Friday, September 11, 2009

CUM LUCRAM "LA MUIE"

Treaba sta super simplu.Poate chiar cel mai simplu. NUmai daca esti bou facut gramada nu ai sa reusesti kakatu asta de tehnica.
Deci:
1. Asa arata origianlul.

2. Incarci org-ul in Adobe, si faci o copie de siguranta la muia ciobanului asta in cazul in care esti leguma si gresesti procesarea.

3. Pe copia facuta futi un levels, adikatelea "luminesti" fatzau lu` dinsu. Poate esti baiat istet si respecti si valorile numerice afisate.

4. Mai faci o copie la original, o pui in ca pula lista, si din levels intuneci frumusel cadrul, pentru a obtine un fundal mai tenebros si un contrast al norilor mai bun.

5. Alegi o radiera mai soft, setezi valorile de opacity si flow si te apuci de sters finutz..nu ca melteanu, peste partile din poza ce le vrei luminate si fomos evidentiate. In cazul de fatza, mecla lu jupinu, oleac din buleandra de pe el si maimutza de pe piept.Daca nu esti convins de ce si cum stergi, poti deselecta layerul nr 2, pentru k okii tai obositi de alcoale sa vada exact portiunile pe care la manaresti. Dupa asta dai un flatten la primele doua layere din lista. NU te atingi de ultimul layer ca belesti pula.

6. Daca ai fost flacau distept si ti-ai instalat in prealabil plugin-ul Color Efex Pro de la Nik Software, aku e timpul sa bagi mare cu el.Selectezi primul layer din lista, Filter -> Nik Software -> Color Efx 3, se deschide interfata plugin-ului si din lista de fente din stinga, alegi Tonal Contrast.Nu atingi nici un boton, dai numa` OK.O sa iti apara in ca pula lista un layer nou ce contine efetcul plugin-ului.

7. Faci o copie layerului creat de Colour Efx, fugi repede la Image -> Adjustments -> Brightness/Contrast si mai reduci din luminozitatea poznei.Asta tot pentru atmosfera..nu ca ar fi musai oblij.

8. Stergi fromos din primul layer pe unde vrea matale sa fie fotonii mai virili, care este. Vezi kuaie..casca okii si sa fi antena si la cum e iluminarea originala a poznei, sa nu care cumva sa pui lunina de unde bate intunericu.. :)) buna asta..
Daca okii tai nu vede ce si cum, lasi ca si mai sus activat numa` stratu din care razuiesti.(vezi poate cistigi o pula..)

9. Te incordezi tare amu si activezi netale toate straturile, si dai fromos un Layer -> Flatten Image., duuupa care te duci nitzel la Filter -> Noise -> Reduce Noise, respecti valorile ce le dadusi dai ok si..gata pozna kuaie.
Fu greu ciocoflendere? Eu va ureste multe succesuri..


Aici priviti si va minunati de rezultat.

Ne auzim..

68 comments:

  1. :)) Asa se lucreaza la muie?! Nu esti cu toate la cap. Superb procesata imaginea.

    ReplyDelete
  2. :) mersi.o sa pun si materialul video

    ReplyDelete
  3. NU AI TOTI BISCUITII, MANE....CUM LUCRAM LA MUIE...:))))
    DAR, MULTUMIM DE LECTIE..ASTEPTAM SI ALTELE.

    ReplyDelete
  4. :)) interesant si "mortal". Mai asteptam unu in ca pula lista de tutoriale...asta ca sa citez poetul.

    ReplyDelete
  5. No ase da! Faina lektie. Da' auz'...n'ai pute' prelucra o tira tchipu' 'iesta sa nu sa vada hira di pa guler?

    ReplyDelete
  6. Meshtere... ce sa (mai) zic? Nu strica o injuratura la casa omului, sau o "vorba de duh". Dar ai intrecut demult vulgarul. Gratuit. Si probabil ca o sa gasesti o replica inteleapta sa-mi dai. Inteleapta pt. tine si pt. cei care te urmaresc si te pupa-n fund. Se mai spune ca fotografii sunt oameni culti si educati. Imi placeau fotografiile tale. Dar ca om esti ZERO. Si atat.

    ReplyDelete
  7. Apreciaza imaginile si nu omul. Iubire cu de-a sila nu se poate pretine..:))
    Cind ai sa ma cunosti personal o sa iti permiti si o apreciere la adresa omului si nu fotografului.
    Daca aveai kuaie te semnai.

    ReplyDelete
  8. Meshtere... imaginile sunt facute de OM. Apreciez imaginile. Dar cu limbajul... E ca si cum te-ai plimba pe o pajiste superba si te-ai impiedica la fiecare pas de cate un gunoi. Cata apreciere mai poti avea? Imi asum riscul de a ma repeta (si nu gresesc cand o spun): esti ZERO ca OM.

    ReplyDelete
  9. vere, deci, tre sa folosesti un limbaj cat mai elevat , daca se poate chiar unul de lemn, multi "intelectuali" ar aprecia asta..

    eu, insa, ca majoritatea celor de aici, oameni inculti si de mahala, nu as mai intelege nimic din tutorialele matale..
    asa ca adreseaza-te frumos elitei ..
    sau nu.. da-i dreacu
    pot face parte din clasa "zero ca om" ca si matale?
    chiar imi doresc :d

    ReplyDelete
  10. Deci, vere, daca in loc de "futi una in urechea stanga a soarecului" ti-ar fi fi spus un simplu "click stanga" sunt sigur ca n-ai fi inteles nimic, cu toata pregatirea matale de mahala. N-a spus nimeni de intelectuali si de limbaj de lemn sau macar de unul elevat. Eu una nu le apreciez. Dar vere, "muia ciobanului" i-a adus meshterului o poza reusita si tie un tutorial. Respect pt. toti trei. Daca intelegi.

    ReplyDelete
  11. Iuluis'ko...daca atrage omului atentia ca se tiraste la capitolu' vorbe nu tre' sa te superi numa' pt ca te tirasti si tu...
    No Gheorgghe...ce t'am zis ca nu vorovesti frumos? Vezi ca nici altora nu le place ca'ti porti ciocanelu'.. in.... taste?

    ReplyDelete
  12. Horhhe, lumea are dreptate! Io tot caut in Photoshop comanda "fut level" da nu gasesc deloc. Nu am inteles nici cum e aia cu fututu soarecului in urechea stanga. Am prins io un soarec prin beci,da avea urechea mica mane, n-am putut sa-mi bag pula in ea. Deci procesarea nu a mers deloc bine dupa sfaturile tale. Asa ca te rog, scrie pe limba literara, ca sa pricep si io si alti oameni de cultura. Cat despre tine ca om, mai am o vorba. Ba manilor. de e unu care il cunoaste pe horhhe aista si stie de el ca e zero ca man, daca l-a jignit si l-a futut cu ceva, sa-mi spuneti mie, sa-i dau una dupa ceafa. Daca insa nu, atunci taceti in pula mea din gura. Asa, academic vorbind, sau pe parte economica, sau cum vreti voi. Si am mai citit io undeva ca calitatea de om nu se judeca dupe limbaj. E ca si cum am avea un criminal credincios si un ateu care a trait frumos. Voi il bagati in Rai pe credincios, de culti ce sunteti.

    ReplyDelete
  13. Spartacuse, nu tre sa te comporti ca un sclav. Daca vrei sa taca cineva in pula ta, roag'o pe ma'ta... sau spune'i..!! N'am zis cu o vorbulita ca e zero ca om..Gheorgghe...am zis ca nu'i frumos cum blogareste! Iar pe tine nimeni nu te'a oprit sa'l tzuci oareunde, cu toate ca nu vad sa fi cerut... ;)

    ReplyDelete
  14. Dle. Tamas, de ce te simti tu mai bou dacat altii? Baga mata ochiu si vezi ca cineva "anonim" a spus, nu dumneata. Pe de alta parte, las-o mai usor cu "ma'ta", ca viata e lunga si plina de surprize. Sclav sau nu, romanii au luat-o de la Spartacus si la Capua si la Casilinum si la Aquinum si pe unde mai vrei. N-am vorbit de mama nimanui si nici nu o s-o fac vreodata. Nu sunt mamele de vina ca unii au crescut exact ca boii si intra cu oistea in gard. Asa ca daca un lucru nu e stricat, nu te apuca mata sa-l repari. Daca n-am vorbit cu/despre mneata, ce treaba ai??? Blogareste pe unde iti place, ca zau nu vad ce tot dai cu ochiu pe aici daca nu ti-e pe plac.

    ReplyDelete
  15. Puneti-va bannerul de aci
    http://dulce-mahala.tapirul.net/2009/06/03/o-canpanie/
    Io-l pusai! Fiecare ie liber sa scrie cum vrea la el pe aratura!
    Asa cummatale anonimo n-ai curajul raspunderii, sa-ti asumi consecintele atacului la persoana lui Horhhe. Dpmdv nu esti cu nimic mai breaza decat acuzele pe care le aduci.
    Am toti dintii impotriva anonimilor care dau din gura. Sunt cei mai lasi cu putinta!

    ReplyDelete
  16. D'le Spartacus, putin imi pasa pe unde au luat'o romanii de la sclavu' ala. Daca tot te trece sa culturalizezi ia'ti o oglinda si in timp ce repeti discursul cu mamele priveste'ti mutra si incearca sa nu rizi. Iar pt ca omu' sa inteleaga bine ce vrei, invata sa icnesti o tira mai literar....ca pt niste boi de rind.

    ReplyDelete
  17. Deja discutia se intinde si lui Pozaru' îi place. Au sarit multi sa-l pupe in fund, poate din aceleasi ratiuni ca si ale lui. N-o sa spun care sunt acestea. Dar cu ce incalzeste pe cineva ca pe mine ma cheama "Anonim" si pe altcineva "ogarafgan"? Il face mai putin anonim? Ma face mai mult ogar? Hai sa fim seriosi. Puteti sa va mushcati singur de fund Doamna sau Domnule "ogarafgan"? Ca aveati toti dintii pe-afara...
    Turkish Van

    ReplyDelete
  18. Bine spus, Domnu' Jordan!

    ReplyDelete
  19. Foarte bune tutorialele.
    Cat despre cearta asta, pot sa spun ca e cel putin ilara. Si mai pot de asemenea sa pun pariu ca fiecare din voi, care ii dati in cap omului, aveti la randul vostru prieteni ce folosesc un limbaj porcos. Si asta nu ii face mai putin oameni. E un blog de fotografie si vorbe urate. Daca nu va convin vorbele urate, nu mai intrati, pentru ca din punct de vedere fotografic, nu cred ca aveti ce critica. Sau daca aveti, criticati fotograful, nu omul.

    ReplyDelete
  20. Uf...Domnu' Podariu...dumneata ai un mare defect; uiti repede. In schimb, compensezi prin lentoarea cu care pricepi. Asadar, urmaresc blogu' lu' Gheorgghe pt ca'mi place ce incearca, in speta sa folosim urechea stinga a soarecelui pt a scoate poze bune. Baiu'i limbaju. Da' cum dumneata nu faci diferenta...ce pula mea ma strofoc sa'ti explic?

    ReplyDelete
  21. Domnule Podariu, sa ne-ntelegem: fotograful e OMU. Ala e, si cand face poze si cand nu. Dar imi aduc aminte ca era Fotografie. Si atat. Ce s-a intamplat intre timp? Normal ca fiecare are prieteni care folosesc limbaj porcos. Nu deranjeaza pe nimeni. Chiar deloc. Dar sa nu ne batem joc...
    M.

    ReplyDelete
  22. Ma abtin sa nu te jignesc si eu. Nu cred ca te-am atacat cu nimic prin ce am spus. Daca te-ai simtit, problema ta. Cat despre "pula"(iar ma abtin sa nu te jignesc) ta, incearca te rog sa ti-o tii in pantaloni atunci cand ai o cadere nervoasa.

    ReplyDelete
  23. Domnisoara M.(Mihaela, daca nu gresesc), eu as putea de exemplu,ca fotograf, sa fiu un om bun, sa-mi ajut familia, prietenii, etc, dar sa am defectul de a vorbi porcos. Asta inseamna ca sunt zero ca om? Mai gandeste-te. As putea de asemenea sa fiu un super fotograf profesionist, dar ca om sa fiu un nesimtit, un profitor, un ipocrit, s.a.m.d., si totusi sa vorbesc frumos. Care din cele doua ipostaze te incalzeste mai mult?

    ReplyDelete
  24. N'ai de ce ma jigni. nu faceam dcit sa'ti arat cum gindesti: cind iti convine...e un blog despre fotografie si vorbe urite, cind nu'ti convine...vezi caderi nervoase. Incoerent, 'sai?

    ReplyDelete
  25. Nu cred ca ne intelegem, asa ca mai bine o lasam balta. Stii vorba.."uit-o p-asta!".

    ReplyDelete
  26. Eu una o sa ma abtin sa mai intru. Domnul Horhhe (pt. ca e un domn, nu-i asa?) atrage, vad, prin ceea ce face. Dar respinge inzecit prin ceea ce e. Ce-si doreste? Audienta. Pe care i-o aduc cei care-l pupa-n cur de zor. Si nici macar ei nu-si dau seama ca fac asta. De asta Domnul Horhhe nu s-a sinchisit sa mai raspunda. Dar probabil ca e pe la vreo sedinta foto.
    Maria.

    ReplyDelete
  27. Domnule Podariu, astea 2 sunt singurele variante care va vin in cap? Gee...
    Ganditi prea departe pt. o limitata ca mine.
    Maria

    ReplyDelete
  28. No Mariuka...aici nu's de acord cu tine...pt ca nu'i sanatos sa gindesti asa.. ;)

    ReplyDelete
  29. Si, btw.. nu sunt o nefututa ca sa ma poata "incalzi" o ipostaza.

    ReplyDelete
  30. Domnule Tamas, am ajuns la concluzia ca nu e sanatos sa gandesti. Vedeti unele comentarii de mai sus.
    Maria.

    ReplyDelete
  31. Stiu...dar totusi cred ca mergi prea departe.. ;)

    ReplyDelete
  32. Erau singurele doua variante care aveau legatura cu discutia. Te legi de niste lucruri tampite ca sa-mi intorci vorbele.
    Si numeni nu pupa in cur pe nimeni. Mie imi plac fotografiile de pe acest blog, si atat. Asa ca nu te mai grabi sa tragi concluzii eronate.

    ReplyDelete
  33. Nu stiu ce inseamna "prea departe". Am atins vreun punct sensibil? Cand fotograful ajunge si politician cred ca iti permiti sa critici. Ca doar politica e o curva, nu? De ce sa nu-si bage toti ceva in ea? Daca vorbesti urat te poti astepta sa ti se vorbeasca urat?
    Maria.

    ReplyDelete
  34. Domnule Podariu, va intindeti cam mult. Daca va plac fotografiile de pe acest blog, si atat.. de ce dracu v-ati bagat in discutie?

    ReplyDelete
  35. E'adevarat...primesti ce oferi! Numai ca asta e valabila si la cei ce comenteaza. Ne asumam riscul de a fi executati public. Iar vanitatea ne impiedica sa acceptam..si totul poate degenera. Si nu te mai semna Maria. ;)

    ReplyDelete
  36. Anonim, culcat te rog. Mi-ai demonstrat deja cat te duce mintea.

    ReplyDelete
  37. pace, pace, batalia asta oricum nu o sa aibe un final, fiecare om gandeste in felul lui. sau, fiecare are motivele lui sa gandeasca si sa vorbeasca intr-un anumit fel. deci, nimeni nu poate impune nimanui cum sa gandeasca sau sa vorbeasca. parerea mea. sa ne pupam (si'n cur daca vrea domnisoara anonima), sa ne impacam si sa comentam(sau nu)ceea ce face horhhe si nu in felul in care o explica.de altfel numele siteului spune tot. iar omul a vrut o refulare in batatura lui ca prin alte bataturi a fost hartuit, ca sa zic asa.
    si horhhe nu zice nimic pentru ca e nebun.
    adica: un nebun arunca piatra in balta si zece intelepti se chinuie sa o scoata.
    deci, muncitori, tarani, intelectuali, manelisti, badarni vulgari si alte specii romanesti,sa ne dam mana si sa facem ceva constructiv.
    v-am pupat! (...si-atat)
    pt anonim: geloaso :) te pup si pe tine

    ReplyDelete
  38. Mda.. o ultima explozie de testosteron inainte de culcare a Domnului Podariu. Nu ne facem griji. Probabil se va trezi dimineatza.

    ReplyDelete
  39. De ce crede toata lumea ca sunt altcineva? Doar pana acolo va duce mintea?

    P.S. pt. Domnul Podariu: am vrut sa spun ca se va scula dimineatza.

    Maria Ferencz

    ReplyDelete
  40. Yeah, sure..Maria Ferencz...pe cind ne obisnuiseram sa n'ai nume.
    Ok! Eu sunt Gaby G!

    ReplyDelete
  41. Domnisoara Maria, vrei sa continuam discutia asta pe mess sau la telefon, ca sa ne putem contrazice live? Ma gandesc ca e mai palpitant. Cat despre sculat, n-am probleme ;)

    ReplyDelete
  42. Si uite asa se adunara o caruta de comentarii. Acu' hai sa adunam tot atatea si la ceva comentarii/intrebari/sugestii despre poze. Ce ziceti? Se poate? Dle. Tamas, m-ai convins definitiv. Nu stiu pe unde ti-e bariera transcendentala (vezi Blaga), da' e mai bine sa nu te contrazic, ca n-am pe cine. Deci, ai dreptate. Ma uitat si prin blogu matale, da' poze nu am prea vazut. Hai curaj! Baga sa ne luminezi! Nu te ingrijora, ca la mata pe blog, pastram un ton civilizat. Garantez ca va fi asa de elevat incat vei avea nevoie de dictionar.

    ReplyDelete
  43. Domnu' "Spartacus"..dupa cum ti'am raspuns si dincolo..de spirite umflate si goale mi'e plin podu'. Stai linistit, ca nici nu intentionez sa ma aduc la nivelul dumitale, pt ca nu risc sa vad ce intelegi mata prin ton civilizat..
    Cu toate ca vad ca ai scris Spartacus fara sa faci greseli de ortografie.
    BTW...o sa vorbim despre respect, cind te vei semna. Eu ma numesc Szilard Tamas. Dumneata, Spartacus si mai cum ?

    ReplyDelete
  44. Atentie !
    Nu oblig pe nimeni sa citeasca ce scriu eu.In momentul in care intrati pe blogu asta va asumati si raspunderea sa cititi ceea ce scriu.
    Sunt unii care nu ma plac dar care pot invata destule de la mine, sunt unii care ma plac desi nu doresc sa invete nimik de la mine si sunt altii care nici nu ma plac si nici nu vor sa invete nimik de la mine.
    Eu unul ma plac si mereu invat ceva nou de la mine :)
    Maria, vorba multa saracia omului.Decit sa te dai in stamba, mai bine intrebai in mod direct ce nu ai inteles din tutorialul asta.
    Ma-r interesa de 10x mai mult problemele in legatura cu tutorialul decit parerile despre cel ce la scris.
    Totusi.. aici puteti spune orice, oricui si oricum. Traim in libertate, umblam dezlegati prin Europa, deci nu voi cenzura sau sterge nici un cuvint din ce scrieti voi aici.
    Toate bune si ne auzim la urmatoarea bagare de pula.In cine..vedem noi.. :))

    ReplyDelete
  45. Clar.
    Va las cu manifestarile voastre, Domnilor Macho.
    Domnule Horhhe, macar la gramatica sa mai umblati putin.
    S-aveti lumina faina!
    Maria

    ReplyDelete
  46. Pt donshoara "nu sunt o nefututa" o intrebare: esti sigura? ca vad ca-ti place sa vorbesti mult, nu ma apuc sa-ti numar comentariile, dar noh, iti mai dau subect de inca altele doizeci :D
    si who knows, poate nici macar donshoara nu iesti! :D
    Horhhelu amator de vorbe urate, e faina? Piesa? :) macar o cafelutza, ceva!
    Hai ca-mi place aici, tine-o tot asa, cald-rece-cald-rece!

    ReplyDelete
  47. Aşea, că mi-a obosit degetul mijlociu de-atîta scroluit, să apuc să reclam şi io o reclamanţie.
    Problema este următoare, domnule horhhe: m-ai indus în eroare, pentru că am plecat de la premisa că nu sunt bou şi nici legumă, aşadar n-am făcut copie de siguranţă.
    aşadar am greşit procesarea şi mi-am stricat ciubanu.
    aşadar te întreb dacă se poate face procesarea şi fără ciuban, pentru că de egzemplu, mai am un pitic neprelucrat, dar nu ştiu dacă se pretează, că piticii ăştia e sensibili.
    în aceeaşi ordine de idei, nici nori de ăia mijto n-am găsit pe hardisc, aş putea să folosesc o imagine cu griş vălătucit cu dulceaţă de vişine?
    şi încă o rugăminte: nici io, nici S.Tamaş, nici F..Maria nu am fost atenţi la prezentare, ne-a furat limbajul licenţios... puteţi republica prezentarea?

    ReplyDelete
  48. Oameni buni, nu va mai starduiti sa-i explicati femeii ceea ce nu poate sa inteleaga.

    P.S Draga Maria, poate ca ar trebui sa inveti sa faci compromisuri. Daca simti ca nu poti, eu personal, iti recomand sa aderi la site-uri "de specialitate" precum "Femina" sau mai stiu eu care altul... unde vei putea sa iti discuti problemele legate de IQ cu persoane care te pot intelege (mai inteligente) ca noi nu reusim (suntem vulgari si inculti).

    Aaa, si sper sa nu te plangi acum ca am indraznit sa te critic doar pentru faptul ca tu esti singura iar noi suntm "aia" multi. E purul adevar...

    Te-am pupat!

    ReplyDelete
  49. Mariuka draga...nu'mi amintesc sa'ti tras saiba pe dejte...asa ca fa un bine umanitatii si nu'mi folosi numele. Erted?

    ReplyDelete
  50. eu sunt curios ... stie vreunu dintre "distaptii" (si mai ales ofensatele) care comentara p-aci, de unde anume vine cuvantul "muie"? netul e plin de tutoriale "academice", mie unu imi place mai "de cartier" ... cu toate ca si eu am probleme cu "fututul soarecului in urechea stanga" ca mi-e ca face vreun scurt ceva ... dar incercam, incercam. plus, daca ii fut una la mouse meu ... cred ca tre' sa cumpar altu. horhee, ceva cupoane de reducere pt. moushi stricati in urma tutorialelor dai? si apropo ... cu prezervativ sau fara?

    ReplyDelete
  51. Ma Cosmine...din cite stiu io..." muie" in limba tiganeasca insemna " fatza ". Romanashii nostrii atotcunoscatori au convertit cuvintu' asta in " clanta " - parca asa'i spune pe la voi prin sud.., care inseamna ..muie. Ceea ce nu'i frumos...
    Ca tziganii originali respecta traditiile si nu ies din " dafto bule andro mui"..traducere de care te las sa te bucuri singur.

    ReplyDelete
  52. TAAAAAMMMAAAAASSSS!!!!!September 15, 2009 at 1:15 PM

    Ca să pun punct: Domnu Tamas, chiar dacă ţi se pare imposibil, află de la mine că iegzistă persoane de sex uman în această lume care se intitulează Tamas FĂRĂ să fie măritate împreună cu dumneavoastră. Dacă nu îţi place, poţi merge la OSIM să îţi tragi marcă înregistrată cu numele dumitale şi să ne dai la judecată pe noi, restul... Ăsta a fost 1 Punct. Al doilea punct e că nu există identitate Măria prima, aia naivă şi hormonată şi persoana domniei mele, clar?

    ReplyDelete
  53. PS- Punctul 3, pentru prostănacul anonim care a postat după mine: ştiu iaşte ţara noastră plină de tolomaci, tu însă eşti primul care se laudă cu asta... nota 10 pentru curaj, nota repetentului pentru perspicacitate: Era caterincă (un cuvînt pe placul Tamaşului, ţi-l poate explica el, dacă nu, vezi în DEX)!!
    Punctul 4 (tot pentru manelistul/anonimul care a pus botul): dacă ţi-aş face un portret, ar trebui să aplic tehnica ciubanului (e bun titlu, horhhe?) pe căpătîna ta... nu are legătură cu circumvoluţiunile, perspicacule, ghici de ce ar trebui??
    He,he, corolarul acestei polemici este bancul pe care l-am citit de dimineaţă: DE CATI FORUMISTI ESTE NEVOIE PENTRU A SCHIMBA/INLOCIU UN BEC?

    − 1 pentru a schimba becul
    − 1 pentru a posta si anunta ca becul a fost schimbat
    − 14 pentru a impartasi experiente similare si a arata noi modalitati de schimbare a becului
    − 7 pentru a avertiza asupra pericolelor ce apar la schimbarea becurilor
    − 27 pentru a corecta greseli gramaticale aparute in posturile despre schimbarea becurilor
    − 53 pentru a lua la misto pe cei ce au corectat greselile gramaticale
    − 2 profesionisti in domeniu care sa atraga atentia ca termenul corect este \'\'lampa\'\'
    − 15 care sa pretinda ca au lucrat in domeniu si termenul \'\'bec\'\'este la fel de corect
    − 109 care spun ca forumul nu este despre becuri si discutia trebuie mutata pe un forum despre becuri
    − 111 care sustin ca atata timp cat toti folosim becuri, discutia este utila pe forum
    − 306 pentru a discuta care sunt cele mai bune metode de a schimba becuri, care sunt cele mai bune, de unde se pot cumpara si cat costa
    − 27 pentru a posta linkuri catre siteuri unde pot fi vazute diverse modele de becuri
    − 14 pentru a spune ca linkurile nu sunt corecte si a posta pe cele corecte
    − 33 pentru a cita tot ce s-a postat pana in momentu respectiv si a raspunde \'\'si eu\'\'
    − 6 pentru a atrage atentia sa se foloseasca functia \'\'cautare\'\'
    − 12 pentru a posta ca ei renunta definitiv la forum din cauza divergentelor aparute pe marginea subiectului
    − 143 pentru a spune \'\'cauta intai pe google si daca nu gasesti nimic despre becuri atunci intreaba pe forum\'\'
    − 16 posturi unde doi membri poarta o discutie total paralela cu subiectul
    − 24 posturi in care li se atrage atentia sa foloseasca mesajele private sau e-mailul
    − 1 moderator care sa avertizeze ca daca nu se inceteaza cu mesajele aiurea va inchide topicul
    − 1 membru nou al forumului care raspunde la 6 luni dupa ultimul post si totul o ia de la inceput...

    ReplyDelete
  54. @Szilard Tamas .. eu nu-mi ocup neuronu' cu invatatul unei "limbi" atat de abjecte si de imputite ca "tziganeasca" ... si ca sa citez un mare artist al neamului, "iti doresc ce-mi doresti tu mie, si sa ti se intample tie" .. daca e de bine, sa fii sanatos

    ReplyDelete
  55. :))))))))))))

    Maria, estia de-a dreptul hilara. Inclin sa cred ca cine a spus mai devreme ca esti cam "necalcata" a avut dreptate. Cat timp ai pierdut pentru a face afirmatiile de mai sus?

    Hai, acum lasa-ne...

    ReplyDelete
  56. Revin cu a completare. In tot timpul ala puteai sa faci ceva mai sanatos. Esti suficient de inteligenta, vad, ca sa intelegi ce vreau sa spun.. ;)

    ReplyDelete
  57. Anonime, tu poţi să înclini ce vrei, cum te pricepi tu cu priceperea ta: n-am pierdut timpul cu afirmaţiile mele deoarece, a fost timp cheltuit cu folos. Apoi, posturile mele, spre deosebire de prosturile tale, au fost de fapt copy/paste....am o colecţie de replici spirituale pentru ciumpalaci ca tine, să ştii...
    Şi încă ceva: am răspuns doar pentru că sunt înfiorător de nefutută şi pentru că vreau să am ULTIMUL CUVÎNT!

    ReplyDelete
  58. Nu va blocati ca pulele in postu asta.

    ReplyDelete
  59. Draga domnisoara cand nefututa, cand infiorator de nefututa, sunt cuvintele matale, da' io zic sa te hotarasti odata, esti ne' sau infiorator de ne?
    Draga anonimo-n dialog cu anonimu', draga MariaT sau Marian ne .... sau Maria ta, iote ca te las, sa ai ultimul cuvant!

    Horhhe, vroiam sa ma simt si io o data pula, nu te superi nu?
    Numerasi cate coment ieste? :D

    ReplyDelete
  60. Balamucul PULII

    Bag seama că este multă aiureală - şi - prin lumea virtuală. Asemeni ăleia în care trăim - ca pula?! - respectiv spaţiul c.d.p. (carpato-danubiano-pontic).
    1. limbajul, expresia, "stilu' este una... mesaju' este altceva. Fie ca'n fieşte'ce pulă... pardon, voroavă (ca vorbă spun) să fie oareşce pi..ldă, învăţătură, sfat şi un "ceva". Din care, oricine poate să înveţe ceva: futuţi, ne-futuţi, abstitenţi, frustraţi, curve, proxeneţi, labagii şi alte kkt-uri de genu' aista ( de obsedaţi, ne-împliniţi, ne-terminaţi, ne-utilizaţi, ne-călcaţi sau alte ne; inclusiv o "coadă de ele-uri etc. Respectiv să ştim ceva mai mult despre ceva care se pare că ne interesează pe toţi cei care trecem pe aici, respectiv fotografia!

    Horhhe, poci ca să spun aicea... "Că d-aia dăm clicu'n PULA MEA pă blogu ăsta?"

    Nu cred că prin comentariile (inteligente, geniale, jme', fiţe)... demonstrăm cuiva că ştim şi facem "poze" mai bune - interesante - sau de "neuitat. Unii o fac - postările, nu alte alea - doar ca să fie citiţi, interesanţi, jmecheri, fiţoşi, bădărani, interesanţi, zglobii - ca vorbă, nu? - sprinţari. Şi, în acelaşi timp să ştim (şi noi dar şi ei) că's urmăriţi, citiţi, comentaţi?! Aş vrea să trezesc ofuscări, indignări, repulsii şi tainice aprinderi (hormonale?) ale celor care citesc ce bodogăn eu p'acilea... dar (ptr HORHHE, sau cei asemeni lui, poci spune că ... chiar mă doare'n pulă de ce reacţii au "acejtia") eu VREAU să găseasc cât mai multe prezentări care să mă ajute să înţeleg căte ceva din ce kkt pot (sau nu) să fac din pozele mele!
    Dar uităm ceva. Că ţopismologia, şi alte asemene aprecieri de fapt o dobitologie firoscoasă - putem 'n PULA noastră, universală atotbăgăcioasă, că PIZDA nu-i aşa de cosmopolită :)- să recunaştem ceva. Dacă tot spunem că ne perindăm p'acilea cu gânduri, sentimente onorabile, cerost au gomoşenia, bălăcăreala,şi alte "preţiozităţi" ieftine şi de 2 bani?! Nu ne'nvaţă nmeni nimic despre cum să facem, prelucrăm, folosim, utilizăm kkt-urile de soafte sau CUM să ne ÎMBUNĂTĂŢIM pozele, fotografiile noastre (de kkt, acceptabile, bune, excelente!)
    Horhhe o face în felu' lui. Vulgar, simpatic, haios, in-inteligibil, dar O FACE!!!!!
    a01

    ReplyDelete
  61. Ilustrului anonim: nu ma supar daca sunt sursa de inspiratie pt Dumneavoastra, sarumina..da' numele mi'l poarta numa' muierea me'.
    Sa'mi spuneti daca vreti sa'mi purtati numele...sa dau fuga dup'o sticla de vin.

    ReplyDelete
  62. Iar Domnului Cosmin...concentreaza'te o tira, c'o sa fiu scurt de tot pt tine: vrei sa'ti arat ca si limba romana'i abjecta? Da'....gindeste'te bine.

    ReplyDelete
  63. :D Cica am revenit sa vad si materialul video si ghici de ce dau... :D de partea a doua a turorialulul, niste tehnici mai avansate se pare, inca necunoscute mie. Am sa revin altadata, pe cand se mai linistesc spiritele pe aici. Eu m-am cam blocat in unii pasi cu toate ca am fost antena la ceea ce ai explicat p-acilea prin tutorialul scris.

    ReplyDelete
  64. mane asa ceva este de-a dreptul mirobolant. atata scandal pentru un kkt de tutorial nu cred ca mai exista pe tot netu asta jmecher. Deci daca vreodata se va tine un cocncurs de bloage si commentarii de pe bloage sunt aproape sigur ca il vei castiga. eu tin sa multumesc in numele meu si al celor ca mine (care habar nu au mai nimik despre prelucrare foto in diverse softuri) pentru tutorialul prezentat.

    ps: imi place blogu tau de mi-e rau :))

    ReplyDelete
  65. "atata scandal pentru un kkt de tutorial nu cred ca mai exista pe tot netu" - ai sa fii surprins! Redirectionarea agresivitatii in sens lorenzian (On Aggression, Konrad Lorenz) atinge cote ilariante pana la paroxism intr-un spatiu in care anonimitatea este garantata si interactiunea doar virtuala. Toti simt nevoia sa atace la un moment dat si e bine c-o fac aci si nu la coltu' intunecos cu ciobu' de sticla de exemplu. Ce este mai putin benefic este faptul ca isi cultiva aceste porniri si denatureaza sensul oricarei afirmatii.

    UE, ba! Luati toti UE pana borati si muriti cu muia-n ea, si voi si neamurile voastre! :D Nah, va place? V-am lasat cumva impresia ca-s destept?

    ReplyDelete