Tuesday, September 8, 2009

CUM TEXTURAM UN OBIECT

Pentru colaje mai ales folosim astfel de procedeu. Treaba este iarasi simpla:
Decupam obiectul cu rabdare din cadrul original(foto1). Alegem fromos o prima textura ce o aruncam peste layerul cu obiectul.(foto2)
Selectam layeru cu obectu`, mergem cu soarecu` pe iconita de dinaintea denumirii acestuia (din fereasta layers), futem un CTRL + una in capu soarecului la urechea stinga (foto3). Buun. Dupa ce ne apare in muie selectia cu obectu` original, pizda la furat de mere in cazu nostru, selectam layeru` cu textura mai ardem un STIFT + CTRL + I (adikatelea vom selecta tot in afara de pizda) apoi ne spargem in figuri cu un mare DELETE. Bagam ceva contrast mastii, apoi mai desaturam putin si restul de informatii le puteti fura din fereastra layers. Totul va arata ca in foto4. Denumim layeru masca textura..sau cum pula mea vreti voi, pentru ca in fond asta e.. o masca a pizdei, ce contine textura dorita, si mergem mai departe. Incarcam futografia de unde vom sparli a doua textura, in cazul de fatza niste simple crapaturi de pamint, selectam o halca (portiune) ce contine numai crapaturile (foto5), CTRL +T, dupa care intindem (stiti bancul cu guma ? :) ) halca astfel incit sa cuprindem integral obectu de texturat, si in final ENTER.
Repetam operatiune executata pentru masca anterioara. Selectie layer obect, CTRL+una la soarec pe stinga (foto6), selectie layer textura, STIFT + CTRL + I, DELETE.
Ca si mai inainte, ne jucam putin cu contrastele, saturatia si luminozitatea layerului masca pina obtinem ce ne trebuie, respectam informatiile de opacitate, mod transparenta, etc ce le-am pus la dispozitie in fereastra layers si vom avea ca rezultat foto 7.
Apoi..o batem in cap la straturi putin.. LAYER -> FLATTEN IMAGE, obtinem un layer unic cu toata munca de pina acum ( atentie.. ati belit pula daca uitati una alta din pasii anteriori si dati flatten image), ne mai jucam "ummpic" la saturatie, levels, contrast si la ce pula mea mai credem noi ca poa sa ne ajute..si.. VOILA.. avem o pizda la furat de mere de acu o mie de ani. :)) (foto8)
Nu ezitati cu intrebarile :)
Toate bune va doresc si succes la adobeala.
Ne auzim.









11 comments:

  1. Multumim! Da mie imi iese fix pula! Tre sa intru prin PS asta CS3 si sa-l modific un pic ca are ceva. Din programare cred, vad eu. Trebe neaparat sa-l imbunatatesc. Pe la ascii si hexazecimale in cod-masina.

    ReplyDelete
  2. Citind blogu' asta, mai ca ma trece un dor de pozele lu' Eftenie.... jos am mai ajuns....
    ..doamna Gheorgghe....

    ReplyDelete
  3. Fain... Unii fac altii comenteaza... Asa se construiesc diferentele

    ReplyDelete
  4. Domnu' Neamtu...esti sigur ca vezi diferentele ?

    ReplyDelete
  5. Szilard Tamas..daca ai pretentia la 7% din spatiul blogului asta ..sa stii ca nu se poate :)

    ReplyDelete
  6. Spartane..cu rabdare tati..
    Nimic nu iese perfect din prima. Ce anume nu iti iese?

    ReplyDelete
  7. Gheorgghe amice...n'am io pretentie de nimic. Ce te face sa crezi ca ma intereseaza spatiul tau cind nici pe'al meu nu'l ocup indeajuns..?
    Imi place sa dau din gura si sa critic in general,... de ce crezi ca m'au sters de pe BOG? Dar in realitate, nu musc.

    ReplyDelete
  8. acu' inteleg de ce nu pricepeam tutorialele marilor clasici. ;-) stima!

    ReplyDelete
  9. Pe oriunde trageam linie , tot aia iesea.....

    ReplyDelete