80% sistem.
    Sa ma fac inteles.
    1. Teoretic prin ecografie tre sa vezi si piatra de 3 mm la rinichi daramite o namila de 3000g... oricat de balena ar fi individa. Deci ECOGRAFISTUL nu are nici o scuza daca a examinat OGI pacienta, avand in vedere ca ea a fost trimisa de catre internist cu amenoree (lipsa ciclului menstrual). Daca a fost trimisa doar pt o ecografie abdominala si tipa era tanc... sunt sanse ca ecografistul sa nu se fi uitat .. deci depinde. De ce nu se verifica tot etajul abdominal si organe genitale interne adata? pt ca nu sunt bani si totul trebuie JUSTIFICAT...deci ...sistemul bata-l vina.
    2. Ginecologul face un control bazandu-se pe analize si pe investigatii paraclinice in cazul asta ECOGRAFIA .. Se poate uita cat vrea in vaginul doamnei ca tot nu o sa-i faca bebelusu cu mana!Sunt examene palpatorii prin care sa-ti dai seama dar la o persoana obeza ai toate sansele sa nu simti nimik, de aia e ecografia doar.
    3. Aveti mare dreptate, actul medical a scazut dramatic, profesional vorbind pentru ca nu mai este nici un imbold care sa-i faca sa-si dea mai mult silinta.
    Dupa cum sigur v-ati dat seama sunt si eu medic, dar prin asta nu disculp pe nimeni! Asa ceva este de neimaginat... din moment ce nu are ciclu principala suspiciune este SARCINA si atunci faci mai multe analize prin care sa elimini aceasta suspiciune.Repet.. ecografia este o examinare din cele mai precise... asta daca si aparatul e cat de cat bun... si iar ne bagam in dotarile sistemului.
    Scrie undeva ca doamna isi dorea sarcina si l-a scapat pe micut in buda din greseala? Asa ca nu are nici o scuza pt pruncucidere. Nasterea nu e ca si defecatia... asa usor

    ReplyDelete
  12. Multumim Cataline de explicatiile medicale.
    Spor in continuare si te mai astept. Toate bune man.

    ReplyDelete
  13. referitor la dl. Radu, nu stiu in ce spital ati fost dumneavoastra, si ce medic era respectivul, dar eu zic ca e cam riscanta metoda dvs :)).Sarind peste partea cu penalul... dupa parerea mea puteati sa palmuiti tot spitalul mai rau ca Rambo si tot in 30 de minute NU SE POT PRIMI ANALIZELE. In spitale mai ales in perioada asta de CRIZA orice analiza trebuie justificata pe baza simptomatologie altfel ti se amputeaza si o platesti tu... plus ca analizele se fac in laboratoare unde exista o ora de recoltare, preluare procesare si afisare. care in principiu dureaza o jumatate de zi. Exista analize de urgenta care se pot face... dar alea nu sunt decat pachetul de baza. si e mic pt ca nu sunt bani.Asa ca, cred ca ati bagat nitel din Ispirescu sau v-a dat medicul peste ochi cu cateva analize de urgenta.
    Eu tocmai ce-am venit de la lucru...sunt medic rezident, salarul meu nu trece de 940 ron pe luna, esti frecat de colo colo toata ziua, pierzi zeci de minute cautand un certificat de nastere ca pacientu a uitat sa vina cu vre-un act de identitate, stai si explici oamenilor ca sanatatea nu e ca in emisiunile de la OTV sau ETNO, ca muscata-n cur nu trateaza diareea.In ziua de azi s-a ajuns la o intoxicare a televiziunilor cu emisiuni prostesti de sanatate. Asa ca toata lumea stie si da toti stiu sa se trateze, de medic au nevoie doar ca sa le scrie reteta cu ce zic ei. Cum crezi ca te simti?Toata lumea arunca cu rahat in toti medicii.Si suntem bagati in aceeasi oala.
    Nici nu vreau sa ma gandesc cum as reactiona daca m-ar mai si plesni pacientul? Am si eu un tonaj considerabil la aproape 2m altitudine...dar sper ca nu se va ajunge la asemenea sporturi de coridor! :)
    Stiti de ce nu ma intristeaza chestiile astea?Suna poate prea sadic, dar daca se va continua asa cu comportamentul fata de medici, atat din partea pacientilor cat si mai ales din partea puterii.. vor exista cazuri de deces si alte nebunii din ce in ce mai multe... pentru ca nu asa se rezolva situatia ...spurcand si taind salarii pana la nivel de gunoier (desi si aia cred ca iau mai mult).Este o bomba cu ceas ce va exploda...momentan fasaie doar.Deci eu raman in tara tocmai sperand ca se va schimba ceva.
    Dar daca nici oamenii nu-s solidari si cred ca noua solutie e bataia :)))) go for it!!
    Si veti vedea!

    PS:lehuza este femeia pana la 6 saptamani dupa nastere :)

    ReplyDelete
  14. .... in cazul lui Radu doctorul acela se va gandi de doua ori inainte de acum (atunci) incolo, cand isi practica meseria. E important sa nu permiti cuiva sa-si bata joc de tine mai ales cand te duci la doctor.

    Faza cu spaga e nasolie mare, daca toti am da "spaga" la sfarsit si nu inainte, probabil altfel ar sta lucrurile
    "Spaga la sfrasit!" un fel de multumire, pa si la revedere!....care vrea care poate!
    ...dar ne-a intrat in cap ca "nu dau spaga, nu se uita la mine" si doctorii chiar asta fac, noi i-am dresat asa! Mai bine il pocnesti decat sa-i dai spaga, azi asa, maine asa...pana la urma se schimba mentalitatea si nu va mai trebui sa dam spaga sau sa pocnim doctorii ca sa-si faca meseria.
    E valabil pt tot , nu mai aruncam gunoaie pe jos...nu o sa mai avem de ce sa ne plangem de mizerie, etc

    ReplyDelete
  15. Pai sa zic si io ca anul trecut aveam 43 de kg, deci nu eram obeza ;), iar un doctor de la ups, uitai numele spitalului, m-a cadorisit cu un cancer la ecografie, tumoare de 4 cm, pe joi, vineri facand si un rmn .... si pana luni cand mi-au dat rezultatul, am murit si inviat de o mie de ori de frica si ganduri negre ..... si biata maica-mea.
    Luni, am asteptat de la 8 dimineata pana la 12, pe hol, in picioarele care de-abia ma tineau, sa-mi spuna ca n-am nici pe dracu, deci nimic fratilor, in conditiile in care a trecut in cele 4 ore de 10 ori pe langa mine.
    Deci condamni un om la moarte, si-l mai tii si 4 ore apoi in suspans.
    Pentru mine doctorii sunt jeguri!

    ReplyDelete
  16. ogarafgan daca aveai 43kg si ai mai mult de 150cm inseamna ca esti cam slab/slabutza iar ecograful nu da diagnostic de cancer ci de FORMATIUNE TUMORALA de 4 cm (ceea ce e destul de mult..oriunde s-ar situa).Jegurile astea de care tu cu atata inteligenta si sinceritate vorbesti ti-au facut cel mai mare bine, in sensul ca au preferat intai sa cheltuiasca cu tine un RMN si nu ti-au spus de la inceput ca esti bine mersi si sa te trimita acasa ca in 2 sapt sa ai 35 kg si apoi in 3 saptamani sa-ti dai ortu' popii!
    Asa pt cultura ta generala si a altora intotdeauna cand se diagnosticheaza o FORMATIUNE TUMORALA se pune diagnosticul cel mai grav pana la proba contrara, astfel se exclud patologiile in functie de GRAVITATEA lor. RMN-ul este o investigatie foarte scumpa si se face la fel..cu programare, iar rezultatul trebuie interpertat de catre un medic specialist, deci rezultatul nu se da ca atunci cand iti developezi filmul din vacanta!
    Fiind vineri ...de aia ai primit matale numai luni respectivul rezultat, iar acel rezultat nu vine dimineata la ora 8. Toata lumea isi doreste sa fie servit ca la fast food, dar nu se prea poate. Din pacate nu sunt atatia jegosi cum le spui tu pentru cat mai putin pacienti astfel ca relatia dintre cele doua categorii sa fie asa cordiala cum ti-ai dori-o. Asa ca, cazul tau considera-l norocos ca ai scapat fara acel cancer.
    Uite se face o luna de cand se tot incearca cinspe mii de terapii pt un baietel de 3 ani cu o tumora la splina de 1cm, si tot nu-l lasam in pace. Sau ai prefera sa-i spunem ca e bine si sa nu-l mai suparam tinandu-l in spital (ca el oricum se simte bine) si cine stie... poate crapa in juma de an????

    Decat sa comentezi de pe scaun da o plimbare pe la un centru de oncologie copiii spre exemplu si intereseaza-te de cateva cazuri... sa vezi oameni necajiti inconjurati de jegosii de care zici.
    Apropo...scaderea brusca in greuntate e un semn specific CANCERULUI.Ti-ar explica jegosii cum sta treaba dar au prea multi necajiti de tratat sau luat spaga asa cum zici :))

    SANATATE

    ReplyDelete
  17. Nu stiu altii cum sunt... dar eu nu am avut probleme de astea si cu cat discutam mai mult observ ca lumea nu are o problema de comunicare ci o problema de perceptie.
    Toti vrem de toate, multe si bune dar nu facem decat sa ne plangem, dam spaga si apoi ne plangem de coruptie, auncam ambalaje pe jos si apoi ne plangem de mizerie, ne luam 3 masini si ne plangem de aglomeratie, cam asa functionam. Am devenit un popor de "fetite plangacioase" ;),

    ReplyDelete
  18. D'apai Horhhe amice...problema nu'i ce spui tu aici...ca unele bine le zici, fara indoiala ca nu esti singurul scarbit de tzara asta de rahat. Baiu'i CUM o zici! Ca si vorbele alea urite spuse atit de birjareste ma duc cu gindu' la pozele lu Eftenie, in speta nudul cu tzitza'n blid... Stii..bunul gust.. Nu de alta, dar daca as inlocui unele cuvinte cu " bip'uri "...parca n'as intelege mai nimic.
    'sei ca nu te superi ca'ti spun?

    ReplyDelete
  19. Bai nenea Catalin, domn doftor, scuza-ma ca vorbesti in necunostinta de cauza mea, dar doctorii respectivi n-au cheltuit un shfantz pe rmn-ul meu de 5 bulione 5 sute, ca cica nu mergea, dar exista unul privat la subsolul aceluiasi spital(ciudat nu?), de care puteam abuza .... pe malaiul nostru ovcorz, numarat pe deshte.
    Si sa-ti spuna ca ai tumoare de 4 cm, dar de fapt sa nu fie nimic, dar nimic, e strigator la cer, incalificabil, de fapt ca si doctorii respectivi, in buzunarul carora zilnic, la turul de cheta se strangeau 5 milioane numai de la noi din salon. Mi-e scarba! Si mai faceti si greve ca vreti salarii mai mari, ca si don'ii judecatori par exampula!
    Si "formatiunea tumorala" ce e dragule? O pruna deghizata? In prostia mea stiu ca se cheama cancer
    Si cestiunea aceea ca "atunci cand se diagnosticheaza formatiune tumorala, se pune cazul cel mai grav" mai bine-ti zice "ba tu esti mort, dar hai sa facem cateva analize, sa te asiguram de asta"
    Bunaaaaaa!!!!! Tareeeeee!
    Si de comentat, am comentat din piciorele de atunci, pe propria-mi piele, nu din auzite!
    Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu si mama, datorita incompetentei si nepasarii doctorilor de atunci.
    Rezultatul era gata de sambata, dar le luase o asistenta la doctor sus, stia rezultatul de atunci, dar cum mi-a spus pe la 9 luni dimineata, nu erau gata batute la masina. Nu-i ironic? Am asteptat sa le bata 3 ore.
    Asa ca inainte de toate, vorbeste in cunostinta de cauza te rog!
    Un doctor, ca de altfel toti doctorii, trebuie sa trateze toti oamenii in mod egal, chit ca e batran, chit ca e copil, nu-mi veni cu chestiile de mai sus!
    Si mie-mi place sa vorbesc urat, din cand in cand, si is muiere, doamna nicidecum! :D, pentru domnul ungureshte :)

    ReplyDelete
  20. Formatiunea tumorala poate fi benigna(nu-i cancer) sau maligna(adica cancer) deci... te-ai clasificat singura.
    Ma rezum la atat in ultimul meu comentariu pt ca nu am chef de tiganie pe net, mai ales pe blogul unui prieten...
    sa fi tu sanatoasa! asta e important ;)

    ReplyDelete