Wednesday, February 24, 2010

David, Adina si Radu Postatny



O familie linistita ce traieste intr-un mediu linistit.Un oras mic, ferit de prea multa tehnologie, zgomot si masini fitzoase.Fara moluri, cinematrogafe, pitipoance sau trafic infernal.Acolo toata lumea se cunoaste cu toata lumea, isi dau binetze si se ajuta la nevoie.
Radu Postatny ( Parintele Bossniak) e capu familiei, sau mai bine zis, locomotiva acesteia.Un malac (mare) serios cind trebe` si haios cind se cere.Sociabil, cu labele cit cupele de excavator, un bucatar gurmand si un tata cit se poate de cum se cere la casele oaminilor normali.
O gazda ospitaliera, si oricind ii treci pragul, nu ai cum sa pleci din casa omului` fara ceva apetisat indesat in matz si fara gitleju` racorit de bere proaspata ori incins de canicula de 50.



A terminat teologia, dar o practica la parangheliile cu pretenarii cind se roaga impreuna cu ei pentru cel ce s-a golit si pentru cel ce va sa vie.A fost si actor papusar, vre-o tri` primaveri la teatrul de stat de papusi alba.E candidatul perfect pentru sistemul politic romanesc.Sa ne predice ca un popa si sa ne manevreze ca niste papusi de cirpa.
Adina Postatny, o fumeie fromoasa si disteapta, soatza eroina si facatoare de naveta (minunile le face parintele), e nivasta lu` berbecu` asta mare cit T38-u` sovetic si masa lu` David, nenea bau.Retrasa si totusi sociabila, serioasa dar glumeatza, a terminat psihologia, dar pictura o atrage mai mult.Se indeletniceste momentan cu pictura traditionala saseasca dupa cum vedeti mai jos.(pozele sunt ale parintelui)



Ii place a dreaq` sa plimbe mecanizata fameliei (un peugeot 207), cu ea facand de altfel si naveta Saliste-Sibiu pentru slujba.In rest, isi vede linistita d-ale casei,de sotz si de copchil, de familie.



David Postatny, junioru fameliei, degustator de bere, o papusa de gagiu.Frumos foc, cu niste ochi mari si albastrii, samana cu ma-sa la fatza da e tat tasu` in rest. :D
E modelul preferat a lu` tasu` care il cara mai mereu dupe el.Prin tirg, prin piatza, pe la vecini si cind e cazu, pe la workshp-uri.Doamne feri` sa-ti scape in fatza lui cuvintele Cica Bum, ca ala esti.O sa-l asculti pe nenea Bau pina o sa-ti faca creierii Bum, Bum.Mare fan de ciocolata kinder(sub orice forma), consumator constant de varza murata, lui David ii mai place sa deseneze, sa se boldeasca la masini, sa pozareasca cu compacta si decupeze cu foarfeca (deocamdata numa hartii, din fericire). Atunci cind nu e foarte ocupat sa dea drumul la feon si la masina de spalat, asculta cu placere Tudor Gheorghe.Se balaceste musai cu spume (de care face si al` mare cind vede deranju`) si bate cu indirjire coaja la paine cu o scoate tacsu` din cuptior.



Radu si Adina sunt si ei fotografi, si incerca sa intre mai mult pe fotografia de nunti si fashion, pentru a aduce un venit suplimentar necesar familiei.Evident, ei nu sunt promovati pe la bucale, pe situri de trompetisti sau prin reviste unde tata tre sa fie redactor sef.
De ce ar baga "Tzentru" in seama doi artisti ce cauta sa-si cistige cinstit existentza intr-un frumos oras din centul tzarii ?
Da stii ce frate Raducule..lasa bre, voi sa fiti fericiti ca pina amu`.Sa va creasca al` micu mai inalt ca matale, sanatos si iute ca apa de munte si mai frumos ca masa.Faceti voi ce ati facut pina acum..ca buna treaba iaste.
Viseaza la un D3s, niscaiva borcane luminoase si la o masina fara rate.
Ii gasiti pe toti trei daca accesati linkul David Postatny
Gashca din Brasov va saluta buei fromosilor.
Ura, Ura, Ura. :))

P.S. Multumiri pentru ajutorul oferit in organizarea workshopului "Fotografie si vorbe urite"
.

9 comments:

  1. Multzam fain pentru dragul de articol si pentru buna surprindere a detaliilor. A fost placerea noastra acest workshop, sper sa recidivati, nu de alta da' vine primavara si v-as face niste poze cum imi sapati gradina. :))) Sare parintele si cu un gratar si cu o tuica fructata cu aroma lemnoasa de dud. Si daca sunteti cuminti si papati tot, apai merem tai tai cu tractoru' iara.

    ReplyDelete
  2. va salut cu drag, oameni minunati.
    Ai uitat să spui că domţ părinte are o voce incredibil de frumoasă. Ne-a cântat doar un "Holly Halleluiah", totuşi... :))))
    Adina este o femeie de nota 11 şi ne-a muiat inimile tuturor când îl mângâia frumos pe părinte pe cap în timp ce acesta se ruga "pentru paharul cel ce s-a golit şi pentru cel ce va să vie" :)
    Despre David nu mai zic nimic. L-aş fi luat acasă.

    ReplyDelete
  3. Inca o data imi exprim regretul ca n-am ajuns si io, si n-a ajuns nici palinca mea acolo. Poate in aprilie. Sa ne traiti, Radu si Adina, si ala micu'. Din ce mi-au povestit despre voi George si Miha, parca v-as cunoaste de-o viata.
    Da, cuane, iar ai scris frumos (si pe alocuri agramat), ca de poze nu mai zic nimica, n-are rost...

    ReplyDelete
  4. horhhe frate spurcat la bot! te invit - personal, deci onoare - la expo de duminica a absolventilor cursului dalles de foto, insist! poti sa vii la tine si cu vbele urate, dar s-ar putea sa-ti dau un pixel albastru in ochi (ca acolo sigur te doare). Dupa, se face paranghilie, iti cant personal brasoveanca (cu miscari scenice) ca sunt o Muresan (cu legaturi strans innodate in Bv - cel mai fain oras si cel mai frumos dupa Constanta)...
    si pt andrei paul si alti amici ...scuze c-am sters postul lor, na! eram nervoasa si imatura, ragatzeanca! ii astept si pe "dansii" (ca sa acopar arcul carpatic in stil moldav). Nu ma refuza, plzzz
    Manuela Muresan

    ReplyDelete
  5. Frumos ai vorbit măi Horhhe! Mi-a mers la suflet!
    În ziua de azi e greu, foooooarte greu, să se vorbească frumos de cineva, să se aprecieze pentru simplul fapt că sunt oameni! Se merge numai pe interes! Când dispare interesul, iegzact ca mucul ăla, zvârlit din vârful degetului :))

    Toată stima! Pentru căldură! :)

    ReplyDelete
  6. Păi la ce oră e expo, ca nu văzui anunț nicăieri? Să vină și io, ovcorz :D

    ReplyDelete
  7. Cred că aceşti oameni sunt în primul rînd OAMENI. ”Puţini şi buni ca tot ce-i rar...”
    În semn de respect mă ridic în picioare. Să trăiască...! - am o dilemă de plural: un Popescu - doi Popeşti; un Grădinaru - doi grădinari; un Postatny - 3...? cum e?

    ReplyDelete
  8. Mane, pai asa cum ii descri mata si asa cum il percep si io pe parinte, astia o sa stea cu mine de partea aialalta a gardului si o sa ne uitam la tine cum te fierb dracii in cazane si te inteapa cu furca pe la coaste! :))))))))

    ReplyDelete
  9. foarte fain postul ii cunosc si eu sunt niste oameni desebiti....mai ales sunt ardeleni....ca eu is ca tine moldovian de la piatra neamt...salutari:D
    razvan lupan

    ReplyDelete